Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Knight`s tale - Lovagregeny (kuldte: Zotyo)


 • Válasz írásához lépj be
11 hozzászólás érkezett eddig

_Reaper (NPC/NJK)

_Reaper (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2001.12.11, 17:46

Igazsag szerint felkeszitettem magam arra, hogy amerikai, meg szórakoztató, meg ilyesmi, és nem vártam tőle túl sokat, de ha valami latvanyosan barom hülyeség, az már zavar... Az még hagyján, hogy a filmnek SEMMI, értsd semmi sztorija nincs (akinek tetszett, próbálja már elmondani, mi történt két óra alatt... kb. 3 mondat...). Nade a lovagi tornák... eleinte OK, látványos, minden, de annyira távol áll a valóságtól és a józan észtől, hogy hihetetlen... nameg a fizikától is... puszta kézzel NEM LEHET megtartani egy kopját... és ha valakit fejen kapnak vele, arról nem a sisak hullik le, hanem az arca úgy teljesen :)
Szóval a We will rock you-t az elején még poénra vettem, de hogy a lovagi tornákat buta amerika bézból - csempionsiphez hasonlítsák, amelyiknek Londonban (jóhogynem a Wembleyben) van a világbajnoki döntője... ez már idegesített...
Az olyan apróságokról, mint Quasimodo emlegetése az 1300-as években (asszem a 19. században álmodta meg Hugo...), arról ne is beszéljünk :))
Buta film, na...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2001.12.08, 21:31

en most neztem meg es tetszett... ez a film elsosorban egy szorakozatato film, szoval igy is kell hozzaallni... egyebkent szerintem marcsak a lovagi tornas reszekert meg a pancelokert is erdemes megnezni, dehat valakinek mas az izlese...

Hanza

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2001.12.05, 15:52

Teljesen egyetértek lemonnal, ahhoz képest, milyen rossz a film, fura, hogy sikerült megnyerniük a promóciónak Robie Williamst.

Zotyo

Zotyo

  -= ZOTYO =-

 • Fórumita
 • 7707 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.04, 18:38

Szervusztok!

Namármost, nem láttam sem a verkfilmet, sem a szereplők / alkotók interjúját. Többször is megnéztem már a filmet aviban, és nekem olybá tűnik, hogy ezt komolynak szánták, amennyire csak tudták - a filmbéli poénok azért vannak, hogy a merev vonalat enyhítsék, és egy kis Villonos hóbortosságot vigyenek a képbe, a hangulatba.

A film egyes részei (például a kopjatörés szabályai) igazak lehettek a XIV. száadban. Bár ez korról korra változott. A film hol korhű, hol pocsék. Lord Mortimer létezett, ráadásul pont akkor élt, és télleg híres-neves lovag volt, és jó sok időt töltött Franciroszágban, de ezzel együtt győzhetetlen bajnok és angol főlord volt. A negatív hős, Potiers grófja pedig a Valois ház egyik sarja volt, viszont ez a főnemesi család inkább királyokkal szolgált, mintsem bajnokokkal :) A filmben a gróf hadat visel a déli országrészen, mint a déli tartományok hadvezére. Csakhogy ekkoriban nem volt délen háború - inkább északon, mert a XIV. században Flandria volt a szálka. Szóval keveredik itt minden...

Nekem még mindig az a véleményem, hogy a marhaságok olyan "művészi jelenetek" akarnak lenni, mint Franco Nero híres "nézése" a Honfoglalásban. Aztán Hollywood már csak olyan, hogy még egy álművészises vonásokkal rendelkező film is szórakoztató, nem úgy, mint a hazai alkotások.

Nézzétek meg legalább háromszor, akkor nagyon szórakoztató lesz :) Télleg.

Meglivorn

Meglivorn

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.04, 13:36

Most nem azért, de ennek az ismertetőnek alapján hogy gondolhat bárki is komoly dologra???? O_O
A Trailer alapján sem lehet félreérteni, igaz, én valami 25x elcsépelt időutazásos sztorit hittem.
És mi van ha a nonszensz egyszerűen szándékos?

Mindezt persze láttatlanban.

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.04, 00:37

A teljes korh?ség és a totális nonszensz között azért elég nagy a szakadék. F?leg ha az a nonszensz nem jóindulatú tudatlanság, hanem az amerikai egysíkúság eredménye.

Zotyo

Zotyo

  -= ZOTYO =-

 • Fórumita
 • 7707 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.03, 18:05

Szervusztok!

Attól függ, hogy mit vársz a filmtől. Teljesen nonszensz, hogy egy olyan alkotás szülessen (és főleg, hogy Amerikában szülessen), amely legalább 80-90 százalékban visszaadja a kor szokásait, írott és íratlan törvényeit. Ilyen film nincs és nem is lesz. Ha pedig lesz, valami furcsa okból kifolyólag mégis rossz utóízt fog hagyni.

Ez a film harmadik-negyedik látásra már egész pofás. Akkor már érted a szöveget, a poénokat előre várod, és nem igaz, hogy a lovak dübörgése, vagy a kopják reccsenése nem hangulatos. Esetéeg a kis szar speakeren nem az, de a Crvinban a sok-sok hangfallal majd az lesz. Én ezért fogom megnéni moziban is, és nem azért, mert valami csodát várok. :)

Egyszer valaki jól írta le: ha totál korhű dolgokat akarsz, nézd a Spectrum TV-t. :)

lemon

lemon

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 61 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.03, 16:00

A film szar, semmitmondo, bena 1000x ellott klisekkel, hatarozottan tragya sztorival, uncsi lovagi-tornakkal.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2001.12.03, 13:14

Eléggé úgy nézett ki nekem a bemutatóból, mint valami nagy amerikai szabadságeposz és egy gyengébb Jim Carrey tragikomédia zabigyereke. Szóval nem túl bíztatóan. :)
Majd TVn megnézem.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2001.12.03, 10:58

A film szuper, habar en nem komediara szamitottam...
Amothus

Zotyo

Zotyo

  -= ZOTYO =-

 • Fórumita
 • 7707 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.03, 08:17

Szervusztok!

Csütörtökön jön a film a BP-i mozikba!

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6601 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2001.12.03, 08:17

Knight`s tale - Lovagregény (küldte: Zotyo)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=1546


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]