LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Geronimo a hontalan
Geronimo a hontalan
Hozzászólás: 10
Gosztola.Edit

 


Csobán Éva: Bukott angyal
Elõzõ kép:
Keresés  
 Következõ kép:
Elf harcos


Teljes méret

     


Bukott angyal
Leírás: Photoshop CS2- Genius tablet;

A mozdulathoz ref.-et használtam. Figyelembe vettem pár jótanácsot
: például folyamatosan ellenőriztem szürkeárnyalatosan is a munkámat, hogy a fény- árnyék, kontraszt hatása ideális legyen. Sokáig dolgoztam vele, de úgyis a végeredmény számít és nem a ráfordított idő.

Lehetne a kép neve: Lenni vagy nem lenni:) de ez csak zárójelesen.
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2009.09.17. 07:48
Találat: 5435
Letöltve: 0
Értékelés: 3.30 (10 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Csobán Éva (Bio)
Nav: Kezdõlap / ABC / Csobán Éva / Bukott angyal

Elõzõ kép:
Keresés  
 Következõ kép:
Elf harcos


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Gratulálok Éva!

Látszik rajta rendesen a meló, annyi szent. Az a jó benne hogy nem látszik rajta az az erőltetett túlrajzolás, ami sokszor fenyegeti az alkotót, pont megfelelő kidolgozottsági szintre hoztad a végeredményt.
Kellően visszafogott szinek, a mélységérzet megfelelő. Megfelelő csajszit választottál referenciának, frankón flegma pofi, nem csontkollekció, nem túlidealizált goth-dark akármi szépség, ami a csapból folyik általában.
Földtextúra, tollacskák nagyon jók.
A nekünk nézve bal lábát kicsit vasagnak érzem, főleg a vádli alatti rész mintha picit elcsúszott volna. A keze is enyhén nagyobbnak tűnik a kelleténél, de persze ez betudható egyfajta torzulásnak.
A nekünk nézve jobb lábáról lógó drapéria kicsit merev.
Fogjuk rá a háttérre hogy jó, de lehetne jobb is:) Továbbá a szárny teteje nagyon élesen veri vissza azt a narancs fényt.
A koponyák olyan kis esetlenek:) A középső félrerajzolt, a bal oldali csapott homolkú, a jobb oldali az meg tuti egy ufonauta kopi, x-aktákba volt ilyen. Szóval a kopik olyan esetlegesek, én simán lehagytam volna őket, nem tesz sokat a képhez, nélkülük is kellően bukott/feslett a nőci.

Persze tetszik, finomodsz, fejlődsz, így tovább kedves Éva!
2009.09.17. 10:51 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
Lil' Dash
Vendég
:)

jó kis karmai vannak.
csak annyi belekötésem lenne az egészbe, hogy inkább sötét, mint bukott. A bukottat inkább leszaggatott szárnyakkal tudnám elképzelni. De ezen kívül nagyon jó ez a sötét tekintet és a koponyák között maga az alak :)
2009.09.17. 12:45  
RENE
Vendég
...

Egész aranyos. Nagyon bántja a szemem viszont az előtérben levő koponya - tökéletesen ellentétes irányú fény világítja meg, mint a lányt. Megfordítottad?
2009.09.17. 15:45  
Hamza.Pal (hazmat)
Tag

Csatlakozott: 2009.03.20.
Hozzászólás: 37
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Tetszik a kompozíció összhatásilag. De azért picit én is szőröznék :)

A koponyákok téleg furik, és az angyal körmei is, egyik hosszabb, a másik meg rövidebb, meg hegyesebb… és az a navancssárga fény is elég érdekes a szárnyvégeken, főleg a nekem baloldalin. A kép szerintem megérdemelne egy komolyabb, kidolgozottabb hátteret is.

A legjobban a lány arckifejezése, haja és az ezertollú szárnyai tetszenek. A tigrised óta azért sejtettem, hogy van toleranciád az ilyen pepecselős munkákhoz. ;)
2009.09.17. 21:42 Offline Hamza.Pal (hazmat) palhamza at gmail.com http://hamzakrix-krax.gportal.hu
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
sziasztok

köszönöm az eddigi hozzászólásokat:) van még mit fejlődnöm.
KMZ:
Valóban lehetett volna még dolgozni a hátteren,de meghagytam egyszerűnek, hogy az előtér hangsúlyos maradjon.Úgy volt, hogy a csajt meghagyom single-ben, de valahogy üresnek éreztem.És ha már bukott, kellett az indíték,a pusztítás...
A szárnyaknál próbáltam hátulról érkező fényt megfogni, kifejezni,utólag én is erosnek találom.majd legkozelebb jobban figyelek rá.

Lil' Dash: szagattam volna, de nem hagyta magát:)

Rene: jogos az észrevételed. Baloldalról az árnyék hiányzik.

Hamza Pál:
a hátteret egyszerűre hagytam, épületesen haladtam, és rangsorolnom kellett mit emelek ki, mit nem, igy is nagyon sok mindent akartam belevinni, de ez az értelmezhetőség rovására ment volna. A kezet szándékosan csináltam nagyra, közelebb is van hozzánk. Démoni hatalma egyik jelének szántam.Nem egy girnyó, törékeny nőt akartam, hanem egy olyat aki harcedzett domina.;-)és nem fújja el a szél, vagy egy kellemes kis ork-ordítás.
A koponyák azért hatnak furin, mert a kozépső emberi mellé két kulonbozo faj koponyáját festettem.
2009.09.17. 22:22 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

mintha most nyomta volna ki azt a koponyát. mondjuk nyomi is, eh-eh-eh vicces vagyok
2009.09.18. 18:25 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Hordos Boldizsár:
Ezt most tényleg viccnek szántad? Mert nem értem.
Azért TÖBBET VÁRTAM EZEKNÉL A LEKICSINYLŐ SZAVAKNÁL, mert ez még negatív kritikának is kevés. A "nyomit"-t most mire érted, a képre, angyalra, koponyára? ha megkérhetlek, fejtsd már ki bővebben a véleményed vagy hogy mi szerinted a nyomi, talán tudnék belőle tanulni is.Mert ebből nem lehet.
Jah és nekem ez egyáltalán nem volt vicces.
2009.09.18. 19:23 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Jud
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Szia,
két dolog tetszik a képen: a szárnyak és a ruha vonalai, de sem a téma, sem az alak nem jön be.
Előbbivel engem nagyon nehéz megfogni, nem is szoktam kitérni rá ilyen típusú képeknél, csak a megvalósítás technikájára.
Az alak szerintem torz, ha a fotó nem is volt ennyire az (egyébként mindig az), karikatúraszerűen felnagyítottad bizonyos részeit. (Óriási lapát keze lett, fel is püffedtek szerintem az ujjai, a lábai nem egyforma hosszúak, és gyanítom, a törzséhez képest is vaskosak, arányaiban túl nagyok volnának, ha a lány kiegyenesedne. Ezzel szemben a feje igen kicsi, a dekoltázsa pedig furán torzul annak a fénycsíknak köszönhetően, ami követi az egyik hajtincset.)
A koponyák is torzak, és nem úgy működik rajtuk a fény-árnyék, mint az alakon. (Sajnos ez a másik hátulütője a fotó segítségül hívásának, hogy nehéz átvariálni a fényeket.)
Mégis, a kicsit kihívó, kicsit semmitmondó arc zavar leginkább. Az a benyomásom, hogy ez nem egy bukott angyal arca, hanem egy átlagos tinilányé, aki kicsit túl sok sminket tett fel. Ettől a kép számomra túlságosan beállított és mesterkélt, amit csak tovább fokoz az alak testtartása és a meglehetősen klisés, ám funkciótlan hangulatelemek, a koponyák látványa.
2009.09.18. 23:01  
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
Hello Jud

Köszönöm a hozzászólást.
A koponyák esetében a árnyék tekintetében igazad van. Erre a kozeljövőben figyelni fogok.
Az anatómiával viszont nem értek egyet.Azért dolgoztam ref. alapján, hogy az esetleges anatómiai hibákat elkerüljem, és kikértem egy szakmabeli grafikus véleményét is, mielőtt feldobtam.
A kezeket szándékosan nagyítottam fel, amit a körmök még jobban nyújtanak.Írtam is előző hozzászólásaimban hogy nem egy topmodell Barbie babát akartam festeni, pont a klisék miatt.
Tiszteletben tartom a véleményed és köszönöm a megosztottad velem.Nehéz úgy összehozni egy fantasy témájú képet, hogy mindenki igényét kielégítse és mellőzze a sok klisét, mindenesetre próbálkozom.;-)
2009.09.19. 09:33 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
csoban eva

mindegy. és szerintem igenis, bombajó poén, mint azt rögtön jeleztem az elsütése után
2009.09.19. 11:42 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Hordós Boldizsár:
oké, hogy poénnak szántad, csak vedd már figyelembe, hogy több napi munkámat értékelted ezzel.Félreérthető nagyon.Neked sem lenne vicces fordított esetben.Értékelhető véleményt várok a képeim alá, nem pedig poénokat.
Remélem, megérted.Ha nem tetszik a munkám, indokold meg, fejtsd ki bővebben ha megkérhetlek rá. Mert a negatív kritika is kritika.Azt is figyelembe veszem.Legalább kiderül számomra, jól haladok vagy sem.
Köszönöm
2009.09.19. 12:17 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Jud
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

"A kezeket szándékosan nagyítottam fel, amit a körmök még jobban nyújtanak.Írtam is előző hozzászólásaimban hogy nem egy topmodell Barbie babát akartam festeni, pont a klisék miatt."

Nem is kértem számon, hogy miért nem szép a lány, csak az emberi test arányaival van gondom. A kezek felnagyítását nem értem, inkább rövidülésben kellene lenniük (és emiatt tűnni nagyobbnak), de nem úgy vannak megrajzolva.
A neki jobb térde és lábszára is nagyobb, mint a másik lába. (Az, hogy mi van egy fotón, egy dolog, festményre áttéve már nem biztos, hogy "elbírja" a kép a fotó torzította arányokat.)

A Boldizsár-féle olcsó és buta poénkodást pedig azt hiszem, arra lehetne lefordítani, hogy a középső koponya elhelyezése nem igazán szerencsés.

Mindebből azt fogadsz meg, amit akarsz, de nem lesz két ember, aki egyformán fogja látni a képedet ;)

A klisék kikerüléséről: valójában az egész kép klisé, még a címe is ("Bukott angyal" - megjegyzem, az angyalok nemtelenek), de ezen ne sértődj meg, mert nem bántásnak szántam. Fantasy alakrajzoknál újat mondani, új szemszögből rajzolni majdhogy nem lehetetlen.
2009.09.19. 13:04  
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Jud: köszi, figyelembe veszem legkozelebb a fotó torzította arányokat meg az anatómiát is.:)

A kritikát mindig el/megfogadom, mert lehet belőle fejlődni.Szükség is van rá.Mert értünk van.A gúnyolódásokat nem fogadom el, csak tudomásul veszem.
A művészet szubjektív dolog: vagy tetszik, vagy nem.Nincs két egyforma ízlés.
Azért mondtam hogy tiszteletben tartom a véleményed.Ez igazán nem ad okot a sértődésre.

Boldizsár vicce inkább beszólás, sejtettem,hogy valaki máshogyan fog a koponyára asszociálni.A konklúziót nem ebből fogom leszűrni.:)
2009.09.19. 13:43 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Fazekas.Arpad (Cyrgaan)
Tag

Csatlakozott: 2008.09.06.
Hozzászólás: 49
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Gratz!
Szerintem jó lett, de pár apróságot azért mondanék:
- a keze olyan buflák lett, mintha fel lenne dagadva
- az arcán szerintem túl sok az árnyék, ráadásul a bal szem alatt betorzítja az orrát is
- a dekoltázsnál a fűző valahogy nem jön nekem össze
- a haj talán még elbírt volna egy kicsivel több fényt

De mindezeket ne vedd kekeckedésnek, a kép jó! :D
Több ilyet és még jobb lesz! :D
2009.09.19. 23:02 Offline Fazekas.Arpad (Cyrgaan) shablok at enternet.hu http://cyrgaan.deviantart.com
Syrunass
Vendég
pocsék

A koponyák borzasztóak.. innen látszik hogy nem sok anatómiai háttérismeret van mögötte, így az egész kép értelmetlen..
2009.09.19. 23:56  
Grimm
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Előbb mutass fel valamit, akkor még talán a humorodat is elviselem. De ha már nem tiszteled mások munkáját ( s ne csodálkozz, ha véletlenül a tieidet sem fogják), akkor legalább már ne egy érzékenyebb lelkű nőbe köss bele, hanem valaki olyanba aki megérdemli... Előre is köszönöm.

A hibák ellenére szerintem is látszódik a fejlődés. Így tovább Éva.
2009.09.20. 14:47  
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Hello Mindenkinek!

Dányi István és Grimm: köszönöm hogy a védelmemre keltetek:)
Hordos Boldizsár:köszi, hogy felélénkítetted a forgalmat.:)
Itt szeretném megjegyezni, hogy minden hozzászólást, ami nem a képhez kapcsolódik, törlöm!
Már a legelején írtam,hogy értékelhető véleményt kérek, művésztársak, és kedves látogatók.
Aki érdemesnek tartja a munkámat arra,hogy véleményezze, az tegye meg, akit nem érdekel, ne pazarolja a drága idejét,alkosson, kiránduljon Warcraftozzon, Diablozzon: én is ezt teszem:),szórakozzon, viccelődjon stb. csak ne a képem alatt.
Mindennek megvan a maga helye.
Megértéseteket előre is köszönöm:)
További szép estét mindenkinek.
2009.09.20. 21:16 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Bera.Karoly
Tag

Csatlakozott: 2006.08.14.
Hozzászólás: 87
Üdv!

Gratulálok!
Miután végigolvastam a hozzászólásokat, megnéztem a korábbi munkáidat és én látok benne fejlődést...
Sajnos a képnek tényleg vannak hibái és ha végignézem a szakmai jellegű hozzászólásokat, bizony egyet kell értsek velük. Szerintem, ha tovább gyakorolsz egy kis idő múlva Te is látni fogod ezeket, sőt akár könnyedén javítod is...Tudnod kell azonban, hogy munkáidban a realista ábrázolásmódot választottad és ezzel kiteszed magad minden hozzáértő és hozzá nem értő kritikájának. Ezt a stílust ugyanis nagyon könnyű kritizálni (művelni már annál kevésbé!!!)- hiszen itt nem lehet a hibákat utólagosan alkotói szándéknak nevezni... ezért nyilván szívesen is vállalkozik a kritikára mindenki...de ha odafigyelsz, ki tudod szűrni azt, amire szükséged lehet!
Én igazából csak két értéktelen hozzászólást látok (lehet van már olyan, amit töröltél):
Syrunass(nem tudom benne kit tisztelhetek) lekicsinylő megjegyzése és következtetése nem kell, hogy a szívedig hatoljon(bár kétség kívül sértően kurta fogalmazás!), ha rajzolsz modell után eleget, hamar rá fogsz érezni ezekre a dolgokra...
Hordos kolléga (Őt láthatjuk!)kifinomultsága és humora pedig úgy tűnik valahol a rajztudása szintjén van, úgyhogy tőle ne várj építő jellegű hozzászólást, munkáit látva, azt hiszem, nem biztos hogy szerencsés, ha az ő véleményéből tanulsz...bár mint itt publikáló alkotótól elvárható lenne némi tisztelet a másik munkája iránt!
2009.09.21. 21:34 Offline Bera.Karoly bera at graphart.hu
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
Hello

Bera Károly: köszönöm az építő kritikád és a tanácsodat.:)
eddig többnyire absztrakt dolgokat festettem hagyományos technikával(akrillal),és nagyon megtetszett a digitális is.:)
Több szakmai véleményben olvastam, hogy az kifejezésmódomon nem ártana pontosítani, csiszolni, ezért törekszem az élethűbb ábrázolásra.A művészi szabadság hatalmas, és az elvárások is.
Próbálom mindkettő igényét kielégíteni.Bízom benne, hogy az idővel ez megoldódik.
2009.09.22. 10:26 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Bera Károly, szerintem nem láttad Boldizsár összes munkáját...habár nem érdekem a védelmezés, és elismerem hogy troll-jelleget mutat a srác, azért nem tolja rosszul...
2009.09.22. 10:49 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
Cserny.Timea (pookah, Timce)
Tag

Csatlakozott: 2006.01.05.
Hozzászólás: 349
Károly

Boldizsár kétségkívül egy ifjú troll (én reménykedem, hogy kinövi, mint egy gyermekbetegséget...), de attól még, hogy nem realisztikus digiképeket fest, egyáltalán nem rosszak a cuccai.
2009.09.22. 12:53 Offline Cserny.Timea (pookah, Timce)
Grimm
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Érdekes, hmm, felettébb érdekes... Még egy nyulat sem láttam tőled. x) De ha te mondod biza úgy lehet, csak akkor alkoss sok nyulat, s ne becsméreld így lekicsínylőn a rajzolás művészetét. Én dolgozat helyett is nemegyszer alkottam inkább valamit, még az oskolában is. :)

Emberszereteted és vidámságod? Még a másodikban lehet is valami, de az első elég cinikusan hangzott ha nem haragszol meg érte, de úgylegyen akkor. :)

A művésznőtől meg elnézést kérek, h e sötét angyal óvó szárnyai, s érdeklődő tekintete alatt offoljuk szét az oladlt, de mindenből lehet tanúlni valamit. :)
2009.09.22. 20:39  
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
grimm

érdekes a hirtelen hangulatváltásod, csak azzal tudom magyarázni, hogy lehullott az álca rólad te piszkos troll, mégha csupán troll, de az álszent fajtából, szóval most már közölhetnél vmi érdemi kritikát is Éva képéről, mert ilyen undorító offolással nem fogsz ám bejutni ide, Elit Körünkbe! ha mégis, rádküldjük a vérengző kutyánkat, Bera Károlyt! nem ismer kegyelmet, főleg az ilyen floodos trollok irányában, mint te vagy poe, komolyan mondom az ilyeneknek a bitón a helyük!
2009.09.22. 20:50 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Grimm
Vendég
...

Off. :D
2009.09.22. 20:58  
Administrator (BePe)
Admin

Csatlakozott: 2002.03.13.
Hozzászólás: 96
pfuj, grimm

cserebereljetek emailcimet es huzzatok at ezzel maganba.
most.

koszonom az egyuttmukodest.
2009.09.23. 15:25 Offline Administrator (BePe) bepe at lfg.hu
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
grimm

Bepe mintha kicsit neheztelne ránk, nem? talán nem tudja, hogy te már kimondtad a végszót?
2009.09.23. 15:50 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
dsng

minden user tudja, hogy a moderálgatással csak felbátorítja a hozzám hasonló epebajos trollokat, mert biztatja őket, ez az, igen, figyelek rád, ezzel bátorítva a kártevőt. ilyenkor legjobb oda se bagózni, attól mi, igyekvő trollok (mert vihogásunkban is egyfajta görcs remeg, és betegségszag érződik lehelletünkben) általában eloldalgunk...lám, kiterítem a kártyáim, mert kivételesen ártatlan indulatot sejdítettem a dolog megett. csak hát butaság.
2009.09.23. 17:58 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Administrator (BePe)
Admin

Csatlakozott: 2002.03.13.
Hozzászólás: 96
*vallvonas*

az agyatlan trollokat a legnagyobb lelki nyugalommal, unott vallvonas mellett szoktam kirakni.

/nem nekem kinos pl allaskereseskor, hogy a neved mellett meteres baromsagok es hisztik szerepelnek./

lam, kar volt feleslegesen tulporognod magad azutan, hogy figyelmeztettelek. :(
2009.09.23. 18:18 Offline Administrator (BePe) bepe at lfg.hu
Grimm
Vendég
???

Ezt a hangvételt én sem értettem, lehet kicsit offoltuk a témát, de valamelyest a képhez, s a művészetekhez, művészekhez kapcsolódott azért, nem pedig a délutáni teaparty-t szerveztük meg. S már rég befejeztük mire kaptuk az intést, szal ezt most tényleg ár volt, s főleg ilyen hangnemben. Nem érdemeltük meg.

De h valami építőt a képhez is szóljak... Nagyon kellemes a hangulata, érződik belőle egyfajta dekadens nihilizmus.

Teknikailag viszont több kontraszt kellett volna a nőbe, kevesebb fény a szárnyakba, s a koponyák elütő színei miatt nagy diszharmóniát okoznak ami kicsit kellemetlen érzés, de ha direktbe ez volt a szándék akkor értem. :)

De most ha nem haragszanak, visszatérek konok hallgatásomba, ahogyan azt eddig is tettem.
2009.09.23. 18:24  
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
bepe

mé, te türűttél? vagy mégis Éva? végül is mindegy is. hát nemtom bepe, nem akarok kicsinyes lenni meg visszatologató hülyeakimondja ovodáskiffiú lennni, de aki hisztizik per pillanat az te vagy...bár lehet nincs is igazam, mer rossz végét fogom a dolognak, illetve motivációt látok a szöveg mögé-vagyis azt boncolgatom, ugyanis ilyenkor a zembert nagyon megtréfálja az agya, mondjuk úgy, hajlamos olyat tulajdonítani neki, ami neki kényelmetesebb (vagy ösztönösebb)
a legutóbbi kommentemben az éles tekintetűek fölfedezhettek némi öngúnyt is...milyen furcsa, önszemélyeskedek, amire úgyszintén csak személyeskedést kaptam...a hisztikről meg egyébként leszoktam valamelyest számos éveim során(na ez például komolytalan) hadd ne teregessem elibéd családi, ilyen-olyan kórlapomat.
(zárójelben: lehet mégis sértődős vagyok, hogy ilyen hosszú kommenttel örvendeztetek meg mindenkit, lám- lám, sok beszédnek stb.:))
2009.09.23. 18:38 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
a kép tere

Ha konzekvensen végigvitted volna ezt a rettentően kiugró, közelről fotózott-széles látószöggel-betorzulós perspektívát, valószínűleg akkor is lett volna, aki nagynak látja a kezet, de így biztosan lett.
Tedd a koponya layerének a tetejét lejjebb egy ujjnyival, aztán háromszorozd meg a koponyát - kábé akkor kapod a nő terét. Alul persze már ki fog lógni.
2009.09.23. 18:39 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
kép tere

Max: köszönöm a jó tanácsot,érzem én is a zsúfoltságot,és a fotó által torzított anatómiai hibáimat. Megpróbálok kovetkezetesebb lenni legkozelebb.:) és beépíteni a szakmai véleményeket. És még tobb teret adni:D

Hordós Boldizsár:
Így utólag is sajnálom, hogy elfajultak az Offolások.
Mint írtam, töröltem őket, a sajátommal sem tettem kivételt!
Igy éreztem igazságosnak.Tehát ne az adminisztrátort okold ezért.

Grimmel folytatott eszmecsere nem rám tartozik, kértem mindenkit, hogy ne a kép alatt tárgyaljátok meg a nézeteltéréseket és a személyes dolgokat.
2009.09.23. 19:30 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Irdatlan sok munka van egy így kidolgozott képpel, gratulálok a türelmedhez. Érdekelne, mennyi időt töltöttél el vele.
Azért fűzök hozzá néhány megjegyzést:
A fölső rész nagyon tetszik, gondolom neked is, azért sajnáltál levágni belőle. Ha ez egy borító, nyilván oda kerül a cím, akkor persze rendbe van, de így kicsit mintha lecsúszna a figura.
Ha referenciát használsz és nem világos, illetve ha folytatni kell, de az a részlet nem látható, érdemes több képen megnézni, hogy is van az adott részlet a valóságban. De a legegyszerűbb egy ilyen kép esetében pl. megnézni, ilyen helyzetben hogy is nézünk ki.Nekem nagyon furcsa pl. a jobb (nekünk bal) lábon a térd hiánya, és az, hogy közel szimmetrikus helyzetben ennyire eltér a két láb.De akár el is takarhattad volna ezeket (gondolom a referencia fotón így volt).
A koponyák anatómiája engem nem zavar, lehet valami démon koponya is, nem emberi:) Kicsit lehetne ott lent több hely, lefelé és oldalt is, hogy a koponya ne legyen elvágva.
A háttér, szárnyak, arc, nekem tetszenek, bár kicsit fura az a kemény árnyék az orron.
2009.09.25. 11:10 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Temesi Péter: Neked is köszönöm a sok jó tanácsot, a te meglátásod is rávilágított pár dologra, amiket a közeljövőben próbálok korrigálni, ellenőrizni.Ha már kíváncsi vagy az időre, nem folyamatosan készült, de tizenórákba számítom.A női mozdulat egy az egyben fotó, az arcán változtattam, és a ruhát is én terveztem rá.A kép hosszanti elrendezését választottam,hogy jobban kifejezzem, hova kerülhetett volna a csaj, ha jó kislány maradt volna.:P de ezt mindenki fantáziájára bízom;-) a középső koponya felső íve lehetett volna pontosabb is. A többinél nem akartam emberit, csak hát semmi jel nem utal rá, hogy ezek különféle faj egyedei lennének,utólagos belemagyarázásnak nincs értelme.
Bera Károly mondta jól: "hiszen itt nem lehet a hibákat utólagosan alkotói szándéknak nevezni..."
Mégegyszer köszönöm, hogy te megtiszteltél a véleményeddel és a tanácsokkal.
2009.09.25. 12:05 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Kostyal.Viktor
Tag

Csatlakozott: 2008.03.10.
Hozzászólás: 25
kicsit elszomorító, de mindig előfordul

A kétes hozzászólóknak: Kíváncsi lennék hogy ezeket a kritikákat képesek lennétek-e szemtől szembe is közölni, vagy csak a monitor mögé bújva játszátok el a mindentudó mester-istent!(csak az vegye magára akit érint is a dolog)

Szóval, én már kifejtettem, hogy szerintem ez eddigi legjobb képed, és az anatómián kívül minden részlete nagyon tetszik! Ha bővíteni szeretném akkor a hangulatát még kifelejtettem megemlíteni, mert az jobban magával ragad mind a légypapír amibe egyszer véletlenül beleszaladtam! A kép kulcszsava a fejlődés és ilyen szintlépésekkel hamarabb profivá válhatsz! Ha valamit szeretek az emberekben azaz akaraterő, és ez a kép ezt tükrözi számomra! (teljes elismerésem)
Negatívum az anatómia ez igaz, de ez javítható főleg ilyen lendülettel
2009.09.26. 17:59 Offline Kostyal.Viktor kostyal.viktor at freemail.hu
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Viktor: köszönöm:)) próbálom feszegetni a határaimat.A hibákat csiszolni, elhagyni.Remélem, idővel megoldódik ez is.

A kétes hozzászólásokat is tudomásul vettem, ezek jelzések számomra,hogy elrendezésben( pl. kozépső koponya esetén) mi lenne a szerencsésebb választás. Mit hova pakolászni:)


Mégegyszer köszönöm mindenkinek, hogy véleményét nyilvánította, sokat tanultam az építő kritikákból és egyéb hozzászólásokból, remélem a sok praktikus tanácsot a tobbi munkámba is sikerül beépítenem.

További szép estét!
2009.09.26. 19:23 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU