Ugrás tartalomhoz


Beküldő

Adatok

  • Beküldve: 2011.07.11, 13:58
  • Utoljára frissíve: 2011.12.19, 13:18
  • Méret: 2.19MB
  • Megnézve: 5408
  • Letöltés: 1062
  • Jóváhagyta: BePe
  • Jóváhagyás dátuma: 2011.12.20, 08:05

Előző verziók

  • 2011.09.01 Letöltés Dealing in Lead (DiL)
  • 2011.08.23 Letöltés Dealing in Lead (DiL)
  • 2011.07.14 Letöltés Dealing in Lead (DiL)

Letöltés Dealing in Lead (DiL)

* * * * * 3 SzavazatokScreenshot
A DiL a Vadnyugaton játszódó taktikai terepasztalos játék. Egyszerre zajlik a szűzföldek betelepítése (eltekintve, ugye, pár bosszantó rézbőrűtől), a Nagy Vasútépítés, az Aranyláz, a Nagy Terelések; de épp most zajlik a Polgárháború, a Síksági Nagy Inzsunháború, a Mexikói-Amerikai háború, Miksa császár Kalandja, az Ezüstláz és az indiánok rezervátumokba terelése. Tehát semmilyen konkrét korhoz nem köthető a játék, csupán a gyermekkorunk óta szívünkben élő Vadnyugathoz.

A fejlesztés során már-már az inspirációt meghaladó komoly hatással volt ránk az Epic, a Malifaux, a Warmachine/Hordes, természetesen a LotOW és az Infinity. Ha valaki nem értené a finom utalást: ezekből loptunk pofátlanul, hogy néha alapvetően átírjuk az ötleteket, néha meg változatlan formában felhasználjuk őket; ha valaki a teljes eredetiséget hiányolná, szíves elnézését kérem, az nincs benne. Eredetiség sok van, de teljes? Az nincs.

A játék franciakártya-alapú, a véletlent a háttérbe szorító rendszerre épül, váltott aktiválást használunk, mivel ez van a legközelebb a valósidejű harchoz és küldetés-orientált, vagyis többnyire nem elég eszetlenül lődözni mindenre, ami mozog. De remek érzés. A motorja pedig egy kampány-rendszer, bővülő felszereléssel és képzettségeket elsajátító karakterekkel; afféle mini-RPG is lehet, ha valakinek ahhoz szottyan hangulata. Egy csapatban 3-15 figura van, kezdetben jellemzőek a 3-8 fős posseok (a figurák pedig lelőhelytől függően 100-400 forintba kerülnek darabonként), a szabály természetesen ingyenes, így költséghatékonyságban ver sok ismert játékot.

Mindenkinek örömmel és szívesen válaszolunk minden vonatkozó kérdésére az LFG Zone vonatkozó fórumában, annyi csak a kívánság részünkről, hogy előtte
egyszer-kétszer olvassa át a szabályokat, esetleg próbálja ki őket barátai, kiscsaládja körében vagy akár velünk, a Cantina Klubban.
Segítség a filékhez:

Dil1.0.pdf: a hivatalos szabályok
Dil1.0_prn.pdf: kísérleti szabályok, nyomtatóbarát (képek nélküli verzió)
DiL_Posse1.0.pdf: Csapatlap
DiLQRS1.0.pdf: szabálykivonat a legfontosabb szabályokkal

Véletlenszerű letöltések

[Fantasy háttér] [Sötét háttér]