Ugrás tartalomhoz


Fontos! Olvasd el és add tovább! Ha regisztráltál valaha felhasználót az LFG.HU-n (vagy régebben az RPG.HU-n), akkor kérünk, hogy jelentkezz be vele, mert 2018. május 25-től a GDPR miatt változik az adatkezelés módja. Ha nem adsz külön engedélyt az adatait tárolására, a felhasználói fiókodat törölnünk kell.
Köszönjük.

Beküldő

Adatok

  • Beküldve: 2018.03.10, 00:57
  • Utoljára frissíve: 2018.03.10, 00:59
  • Méret: 1.02MB
  • Megnézve: 668
  • Letöltés: 268

Előző verziók

  • 2018.03.10 Letöltés Dungeon World - Mesélők könyve v1

Letöltés Dungeon World - Mesélők könyve

* * * * * 1 Szavazatok
fantasy szerepjátékScreenshot
A Dungeon World két játékfejlesztő, Sage LaTorra és Adam Koebel 2012-ben kiadott általános fantasy szerepjátéka, amely alapvetően a Vincent Baker-féle Apocalypse World motorját használja. Az RPGGeek 2012-es Golden Geek szavazásán megkapta a Legjobb szerepjáték díját, 2013-ban pedig a Legjobb szabály kategóriában az ENnie Awards is díjazta.

A játék a történetre fókuszál, amely három dolgot jelent: hősies dolgokat véghez vinni, csapatként együtt küzdeni és felfedezni a világot. A szabályok ezt profi módon támogatják: új szintre emelik a szerepjáték „bármit megtehetsz” kliséjét.
A Dungeon World számos eleme ismerős lehet a D&D-ből (hat tulajdonság, értékek 3-18-ig, módosítók, HP, sebzés különböző kockákkal, kasztok, XP, szintlépés), néhány kevésbé (a lépések, a próbadobás, a képzettségek teljes hiánya, a kötelékek), mégis egy teljesen más játékot kapunk. A szerzők tehát betartották ígéretüket: egy modern játékot készítettek régimódi (old-school) stílusban.

2013-ban néhány lelkes szerepjátékos a LFG.hu fórumáról nekiállt lefordítani ezt a kiváló játékot. Akkor nem jutottak a végére, de később új fordítók segítségével végzett a csapat a könyv első felével, amit formába öntve a Játékosok könyvének neveztek el. Most elkészült a szabálykönyv második, mesélőknek szóló fele is, mely a Mesélők könyve címet kapta.
Fotó
Garaboncias
2018.03.10, 16:00

Hálás köszönet!

Köszönöm :)

Hatalmas köszönet az áldozatos munkáért!

Köszönöm!


Véletlenszerű letöltések

Felhasználók az elmúlt percben

tag, látogató, rejtett

[Fantasy háttér] [Sötét háttér]