Ugrás tartalomhoz


Fallout Magyarorszag


 • Válasz írásához lépj be
566 hozzászólás érkezett eddig

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.26, 19:18

valamit félreérthettél.
Én éppenhogy amellett vagyok hogy legyen vallási központ, a gúloknak is kialakult vallásuk, nálam éppenhogynem sz@rkupacok, hanem egy nagyon jól játszható, erős faj.
A FEV-nek meg köze nincs a gúlokhoz, a gúl faj erős, hosszú éveken át történő sugárzást kapott ember.

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.25, 15:27

ghulok + FEV, ez nekem meredek 1 kicsit... A vallással kapcsolatban, pedig, ha reálisak akarunk maradni, akkor igenis a kereszténység néhány alapvető, posztapokaliptikusabb dogmái a reális választás, gondoljatok bele, azt hírdeti, hogy "boldogok a szegények, mert őkék a mennyek országa", kell ennél több egy megnyomorodott embernek, mert az ember már csak olyan hogy mindig reménykedik valami jobban, ha más nem hát a halál után, plusz nem hiszem, hogy Mo-n pár száz év elteltével, még emlékeznének a lézerek használatára, viszont egy 1000 éve felvett vallást csip csup elfelejtenének... Plusz a ghulok szerintem nem nyöszörgéssel és önsajnálattal töltik a napjaikat, hanem erős közösségi szellemben próbálnak ők is valami hasznos dolgot kitalálni, illetve igyekeznek megérni a másnapot... amilyen ghulokről ti beszéltek, azok inkább egy egésznap nyáladzó rothadó szarkupacra hasonlít, akik a nyöszörgésen és sántikáláson kívül mást nem tudnak csinálni, ha ez tényleg így lenne, akkor mért nem falta már rég fel őket egy hordányi megvadult kutyakölyök.. Én egyszerüen csak megpróbálom megszeretetni és játékos baráttá tenni a ghulokat...

Bocs Max, ez neked szólt....

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.24, 22:20

a sugárzás roncsolja a hímivarsejteket és csernobilban is bebizonyosodott hogy rövid dózis is vagy impotenciát okozott a kamionosoknál, vagy teljes genetikai korcsosulást (a spermium képző szervben, ugye mindenki tudja hol van és mi az)


A vallás: nos addig állt a Hit Hegye, míg karakterek észre nem vették hogy megalkottam. Nosza meggyőzték a szomszéd város seregét és usgyi földig rombolták. Sebaj, nekem tetszett a megvalósítása. :rohog:

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.23, 08:11

Thanos: Nézd, én nem tudom Te miről beszéálsz, de Én a FEV-ről, a ghoulok meg nem attól vannak. :D Azért nem vitázom, mert fatálisan félreértettél valamit, amit nem is lehet. :)

Thanos

Thanos

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 102 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.22, 20:52

Nézd Aemaeth, én nem tudom, h. honnan származik az információd, de én tartom azt az álláspontot (amit tudtommal a világ alkotói találtak ki), miszerint a gúlok sterilek. Ha jobban meggondoljuk, ez valamennyire kézenfekvő is, hiszen rájuk a sugárzás lényegében csak negatív hatással volt. Mindazonáltal egy erről folyó hosszas vitát feleslegesnek és elkerülendőnek tartanék.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8549 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.22, 20:35

Akár szexelnek a ghoulok, akár nem, én nem akarok tudni róla. :)

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.22, 15:25

Thanos: A FEV csa k50 évre teszi nemzőképtelenné őket, vagy kicsit tovább, nem tom, de a Fallout 1-ben volt csak igaz, hogy nemzőképtelenek.

A The Hills Have Eyes mutánsai sztem nem hasonlítanak a ghoulokra, mert a ghoul a F világán egy csúnyán megéget, a sugárzástól életben tartott valami. A film mutánsai, pedig nem ilyenek, egyszeri halandók, legalábbis egy ghoulhoz képest, a sugárzástól torzult génállománnyla, amit átasdnak egymásnak, hisz a filmben is láthattuk, nemzőképesek. Inkább a Beastlordokra hasonlítottak, igaz, állataik nem igen voltak, de emberhúst ettek.

Thanos

Thanos

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 102 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.22, 14:15

Üdv!

Szerintetek a ghulok tényleg nemző képtelenek??


Ez nem vélemény kérdése, az 1. fallout "biblia" leírja, h. FEV a gúlokra és a szupermutánsokra olyan hatással is volt, h. nemzőképtelenné tette őket (de nem így hozott létre sok mutálódott állatfajtát).

A másik témához hozzászólva, én úgy találom, ha a f világába a mai vallásosságot túlzott, erőteljes mértékben belevisszük, az az egész játék atmoszférájára romboló hatást fejt ki. Ezalatt elsősorban a kereszténység (vagy annak egyik formájának) előtérbe helyezését értem. A Fallout univerzum nem a bigott vallásosoknak és erkölcsi mintaképeknek otthont adó hely. Más a helyzet azonban az atomháború után kialakult vallásokkal, de azoknak erősen pogány színezetük van (pl. a Mester által alapított egyház, Plutonius vallása, a technika imádói, és még lehetne sorolni).

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.20, 10:10

A szekta tetszik, olvastam róla már a honlapon.. Én is gondolkodtam 1 valláson, melynek a lényege a mai kereszténység, hardcore-os változata. Tehát, a lényeg az, hogy a biblia jövendőlésetit vették alapul, és hogy isten (az emberek által) tűzözönnel pusztította el világot, a ghulok, pedig a választott nép ( mint anno a zsidók) és amiért anno elfordultak istentől vezekelniük kell... Persze nem feltétlenül vall minden ghulra a ez a fajta gondolkodás, de legtöbbbjük hisz benne, és elfogadja az alapvető dogmáit... persze néhány parancsolaot felülírtak (pl ne ölj)... Ennek egyébbként lehet valóságos alapjai is, nézd meg a fejlődő országok nyomoruságos helyzetű népet, 95százalékuk erőssen vallásos, ebben látják a reményt...

Más: nem tudom láttátok-e a sziklák szeme ("hills have eyes") c. filmet, az ottani mutánsok, kicsit hasonlítanak a ghulokra, bár nem mindegyik..

Szerintetek a ghulok tényleg nemző képtelenek??

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.17, 14:49

babzsákos shotgun. értsd sima rendőrségi shotgun, mely a gumitöltényhez hasonló babzsákot lő ki, mely bénító erővel hat az áldozatra, de nem sebzi. Manapság igen elterjedt.

Ghúl guide-al kapcsolatban: persze, szívesen segítek. Én magyarországra kidolgoztam egy szektásodott tudós gúlfajtát. A vezetőjük a fénylény, aki olyan súlyos sugárdózist kapott, hogy a molekulái már csak folyékony állapotban egy tartályban képesek összeállni egésszé. Ő a szellemi vezető, és hívőire esőpermetként hull alá, majd az alattuk lévő rácsokon lefolyik és a központi tartályban áll ismét humanoid alakká össze, úszva egy radioaktív szmötyiben.
Ha bármi kérdésed, ötleted van szólj.

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8549 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.17, 12:26

Ne felejtsük el, hogy az atomháborút egy "hagyományos", fegyverekkel vívott háború előzte meg, szóval teljes nyugodtsággal lehetnek akár automata fegyverek is könnyen elérhető közelségben. Én el tudom képzelni, hogy egyes csapatok fegyverásatásra adják a fejüket, hogy aztán jó pénzért értékesítsék őket, vagy hatalmat szerezzenek velük. Viszonylag sűrűn lehetnek porral félig befedett katonai létesítmények, kisebb támaszpontok, vagy föld alatti lerakatok is, amik ugye elhagyatottá válltak a bombaszórás alkalmával...

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.17, 10:16

babzsákos shoutgun??? az milyen, házilag készült ezköz? szerintem több házilag készült ezközt kellene csinálni, mert nem hiszem, hogy akkora készletek lennének fegyverekből hogy évszázadokig elég lenne...

Nállam a ghulok a túlélés nagy mesterei, mindenre van valami cuccuk, vagy
vagy ötletük, amivel könyebbé tehetik az életüket... a közeljövőben akarok összedobni egy "ghul-guidot" melyben minden talált hasznos dolgot összegyüjtök a ghulokról...Fegyverek, perkek, meg ilyenek. Tudnál majd segíteni?

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.16, 17:02

Gúl: Nos nemtudom, voltál már megégve? Ha igen, te is tudod hogy pl tenyérégés esetén fogni sem tudsz. Azoknak az "embereknek" olyna fájdalmaik vannak, melyekhez nagyrészt alkalmazkodtak, ám erőteljsen igénybe vette a szervezetüket. Persze, azért előfordulnak macsók, azthiszem te is tudod hogy nem 5-nél (átlag) ér véget a gúl ereje. Na meg láthatod a husukat is ahogy kilóg a csontok közül. Egyszercsak megbicsaklik a súly alatt aztán lepottyan a kezük. Gonosz dolog a sugárbetegség. (hát még a KM :sor:)

számszeríjunk és íjaink vannak, de szerintem soha nem fejlesztenék ki az általad javasolt elektromos nyilat, hisz kicsiben ott a mai távolsági sokkoló, illetve nagyobb távolságra már ugyanakkora méretű, babzsákos shotgunt használnak. Egyszerűen nincs értelme. De ez ne vegye el a kedvedet, vÁrom továbbra is az ötleteket. Másoktól is!

A szupermutánsok hasonlóak nyugati rokonaikhoz, merthát a Lötyi jó kis exporttermék volt, és a kémek teljes armadája be lett vetve. Keleti lötyi, keleti mutáns, +300%-os halálozási ráta ;)

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.13, 11:57

Az orosz mutánsok mennyire külömböznek a hagyományos rokonaiktól? Ők is izom-állat 3méteres jószágok, vagy kicsit kisebbek talán? És remélem nem olyan a fejük, mintha egy adag tükötójás lenne rájuk borítva????

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.13, 11:54

vágom, hogy mire gondolsz, és gulia tetszik is... De egy ghul szerintem nem lehet olyan gyenge, hogy ne birna el pl: egy lángszórót, vagy rakétavetőt, hiszen egy ember is meg tud mozgatni akár a testsúlyának a többszörösét is, mondjuk az tutti, hogy nem lesz egy ghul sem súlyemeló "pusztulat-bajnok" viszont nem is lehetnek olyan esetlenek, hogy egy lexikon felemlelése gondot okozzon nekik... Ráadásul én megreckéroztam, hogy a ghulok előszeretettel alkalmaznak késeket ( egyszerű fém, csont ezköztől egészen a ripperig) és számszeríjakat, mivel ezek viszonylag hangtalan és megújuló forrásokra támaszkodó fegyverek... Ráadásul kitaláltam nekik a strawars wukijaiai által használt elektromosnyilakat (persze nem elektromágneses gyorsítómezővel hajtott), hanem sima idegre rakott fém vessző melyben vagy egy egyszerű elktronika, mely becsapódás után leadd egy jókora elektromos feszúltséget, speciális fotoenergia cellával müxik(olyan mint a gombelem), és hagyományos íjakkal lehet kilőni... Ez így tökéletes magyarázat arra, hogy miért nem használják a nehézfegyvereket ( pl: túl költséges az alkalmazásuk, ráadásul nem is támaszkodik kifogyhatatlan forrásokra; de ezzel szemeben ezek az íjak vesszőit könnyen elő lehet állítani és a legdrább része az energiatároló egység, melyet meg biztos akad olyan "Skeeter" aki tucatjával halmozza fel őket, és még újra is tudja tölteni őket)... Vélemény?

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.12, 21:30

Itt a szupermutánsok orosz kísérleti lények. Hisz a szuperkatonát több ország is megakarta teremteni a történelem folyamán. És a Gúlok azért élhették túl, mert rendkívül ellenállóak, elbírnak egy puskát és szimbiózissal élnek a növényekkel.
Nálunk az Alföldön Gyula helyén fekszik Gúlia, egy mutáns-ember-gúl triumvirátusú város, ez a legnagyobb élőhelyük. A többszáz év amíg élnek, kárpótolja a tudással őket mindenért.

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.11, 14:31

akkor viszont el kelene elejteni, Mo-n a szupermutánsokat is, mert ők is tengerentúliak... Legyenek csak emberek és ghulok??? Így is érdekes, de akkor a ghulok ne legyenelk már olyan esetlenek, mint ahgyan a szábálykönyv írja... Plusz a lassuságról és az alacsony erőről, az a véleményem, hogy ilyen képességekkel, hogyan élhettek túl egy nukleáris holokausztot?! Én házilag most megpróbáltam átdolgozni őket, akik meghallgatták azok azt mondták, nekik tetszik...

Szerintem: a ghulok alkothatnak külön fajt, alá szaporodni és képesek egymásközött; baromi jó az alkalmazkodóképességük, magas a türőképességük mert megedzette őket a mostoha élet; kidolgoztam olyan tápokat, melyek kicsit megerősíti őket, álá nem kell egy szerencsétlen zombival mászkálnia a játékosnak...

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.11, 08:10

nemtudom... pszi az mágusba való. Vadurak meg valószínű a tengerentúlra. Egy ilyen "robbanás" nem hoz csak úgy létre tucatjával életképes, humanoid, intelligens fajokat, melyek még szaporodni is tudnának.

szakalgyepal

szakalgyepal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 131 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.09, 07:37

mint a d20 rendszerben, nem igaz?? Hogy álltok a vadurakkal?? szerintem ők is érdekesek, erre mintára kisérletezek a pszik létrehozásával....

Max007

Max007

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1534 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.10.06, 07:35

jelenleg megint reformáljuk a szabályokat. Épp most írnak sebzésszámolót a "kollégák", így ha igaz, páncél,fegyver és lőszer adatból majd megkapjuk KM-ek a pontos sebzést, így vissza lehet téni a DT-DR pároshoz (Amit utálok)

A sokfajta faj-kaszt hidd el csak bonyodalom lenne. Ehelyett itt ez a néhány, amelyet minden irányba lehet fejleszteni.

Vadurak... volt ilyen tervbe véve, a srácnak volt egy sólyma ráadásul, de nem lett kidolgozva. Ezt még egyelőre nem tudom hogy legyen és ha igen hogy, majd konzultálok róla.

Apropo, a linkeddel baj van mert nincs ilyen oldal, mondja a firefox.

Módosította Max007: 2006.10.06, 07:35[Fantasy háttér] [Sötét háttér]