Ugrás tartalomhoz


Beküldő

Adatok

  • Beküldve: 2011.05.29, 12:41
  • Utoljára frissíve: 2011.05.29, 12:41
  • Méret: 7.27MB
  • Megnézve: 2007
  • Letöltés: 418
  • Rendszer: dnd4

Letöltés Mezősárkánd veszte (DnD4 versenymodul)

* * * * * 1 SzavazatokScreenshot
A Hősök Hajnala d&d találkozó és verseny kalandmodulja a D&D 4. kiadásához, 4–6 főnyi, 3. szintű társaság részére

Háttér:
A Birodalom kiterjed a teljes ismert világra, hatalmát mindenütt félik. Az utóbbi egy-két évben a peremvidéken a Vad Falka, egy barbár horda gyülekezik: egy vezér sorra egyesíti a gnoll törzseket, majd csatlakoznak hozzá más "elnyomott" fajok is: orkok, goblinok, ogrék, óriások. Démonimádó papok erősítik tovább a Falka erejét. A király seregeket gyűjt a Falka ellen.

A kaland az Aranyalföld néven ismert vidéken, a "Birodalom éléskamrájában" játszódik, a Birodalom délkeleti határvidékén. Ettől a termékeny, békés területtől sok száz mérföldre nyugatra dúlnak a harcok, az itteniek számára ezek inkább csak érdekes hírek.


A város:
Mezősárkánd két-háromezer lakosú mezőváros a Nerathi Birodalom délkeleti peremvidékén, az Aranyföld néven ismert termékeny síkságon. Sík vidéken fekszik, a környék megműveletlen részét kopár vagy füves alföld jellemzi. A várost nem védi fal, nincsenek komolyabb védművei. Utcái földutak, a házak túlnyomó része tágas parasztház, jókora telkekkel, veteményesekkel. A lakosság legnagyobb része ember, de törpék, félszerzetek, fél-elfek, elfek is megtalálhatóak errefelé. Szokatlanul nagy sárkányszülött kolónia is van a városban.

A város ura Mezősárkánd bárója. Audax báró népszerű, határozott vezető. A király hívására a báró katonáinak legnagyobb részével fél éve nyugatra vonult, hogy részt vegyen a Falka elleni háborúban. A báró távollétében kamarását, Ignatust helytartónak nevezte ki.

A legfényűzőbb épület Mezősárkándon a báró villája. A város katonai erejének központja a kaszárnya. A város gazdasági és társadalmi életének központja a piactér. A templom a főutcán áll. A város keleti határában fekszik a Sárkány Sírja...

Véletlenszerű letöltések

[Fantasy háttér] [Sötét háttér]