Ugrás tartalomhoz


Beküldő

Adatok

  • Beküldve: 2013.12.28, 01:09
  • Utoljára frissíve: 2013.12.28, 01:09
  • Méret: 62.27K
  • Megnézve: 1425
  • Letöltés: 160

Letöltés A Dungeons and Dragons szerepjátékról komolyan

* * * * - 1 SzavazatokEz az esszé nem könnyű olvasmány. Az amerikai szerepjátékozás kezdeteiről mesél, ráadásul zsargonban. Amerikaiaknak szól, szerepjátékosoknak, azon belül is a – szerző és köre által kimunkált – “tolvajnyelv” avatottjainak. Nincs tekintettel azokra az olvasókra, akik nem rendelkeznek ezzel a háttérrel. (Lábjegyzettel próbáltam egy kicsit enyhíteni ezeken a körülményeken.) Mégis, az író éleslátása, perspektívája és őszintesége miatt olvasásra érdemes a téma iránt érdeklődő számára. Kérem az olvasót, hogy amennyire csak lehetséges, tegye félre a maximalizmusát és ne keseredjen el, ha néhány gondolat nem válik azonnal kristálytisztává a fent említett nehézségek és az amatőr fordítás eredményeképpen. Jó olvasást!

Czigány Péter
Valóban nem könnyű anyag. /smiley0.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Két dolog:
- A cikk végén az "Azt kívánom az olvasónak" kezdetű mondat vége hiányzik (nekem legalábbis)
- Miért letöltés, címlap helyett? Utóbbi felületen szerintem több érdeklődőhöz jutna el a cikk, és érdekes és tanulságos kommenteket szülne. (Valószínűleg nekem is lesz még hozzáfűznivalóm, de még emésztem kell.)
Érdekes írás. Talán, ha nem 1:1 fordítás, hanem kivonat íródott volna belőle, ami csak a tényleges mondandóra összpontosít a korra jellemző amerikai szakzsargon mellőzésével, több ember is elolvasná. Így szerintem az első oldal után sokan be fogják zárni.
Én azért köszönöm a fordításra áldozott munkát. Mire a végére értem, elő is jöttek a saját kérdéseim. /smiley0.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />
Hasznos cikk, de szerintem számos mondat eléggé magyartalanra sikeredett, mindenképpen át kéne futni, ha címlapra szeretnétek rakni!

Véletlenszerű letöltések

[Fantasy háttér] [Sötét háttér]