Ugrás tartalomhoz


Beküldő

Adatok

  • Beküldve: 2018.06.10, 14:23
  • Utoljára frissíve: 2018.06.10, 14:25
  • Méret: 17.6MB
  • Megnézve: 1804
  • Letöltés: 808

Előző verziók

  • 2018.06.10 Letöltés Dungeon World alapkönyv v2
  • 2018.06.10 Letöltés Dungeon World alapkönyv 2

Letöltés Dungeon World alapkönyv v2

* * * * * 6 Szavazatok
fantasy szerepjátékScreenshot
A Dungeon World két játékfejlesztő, Sage LaTorra és Adam Koebel 2012-ben kiadott általános fantasy szerepjátéka, amely alapvetően a Vincent Baker-féle Apocalypse World motorját használja. Az RPGGeek 2012-es Golden Geek szavazásán megkapta a Legjobb szerepjáték díját, 2013-ban pedig a Legjobb szabály kategóriában az ENnie Awards is díjazta.

A játék a történetre fókuszál, amely három dolgot jelent: hősies dolgokat véghez vinni, csapatként együtt küzdeni és felfedezni a világot. A szabályok ezt profi módon támogatják: új szintre emelik a szerepjáték „bármit megtehetsz” kliséjét.
A Dungeon World számos eleme ismerős lehet a D&D-ből (hat tulajdonság, értékek 3-18-ig, módosítók, HP, sebzés különböző kockákkal, kasztok, XP, szintlépés), néhány kevésbé (a lépések, a próbadobás, a képzettségek teljes hiánya, a kötelékek), mégis egy teljesen más játékot kapunk. A szerzők tehát betartották ígéretüket: egy modern játékot készítettek régimódi (old-school) stílusban.

2013-ban néhány lelkes szerepjátékos a LFG.hu fórumáról nekiállt lefordítani ezt a kiváló játékot. Akkor nem jutottak a végére, de később új fordítók segítségével végzett a csapat előbb a könyv játékosoknak szóló első felével, majd később a mesélői résszel is. Az itt letölthető Alapkönyv mindkettőt tartalmazza, ráadásul ez már a javított második verzió.

Menet közben elkészült a Játékfüzet (Play sheets) fordítása, illetve szerkesztése is. Ezt külön fájlként tölthetitek le. Ebben megtalálható minden segítség, ami a játékhoz kell:
- Alap és különleges lépések (kétszer is, hogy két példány is elérhető legyen játék közben).
- Az összes hős (kaszt) karakterlapja, amely tartalmaz minden szükséges információt az összes fejlesztéshez, tehát szintlépéskor sem kell más, csak a karakterlap.
- A papi és varázslói varázslatok.
Fotó
Giltintur
2018.06.23, 11:58

Tengermély tisztelet a fordítóknak! <3


Véletlenszerű letöltések

[Fantasy háttér] [Sötét háttér]