Ugrás tartalomhoz


Beküldő

Adatok

  • Beküldve: 2012.11.16, 17:36
  • Utoljára frissíve: 2012.11.16, 17:36
  • Méret: 3.52MB
  • Megnézve: 1660
  • Letöltés: 313
  • Jóváhagyta: BePe
  • Jóváhagyás dátuma: 2012.11.20, 16:25
  • Rendszer: egyeb

Letöltés Wylheim tornya (fantasy kalandmodul)

* * * * * 1 SzavazatokScreenshot
Fantasy kalandmodul közepes szintű Kalandozók számára
Írta: Nocturna / 2009 (2012)
Köszönet Coldheart-nak az értékes segítségéért

Előszó a Mesélőnek
Az alábbi történet eredetileg a M.a.g.u.s. rendszere alá íródott. Mivel azonban már régen sem nagyon rendelkezett Ynev-specifikus elemekkel, és a megszokottnál sötétebb a hangvétele, így véleményem szerint nagyon könnyen átemelhető bármilyen mocskosabb, komorabb, „low-end fantasy” hangulatot megcélzó kulisszák közé. „Wylheim tornya” eredetileg egy „sandbox” jellegű kampány egy helyszíneként szerepelt, de egy kis háttérmunkával önálló helyszínként is bedolgozható a vadonbéli barangolás-orientált kampányokba. A kalandmodulban meghagytam az eredeti, ynevi elnevezéseket (helyek, istenek), de ezek könnyedén helyettesíthetőek megfelelőikkel az adott világ és igények szerint.
A kalandmodul maga nem rendelkezik igazi eseményfonállal: tulajdonképpen egy szabadon bejárható környék, kidolgozott múlttal, néhány alaposan kidolgozott szereplővel és lehetséges történésekkel, illetve néhány ötlettel az esetleges folytatáshoz. Mivel a csapatot semmilyen fizikális vagy egyéb korlát nem tartja a helyszínen, így a Mesélőnek azt javaslom, hogy legalább a Játékosok egy részének adjon valamilyen komoly motivációt arra nézvést, hogy kitartsanak, és felderítsék a hely rejtélyeit. (A romok közül előtúrható kincsek és varázstárgyak ígérete, meg a szokásos „kalandozó hajlamra” építés szerintem itt önmagában kevés.) Ennek hiányában könnyen lehet, hogy a Játékosok a fenyegetést megismerve egyszerűen úgy döntenek, lesétálnak a térképről.
Noha a történetben szereplő néhány ellenfél nehézségi szintje akár nagyon magasra is emelhető (anélkül, hogy ez erőltetetté válna), én a mesélését mégis közepes szintre és legfeljebb 3-4 Játékosnak ajánlom. A karakterek közül szerencsés, ha legalább az egyik valamely jó jellemű vallás elkötelezett és hithű, vallásgyakorló tagja. A kalandmodul Játéktechnikai információt és harcértékeket nem, vagy alig tartalmaz, ezt minden Mesélő alkossa meg saját világára és csapatára szabva.

Véletlenszerű letöltések

[Fantasy háttér] [Sötét háttér]