Ugrás tartalomhoz


Legkedveltebb bejegyzések


#2161213 TSR Archívum

Posted by elGabor - 2018.05.07, 08:55

Üdv!

 

A PDF verzió most jelent meg (a print vásárlók már megkapták a linket - ha valaki nem, dobjon egy mailt). Sőt, az RPGNow "bestselling titles" TOP-10-ébe is bekerült. :D

 

tumblr_p8clug5bOw1rxmn3vo1_1280.png

 

(Akármit is jelentsen ez... :rohog:)

 

Másrészt reggel tettem egy látogatást a nyomdába, és alakul az angol Barbárkirály ügye is.


  • Eberen_Orkodo, Glowface, chomy and 6 others like this


#2125880 Basic D&D

Posted by Glowface - 2016.01.21, 06:07

Említsük meg itt is valamilyen formában:

amatőr, némileg underground, nem hivatalos formában Basic D&D (a játékosi) magyarul is.

Fordítás teljes, átnézés, elütések, következetlenségek és magyartalanságok kiirtása még folyamatban.

 

Elérhető itt.


  • Ratface, Orastes, Olman and 5 others like this


#2163572 Gyászjelentések, avagy hogyan hunyt el a karaktered

Posted by Premier - 2018.07.17, 14:59

Z4Winut.gif
sFaS6Z5.gif
  • strato, Eberen_Orkodo, elGabor and 3 others like this


#2163271 Gyászjelentések, avagy hogyan hunyt el a karaktered

Posted by Thirlen - 2018.07.03, 12:12

Régi történet, még az AD&D-s időkből, de számomra máig emlékezetes.

A pap karakterem pár kalanddal korábban sikeresen megvakult (látott pár Nimfát...). Némi harcba keveredtünk, ahol a velem éppen egyedüli társként tartó mélységi gnóm varázslót leverték, de szerencsére az ellenfél is kihalt eközben. Aggódva tapogatózó kezeim pedig a gnóm testén rátaláltak annak imádott Wand of Wonderjére... (Véletlen mágikus hatás a pillangóktól a masztodonig egy d100-as táblán)

A varázsszót tudtam ("Dzsem!"), vesztenivalóm nem volt, úgyhogy korábbról emlékezvén, hogy van a táblázatban egy-két százalék eséllyel Heal, rámutattam a gnóm eszméletlen testére és kimondtam.

Dobás eredménye: Dezintegrálás. Innentől kezdve csak Kívánság varázslattal feltámasztható. :titanic:
Szerencsére mindebből semmit nem láttam, úgyhogy a gnóm hűlt helyére fogtam a varázspálcát és ismét kimondtam a varázsszót.

Creeping Doom. Ami megidéz kismillió csípős bogarat és egyebet. Afféle masszívan sebző, területre ható kivégzővarázslat, ami biztos halált jelentett volna a harc után meglehetősen viharvert, varázslataiból jórészt kifogyott papomnak.

Amikor megéreztem az első csípéseket (és egy sikeres próba után arra is rájöttem, hogy melyik varázslat ez), kétségbeesetten szegény papom halántékához szorítottam a pálcát és gyorsan kimondtam minél többször: "Dzsemdzsemdzsemdzsemdzsemdzsemdzsem...!"

A mesélő dobott és közölte, hogy csak az első három hatás fog létrejönni, akármik is azok. Veszett dobálás, az alábbi eredménnyel:

1. hatás: Villámcsapás varázslat, egyenesen a sérült karakterem halántékába. Instant halál. :rip:

2. hatás: A papom holtteste föllevitált pár méteres magasságba - ahol egyébként biztonságban lett volna a Creeping Doomtól. :medital:

3. hatás: Másfél kilométeres körben mindenki elkezd ünnepelni...

 

Bár a két karakter meghalt, nagyon jót szórakoztunk a mesélő leírásán, ahogy a rengeteg kisebb-nagyobb rovar a csáprágóit lengetve és kitines első lábával csápolva ünnepli a party kihalását. :buli:


  • HalfDemon, Eberen_Orkodo, Glowface and 3 others like this


#2148150 TITÁN - a szárnyaló fantázia világa

Posted by GothPunk - 2017.04.29, 06:13

Tegnap megvolt a tesztjáték a D&D Klubon és kiválóan sikerült. Négy játékos volt és egy általam írt, nem különösebben bonyolult, de azért a KJK hagyományokat tisztelő kaland. A legfontosabb tanulság nekem - amellett, hogy a játékrendszer kiválóan remekelt - az, hogy négy hős karakter (az előre elkészített karakterek közül válogattak a játékosok) nagyon erősek az átlag szörnyhöz képest. 5 orkot úgy vágott le a csapat, hogy szinte a hajuk szála sem görbült, de utána egy Decayer-el is játszi könnyedséggel elbántak ketten. A mesélt szörnyeknek egyébként 5 életereje volt, ami tényleg legfeljebb két körre elegendő. (Hozzátartozik, hogy egyet dobtam a szörnyeknek, ha ketten támadtak egy karaktert, nem kettőt. Lehet, hogy ezen később érdemes lesz finomítani.)

 

Végül az sem zavart, hogy csak egy Skill (Ügyesség) érték van, bár tény, hogy így ha az egyik karakternek az magasabb, mint a csapat-átlag, akkor őt fogják a többiek előretolni felfedezni, csapdát keresni, hatástalanítani vagy szakadékon átmászni. 

 

Egy szó mint száz, imádnivaló rendszer az Advanced Fighting Fantasy a maga egyszerűségében. A kalandban gyorsan haladnak a játékosok, így aztán egy 2-3 órás játékalkalom alatt egészen komplex kalandokat is el lehet mesélni.


  • Ork, slaGerzson, Ratface and 3 others like this


#2116698 Kártyagyár

Posted by vice - 2015.09.07, 22:01

kerlac: Ha úgy érezted lekezelő voltam, akkor elnézést, de valószínűleg nem ok nélkül történt a hangnem (ami szerintem bőven nem lekezelő kategória volt) - kérdezz meg itt bárkit, hogy kivel voltam valaha is olyan. Kértél egy csomó mindent, szétszórva egy csomó emailben (amitől mindig a frász kerülget) egy olyan játékhoz, amit nem ismerek. Legyártottam amit kértél, utána hiányolni kezdtél olyan komponenseket, amiről nem is beszéltünk, hogy kellenek, és azoknak nem is számoltam gyártási költséget, ha jól emlékszem.

 

Vice mester: nem én találtam ki, nem én terjesztettem el, túlzásnak is érzem, mert nincs róla papírom :)

 

Tegnap és ma lecsökkentettem az olvasatlan emailjeim számát 300+-ról 100 alá. Sok levél okafogyottá vált, aki érez magában ismét késztetést, vagy jogos követelése van, azt kérem, hogy vegye fel velem a kapcsolatot ismét. Köszi.

 

Erősen szelektálnom kell a gyártásoknál, kérem senki ne vegye támadásnak, ha valamit nem vállalok el. Magányos meste, harcos vagyok. :)

 

Akit elriaszt a hosszú átfutás, annak egyszerűen nem való a Kártyagyár, sajnálom. Még mindig van aki nem érti, hogy ez egy hobbi, fontossága nem fér a dobogóra (1. család, 2. egészség, 3. munka).

 

Visszatérve az emailekre: szerintem sok embernek fogalma sincs, milyen LASSÚ folyamat kellőképpen, érthetően, velősen megválaszolni napi 10+ emailt.

 

Köszönöm a figyelmet!

 

Mostantól 2 szlogenem van:

Magyarul jobb!

Köszi a türelmet!

 

:)


  • Dunda, guszty, Metttyu and 3 others like this


#2162488 Új MAGUS szerepjáték (2018)

Posted by Premier - 2018.06.08, 23:30

@Kukac: . Nem biztos, hogy fog, de a lehetőség benne van. Viszont minél többet lopunk (értsd: használjuk a terméket, de a készítőt ezzel nem támogatjuk), annál kevesebb kiadvány kerül piacra. De ugyanígy nem használ, ha kifénymásolgatunk a könyvből.

Talán pont GA írta a fórumán, hogy azért nem erőltetik az eKönyveket, mert amint kikerül valami digitális formában, az rögtön közkinccsé válik, tehát még mindig jobban megéri papír alapon kiadni a könyveket, mert az még úgyis többet hoz, hogy az előállítási költsége jóval magasabb.

 

Elvonatkoztatva az M*-től és általában beszélve az elmúlt mondjuk 10 év számítógépes/zeneipari/akármilyen kalózkodási trendjeiről, ez így egész konkrétan nem igaz. Aki ilyent mond, az egyáltalán nem érti az online piac működését, meg soha nem vette a fáradságot, hogy utánaolvasson.

 

Mostanra már mind az iparági tapasztalat mind több kutatás (egyebek közt egy 300 oldala EU-s kutatás is) azt mutatja, hogy az illegális szoftver- (vagy akármi-) letöltések túlnyomó többsége nem befolyásolja az eladási statisztikákat.

 

Ez azért van, mert a legtöbb kalóznál nem az a dillema, hogy "letöltöm kalózban, vagy megveszem pénzért." A legtöbb kalóznál az a dillema, hogy "letöltöm kalózban, vagy egyáltalán nem szerzem meg, mert egész egyszerűen nem érdekel annyira, hogy fizessek érte." 

Az elmúlt években figyelemmel követtem több RPG-s anyag online+nyomtatott megjelenését, és a tapasztalatok alapján elég nagy bizonyossággal ki merem jelenteni, hogy itt kb. a következő a helyzet (hasraütéses számokkal):

 

Jelenleg GA (vagy a DV vagy akárki) úgy gondolja, hogy csak nyomtatott könyv lesz, mert dögöljenek meg a kalózok. Eladnak mondjuk (a kerek szám kedvéért) 100 példányt. Ebből mondjuk 75-öt olyanok vettek meg, akik kifejezetten és konkrétan könyvet akartak, és ha lett volna pdf, akkor is a könyvet vették volna meg (drágábban), mert nekik fontos a könyv illata és tapintása, nincs tabletjük, vagy ha van, akkor sem akarnak vacakolni vele a játékasztalnál. A maradék 25 olyan ember, akik szívesebben vettek volna (legálisan, pénzért) pdf-et, de ha azt nem lehet, akkor egye fene, legyen könyv.

 

Most nézzük,mi lenne, ha megjelenne Ekönyvben is. 75 ember venné meg nyomtatott formában, az előző 25 pedig pdf-ben. Emellett megvenné még másik, mondjuk, 300 ember is pdf-ben: ezek azok, akik a pdf árát hajlandóak kifizetni, de a könyvét semmiképp sem. És ezek mellett illegálisan letöltené mondjuk 10,000 ember, de lehetne akár 1,000,000 is, nem számít, mennyi.

 

Az első példában eladtak 100 könyvet. A másodikban 75 könyvet és 325 pdf-et, amivel jóval több pénzt vasaltak be. És az, hogy emellett hányan nem vették meg, az teljesen mindegy, mert azok az emberek nem jelentenek bevételi forrást - függetlenül attól, hogy azért nem vásároltak, mert nem volt eladó pdf, azért, mert csak kalózkodni hajlandóak, vagy azért, mert még kalózban SEM töltik le, mert egyszerűen nem érdekli őket.

 

Tehát itt GA egy olyan kontrukció mellett kardoskodik, amellyel ő (vagy a kiadó vagy akárki) kevesebbet keres, csak azért, mert a büszkesége/Törvényes jelleme/magyaros irigysége/f***omtudjamije nem bírná elviselni, ha pár kalóz jól járna - még akkor sem, ha eközben ő maga is többet keresne. (Az angol erre mondja, hogy "Cut the nose to spite the face.") Valószínűleg azért, mert fogalma sincs arról, hogy a valóságban hogyan néz ki az online szerepjátékpiac a 2010-es évek vége felé.

 

De mindegy, nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb.


  • Eberen_Orkodo, KLM, Selmo and 5 others like this


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]