Ugrás tartalomhoz


Beküldő

Adatok

 • Beküldve: 2018.05.18, 08:27
 • Utoljára frissíve: 2019.12.06, 09:13
 • Méret: 15.31MB
 • Megnézve: 1917
 • Letöltés: 527
 • Jóváhagyta: BePe
 • Jóváhagyás dátuma: 2018.05.21, 02:58

Előző verziók

 • 2019.07.01 Letöltés Húszoldalú – Magyar D&D Fanzin, I/1. szám (2018. május)
 • 2019.06.14 Letöltés Húszoldalú – Magyar D&D Fanzin, I. évfolyam 1. szám (2018. május)

Letöltés Húszoldalú – Magyar D&D Fanzin, I/1. szám (2018. május)

* * * * * 5 Szavazatok
d20 dungeons & dragons fantasy szerepjátékScreenshot
Amatőr rajongói magazin a Dungeons & Dragons hazai rajongóinak. A szerkesztőség a facebookos Magyar Dungeons & Dragons Közösség néhány tagjából verbuválódott, a tartalom a beérkezett anyagokból állt össze.

Az I. évfolyam 1. számának tematikája: A fogadók világa.

Elérhetőségek: huszoldalu@gmail.com | https://www.facebook.com/huszoldalu/

TARTALOM:
Beköszönő, IMP-presszum 2

FOGADÓKRÓL ÁLTALÁBAN
A fogadó, avagy minden kaland lelke - Atusz 3
A csapos közbeszól, avagy... - DMG + HB 4

FOGADÓK
Öreg Hajóskapitány fogadó - Sevil 5
Fogadói nóták - Rius 5
Az Öregvas Otthona - Gyurina Illés 6
Fogadó a Nagyerdőhöz - Tóthi József 7
Fogadó Zakharán: A Sivatagi Rózsa - DM 8

KALANDOK
Ne menj le a Mélybe! - Freelancer 9
Pandóra szelencéje - Garaboncias 11
Sörtelér - Krehó Krisztián 13
Musado de Perella bolyongásai Faerunön 1. - renugard 15

MÉDIA & KÖZÖSSÉG
Mi a fene folyik a Kacagó Kövirákban? - DMG 16
D&D klubok 17
GASZTRÓ 9
D&D recept szörnyvadászoknak - Glowface 18

MapHammer térkép 19
Üdv!

 

Most nagyon nehéz helyzetben vagyok mert nem akarok köcsög lenni, de szeretnék negatív kritikát megfogalmazni kulturáltan ám hatásosan. :( Gondolkodtam rajta, hogy megtegyem-e, mert nem szép dolog mások ingyenes, lelkes munkáját kóstolgatni de ez az írás nekem az a kategória, hogy jó, hogy van de bár ne lenne, mert aki ilyeneken szocializálódik azzal nekem marha nehéz lesz együtt játszanom például (most is van ilyen). Fel véltem fedezni némi gúnyt vagy paródiát az írásokban. Vannak nevetségesen emós, holdfényben sétálgatós, megjátszós NPC-k, satöbbi, szóval ha ez az egész kiadvány csak egy tréfa vagy gúnymű akkor bocsánat, nekem nem esett le.

 

Ugyanaz a fő bajom mint szinte minden D&D Next írással is. Áraszt egy olyan hangulatot, hogy a legaljasabb, legsötétebb hely is totál családbarát, a földmélyi démonok nem a lelkedért jönnek, hogy kitépjék a szívedet, legfeljebb kicsit megkócolják a hajadat. Az a sötét alak aki a késével játszik és követ a sikátorba nem leszúrni akar, hanem egy vidám dal után lovagiasan párbajra hív. Ennek biztosan az az oka, hogy a D&D alkotói, marketingesei tudják, hogy kell az utánpótlás, mert a régi arcokat már lassan elvitte a diabétesz és túl vannak pár mencsükmegagyerekeinklelkétasátántól ügyön. 

 

Szóval a kaland lelke a fogadó és talán a csuklyás megbízó? A törpék szeretik a sört, ez így ki is teszi a faj néplelkének 85%-át. Mi van még? Mogorvák, utálják a goblinokat és szeretik a pénzt? Szakállasak, és úgy gondolják ez egyedi... Csudijó, már a 80-as évek óta. Nagyon egy helyben püfög ez a D&D gőzmozdony.

 

Ami új: szeretnek mulatós zenét lopni és átírni. Úgy látszik ők is beállnak a post-modern retro-áramlat legbűzösebb hullámába.

 

A konyhákban életveszélyes szörnyek testrészeiből készítenek menzaételeket illetve egy-két falusi tálat, azért valószínűleg méregdrágán. Fasírtért meg zúzapörköltért kockáztatják valakik az életüket, akik képzett, talpraesett alakok? Az Elfelejtett Birodalmak gurmé-szonbjai nagyon alulteljesítenek na.

 

Kívánom (magamnak), hogy a második szám kicsit más jellegű legyen.

 

Én nagyon szívesen írnék/látnék olyan cikkeket: "Hogy már megint mi a búbánatot keres egy város az ősi, szörnyekkel teli rom mellett? Már megint miért halmoztak fel a sétáló hullák és/vagy a pénzeszköz fogalmát nem ismerő szörnyek nemesfém fizetőeszközt és ékszereket?, Miért divat megadungeont építeni ha öreg varázsló vagy?".


Véletlenszerű letöltések

 • 534 Összes file
 • 10 Összes kategória
 • 129 Összes beküldő
 • 149468 Összes letöltés
 • UTK házi szabályrendszer Legfrissebb file
 • Solamaz Utolsó feltöltő
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]