LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Scifi 041
Scifi 041
Hozzászólás: 0
Boros-Szikszai

 


Szendrei Tibor: Richard
Elõzõ kép:
Átkelés a Kráni hegységen  
 Következõ kép:
Vámpírok


Teljes méret

     


Richard
Leírás: Könyvborító
PS
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2009.08.09. 07:28
Találat: 2807
Letöltve: 0
Értékelés: 4.85 (20 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Szendrei Tibor (Bio)
Nav: Kezdõlap / PRS / Szendrei Tibor / Richard

Elõzõ kép:
Átkelés a Kráni hegységen  
 Következõ kép:
Vámpírok


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Vakulya.Norbert
Tag

Csatlakozott: 2004.11.22.
Hozzászólás: 365
Kahlan

Feltételezem, ez Richard Cypher, a Kereső...
Lenne egy gyerekes kérésem... :)
Amikor majd Kahlant rajzolod (ha lesz ilyen alkalom), lehetne, hogy Bridget Regant vedd alapul, aki a tévésorozatban Kahlant játszotta?
Az a nő gyönyörű, és egyáltalán nem művien gyönyörű...

http://www.multiversodc.com/v2/wp-content/uploads/2009/06/bridget-regan-03.jpg

http://blog.hdscreencaps.com/wp-content/uploads/blog.hdscreencaps.com/2009/03/bridget_regan_0004.jpg
2009.08.09. 11:07 Offline Vakulya.Norbert winney1 at freemail.hu
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Cool

Tibi ez szerintem nagyon jó lett. Van jópár olyan képed, amin kicsit "meseszínű" minden, de ezen a képen nagyon egybetetted az egészet. A kard is ütős lett, majdhogynem "jedis" :-) Jellemzően az egész kép nagyon igényes kidolgozású, a részletek, fény-árnyék és minden egyéb a helyén van.

Nagy nagy gratu, az utóbbi időben az egyik legjobb munka tőled.
2009.08.09. 12:04 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Ruzsi
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Hű, de szép a háttér!
A figura elhelyezése, póza és megvágása nem tűnik a legjobbnak, de talán a tipóhoz így igazodik.
Bár, mindenképpen el akar esni.
Azért összességében nagyon szép munka!
2009.08.09. 12:26  
Jee
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

A figura is, és a háttér egyenesen "über". :)
2009.08.09. 20:03  
Kengó
Vendég
Richard az arborétumban!

Egyébként besz*rás jó, és Ruzsi, szerintem ez messze van a felbukástól!
2009.08.10. 14:33  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
szökken

Én se látom, honnan-hová mozog, talán mintha balra lendülne és elfelé, de nekem is elesik valahogy. Majd a hüvely megtámasztja :). Viccen kívül, nem segít a mozdulat megítélésében se a köpeny lebbenése, se a tartás, se például az a hüvely.

Vannak számomra kedves momentumok, mint például az alkar izomzatának teressége, meg kevésbé tetszők, mint maga a kiáltás, ami kissé papírkivágás-szerűen illeszkedik a fejre - illetve hogy nem illeszkedik. Abba a néhány kulcspozícióban lévő pixelbe áttennék némi munkát a háttér lombjaiból ;)

Köztudott, hogy ez a "'80-as, akrilos" stílus nem a kedvencem, biztos ettől is van, hogy maga a kép se nyűgöz le (tudom, PSben készült).
Tanult barátom viszont azt kérdezte a kép láttán, hogy - idézem - egyet nem ért, miért kell ezeknek a fantasy képeknek ilyen blődnek lenniük? Miért érzi azt, hogy az ember tizennégy évesen kinövi őket?
Ez már érdekesebb kérdés, nem is offenzíve írtam, csak a magunkfajtának alkotás közben jó ezt szem előtt tartania.
2009.08.10. 17:58 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Maxi

Szerintem szeretnéd te azt Max, ha lenne újra kedved, lelkesedésed, spirituszod, időd ilyen kidolgozott képeket csinálni :-) Mivel nincs, ezért most maszatmoszat style a trendi nálad, és ezek a képek nem nyűgöznek le ;-) Nem offenzíve nyomom, csak megérzésből...
2009.08.10. 23:37 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
Lipi - köszönjük

Te mindig nagyon tudni vélted, hogy ki mit és miért csinál :)
2009.08.11. 02:32 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Ruzsi

Nem esik el, mert a kard tokja megtámasztja:) Amúgy szerintem a jobb lábára nehezedik és a súlypontja belül van,tehát nem fog feldőlni.
Ami kicsit zavar, az a penge "ferdesége", mert néhány fokkal eltér a nyél és a markolat által meghatározott egyenestől. Amúgy nekem tetszenek az ilyen szépen kidolgozott képek is, meg persze a másik stílus is, aki pár odavetett festék-pixel csomóból varázsol ezt-azt. De mindenkinek más "jön be" és gyanítom, ezeket a könyveket inkább tizenévesek olvassák.
2009.08.11. 10:48 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
borisz
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

nem látjátok a lényeget!
egyetlen frufrus férfi sincs a képen!
;-P

egyébként a növényzet, meg a karok nagyon ott vannak!
2009.08.11. 17:44  
Molnar.Gyula (Tel@po)
Tag

Csatlakozott: 2006.08.14.
Hozzászólás: 161
uh

Nekem nagyon tetszik.
Hát én annak örülnék, ha már képes lennék ilyen atmoszférát teremteni a képeimen.(ismét megől az irigység:)De most nem irom ide hogy majd egyszer mert még az egyszertöl is messze vagyok.
De max szerintem reálisan látja a dolgokat,és amikre rávilágitott tényleg érezhető,leszámitva a barátod böldségét amire én csak annyit mondanék:A fantázia világa pont azért fantasztikus mert nincsennek határok.Itt nem a realitás az ami a fontos hanem az ahogy mi látjuk ezt a világot vagy annak egy pillanatát.Ha ez butának és ostobának esetleg giccsesnek hat akkor lehet hogy pont ilyennek akarták ábrázolni(mert ugye ez is sokat elárul).Aki pedig azt mondja ebböl már kinöttem az valószinüleg utközben elvesztett valami nagyon fontosat..
Egyépként fényképeken még furább esetlenebb pozokat,arcokat látok viszont:)
2009.08.11. 21:09 Offline Molnar.Gyula (Tel@po) molnargyuszi at freemail.hu http://renaissance-mmorpg.com/
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Realista masiniszta

A kép nem azért jó mert realista. Hanem mert harmónikus, remek színekkel, jó feelinggel, és szépen össze lett rakva. A drapériák és szövetek élnek, a test anatómiája szuper, a fények árnyékok tutik. Van tere, és a tipónak is helyet ad.

Látszik, hogy sok munka van benne, és hogy Tibi az apró részletekre is nagy figyelmet fordított. Lényegesen egyszerűbb lenne elsumákolni egy csomó mindent, (mint ahogy ezt sokan teszik - és őszintén mondom ezzel most nem akarok senkire célozgatni), takarásokkal, levágásokkal, elkenésekkel, mittomén mivel. Nem azt mondom, hogy a speedpaintinges dolgok nem jók, vagy hogy nincs hangulatuk, csupán azt hogy tisztelem azt a munkát amit Szendrei művészúr ;-) ebbe a képébe beleölt.

Nem értem mitől lenne a téma blőd, simán jó ez egy fantasy könyvborítónak, bár az tény, hogy nem igényelt nagy kreativitást. De (és ezt neked mondom Max a borítóidról, hogy) a Tier Nanos borítók, meg a Loreal hölgyike sem ötletbörzék, mégis simán passzolnak ahhoz, amikhez készültek.

Ez csupán személyes vélemény, de nekem ezeknél az egy-két szereplős, karakterközpontú témáknál sokkal jobban bejön a reális, mint a maszat, a koncepteknél, enviromental stuffoknál (mint pl. az Ekranoplán) jobban passzol a lazább, speedpaintesebb stílus.

Max: a piszkálgatásomat meg ne vedd fel, csak húzlak. Tudod, hogy szeretem amiket csinálsz. Nyomhatnál fel újabbakat is...
2009.08.12. 02:00 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Grimm
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Nagyon szép és igényes munka, mint ahogy a többi műve is az alkotónak, látszik, h profi alkotások, a dolgok a helyén vannak, stimmelnek, passzolnak... Én inkább a színeket hiányolom a karakterből, nahh meg egy kis plussz kontrasztot. Az veti visszább a képet, s teszi kissé meseszerűvé a fantasy ,,helyett".
Talán még az arckifejezésén lehetett volna még egy kicsit finomítani.
2009.08.12. 02:51  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
Branagh

Lesz egy fantasy csapat karaktersorozat, kérésre MAGUS csőtoll-stílben, bár azóta remélem fejlődtem :D, egy hetvenszer százas csőtollkép, ha lesz agyam az A4 scannelt darabokat összevágni shopban, meg az éjszakai erdei Futáromat is ki kéne már nyalni, a blogspoton (artofmax pont blogspot pont kom) félig készen fönn van, és készül egy miszetmaszat:) tizenkét képes sorozat, magamat ismerve még soká.
A blőd nem erről a konkrét borítóról szólt, hanem arról, hogy tényleg "simán jó ez egy fantasy könyvborítónak", fantasy, ugyan! - mondja minden jó ízlésű ember, és hát ez a kár.
Pont az általad említett képeknél repültem csőben, a loreált épp a cső megmutatása miatt tettem fel, egyébként fiókban végezné. Illetve lemezen.
A részletesség és a technika kérdésében pedig azt gondolom, hogy az ember (épp mint az emberiség, kicsiben megismétli egyedi fejlődésében a törzsfejlődést, mint a magzat, kis sejttől a hüllőn át a sapiens2-ig) elindul egy mennyiségi jellegű megítéléstől, simaság és kibigyózgatás és hasonlatosság és valósághűség igényétől, és amikor elért egy akadémikus festészetet, akkor megtorpan és nincs tovább... akkor jön az expresszionista igény, hogy jó, megvan a fotó, de hogyan tovább? És akkor kísérletezik, sok őrültséget csinál, próbál többet festeni, mint fotót, a kilenctized holt kísérlet lassan blöffé merevül, az egy tized létrehozza a kevés jó kontemporált, a fotóművészetet a mozgófilmet az airbrusht a digit és így tovább végtelen sorban, de ha már létezik a reneszánsz, nem építhetek gótikus stílusban, és ezek akril fedőfestékek airbrushhal és ecsettel és fakó fedőszínekkel, pedig dübörög a digitális reneszánsz ez meg gótika jaj! az első reneszánsz épület egycsapásra elavulttá tette az összes fiatornyot és kereszthajót és szofisztikáltan tekergő boltozati bordát - érted?
Ennyi csak az ellenvetésem, pedig kurvára ráérek, tombol bennem az alkotóerő, szeretek élni és szeretek kis csatokat kinyalni a kardot tartó övet tartó szíjat fogó kezet fedő kesztyűt leszorító szíjon :D - de mégis, egyszercsak jól meghalunk, és még Gáz Géza szerint is blődöt festettünk, és akkor még nem beszéltünk az igényes emberekről.
Nem jó!
Vágod, Kenneth? ;)
2009.08.13. 00:55 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Grimm
Vendég
Gótika...

Nekem tetszik a Gótika. :)
2009.08.13. 01:55  
Szendrei.Tibor
Tag

Csatlakozott: 2005.10.03.
Hozzászólás: 119
mindenkinek

Köszönöm a kommenteket.
Nem akarnám hangsúlyozni, hogy mi a különbség a megrendelt kép és a saját kedvtelésből készített alkotások kivitelezési folyamatai között, hisz ezt gondolom mindenki figyelembe veszi, amikor azt olvassa, hogy "könyvborító". Az én esetemben a téma adott volt. Ezek után számomra egy örömforrás marad. Maga a kivitelezés. Örömmel festek realistának nevezett képeket. Én még itt tartok. Hogy ezért még fizetnek is..., pénzről inkább ne beszéljünk, az a legkevesebb. :)
A nem is olyan távoli múltban egy üde reggelen az ablakon kinézve gyönyörködtünk a napfelkeltében, miként a fények megcsillannak a tó lágyan fodrozódó víztükrén, ahogy a szél csendesen bele-belekapott a felszínbe. Sóhajtottunk és azt suttogtuk ébredező szerelmünknek, hogy "Ó, Rómeó (Júlia), miért vagy te Rómeó (Júlia)!" Az érzés nem változott, de a szöveg már nem trendi. Ma megvakarjuk a s_ggünket és azt mondjuk ásítva, hogy "k_rva romantikus itt b_zmeg!" :)

Norbi - Oké! :)
2009.08.13. 09:32 Offline Szendrei.Tibor szendrei.tibor at freemail.hu http://www.szendreiart.com
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
***

Ámen
2009.08.13. 13:35 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Tibor!

Bocs, de ezen megakadt a szemem:

"Örömmel festek.... Én még itt tartok. Hogy ezért még fizetnek is..., pénzről inkább ne beszéljünk, az a legkevesebb. :) "

Sajnos az, hogy a munka örömet okoz, nem elég.
Szerintem.

Mindez persze a kép erényeiből mit sem von le. Kb. hány óra munka egy ilyen?
(Azt már meg se merem kérdezni, mennyi az a "legkevesebb".)

Üdv!
2009.08.14. 08:47 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Szendrei.Tibor
Tag

Csatlakozott: 2005.10.03.
Hozzászólás: 119
öröm

A gyerekek többsége kb.10 éves koráig szeret rajzolni. Aztán elkezdik nekik tanítani, és a legtöbben örökre elveszítik a kedvüket. De az a kevés, aki továbbra is örömét leli benne, folytatja. Rajzol és tanul. A következő lemorzsolódás akkor jön , amikor meg kell élni valamiből. Minden tevékenységben meg kell lelni az örömforrást. Nekem most nincs nehéz dolgom, de rajzoltam már öröm nélkül is. Kínlódtam, de muszáj volt megcsinálni. Ugye ismerős.?

Péter - ettől függetlenül igazad lehet.
Ez a kép kb. 16 munkaórát igényelt, de nem siettem. A tervezést, rajzolást nem számítom bele.
Számomra a "legkevesebb" az alsó határa annak, ami elég. :)
2009.08.14. 15:49 Offline Szendrei.Tibor szendrei.tibor at freemail.hu http://www.szendreiart.com
Berecz.Orsolya
Tag

Csatlakozott: 2005.05.17.
Hozzászólás: 94
tanítás

A baj nem az, hogy elkezdik tanítani, hanem az, hogy mit kezdenek el tanítani. Én nem értem általános iskolába minek kell üvegeket meg terméseket festegetni, mikor a gyerekeket ez érdekli a legkevésbé. Meg színkört, meg ilyen baromságokat. Ettől utálják meg. Rajzolni mindenki tud, mert ez az önkifejezés második lehetősége, a beszéd után. (a baj már az hogy van aki ezt túl komolyan veszi, és jön a metafizikus képeivel, de ez a ló túloldala) Csak hasonlítás kérdése hogy mihez képest.
A gyerek ott utál meg rajzolni, mikor utasításból kell dögunalmas dolgokat megörökíteni. Nekem senki ne mondja, hogy középiskolában imádta állandóan ugyanazokat a modelleket rajzolni - általában nem tanár szakos tanár kíséretében, hanem valami művészállatka pátyolgatásában, aki hol belerajzolt a képekbe, hol mindenféle "****" jelzővel illette a munkákat. Esküszöm abból merítettem anno erőt, hogy végignéztem a termeken, és vigyorognom kellett azon ahogy mindenki olyan fejjel rajzol, mintha... én nem is tudom, arra az undorodott arckifejezésre nincs jó szó. És aki még ez után is folytatja, arra már nincs mit mondanom. Ebből megélni szerintem úgysem lehet - kis hazánkban legalábbis.

Más felfogással és hozzáállással, ha máshogy tanítanák az általánosban a rajzot, szerintem minden második ember firkálgatna a saját örömére. Na de amíg ilyen gagyi az oktatási rendszer, addig hiába erőlködne bárki is.
2009.08.15. 11:37 Offline Berecz.Orsolya drega.zul at gmail.com http://shaksaag.deviantart.com
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Orsi, tény és való, hogy a rajzóra a legtöbb diáknak inkább lyukasórának minősül, valahogy ez van a köztudatban, hogy ez baj-e? Szerintem nem. Tibor említette a lemorzsolódási tényezőket, egyet kell értenem velük. Én most pont a megélhetés-tanulás közti állapotban vagyok, és nem ártana úgy dönteni hogy folytatom. Vicces amúgy, mert én is rajztanár leszek papíron, persze önző módon a saját gyarapodásomat fogom szolgálni, semmint a lurkókét. De visszatérve: miért is lenne baj hogy magvakat, csendéleteket rajzoltatnak? Nincs ezzel semmi probléma...igenis fogja fel a gyerök, hogy így is mehet, nem csak szabad szárnyon szállhat az ének, és nem hiszem hogy lelki károsodást okozna akárkinek is, hogy másoljon/imitáljon/visszaadjon. Ne felejtsd el, a másolás iszonyat fontos, megalapoz, majd új utakat nyit, viszonyítási pontokat teremt. Persze nincs arra statisztikám, hogy hova jut egy "betanítot munkás" avagy egy "szabad szellem", aki sosem látott tanárt, de nem hiszem hogy ebből általánosságban következtetést lehetne levonni. Nem hiszek továbbá abban az enyhén naiv világképben, miszerint rajztanítás=örömelvétel a gyermektől/korlátozás/rossz dolog. Undorodnék attól a világtól ahol mindenki szeretne és tudna is rajzolni. A tanítás minősége és milyensége pedig már mélyebb téma, sok szál fut bele mind politikailag, pénzügyileg, családügyileg, és ennek csak elenyésző hányada az úgynevezett "szépre és alkotásra nevelés" fejlesztésének zászlóshajója és a kis testvérkéi.

KMZ
2009.08.15. 13:02 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
Elnar
Vendég
féllaikus-félfanatista belepofázás /ha sok, rúgjatok le/

Nagyon tetszik a hogy ÉL. Az alak is, de a háttér még inkább. Azonban, kérdem én, ha Goodkind bácsi képes majd' egy teljes oldalt írni a Rahl Nagyúr kinézetéről, akkor miért kell másmilyenre alkotni? /alkarvédők, csizmát szorító szíjak, fonott öv...világosbarna haj/ A köpenyre azt írja "mintha aranyból lett volna szőve" szerintem a szegélyezés aranyszíne pont megfelelt volna neki. Még több kontrasztot elviselt volna szerintem, feketébb ruhát pl.
*részletmániákus fanatikus*

//Temesi Péter úr: ha valaki egy Goodkind-könyvet egy tizenéves kezébe adna, én magam venném ki onnan, mert "enyhén" felnőtt tartalmúak//
2009.08.15. 18:51  
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
tanítás még mindig

A gyerekek a kezdeti ákom-bákom őszinte gyerekrajzokat egyszerűen kinövik. Ahogy elkezdenek nőni, a saját maguk rajzait megítélni, kiderül számunkra, hogy ehhez tehetség kell, egyiküknek több van, másiknak kevesebb, a tehetség pedig nem tanítható. Sokáig azt gondoltam, mindenkit meg lehet tanítani rajzolni. Ma már úgy érzem, nem lehet, mert épp ez a belső késztetés hiányzik, ami kisgyermek korban megvolt. Arról, hogy eltűnik, nem a tanárok tehetnek, ők csak meggyorsíthatják a dolgot. De nagyon sok mindent meg lehet tanítani persze, ha az érdeklődést sikerül fölkelteni és fönntartani - a tehetségeseknek, akiknek van színérzékük, van térlátásuk, van fantáziájuk. És nekik az üveg és termés sem lesz probléma:)

Természetesen a művészi alkotások befogadását, vagy az ábrázolás alapjait, a vizuális kultúrát lehet és kell is tanítani, és egy jó tanár sokat tehet ezért, hogy a tárgyat szeressék a gyerekek.

(- Az iskolai rajzórákat én is utáltam egyébként, de ez egyáltalán nem akadályozott meg abban, hogy éjjel nappal rajzoljak például, azt amit én akartam, ami érdekelt.)

Termést meg köcsögöket egy bizonyos életkor alatt teljesen felesleges rajzoltatni, viszont egy bizonyos életkor fölött meg például a nyári élményeim képek mellett nem ártana esetleg alapszinten tárgyábrázolást is megtanítani. Netán a perspektívát. Ha már rajzóra. Sok tanár föladja a leckét, de nem mondja meg ezt hogy lehetne megoldani.
2009.08.15. 21:37 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
borisz
Vendég
bocs, az offért de a tanításról kicsit én is

sztem a rajzórának sokkal inkább játékos művtöri órának kellene lennie 10-16 éves korig, (utána meg kicsit komolyabb művtörinek,) aki meg szeret rajzolni, az tudjon elmenni egy kedves és jó tanárhoz egy ingyenes rajzszakkörbe. (később aztán majd mehet egy kevésbé kedves, de jó mesterhez).
szóval inkább azt kellene megtanítani minden kis polgár-palántának (hehe), hogy hogyan értelmezzen, nézzen, élvezzen egy műalkotást, ahelyett, hogy akinek nincs hozzá kedve annak is erőltessük.

(irodalomból meg: miért kell egy14 éves gyerekkel illiászt, meg szigeti veszedelmet olvastatni? kezdjék heripotterrel, meg rejtővel, amit élvezni tudnak. aztán majd ahogy közeledik az érettségi jöhetnek a nehezebb művek is - há' de nem?)
2009.08.16. 19:29  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
tanítás

Waldorfban pont hogy Rejtő van meg Potyié. Majd utánakérdezek a rajzóráiknak, de a jányok, akiket ismerek a témában, szeretnek rajzolni. Szerintem a porosz iskolarendszer maradványai a legkárosabbak, rögtön utána az angolszász iskolarendszerekben a nyolcvanas évekre végképp becsődölt szisztémák ki-érti-miért való átvétele.
Nálam a tanfolyamon Millennium Falcont rajzolunk meg rohamosztagost, azon is fel lehet fogni a teret, de ezzel együtt minden tanulásnak van favágás része. Azért soha rajzórán nem vágtam olyan fejet, mint pölö matekon :D
2009.08.17. 15:45 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Kis off még, elnézést:
Épp tegnap hallottam: "a rajzóra célja, hogy sem emberéletben, sem berendezésben kár ne keletkezzen. :)" ha valaki memegy, hogy egy általános iskolai osztályban csuprot meg termést akar rajzoltatni, annak nem sok jövője van, mert szétszedik a gyerekek. Ki kell találni olyan feladatot és hozzá körítést, meg mesét, amit bevesznek a gyerekek. Aztán még azt is, amivel azokat lehet leszerelni, akik 10 perc elteltével kihozzák a rajzukat, hogy készen vannak.
Aki ezt mondta nekem, sejthet valamit, mert lassan 30 éve gyűri, egy elég durva lakótelepi iskolában.
2009.08.17. 16:06 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU