Ugrás tartalomhoz


Események November 26, 2017

RPG, társas, LIVE, film

  • Nincs engedélyed új esemény felvételéhez

----- Társasjátékok Ünnepe 2017
BePe

Permalink
A Társasjátékok Ünnepe kétnapos rendezvény, amelyet hagyományosan november utolsó hétvégéjén rendeznek meg, évek óta a Lurdy Házban. Az ünnep lehetőséget ad, hogy a látogatók minél több társasjátékot próbáljanak ki, ízelítőt kapjanak a társasjátékok világából, segít eligazodni a hatalmas kínálatban. Egyaránt élménydús program azoknak, akik már igazi társasjátékosok (gémerek) és azoknak is, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával, illetve most fedezik fel ismét.
A Társasjátékok Ünnepe rendezvény két fő támogatója a Piatnik és a Gémklub, amelyek nemcsak a legjelentősebb társasjáték-kiadók hazánkban, hanem társadalmi szerepvállalásuk keretében rendkívül sokat tesznek a társasjátékos kultúra terjesztéséért, a modern társasjátékok megismertetéséért.
A Társasjátékok Ünnepe a modern családi, felnőtt és gyerek társasjátékok országos fesztiválja, amelyen gyerek-, családi, felnőtt-, logikai, fejlesztő-, parti-, stratégiai játékokkal, illetve társasjátékokkal lehet megismerkedni. Az ismerkedés történhet többféle módon/szinten: a játékokat játékmesterek mutatják be. akár showműsor keretébe. Sok játékot ki is lehet próbálni önállóan családdal, barátokkal vagy játékmesterek segítségével. Ha megtetszett egy játék, a rendezvény résztvevői kedvezményesen meg is vásárolhatják, hogy családjuk, barátaik körében a továbbiakban is játszhassanak vele. A rendezvény nagyon nagy segítséget jelent mindenki számára a neki való társasjáték kiválasztásában azáltal, hogy szakértő játékmesterek segítségével, tőlük tanácsot kapva, a dobozba belepillantva, a játékélményt megtapasztalva választhatnak társasjátékot – akár karácsonyi ajándékot is – a látogatók.
A rendezvényen különféle társasjátékos versenyeken is részt lehet venni – akár csak –a helyszínen megismerve a játék szabályát. A Társasjátékok Ünnepe ad otthont minden évben a Társasjátékos Olympiának, hogy előselejtezőket követően társasjátékos klubok tagjai, iskolák diákjai, tanárai összemérhessék tudásukat akár több versenyszámban.
A rendezvényen kiállítóként megjelennek a hazai társasjátékos szakma legfőbb képviselői: játékkiadók és forgalmazók bemutatják legnépszerűbb és legélvezetesebb játékaikat, amelyeket játékmesterek útmutatásával lehet asztalhoz ülve játszani. Társasjátékos klubok és egyre népszerűbb társasjátékos kávézók is bemutatkoznak. A rendezvényen részt vesznek, társasjátékos díjakat osztanak különféle társasjátékos szervezetek és egyesületek. Különterem várja a játékfejlesztőket, hogy tesztelhessék és a társasjátékozás iránt érdeklődők javaslatai alapján tökéletesíthessék fejlesztés alatt álló játékaikat, illetve kiadók felfigyelhessenek rájuk. Újabb szereplők a társasjáték piacon a társasjátékos bloggerek és vloggerek, továbbá a társasjátékos partik szervezését támogató applikációk fejlesztői.
A Társasjátékok Ünnepén a sok közkedvelt játék mellett meg lehet ismerkedni társasjáték-újdonságokkal a nagyvilágból (Mini Essen). Illetve több, magánkezdeményezésben fejlesztett magyar társasjáték is a rendezvényen szokott debütálni.
A rendezvény évről évre egyre több látogatót vonz: öt év alatt megtízszereződött a látogatók száma, tavaly már 2500-an érdeklődőt vonzott a társasjátékos hétvége.

Reméljük, hogy találkozunk az idei Társasjátékok Ünnepén, 2017. november 25–26-án a Lurdy Házban!

Kedvezményes jegyek elővételben már kaphatók: http://nebuloalapitvany.hu/jegyelovetel2017/


Felnőtt jegy 1 napra (11.25., szombat) 1 540 Ft
Felnőtt jegy 1 napra (11.26., vasárnap) 1 540 Ft
Felnőtt jegy 2 napra (11.25-26.) 2 730 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2 diák) 1 napra (11.25., szombat) 3 800 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2 diák) 1 napra (11.26., vasárnap) 3 800 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2 diák) 2 napra (11.25-26.) 6 740 Ft
Diák* 1 napra (11.25., szombat) 860 Ft
Diák* 1 napra (11.26., vasárnap) 860 Ft
Diák* 2 napra (11.25-26.) 1 540 Ft
Kedvezményes igazolvánnyal** 1 napra (11.25., szombat) 860 Ft
Kedvezményes igazolvánnyal** 1 napra (11.26., vasárnap) 860 Ft
Kedvezményes igazolvánnyal** 2 napra (11.25-26.) 1 540 Ft

A 2016-os rendezvényről készült filmet itt tekintheti meg:

Társasjátékozni jó!
További információ: http//:nebuloalapitvany.hu

A rendezvény főszervezője: Nebuló XXI. Alapítvány

Fő támogatók: Piatnik, Gémklub
Szervezetek, kiadók: Társas Központ Egyesület, MATE-Magyar Társasjátékos Egyesület, Mensa HungarIQa, Homoludens.hu Egyesület


26
November 2017
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]