Ugrás tartalomhoz


Fallout Magyarorszag


 • Válasz írásához lépj be
566 hozzászólás érkezett eddig

Geger

Geger

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 179 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.04.05, 15:51

Na most leírom, hogy én hogy képzelem a "dolgokat"!
Szerintem azzal lehetne sajátos feelinget adni a játéknak, ha kiújúlnának a régi ellentétek a nemzetek között, és így a vaultok "helybeli" megfelelőiből előáramló emberek rögtön elkezdenék az országhatárokat szélesíteni. Például a magyarok a Vár romjai alatt húzódnának meg, ahol Orbán Viktoros képeket nézegetve a szép békeidőkre emlékeznének vissza, mígnem egy napon előjönnének a romos budapesti "valóságba". Megszereznék a koronát, és elkezdenének terjeszkedni. Ők lennének tulképpen a Magyar kormány utódjai, persze némileg jobb fegyverekkel, mint a környékbeli visszamaradt törzsek, és mondjuk a korona bennelenne a jelük. Ez egy rasszista (csak emberekből álló) és elég erős diktatúrát folytató társaság lenne, de még így is ők lennének a (mondjuk úgy) "jók". Visszajöhetnének a komcsik, akiknek nem lennének olyan rosszcuccaik.Nekik is lenne energiapáncéluk, de hatalmas, sima fémlapokból álló, mint egy doboz. :virag: Ők "foglalkoztatnának" mutánsokat is, de azok nem értik meg a rendszer "csodáit", csak a hirig miatt csatlakoztak! Pesze lennének független mutánsok is, a fent emlegetett "kollégáik" legnagyobb ellenségei. Ott lennének még a románok is, a Vasgárdával, akiknek ugyanaz lenne a szándékuk, mint magyar barátainknak, vagyis a határok szélesítése. Persze ezek csak kiragadott példák, az országokon belül is lennének különböző szervezetek.
Amit most leírtam, az csak egy lehetséges irányelv, de szerintem vannak benne használható ötletek, a legfontossab az, hogy EL KELLENE KEZDENI!

Daoldin

Daoldin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1011 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.04.02, 13:57

ahoj!
ha már Balaton közepén fekvő bázisról van szó, ki ne felejtsétek a veszprémi Sziklát, amely most (ha jól tudom) légvédelemmel, légi forgalommal foglalkozik.
f***a kis bázis a hegybe építve.
ha gondoljátok utánaérdeklődhetek a dolognak

Geger

Geger

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 179 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.04.02, 13:50

Én is benne vagyok, ha kell, még szívesen utánnanézek ilyesmi szervezeteknek!

_Spike (NPC/NJK)

_Spike (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.30, 14:24

Sziasztok!

Az ötlet nagyon tetszik.

Pipa, egyetértek, kezdjük!

_Pipa0Piedone (NPC/NJK)

_Pipa0Piedone (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.30, 14:17

Üdv!

Skacok, ez egy hatalmas nagykirály 5let!
Geger hozzáfűzése is bejön, lehetne volt (vagy meglevő, hagyjuk a politikát) szervezeteket belerakni...
Tényleg nagyon teccik, szerintem ezzel elég sokat lehetne kezdeni, JakeRnek biztos van még nagyon rengeteg ilyen 5lete. El kéne kezdeni ezzel foglalkozni!
Scottish, szervezz valamit, ebben te vagy a jó.

Cső

scottish

scottish

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.15, 09:52

>>>JakeR

Ez a MÁV istenes szuper ötlet, vmit megmozdított az agyabban. Egyébként teljes mértékben egyetértek veled, nem kellene Mo-ból is amcsi pusztulatot csinálni.

Hajrá.

Geger

Geger

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 179 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.12, 13:03

Szerintem BOS meg Enclave Magyaro.-n aligha lenne, mert az csak amerikában van, vagy tévedek?
Lehetnének bene igazából is létezett szervezetek, mint például a román Vasgárda, ami a II. világháborúban volt, és most újjáéledne!

_JakeR (NPC/NJK)

_JakeR (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.10, 14:08

Érdekes lenne kipróbálni egyedi dolgokat is. Értem ez alatt a hangulat visszaadását. Ugye a Fallout mint PnP RPG a PC gaméból jött. Ergo, jó lenne egy ottani feelinget visszaadni, dicső Hungáriára átírva, kevesebb realitással.

Pl. Itt bicskával meg AK-val küzdenének bátor ükunokáink a merész román osztagok ellen míg ott egy idíóta videojátékból átépített "pipboy" térképecske, napenergiás lézerpisztoly, Bózár segítségével menne a jenki a mutáns skorpiók és kentaurok ellen /no meg Bos, Enclave/?

A PC játéknak volt hangulata, a komoly játék során igencsak megröhögtette az embert egypár humoros/abszurd rész. Ezeket kellene beépíteni. Míg ott a jellegzetes amcsi reklámok lennének, nálunk lehetne hasonló "Erő, izom, tejet iszom!" meg Traubi ® reklámok. /persze, igaz, most akkor kis chrono-eltolódás lenne./
Abszurd ötletek is lehetnének: a magyar kormány nem óvóhelyeket épített, hanem egy központi bázist, a Balaton közepibe. Senki sem gondolná, hogy a mélyebb részeken, részben az iszapba ágyazva fekszik egy szoviet katasztrófavédelmi állomás. / Alapja a valóságban is felépített Taiga II. kutatóközpont lenne, amit a szovjetek a háború előestéjén kezdtek építeni, de kifogyott a pénz./ A mecseki urán jó ötlet, de bele kellene ágyazni egy csavart: a bánya mellé épített feldolgozóüzemet megsemmisítették, ezért a környék erős sugárfürdőben úszik.

Jó ötlet továbbá az egyik Fo pnps könyvben található ötlet, biztos ismeritek, az U.S.A.F. isten szentélye. No, ilyen, hasonló legalábbis nálunk is lehetne. Pár túlélő talál egy ősi építményt, és benne egy misztikus jelet. Vallást alapítanak Máv, a technika istene tiszteletére.

Hát, most ennyire futotta... Üdv...

_Spike (NPC/NJK)

_Spike (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.21, 23:39

Erre most nem tudok mit írni, azért beköszönök!

Üdv!!

Ja, szorítsatok Victoryának!!!

Geger

Geger

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 179 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.12, 18:14

A középhorias fegyvereknél nem a késre gondoltam, hanem pl. a Mad Max 2-féle nyílpuskára.

_Kharon4 (NPC/NJK)

_Kharon4 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.10, 20:26

Scottish a térképpelkapcsolatban, azért sajnos egy fallout tékép nem felelne meg Mo-nak.Nem lenne nehéz találni valakit, aki hajlandó elvállani, vagy alapul vehetnénk a Shrun:Árnyékmo.-t, kisebb-nagyobb módosításokkal(itt lehetnének Szcientológusok,Komcsik,fasiszták, minden ami szem szájnak ingere).
Áram, ha jól tudom Mo. áramellátásank 46%-át Paks termeli.Hm, egy félkatonai szervezet?Nem rossz ötlet.de azért ha meg nem kapnánk atomot akkor meg viszonylag túl jól állnánk a világszínvonalhoz képest:)).Nekünk csak minimális sugárzások és sugárfelhők jutnának.Mellesleg, bicskát nehéz lenne találni, mert nem sok készül rozsdamentes-ből és az idő az idő.A fegyverek mellé sem tartanám rossz ötletnek a fegyverolaj bevezetését+tisztísad is!Mert romlik a célzás estleg felrobban(eddig csak nehezebb volt vele célozni hál istennek, nem örűltem volna, ha lerobbantotta volna a jobb kezem).Esetleg belegondolhatnánk a járművekbe is.Mert ugye sok itt a folyó, van autópálya(olaj is van Horvátoknál, meg a velük szomszédos országrészeken).A hidakról lemondhatunk, hála a bombáknak és rakétatámadásoknak.
Ja és esetleg pár területen hála az atombombáknak(feltehetőleg elolvadt a jég egy része a sarkokon,) pár helyet vizzel is körbevehetnénk(, szóval a fa terebélyesedik, ha a realitásra törekszünk, esetleg ha lesz rá időm meg próbálom egy vázlatot csinálni.)

scottish

scottish

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.10, 17:49

>>> Kharon4

Ha jól tévedek Mo most is 70%-át importálja a villamos energiának, ergo tök mindegy, hogy a világégés után áll-e Paks vagy nem (2nd Gecko :)) Még mókás is lenne, bár kissé másolat ízű.

szvsz a játék maga nem arról szól, hogy milyen fegyverekkel tudunk világégst előidézni, hanem az után életben maradni (ha bicska akkor bicska) simán belefér a Gepard puska is, bár csak egy jól szervezett katonai csoport tagjainak tenném hozzáférhetővé.

A lángszóró csak móka volt, a mutánshoz az illik, mint a zöld lóden kabáthoz a piros svájci sapka.

Az ötleteid egyébként ülnek, de nem kellene egy második NRC térképet gyártani (ide rakjuk Den-t és nevezzük el alsónémetinek...) Eredetiség kell.

scottish

scottish

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 725 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.10, 17:41

>>>Spike Mókus!!!!

Ha végig rágtad volna ezt a sz@ros topicot rájöhetnél, hogy éppen erről van szó. Látom rákaptál, ha már egyszer én b@szogatok valakit akkor te vissza. Jó játék, felőlem...

Végre egy értelmes egyén tévedt ide Kharon4 személyében, akivel érdemben lehet beszélgetni arról, hogy ha egyszer elkészül a Fo P'n'P Mo akkor az ottani viszonyok tisztázva legyenek, és ebbe kőkeményen beletartozik a háttér.

Csókollak.

_Kharon4 (NPC/NJK)

_Kharon4 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.09, 19:19

És én nem azt mondtam,hogy mind!Ja és a magyar intelligencia alapján gondolhtaunk vegyi fegyverekre is.

_Kharon4 (NPC/NJK)

_Kharon4 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.09, 19:18

Igen,de ha nem középkoriak a fegyverek egy része(mint pl a kezdő fegyver a Fallout2-ben), az kicsit irreális lenne, hisz most is sokan használnak régi fegyverek, pl.:kés,bikacsök,sétapálca(nem tűntek el csak nem nagyon mutogatják).És meg kéne oldani a folyamatos termelést is.+A töltényről jut eszembe be lehetne venni Miskolc környékén állítólag egy hegybe több tank fegyver és lőszer van elrejtve(Magyar Sierra Army Depot:::))).

Geger

Geger

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 179 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.09, 16:05

A szívemből szóltál PipaOPiedone! :aboci:
Egyébként nekem a Mad Maxban pont az nem tetszett,
hogy "középkoriasak" voltak a fegyverek!(>>Kharon4
utsó. mondatai)

_Pipa0Piedone (NPC/NJK)

_Pipa0Piedone (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.09, 13:47

Nahát gyerekek, azért itt sem teljesen erről szól a topic!!
Vajon, akkor miért cseszegetünk másokat, ha mi magunk sem tartjuk be, amit másoktól elvárunk???

_Kharon4 (NPC/NJK)

_Kharon4 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.09, 02:10

Ja arany, mindig van egy gazdag réteg, aki nem tud ellenálni csábításának:))

_Kharon4 (NPC/NJK)

_Kharon4 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.02.09, 02:09

Sajnos a Pakssal abszólút nem értek egyet, mert az energia hatalom és egy vh-ban minden stratégiai objektumnak minősül, ami a gazdasággal kapcsolatban van.És egy ország ahol atomenergia van nagy erőt jelent, mert könnyen talpra áll.Kisantant, hát most sem túl felhős a viszony velük státustörvény,etc.A fr.-ákkal igazad van.De mondom akkor elképzelhető lenne egy 2.vh-s felállás.csak szu.-nélkül, bár k tudja az orosz demokrácia törékeny és spo. is beszállhatna, amúgy a balkán hegyvidékes ergó ásványok és így már lehet stratégiai fontosság!Ha maradt marha meg kutya akkor ló is, föleg, hogy szántani kell valamivel(és a lóhús nem túl ízletes).Egy EU-val kpcsolatban felmerül csatlakoztunk-e vagy sem(elönytelen feltételek+nő az elutasítottság), a víz nem gond hála a magyar víztisztíó baktérium-találmánynak és még marad a kérdés Angliával beszállt-e vk. oldalán ill. be tudott-e,mert ugye a tagállamok esetleg fellázadtak(és polg.háb. lásd IRA).A fr-ákat a németek szétszórná(90millió-57 millió lakosság arány+estleg a jól bevált 1és 2. vh-s megkerülös taktika hollandia kihez pártol(megjegyzem korábbi neve Németalföld) Belgium kitart-e a fr. szöv. mellett.És szerintem az ukrán-német közeledés elképzelhetö mivel a németeknek is kell atomhatalom szövetséges.Az országok valamivel több a folyó ergó több a víz(négyzetkm.re nézve, mint USA és az elég nagy ország, hogy városállamokra essen szét, de MO.kis ország és max 2-4 városállam képzelhetö el és azok is laza szövetséget képeznének és a ez még a legrosszabb eset(főleg mivel jelenleg nemzetállam vagyunk).Esetleg a nemzetközi terrorizmus is bevehetö.Spo és Fro. ETA és egyéb szeparatista szervezetek.Olaszo németo.oldalán lépne be Fro.- val szemben, mert szigetek és Földközi tenger volt ugye mindig a cél.Amúgy lángszóró,hát a inkább az öreg magyar fejlesztésű mesterlövész puska(asszem gepárd a neve, a Specnaz is hasznája).A fegyverekhez még a sportlövészeti klubbok is jó táptalaj fegyver találásra, főleg MCM,Beretták, meghasonló.De a vadászklubbok is ok.És szerintem nem lenne túl sok modern fegyver így a középkor fegyverei is előtérbe kerülhetnek.A lóhoz nyolclábú mutáció példának okáért(á lá Valhalla motívum).

Geger

Geger

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 179 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.02.08, 16:43

Lovak vannak, csak nem a jelenlegi formában :aboci:(ld.Tenesse Sourcebook asszem)
Az amerikaiak egyébként a budapesti metróalagutat lőtték volna, legalábbis a Hadi Krónikában ez van.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]