Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Mentálcsavar Klub


Adatok

Mentálcsavar Klub

Mentálcsavar Klub Klubok

A debreceni Mentálcsavar Baráti Kör egy elsõsorban fiatalokkal és fiatalokért mûködõ ifjúsági szervezet, melynek legfõbb célja az ifjúság szerepjátékon - és más, szórakoztató tevékenységeken - keresztül való összefogása és megismerése. A klub emellett jótékonysági tevékenységet és önkéntes munkát is végez.

Az ötlet a debreceni Mentálcsavar Találkozó, egy szerepjáték-verseny elõszöri megrendezésétõl, 2007 áprilisától fogva létezik, ám gyakorlati megvalósítására egy teljes évet várnunk kellett. Ekkorra alakult ki az a biztos mag, mely az egyre gyakoribbá váló versenyek mellett a táborokra és másféle közösségi programokra is biztonsággal várható volt - s amely máig a baráti kör gerincét alkotja. 2009-re kezdett kialakulni a klub országos híre, mellyel párhuzamosan átalakult a belsõ szerkezete is. Így alakult ki a Mentálcsavar jelenlegi belsõ szerkezete: az elnökség illetve a rendes, a pártoló és a tiszteletbeli tagok összessége.

Megalakulásunk óta folyamatosan bõvülõ tevékenységeink között még mindig kiemelt szerepet kap a szerepjáték, melynek jegyében az év szinte minden hónapjában szervezünk valamilyen versenyt Debrecenben illetve Budapesten, melyekre 30-50 fõ az általános résztvevõszám - ez pedig, vidéki viszonylatban, meglehetõsen jó arány. A Mentálcsavar szervezésében 2010-ben M.A.G.U.S., Vámpír: A Maszkabál, Warhammer 40,000: Dark Heresy, Shadowrun 3 és Dungeons & Dragons 3.5 versenyekkel találkozhatsz.

Érdeklõdési körünk kiterjesztése azonban nem szigorúan az asztali szerepjátékok irányában érzékelhetõ a kezdeti egyetlen játékhoz képest. Mára már baráti körünk kezében van a debreceni Vámpír Live szervezése is, így belekóstolva az élõ szerepjáték témakörébe is. Emellett folyamatosan nyitunk különféle kártya- és társasjátékok felé. Mindezeknek egyelõre a Függõ-Híd Egyesület Attila téri helyisége ad helyet, ám klubunk egyre gyakrabban tekint elõre egy új, teljesen önálló klubhelyiség, klubház felé.

Mindezek mellett minden nyáron tábort, minden tavasszal pedig egy jókora farsangi bált szervezünk, mely utóbbi a Távoli Világok Arcai fantázianevet viseli. Itt lovagi tornával, standokkal, élõ zenével, játékbemutatókkal, kiállításokkal és filmvetítéssel szórakoztatjuk az átlagosan mintegy 200 megjelentet.

Lassan egyre jobban ismerik a Mentálcsavar nevét Debrecenben a szerepjátékos körön kívül is, így lehet lehetséges, hogy idén már több iskola diákönkormányzati napján is képviseltetjük magunkat. Sõt, városunk egyik mûvészeti általános iskolájában heti rendszerességgel tartunk mûvészeti foglalkozást és filmklubot, hetente 10-20 gyermek részvételével.

Rendezvényeink szervezése során több debreceni ifjúsági szervezettel, diákönkormányzattal, önkéntes munkaerõforrást biztosító céggel kerültünk kapcsolatba, akikkel egyre gyakoribb együttmûködésekkel erõsítjük meg a barátságunkat.

Késõbbi terveink között szerepel újabb hobbik és követõik elérése és megismerése, az ezeknek való programok szervezése, bizonyos ifjúságvédelmi és -nevelési programok elindítása és a már megkezdett jótékonysági tevékenységek, például karácsonyi csomagok összeállítása, kiterjesztése és folytatása.


Powered by (SD) Company Directory 2.3.1 © 2020 by SolutionDEVs.pl
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]