LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Tél
Tél
Hozzászólás: 4
Papp.Norbert

 


Sváb Anna: Hova-hova?
Elõzõ kép:
Bánat  
 Következõ kép:
Éneklő manó


Teljes méret

     


Hova-hova?
Leírás: OKTV pályamunka.

részlet a munkanaplóból:

"Számomra ez a pályázat igen nagy kihívást jelentett, mivel azzal a szerencsétlen helyzettel indultam, hogy előbb volt a fejemben egy kompozícióban és elemeiben szinte teljesen kész kép, mint egy jól kifejthető mondanivaló, egy üzenet. Márpedig így sokkal több munkát és elmélkedést igényelt a készítés, mert bár a kép maga sok lehetőséggel bír, ki kellett választanom a legmegfelelőbb gondolatot, mint jeligét. A „régebbi korok” említésére az első asszociációm egy hosszú út volt, mely végigvezet bennünket a történelem korszakain a kezdetektől napjainkig. Ha pedig már korok, viszonylag vagy éppen pontosan behatárolható szakaszok, így hát valami el kell válassza őket egymástól, és mi más lehetne alkalmasabb erre a feladatra a kapuknál? A kapuk valaminek a kezdetei és végei is egyben, köszöntenek és búcsúztatnak, rendeltetésük hogy elválasszanak, és mégis átjárást biztosítsanak számunkra valahonnan valahová. Az út hosszú, sok a látnivaló, az ember mégis halad. Sorra próbálja megoldani az útján felmerülő problémákat, melyek újabbakat szülnek, s így folyamatos a fejlődés. De vajon hová fejlődünk, hová igyekszik a világ? Mi az a cél, amit olyannyira el akarunk érni? Van egyáltalán vége az útnak? Lesz-e idő mikor megpihenünk, nyugodtan leülhetünk, mert elértük mindennek a végét? Felmerül bennem a kérdés, akarunk mi egyáltalán pihenni? Vajon ha az emberek megálltak volna a történelem egy pontján és mindent úgy hagytak volna, ahogy akkor volt, élhetnének még ma is elégedetten és boldogan? Vagy a fejlődés elengedhetetlen velejárója az életnek? Mindezt nem tudhatjuk, ami biztos, hogy az út még nem ért véget. Akkor viszont a legérdekesebb kérdés a „hová tartunk?”. Mivel ezt a kérdést sem sokkal könnyebb megválaszolni az előzőeknél, nem marad más hátra, mint hogy elszánt lelkesedéssel vágjunk neki az útnak és fedezzük fel annak minden szépségét és izgalmát!"

digitális, 2-3 nap
Kulcsszavak: Art
Dátum: 2009.11.09. 13:53
Találat: 1637
Letöltve: 0
Értékelés: 4.33 (3 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Sváb Anna (Bio)
Nav: Kezdõlap / PRS / Sváb Anna / Hova-hova?

Elõzõ kép:
Bánat  
 Következõ kép:
Éneklő manó


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Lil' Dash
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

már látom a fényt az alagút végén!
de tényleg... nagyon szép munka :D
2009.11.09. 17:07  
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 102
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Szia!
A "régebbi korok" említésére nem ez a kép ugrik be, de megfogott ez a misztikus hangulat.
Nekem nagyon tetszik, mert jól kifejezted a fejlődési fokokat a lépcsőkkel.És az is érdekes, hogy ezt a halál utáni dolgot is sikerült beleszőnöd( tiszta HKÉ.)pedig elsőre a kapuk és a felhők láttán "mennyországi" hangulata van az embernek, de aztán a fátyolon áttekintve egy új dimenzió kaput sejtet a kép.Tetszik a világegyetem háttér.:) is.:)
Az oszlopok lehettek volna sztem erőteljesebben ábrázolva formában, tónusban.Nem látszanak előtérben, szinte egy sikba kerult a vörös korláttal.jobban elhatárolnám oket a helyedben.Az árkádon miért nem jelenik meg a fény?
1éppként gratula:)
2009.11.09. 21:30 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU