Ugrás tartalomhoz


Fotó

WitchCraft RPG


 • Válasz írásához lépj be
257 hozzászólás érkezett eddig

bad_angel

bad_angel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.27, 17:41

Noro: Szvsz rendszer technika az egész. Nem kell túl bonyolítani a dolgot. Ha varázsolni akarsz, dobd meg a 9-es célszámot. Ha nem sikerül, ami azért elég gáz szvsz, mert nem kell irgalmatlan nagyot dobnod (egy átlag 3-4-es dobás kell hozzá), akkor egy esély csak a szétoszlatás, hogy nem dögölj bele a varázslatba.
Amúgy erre is van egy opcionális szabály, ha téged ez zavar.
rosz :nuke:

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.25, 11:05

Salve

Igen, ez nekem is rendben van, nem is arra kérdeztem rá, hogy van a szabály, hanem véleményre lennék kiváncsi.
Nekem ugyanis úgy tűnik, hogy a 2. pont nem igazán konzekvens. szvsz nem jelenik meg az, hogy mennyire bonyolult maga az eljárás. Ami ugye nem ekvivalens a felhasznált esszenciával. Ahol ellendobás van (pl átokűzés), ott OK, mert minél erősebb az ellenhatás, annál nehezebb sikeresen varázsni. De vegyünk pl egy levegő-mágiát: egy kis szellő vagy egy kis szélvihar EP-igénye alig tér el, de a nehézségben kéne lenni valami különbségnek, nem?

Ave

bad_angel

bad_angel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 12:45

Noro:A varázslat menete:
1. Esszencia pont gyűjtése (essence channeling(magadból) vagy a környezeté (tapping ambient essence)
2. Focus dobás: a valamelyik főstat.-ád+invocation level+ dobás+módosítok (itt is számít az esszencia mennyiség). Ha sikert dobsz, akkor automatikus dissmisal is egyben.
3. Ha elrontod a focus dobást, akkor kell dobnod a dismissal-ra. A dobás ugyanugy nézz ki, mint a kettes pontnál, csak 5 esszencia pontonkétnt kapsz -1 módosítót. Nem muszály dismissal-t dobnod, csak akkor ott fog kavarogni a felgyülemlet esszencia és ekkor kell használni a Random Essence Effects-et
Remélem segítet neked.
rosz :P

Módosította bad_angel: 2003.09.24, 12:48


Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 11:16

Salve

...és csakugyan. Kicsit általánosan értelmeztem a "rendszer" kifejezést :P
Na de ha már rendszer, felvetnék valamit: egy invokáció (skill) ismerete lehetővé teszi, hogy az adott "témában" bármit varázsoljon a delikvens. Ez eddig nem is rossz gondolat. De a nehezebb alkalmazások létrehozása ugyanazt a fókuszálás próbát igényli, mint a legkönnyebbeké? Különbséget csak a szétoszlatás próbában találtam, és ott is igazából nem a nehézség, hanem a befektetett energia (EP) mennyisége nehezíti a próbát. Szóval hogy is van ez? Varázsolni könnyű (relatíve), csak a varázslatot megszüntetni nehéz?

Ave

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.22, 11:12

Egy valamitől valóban: az Őrült Istenek tisztán és egyszerűen Ctulhoid kreatúrák. De egyébként nem hinném. A mágia túlnyomó része pl egyáltalán nem "fekete". Maga a világ egyébként az alapkönyvben alig van kidolgozva, így bármilyen misztikus és/vagy horror világban használható.

Na jó, de itt a rendszerről volt szó, nem a világról...

...amúgy meg a világban se találtam túl sok hasonlóságot. Modern korban játszódó horror, ennyi. A Witchcraft ráadásul jóval általánosabb, a karakterek lehetnek egy átlag CoC karakternél jóval erősebbek is... Szóval kicsit más ez szvsz, mint a CoC.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.22, 10:16

Sok szempontból Call of Cthulhu-utánérzésnek tûnik ez a rendszer...

Komoly? Mitõl? ;)

Salve

Egy valamitől valóban: az Őrült Istenek tisztán és egyszerűen Ctulhoid kreatúrák. De egyébként nem hinném. A mágia túlnyomó része pl egyáltalán nem "fekete". Maga a világ egyébként az alapkönyvben alig van kidolgozva, így bármilyen misztikus és/vagy horror világban használható.

Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 383 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.29, 11:34

Aki szerette az Alkonyattól pirkadatig c. filmet, azt az alábbiak sem fogják untatni.

Isteni sugallat

Nagy terhet viselt, ám boldogan viselte. Végülis ez Isten terhe volt.
A porvihar mindent eltakart harminc méteren túl. Paul alig tudott beállni a benzinkút parkolójába. Az út szélén két épület állt, amit alig használt valaki. Ezek az épületek szolgáltak menedékül azoknak a szerencsétleneknek, akik eltévedtek a porviharokban, amik időről-időre váratlanul törnek rá az országútra.
Paul a két épület előtt parkolt le ütött-kopott autójával. Egy táblán ez állt: Élelem és üzemanyag - utolsó esély. Porral teli fuvallat csapott az arcába, amint az étkező felé vette az irányt. A szél meglepően hideg volt, ami még alkalmatosabbá tette földig érő kabátját, mint gondolta.
Egy csengő csilingelt, amint belépett. Három ember volt az étkezdében, mindhárman alkalmazottak - ami ritkaságnak számított, tekintve, hogy milyen alkalmatlan volt a hely arra, hogy elég fogyasztót vonzzon ide, ennyi dolgozót ellátva munkával.
Egy termetes ember, akinek pocakja majd' szétfeszítette kötényét, az egyik asztalnál mosta fel a padlót. Kicsavarta a rongyot egy vörös vízzel teli vödörben; pillantása Paulra tapadt. Egy pult mögött egy középkorú, vékony nő, kopott egyenruhában nézett éhesen az újonnan érkezettre. Mosolya, amit eredetileg üdvözlőnek szánt, inkább ragadozószerű volt. Ugyanannál a pultnál állt egy szintén egyenruhát viselő lány, úgy tizenhat éves körüli, a maga ápolatlan módján csinosnak mondható. A konyha felé fordult. "Apu!" kiáltotta. "Jött mégegy vendég!"
A konyhából jövő húsdaraboló hangok egy pillanatra abbamaradtak. "Hát legyen rá gondod!" mondta egy férfi nyers hangon.
Paul egy pillantással felmérte az étkezdét. Látott két asztalt, ahol még mindig étel állt, és nedves, vörös foltok voltak az asztalokon és a környező székeken. Ez passzol: két kocsit látott kint parkolni.
A fiatal lány felé indult, egyik kezében az étlapot tartva, a másikkal valamit a háta mögé rejtve. "Asztal, vagy bár?" kérdezte.
"Egyik sem" válaszolt Paul nyugodtan. A hangjában valami mindhármójukat megállította. A lány három méterre állt meg tőle, szemeivel hidegen méricskélte. A kövér férfi a földön hagyta a felmosót és felállt, kezeit a kötényébe törölgette, véres nyomokat hagyva a piszkos ruhadarabon. Paul vett egy mély lélegzetet.
Szívében és lelkében nem volt kétség. Készen állt.
A pénztárgép mögötti nő szólalt meg először. "Maga meg ki a franc?"
"Én vagyok a Megtorlás" mondta Paul, amint a kabátja alá nyúlt.
A dolgok ezután nagyon felgyorsultak.
A lány farkasként vonyított fel, és ráugrott, a mészároskés, amit rejtegetett, oda nem illően hatalmasnak tűnt a kezében. Paul első lövése a sörétes puskából még a levegőben elkapta őt; ellépett az összerogyó test elől, és mégegyet belelőtt a lány fejébe.
A kövér férfi összefüggéstelenül hörögve vágódott Paulnak. Az összeakaszkodó karok és lábak kavalkádjában zuhantak a földre. A férfi kitátotta száját, sokkal szélesebbre, mint amit egy emberi arc lehetővé tenne. Egy tekergőző nyelv lógott az óriási agyarak közt. Megpróbált Paul arcába harapni.
Paul ellökte magától, érezvén az igazság erejét, amint eltölti izmait. A kövér férfi keresztülszállt a levegőn, s csonntörő puffanással landolt a bárpulton. Teste az idősebb nő köré fonódott, és a fegyver, amit a nő a pénztár alatt markolt, kirepült a kezeiből. Paul felkapta a sörétest, s készenlétbe helyezte.
"Megállj, idegen!"
A konyhaajtó nyitva állt. Egy férfi állt a köszöbön. Az aurája sötéten, erősen ragyogott.
"Fegyverekkel nem mész semmire" mondta jeges hangon a férfi. Szemei vörös gömbök voltak. Paul mögé mutatott, ahol a lány holtteste elkezdett mozogni és feltápászkodni, fittyet hányva a két halálos sebesülésnek.
"Semmi sem vagy, halandó. Úgy lakomázunk belőled, mint a többi utazóból, és röhögünk, ha eszünkbe jutsz."
Paul hagyta, hogy a fegyver a földre essen. Széttárta karjait, tenyereit könyörgően fordította fel. "Istenem, adj erőt!" suttogta.
A szörny és családja feléje közelítettek. A lány már majdnem közvetlenül mögötte volt. Torzan és zihálva nevetett, amint közelebb csoszogott. "Hol van most az istened, halandó?" mondta győzedelmesen a klánvezér.
A hullalány megragadta egy vérmaszatos kézzel Pault - és kíntól sziszegve elengedte, ujjai lángokban álltak. A lángok szétterjedtek, és teljesen elemésztették. Paul hátra sem fordult, de a hátulról érkező hőből, és a családjának rémülettel teli arckifejezéséből meg tudta volna mondani, hogy mi történik ott.
"A mi Atyánk nevében kiűzlek titeket!" kiáltotta Paul. A véres kötényű kövér emberen lángok törtek ki. "Tűnjetek előlem!" Az idősebb nő megpróbált elfutni; két lépés után elesett, haja már lángokban állt.
A vezető nem futott el, vagy könnyörgött. Elszánt haragjában üvöltve megpróbálta saját lángjait megidézni. Paul hitének erejével elhárította a gonosz bűbájt, s kihunyt a pokoltűz. Szent lángok özöne zuhogott a gyilkos szörnyetegre. Ahogy az emberszerű test a tisztító tűzben vonaglott, Pault mérhetetlen beteljesülésérzés töltötte el. Ezt érezhette Gábriel, amint Lucifert az Úr nevében letaszította a Mennyekből. Ezt érezhette Mihály az utolsó csata végeztével.
Paul lenézett a művére. Fáradtság kezdte átvenni az isteni magasztosság helyét. Még bőven van tennivalója; meg kell találnia a ragadozók számos áldozatának maradványait, aztán el kell rejtenie közbeavatkozásának nyomait a földi hatóságok elől.
Teher volt ez, de Isten terhe volt.

AnnGel

AnnGel

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 91 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.28, 12:15

ez teccik :gonosz:
tök jó :gyagya:

Acelpatkany

Acelpatkany

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 383 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.28, 09:05

Belenézegettem az első kiadású Witchcraft alapkönyvbe (ami csak másképp néz ki, mint a második, amit netre kinyomattak), s egyre tetszetősebbnek találom ezt a világot. A rendszert kevésbé. Itt egy kis ízelítő, hogy mik a lehetőségek. Van több szösszenet is, de ez tetszett a legjobban. Ha még találok hasonló érdekességeket, kiteszem ide azokat is.


A nő eddig tökéletes túsznak bizonyult.
Nem küzdött, ahogy kivonszolták a bankból, és csendben ült a hátsó ülésen, Bruno és Leo közé préselődve. Valószínűleg el akarják tenni láb alól, amint elhagyják az államközit, de Vic nem volt egy szörnyeteg - tiszta ölést akarhat, egy lövést a fejbe, gyorsan és fájdalommentesen. Óvatosan vezetett, pontosan a sebességhatártól öt mérföldön belül maradva. Nincs értelme a figyelemfelkeltésnek. Vic mellett Gino nevetett mániákusan. Vic fintorgott; nem lett volna szabad engedniük, hogy ez a pszihó csatlakozzon hozzájuk. A viszketeg, ravaszon rángatózó ujjának köszönhetően most kilenc gyilkosságért lettek felelősek - a hét banki alkalmazott és a két szerencsétlen ügyfél. Miután Gino lelőtte az elsőt, nem volt más választásuk, minden tanút ki kellett nyírniuk. És amilyen törvények voltak, ugyanúgy megsütöttek valakit egyért, mint tízért, így hát mit tehettek?
Vic hátrasandított a visszapillantó tükörben a leendő tizedik áldozatra. Úgy a húszas évei végén járó, a maga könyvelő módján jó kinézetű nő, virágmintás szoknyában, farmerdzsekiben, és praktikus cipőben. Hosszú, barna haja egyenesen omlott le, kék szemeit vastag szemüveg takarta. Ő volt a harmadik ügyfél, és Vic úgy döntött, hogy túszként használhatják. A rablótámadás óta csendben és legyőzötten ült, szemeit lehunyva, csendben mozgatva ajkait. Talán imádkozik. Vic szerint ez nem árthatott.
A bal első kerék kidurrant. "A francba!" Vic jó sofőr volt, és a kocsi elég lassan ment ahhoz, hogy irányban tartsa. Egy rövid kacskaringózás után Vic az útpadkára vezette a kocsit. Ahogy a kocsi odagurult, elárulta neki, hogy az abroncs teljesen tönkrement.
"Bassza meg! Gino, gyere segíteni! Ti ketten meg csendben tarjátok a nőt." Bruno bólintott, és hangtompítós Berettáját a nő oldalába nyomta. Annak elakadt a lélegzete, de egy szót sem szólt.
"Miért kéne segítenem neked?" kérdezte szemtelenül Gino.
- Mert a te hibád, hogy ebbe a szarba keveredtünk - gondolta Vic, de nem mondta ki. "Azért seggfej, mert én irányítom a showt, kapís?" Gino összevonta szemöldökét, de tette, amire utasították. A két férfi hátrament, és felnyitotta a csomagtartót. Gino egyre nyugtalanabb lett, s állandóan az országutat bámulta, várva, hogy feltűnjön egy zsarukocsi. Vic kevésbé aggódott. Tökéletesen időzítették a rablást, röviddel zárás előtt. Senki sem látta őket be- és kimenni, és még órák telnek el, mire a bankban lévőket keresni kezdik. Rögtön utána elhúzták a csíkot, és nincsenek szemtanúk. "Nyugi" mondta Ginonak, amint kivette a pótkereket és az emelőt. "Minden az ellenőrzésünk alatt van." Vic lezárta a csomagtartót.
És meglátta, amint Bruno és Leo feje a fejtámaszokra hanyatlott, s úgy tűnt, eszméletlenek - vagy halottak. A nő a kocsin kívül volt, kezei az oldalánál, s rájuk bámult.
Gino a fegyveréért nyúlt - és rángatózva terült el a földön. Vic látta, amint a nő szemei összeszűkülnek a koncentrálástól. Gino erőtlenül rúgott még párat, aztán mozdulatlanná dermedt.
"Ezúttal agyembólia" közölte hidegen a nő. "Két szívroham már így is elég furcsa lesz; három meg már túlságosan is."
A régi gyermekkori mesék jutottak Vic eszébe. "Strega" suttogta olaszul. Boszorkány. A nő kegyetlenül mosolygott.
Vic elejtette fegyverét, és térdre rogyott. "Megadom magam." Ennél még az életfogytig börtön, vagy a gázkamra is jobb.
A nő bólintott. "Bölcs döntést hoztál."
A rendőrség talált egy crackpipát a kocsiban; a halottkém nyomokban drogot talált a három hulla testében, de nem eleget, hogy alátámasszák a furcsa haláleseteket. Az orvos tudta, hogy a jelentése hazugság, és pár napig nyugtalanul aludt. A nő nevét nem szivárogtatták ki az újságoknak; az incidens után elhagyta az államot, s nem lehetett rátalálni. Nem gond; elég bizonyítékot találtak a kocsiban, hogy kielégítse az ügyészeket. Vic vallásos lett a hét év alatt, ami az ítélethozatal, és a sok fellebezés után a kivégzése közt eltelt, s lelkékért imádkozva meghalt.
Hogy mi várt rá a túloldalon, az már egy másik történet.

AnnGel

AnnGel

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 91 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.27, 09:12

Azt a lefordított novellát el tudnád küldeni? Meg ha azóta mást is lefordítottál, akkor azt is...  :)  :aaaaa: )

Az nekem is kéne :D :aaaaa:

Edorn

Edorn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.26, 10:56

Eddig csak a bevezető novellát fordítottam le, lévén nem volt nagy az érdeklődés, meg kissé elvette a kedvem, a nyelvezet  :D :,-(

Én érdeklődnék iránta!!! :)

Ha sikerülne lefordítani, Acélpatkány biztos megcsinálná olyanra, mint az eredeti... De akár én is válalkoznék rá...
(Azt a lefordított novellát el tudnád küldeni? Meg ha azóta mást is lefordítottál, akkor azt is... :lol: :lol: )

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.25, 14:36

Sok szempontból Call of Cthulhu-utánérzésnek tűnik ez a rendszer...

Komoly? Mitől? :D

AnnGel

AnnGel

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 91 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.25, 12:11

Ja, hogy ez nem magyarul van...!? :lol:
Ez szemétség :D
Ha vki lefordította, elküldhetné nekem... :) :lol:

Morryster

Morryster

  Geek Thing

 • Fórumita
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.25, 12:07

Sok szempontból Call of Cthulhu-utánérzésnek tűnik ez a rendszer... de nem rossz.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.21, 09:28

Akkor már nem kell belinkelnem... :rohog:

Az Eden Studios egyre inkább a kedvenc RPG cégek közé kezd emelkedni...

bad_angel

bad_angel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.20, 10:19

Mindenkinek: Az Eden Studios eldöntötte a TUTTIT (csupa nagybetűvel). Ingyen letölthető lett a Witchcraft alapkönyv. Minden benne van ami a hard copy-ban, kivéve hogy a lapok hátterét lehagyták. A fájl nagy 7,5 mega. Jó töltögetést!
Amúgy az indok az Armageddon alapkönyv megjelenése. Ebben angyalok és démonok küzdenek az emberekkel vált vettve a Mad Gods ellen. Poszt apokaliptikus életérzés felső fokon. :aboci: ;) :)
Link: <u>E-Witchcraft alapkönyv</U>
rosz ;)
Ui: Remélem a hírek közt is megjelenik majd, mert szerintem egy elég jó játék.

Módosította bad_angel: 2003.08.20, 10:23


MichaelSD

MichaelSD

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 233 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.21, 15:50

bad_angel en meseltem Witchcraftot,es nagyon jo volt amig harcra nem kerul sor (Templareknal pedig gyakran elofordul). Ott a rendszert elszurtak mert a sebzes nem mukodik, ha barmilyen vedofelszerelest hasznalnak a reszvevok.

Kar, mert a vilag nagyon jo...

Módosította MichaelSD: 2003.06.21, 15:50


bad_angel

bad_angel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.09, 09:44

Helló,

Van kedve valakinek ilyet játszani, vagy mesélni. Csapatot keresek!

rosz :lol:


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]