LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Belsőség Arató
Belsőség Arató
Hozzászólás: 5
Temesi.Peter

 


Dányi István: A végső összecsapás
Elõzõ kép:
Hometree  
 Következõ kép:
Kalóz


Teljes méret

     


A végső összecsapás
Leírás: Témája szerint egy fiatal de nagyhatalmú boszorkányt vesz körbe egy szerepjátékos party. Nagy harc van a küszöbön. ;)

nagyobb méret:http://hunqwert.deviantart.com/#/d2t3dm8
==================
PS CS2 + wacom intuos3
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2010.07.11. 06:53
Találat: 2431
Letöltve: 0
Értékelés: 4.00 (6 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Dányi István (Bio)
Nav: Kezdõlap / DEF / Dányi István / A végső összecsapás

Elõzõ kép:
Hometree  
 Következõ kép:
Kalóz


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 102
Imádom imádom

:) eccerűen imádom ezt a képed. Minden ott van, színek, drámaiság, a kompozíció és a kidolgozás is.

Ami szúrja a szemem,de csak zárójelesen jegyzem meg:) az a sötét elf csajszin a ruha: egy számmal kisebb méret is megtette volna.
Ha túléli az ütközetet szólj má' neki hogy vegyen fel egy kisebbet.
2010.07.11. 10:31 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
VIC
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Drámaiság? Inkább hatásvadásznak mondanám, és nem is kicsit.

A M.A.G.U.S.-pólós nő középen meg egy kicsit úgy néz, mint aki úgy érzi, hogy épp most pössentett maga alá... :)
2010.07.20. 10:08  
Danyi.Istvan (Danyiart)
Tag

Csatlakozott: 2008.02.11.
Hozzászólás: 239
miért reagáljak mindenre?

VIC: egyezzünk ki egy "drámaian hatásvadászban", jó? :D
A "Magus-pólós" nő ruhájának mellkasi részén egy boszorkány-pentagramma található (ha alaposan megfigyeled felfedezhető a különbség: http://rpg.visualchat.hu/uploaded_images/big/0/7_qfoh) és eddig rajtad kívül mindenki felfedezte a tartásában azt a pillanatot amikor "még nem, de mindjárt nagyon..."

Nem baj ha neked nem tetszik a kép, köszönöm a véleményedet.

Cs.Éva: neked meg már élőben megköszöntem :)
2010.07.20. 15:34 Offline Danyi.Istvan (Danyiart) qwert05 at gmail.com http://danyiart.hu
VIC
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Részemről rendben: akkor tehát legyen drámaian hatásvadász! :)

Egyébként bocs, nem akartam sértő lenni. Tényleg nagyon profi kép, mind a kompozíciót, mind a kidolgozást tekintve. Összetenném a két kezem, ha fele ennyire tudnám kezelni az ecsetet (pontosabban a Photoshop-ot).

A jelvénnyel kapcsolatban is igazad van, nagyítva tényleg kiszúrható.

Azt hiszem, nálam ott lehet a probléma, hogy a galériád fórumában szereplő utolsó fórumbejegyzés akár az enyém is lehetne. (Matthew Lane: The technical quality is there, but i didn't feel anything for the scene.) Szóval profi, és divatos, bármilyen (illetve majdnem! bármilyen) mai fantasy regény vagy szerepjáték-alapköny címlapjának/illusztrációjának tökéletes volna. Én csak azt a bizonyos pluszt keresem, és - ez már az én egyéni heppem - hogy ha nem találom, akkor én próbálom hozzátenni. Ezért volt a csipkelődés, amiért újfent elnézést kérek.

(Egyébként a galériádban van pár kép, amelyek nem nélkülözik ezt a kis meghatározhatatlan pluszt!)

További jó munkát kívánok!
2010.07.22. 10:52  
-Max-
Vendég

Ez a kép teljesen elkerült a figyelmemet, csak egy hozzászólás nyomán vettem észre.
Viszont bőven megérdemli a figyelmet.

Rém hatásvadász, de ez nem baj, sőt! Ha jól van megcsinálva, egy kis hatásvadászat sose árt - legalábbis ebben a műfajban.
Pozitívumok: a középső csaj eszméletlenül jó ezzel a fejjel és tartással, félnék tőle, komolyan, és a többiek is ezt teszik.
Másik, hogy nem is tudom, kinek drukkolnék, vagyis az ellenfelek is jók.
Kis technikai röccenések vannak még, de ezek nem rámutatható hibák, hanem egyszerűen csak kilométerhiányból származnak, az meg majd elmúlik, ha továbbra is festesz.
A színvilágról azért ejtenék pár szót. Nagyon műanyagos az egész, mélységek nélkül. Sokat segít, ha elképzeled, milyen lenne ugyanez fotón. Érezni, hogy kicsit fakóbb, és a háttérvilágítás által átszínezettebb lenne, törekedj erre. Aztán célszerű mindenkin ugyanazt a HATÁROZOTT fényt szerepeltetni. Most mindenkin egyedi fények vannak, kicsit iskolásan valami szórt főfény, meg egy ellenfény - mindenkin más. Ettől esik szét. Ha adsz egy dögös, nem szórt irányfényt, és az mindenkin visszaköszön, az jól összefogja a képet. Ezután már mindenki világíthat a saját kardjával, bár ne ilyen erősen, inkább csak a tartó karokon, és finomabban. A padlón a fénytócsák is gyengédebbek legyenek. A boszi fénye egyébként nem is a helyén van, hanem sokkal előbbre került, vigyázz a perspektívára!
Egyébként is a fényelésre ügyelj, a fotózásban divatos mindent szét-deríteni meg agyonvilágítani, tanulmányozd inkább a festőket, mindig tökös fény-árnyékokkal manipulálnak, mert az nagy térképző elem. Inkább veszíts részleteket, de nyerj teret!
A jobboldali pasi egyébként önmagában egész jó, kicsit merev a megfestése, de különben hibátlan. Az árnyék a színeiből is kivesz, nem csak feketét ad hozzá, hanem deszaturál is, ez a többin nincs meg. Nyugodtabban festesz pasit valahogy, mint nőt, ez érthető :)

A póz rémes, mint vívó szerintem ebből egy dolgot lehet nagy sebességgel és azonnal csinálni; meghalni, de ez magánvélemény, és biztos minden kung-fus elmondaná, hogy ez miért nincs így. Csak legalább egyet látnék, aki mondjuk K1-ben túljut a falusi selejtezőn :)
Szóval póz oké ;)
2010.07.22. 12:27  
VIC
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Max, épp Te írtál valahol egy nagyon hasonlót ahhoz, amit én is igyekeztem az előbb kifejteni:

"Tanult barátom viszont azt kérdezte a kép láttán, hogy - idézem - egyet nem ért, miért kell ezeknek a fantasy képeknek ilyen blődnek lenniük? Miért érzi azt, hogy az ember tizennégy évesen kinövi őket?
(...)
A blőd nem erről a konkrét borítóról szólt, hanem arról, hogy tényleg "simán jó ez egy fantasy könyvborítónak", fantasy, ugyan! - mondja minden jó ízlésű ember, és hát ez a kár."

Akkor hol a választóvonal - szerinted?
2010.07.22. 13:55  
-Max-
Vendég
a határ?

Szerintem több ízlési határ van.

Az első az, amit bármikor bárhol bevállalnék. Nekem ilyenek a futárok-angyalok:
http://3.bp.blogspot.com/_v30DpXwxUUo/Sa0EBYTaEOI/AAAAAAAAADA/Q6e6Crvxptk/s1600-h/WhFut%C3%A1r_38_NET.jpg

A második az, amit az olyan megrendelővel "együtt" csinálunk, akinek nincs annyi esze, hogy ne akarja a képre erőltetni a... mondjuk kevésbé kiforrott ízlését, de valamennyire mégis össze tudom tartani az egészet.

Harmadik ízléshatár pedig az, amikor egy jól fejlődő, tehetséges ifjú padawant nem azzal a mércével mérek, amivel egy kifejlett jedit még levágnának a harcban, hanem egy kíméletesebbel :)
2010.07.23. 11:53  
Danyi.Istvan (Danyiart)
Tag

Csatlakozott: 2008.02.11.
Hozzászólás: 239
válasz

VIC: köszönöm!
Első kommented szűkszavúságában enyhe céltalan piszkálódást fedeztem fel. Mostmár tiszta amit akartál és köszönöm a véleményedet. :)

Amit írsz, hogy na hiányzik az érzés azt aláírom, hogy jogos. Sajnos kevés képem születik abban a földöntúli érzésben, hogy "no akkor most akkor most ezt baromira lerajzolom/lefestem, úgy hogy mindenki sírni fog" :) Ritka állapot sajnos nálam, és a megrendelők is ritkán kérnek ilyesmit, ill. ritkán engednek rá teret.

Ennél a képnél épp nem ez volt a helyzet, szinte szabad kezet kaptam és ennyit tudtam a megrendelésből kihozni. A feladat az volt, hogy egy adott karaktert vegyen körül a másik négy. Kaptam szolid leírást és vázlatokat is a karakterek felszereléséről + fontos volt hogy mindnél legyen egy varázskard. kb ez volt a szitu.

Megrendelésekbe még nehezen tudom beleszőni azt amit mondasz, de értelek.

====================

Max:
Köszönöm a kritikát. Külön jól esett, hogy valaki vette a fáradtságot itt az erpégén és jobban megnézte + kicsit bővebben is beszélt róla.
Hatásvadászatot kipipálom, nem tagadom, hogy az. Egy ilyesmi kép kellett a megrendelőnek, egyszerűen érthető és látványos. :)

Eddig a boszinak drukkolt mindenki. (Én is) :D

A fényekkel kapcsolatos dolgokat meg elraktározom, most így visszanézve a képet teljesen jogosak az észrevételek.
Tényleg összefogottabb (mélyebb) lenne egy egységes fénnyel. Na meg valóban indokolt is. Egyébként a pózokkal próbáltam összefogni, hogy viszonylag szimmetrikus legyen.
Igen, a boszi kardjának kék fénye eléggé elcsúszott. Későn vettem észre már mikor nagyon elkezdtem élvezni a sziklára való ráfénylés megfestését :) Aztán otthagytam, tudom most olyan mintha a rúnák vetnék a sziklára és nem a kard fénye lenne.

Pózok: hát van itt két szúró (jobb oldalt) és két vágós (bal oldalt) meg a boszi laza szarok-rája póza középen :D Hogy mennyire valódi-hatékony beállások azt nem tudom, de nekem tetszettek :)

csajrajzolás: a mumusom még mindig. Jelen pillanatban annak örülök, ha a nőim hordoznak elég feminim jegyet ahhoz hogy egyértelműen nőknek nézzenek ki :) Sokszor képembe is kapom ezt.
(egyébként itt a fickót tényleg csak gyorsan felpocskoltam (nagyon referenciát se néztem hozzá) a csajokat meg tényleg végigizzadtam - kivéve a bordóruhást)
Így van ez, általában a férfiak férfit a nők meg nőt rajzolnak jobban. (Legalábbis eleinte :))

Kössze a kommentet!
2010.07.23. 13:49 Offline Danyi.Istvan (Danyiart) qwert05 at gmail.com http://danyiart.hu
-Max-
Vendég
úgy-e? :)

Na ezzel nem értek egyet ;)
Mármint hogy a magunk nemét rajzolnánk jobban.

A lányok által készített csajok mindig vágyak, vagy lehúzók, vagy kompenzálók. Nincs érzékük a nőkhöz :). Tisztelet a kivételnek és a leszbiknek ;)
Pasik magukról dettó.
(Talán a túlfejlett emlőkhöz való vonzódást kiemelhetnénk, mint torzítást, nade ki zavar ez kérem? A szilikongyártókat biztos nem.)

Kell valami delej ahhoz, hogy az ábrázolt dolog megéledjen. Azonos neművel szerintem kevésbé lehet meg ez a pozitív előjelű feszültség.
2010.07.23. 15:28  
Danyi.Istvan (Danyiart)
Tag

Csatlakozott: 2008.02.11.
Hozzászólás: 239
azért se :)

hmm...
hát én ezt úgy vettem észre, hogy az elején tuti könnyebben ábrázoljuk a saját nemünket. No lehet hogy nem túl jól, de könnyebben.

Lehet hiányzik az ismeretlen felfedezésének a vágya a rajzainkból, de azért valljuk be hogy magunkat többet láttuk már mint másokat. (nem vagyok tükör előtt bámészkodós típus XD meg van párom is :D) és amit többször látunk+érzünk azt azért csak könnyebben ábrázoljuk. Szerintem.
Könnyebben azonosolunk nem csak a küllemmel, hanem a figura gondolkodásmódjával is.

Ebből a gondolatmenetből indultam ki.
Az viszont biztos, hogy ha pl. egy csaj magát ábrázolja akkor elég furcsa dolgok sülnek ki. Általában minden de nem egy férfi szemnek kellemes megjelenésű nő :D
2010.07.23. 18:24 Offline Danyi.Istvan (Danyiart) qwert05 at gmail.com http://danyiart.hu
aquir
Vendég
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Szerintem a magus kártyjátéknak is rajzolhatnál.
Grat.
2010.08.17. 18:30   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU