Ugrás tartalomhoz


Fotó

WitchCraft RPG


 • Válasz írásához lépj be
257 hozzászólás érkezett eddig

DeathAngel

DeathAngel

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 254 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.23, 17:09

Azért n Nod20 köszönöm az elismerést. Azért sztem annyira nem vészes plussz 1 dobás, bár mindenkinek maga joga eldönteni mi a sok.

L33t M4st3r-nek pedig az Incarnaterről. Azt mondjuk tényleg pitinek tartom, hogy -30-től dobja a túléléstesztet az atlamtiszi meg -300-tól, főleg, h az élőhalottkat pl Vámpí, Relentless Dead, ilyen módon meg sem lehet őlni. Modjuk a túlélésteszthez, elég jó tulajdonságokat kap és a maximum limitjei sem "olyan szarok" ;)

Viszont ott vannak az aspektusok... és azzal asztán őkis tudnak védekezni és sebezni is non, főleg, hogy eltérően az Inheritortól ők maguk válogatják az aspektusaik és még számbeli megkötésük sincs.

Az aspektusok közöl a kedvenceim:
Cold Fury (hát ha ezt benyomja megnézem ki lövi le akármilyen ágyúval: +3erő,és állóképessék, ezenkívül duplácca az életerejét és triplázza az egyébként sem gyenge regenerációját... :D

Weapon Mastery (na ezzel tényleg rohadt jól fog harconli, igaz csak egy fegyverrel)

Weapon of power és társai, az előző képességekkel egyött (Nod20-nak) megalkotja a tökéletes harcost, ugyani ezekke akármilyen mágikus tárgyat létrehozhat.

Ezeken kívül, aki nem csak verekedni akar nem vmi nagy költségért simán megtanulhatja a mágiát és a nekromanta erőket.

Sztem a 2nd Armageddonban az Avatar, Inheritor, Incarnate hármast jelentősen felerősíteeték

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.23, 13:27

Az incarnate azért nem gyenge, csak ahhoz képest az, hogy végül is egy istenről van szó. Mondjuk nagyon vicessnek tartom én is milyen egyszerű megölni egy angyalhoz képest...

Azért az atlantisziaknak sem volt fenékig tejfel az élet:
1. nem haltak meg mind az özönvizben
2. alaposabban megirtotta őket őket a háború
3. Én úgy vettem ki, hogy Lucifer először eltöröte a nagy mágikus civilizációkat a mennyei seregekkel és csak utána csinálta az özönvizet, hogy a nyomaikat, emlékeiket is eltüntese

Egyébbként az atlantiszi nagyon nehezen hal meg a többihez képest, de nálunk előfordult pl a nephelimnek levágták a fejét (mondtam, hogy nem túl jó ötlet berohani a Sheol élőhalott melé a sötétségbe) és a tényleg utána versenyfutás volt a fejért, mert 10 percig vissza tehető é felépül, szóval őt sem könnyeb eltenni láb alól...

Módosította Roninwolf: 2006.08.23, 13:28


_L33t M4st3r (NPC/NJK)

_L33t M4st3r (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.08.23, 13:10

Végre megszereztem az Armageddon alapkönyvet. ;) :D :lol:

Mostanra végeztem az elolvasásával is és néhány érdekes dologba botlottam:

Az Incarnate aki a leírás szerint két isten gyermeke, de ettől még szüksége van élelemre, vízre, és levegőre holott erre még egy True Immortalnak sincs szüksége, pedig hol van ő az istenektől...

Azután ott a halál elleni mentő amit -30 alá kerülve dob -1 levonással minden extra -10 után, és ha elkúrja akkor hiába a szuper regeneráció meghal.
Persze megemlíteném, hogy az Incarnate az egyik legtöbb életerővel rendelkező karakter, ám bárki aki kicsit alaposabban átnézi a fegyverlistát (különösen a nehézfegyver részét) tisztában van vele, hogy egy elég egy balszerencsés találat egy nehézfegyverrel (amit az AoR használ) és könnyedén -100 ÉP találhatja magát, akkor meg reszeltek...
A True Immortalnak -300 alá kell kerülnie, hogy halál elleni mentőt tegyen.

Ennek ismeretében feltenném a kérdést, hogy a francban tudta az Özönvíz kiirtani az Atlantisziakat tekintve, hogy rohadttúl nincs szükségük levegőre a túléléshez...

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.20, 15:08

Sztem nyugodtan be lehet vaezetni, egy háziszabályt a pázélok testet fedési százalékáról golyóállómellénytől a class IV-ig pl.: olyan 60-90%. mindegyik páncélnak adaz egy értéket és találatnál dobsz d10-zel hogy páncélontalálták-e.Pont azért problémás, mert pl a ravasz játékos meg kérdezné, mikor a 90%-os fedésben hol ütötte át a páncél, melyik gyenge ponton...
És akkor jön az, hogy sikerült térden lőnöm akkor nem tud futni, vagy fejen és kérem a sebzés szorzót és mivel van valószinűség manipulálás nem részletezem mit tenne a harcal...

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.20, 14:44

Na végre vége a vitának... bigsmile.gif Megnyugszik a fórum.

Akkor folytassuk. :cool:

De még Nod20-nak annyit tennék hozzá, a belesétálok-az-uzis-sorozatba dologhoz, hogy nyugodtan mond azt, hogy egy golyó nyakon, fejbe sípcsonton vagy vmi fontosabb helyen talált, azután majd meggondolja az a játékos, aki a tescoba is a golyóálló mellényben jár lol.gif

Lehet, de ehez nem kell szabály, sőt felesleges a szabály.

Az ötlet jó, csak játék technikai szempontból maecrás, mert még egy dobás.

DeathAngel

DeathAngel

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 254 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.20, 09:06

Na végre vége a vitának... :felvon: Megnyugszik a fórum.

De még Nod20-nak annyit tennék hozzá, a belesétálok-az-uzis-sorozatba dologhoz, hogy nyugodtan mond azt, hogy egy golyó nyakon, fejbe sípcsonton vagy vmi fontosabb helyen talált, azután majd meggondolja az a játékos, aki a tescoba is a golyóálló mellényben jár :cool:

Megy egy másik megoldás, amihez Roninwolf adta az ötletet. Sztem nyugodtan be lehet vaezetni, egy háziszabályt a pázélok testet fedési százalékáról golyóállómellénytől a class IV-ig pl.: olyan 60-90%. mindegyik páncélnak adaz egy értéket és találatnál dobsz d10-zel hogy páncélontalálták-e.

Sztem így már annyira nem anyira táp a páncél :P

nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.20, 00:54

Itt megegyezhetünk. Ez nekem is OK.

(OFF)Általános rendszerben szerintem a Synergy (Blue Planet) nagyon jó (eltekíntve a közelharc egy apró gynegeségét), illetve ha kicsit összetettebben szereti valaki, akkor az EABA is nagyon kellemes (www.btrc.net).(/OFF)


Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.19, 23:32

Ettől miért elfogafható, hogy bárki begyalagoljon egy uzi sorozatba, mert egy golyó álló mellénye van?


Nem ettől elfogadható, de ha ezeket ellene használják, vegye csak föl azt a melényt. Tényleg lehetet volna valami szabály a hátratántorításról, vagy hogy az adott páncél a testfelület hány százalékát védi (a sorozatlövésekre nézve) esetleg a töltény becsapodása miatti endurance sebzés szabály, de nincs. Talán, ha egyszer felújitják, de addig a józan eszünkre kell számítanunk.
De öszintén engem a páncél onnantól zavar miután a vele egy kategóriájú fegyver sebzését messze meghaladja. Viszont a fegyverek sebzése nem nőhet tovább, mert elég korlátozott az életerő pontok száma, bármilyen tipusú fajról is van szó. És már egy extra sebzés szórzó is, amit jó dobásnál még a legbénább halandó is eltud érni egy shotgon sebzésével pl szinte tuti halálos lövés egy átlag emberen.

A belegyaloglok egy uzi sorozatba, mert golyóálló mellényem van, csak annyit tudok mondani, hogy Km-ként megengedted neki hogy legyen, és van mikor a józan ész felül kell irja a szabájokat pl D&D-ben mikor egy karakter beleeset a lávába nem azt mondtam körönként 20k6-ot sebződsz, hanem hogy meghaltál.

Az bizza igaz, a skillek tényleg nincsenek kellőkép kifejtve, az eszencia a világ leirásban sokkal misztikusabb mint ahogy a játékban kezelik.
A focus, dismissal módosítók, hát a régiben is ott volt az Essence Mastery amivel elég szépen lelehetett veni belőle, az armageddon-ban nem is láttam már és ilyen páncélok melett nem biztos, hogy alkalmaznám.

Tényleg nem a legtökéletesebb rendszer az Unisystem, de ha azt nézed, hogy általános rendszert takar, akkor nem olyan rossz a többi között.
Kifejtve: szerintem a D20 általános rendszerként iszonyatos minden nem fantasy setting-ben, a Fuzion átlagembert szerintem roszul szimulál, a gurps jobb az unisystemnél, de egy eredeti világot sem ismerek hozzá (nem ismerem az Illuminati-t), az új Storytellerben meg páncél nélkül is szinte lehetetlen átlagembernek egy lövéssel megölni valakit (golyóálló páncélban lehetetlen is, mert halálos sebzésből zúzottat csinál).

Módosította Roninwolf: 2006.08.19, 23:33


nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.19, 20:47

Öreg vagyok már ennyi hozzászóláshoz :P

Deathangel
"hősies játékot" akartam írni. WC nem hősökről szól. Tisztázzik a hős neked, mert félreértjük egymást.

Az ilyen mértékű specializáslódás butaság, ezt maximum a szabályrendszer támogatja.

A supernaturalok meg... Arra kényszerítik a játékost, hogy erős karakterrel játszanak, nehogy már az első szembejövő "szörny" kiírtsa a csapatot.

Ha ez így lenne, akkor miért vannak u.a. erős ellenfeleik mit ők maguk? Ennyi erővel kár volt feltápolni!

Szerintem meg a vitának nincs annyira értelme, mert a WC nem ez az elpüfülöm játék, aki azt akar, já
tszon Shadowrunt.

1. Sokan így játszák.
2. Ha pedig a szabályok megengedik, hogy a játékos begyalagoljon egy uzi sorozatba, mert egy golyó álló mellénye van, akkor nehezen lehet azt mondani, hogy bocs nem.

Roninwolf

Shadowrun nem etalon. Phoenix Command igen :cool:
De attól hogy milyen a SR nem lesz se jobb, se rosszabb a WC.

Na most ezek a karakterek birtokolnak olyan erőket, mint a nevük is mutatja ami túlmutat az egyszerű fizikai harcon. Nem arra gondolok, hogy magasak a túlajdonságaik nono.gif . Hanem pl. Feat of Glory a primal haraktereknél, vagy a Blessing invokáció a giftedeknél és még sorolhatnám, amik nagyon megváltoztatják a harcot. (rózsakeresztes könyvmoly felnyom egy 10-es blessing-et magára, lehet, hogy nem egy Bruce Willis, de nem lövöldöznék rá)
A mundánok pedig megnézted mennyi pontot kapnak, kezdő karakterreknél sima fairplay küzdelemben egy giftednek nem sok esélye van egy olyan mundán ellen aki tényleg tud harcolni.


Ettől miért elfogafható, hogy bárki begyalagoljon egy uzi sorozatba, mert egy golyó álló mellénye van?

Tényleg nem fed le minden, DE mondjuk hasonlo téma/kategória Storyteller 1.
Abban is négy dobás egy harc (kezdeményezést nem számolom), de ott ez átlag halandóknál is 4db 4 kockás próba és hol vannak akkor a karakter kockatartalékai, az Unisystem ennél pörgősebb és egyszerűbb.
Kifejtenéd szerinted mit nem fed le ami létfontosságú, mert szörözős természetem szereti az unisystemet...


Attól, hogy az ST olyan, nem lesz a WC más (valóban jobb a Unisystem, mint a ST, btw).
Mint említettem a páncélok kezelése, úgy ahogy van pocsék.
A skillek szintje elég ködösen van definiálva
Az Essence használata nem egyezik a leírtakkal (főleg nem a történetekkel). Hol van az effect (szabály!), hogy az Essence használat szándéktól függ? Az Intentt and Magic, abból indul ki hogy van Dismissal dobás, ami a 2. kiadásban nincs, illetve csak opcionális. Ha használod akkor az áletbe nem fog a rózsakeresztes könyvmoly felnyom egy 10-es blessinget.
Stb.

Nem rossz a Unisystem, de néhány apróságot tisztázni kellene benne. Nem sokat csak néhány figyelmetlenséget.

Módosította nod20: 2006.08.19, 20:52


DeathAngel

DeathAngel

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 254 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 11:18

Nod 20-szal sajnos abban nem értek egyett, hogy a WC nem a hősökről szól, dehogynem... Alapjában véve az RPG-k is mind a hősökről szolnak vmilyen szinten. Az játékos azért alkot karaktert, hogy azzal azt tehessen, amire pl a valóéletben nincs lehetősége. Az igaz, h a WC nem a Marvel superheroes, de a karakterek itt is vmilyen szinten hősök.

Realisztikusan erős harcos... Hát ilyen lényegében tényleg nincs, de még is van. Aki specializálódig egy fegyverre, az irtani fogja az ellent, úgy is elég jó lesz, és ,ha nincs mindenkinek jó kitérése lelövi őket, de ha elveszik azt kedvenc fegyvert... :gyagya:

A supernaturalok meg... Arra kényszerítik a játékost, hogy erős karakterrel játszanak, nehogy már az első szembejövő "szörny" kiírtsa a csapatot.

Szerintem meg a vitának nincs annyira értelme, mert a WC nem ez az elpüfülöm játék, aki azt akar, já
tszon Shadowrunt.

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.18, 01:21

Most tételezzük fel hogy igazad van és a hősies játékosokat akarja szimulálni. Akkor minek ennyi szabály. Lehet ez egyszerűbben: UA, Feng Shui, L5R....


Hát ha szerinted a az Unisystemben van sok a szabály a harchoz, akkor bele se nézz egy Shadowrun alapkönyvbe. Szerintem a Shadowrun 3. járműharc fejezete, hoszabb az unisystem alapharcrendszerénél.

Így van, és ennek mi köze a harchoz? Semmi köze a megnevezésnek, hogy mekkorát tud ütni.


Na most ezek a karakterek birtokolnak olyan erőket, mint a nevük is mutatja ami túlmutat az egyszerű fizikai harcon. Nem arra gondolok, hogy magasak a túlajdonságaik :gyagya: . Hanem pl. Feat of Glory a primal haraktereknél, vagy a Blessing invokáció a giftedeknél és még sorolhatnám, amik nagyon megváltoztatják a harcot. (rózsakeresztes könyvmoly felnyom egy 10-es blessing-et magára, lehet, hogy nem egy Bruce Willis, de nem lövöldöznék rá)
A mundánok pedig megnézted mennyi pontot kapnak, kezdő karakterreknél sima fairplay küzdelemben egy giftednek nem sok esélye van egy olyan mundán ellen aki tényleg tud harcolni.


De nem fedi le, ez a gond.


Tényleg nem fed le minden, DE mondjuk hasonlo téma/kategória Storyteller 1.
Abban is négy dobás egy harc (kezdeményezést nem számolom), de ott ez átlag halandóknál is 4db 4 kockás próba és hol vannak akkor a karakter kockatartalékai, az Unisystem ennél pörgősebb és egyszerűbb.
Kifejtenéd szerinted mit nem fed le ami létfontosságú, mert szörözős természetem szereti az unisystemet...

Módosította Roninwolf: 2006.08.18, 01:24


nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 23:56

Igen akarja szimulálni a harcot, de a játékosokét. A játékosok pedig, ha a karaktereikkel akarnak harcolni, akkor olyat készítennek aki reálisan is erős harcos lenne.

Most tételezzük fel hogy igazad van és a hősies játékosokat akarja szimulálni. Akkor minek ennyi szabály. Lehet ez egyszerűbben: UA, Feng Shui, L5R....
Nincs realisztikusan erős harcos, maximum a Unisystem hibáit játsza ki.

Nem véletlenül van a tipusok nevében a gifted és a supernatural, ők olyan dolgokat produkálhatnak harcban ami a valóságban lemodelezhetetlen.

Így van, és ennek mi köze a harchoz? Semmi köze a megnevezésnek, hogy mekkorát tud ütni.

A mundánok pedig, hát ők elég sok tulajdonságot, előnyt és skill-t kapnak, hogy ha harcos karakter akkarnak csinálni jók legyenek bene.

És ennek mi köze a harchoz?

Az Unisystem pedig nem egy mindent átfogó szabályokhoz kötő harcrendszer, de helyel közel lefedi azt ami a játékhoz kell: egy pörgös harcrendszert.

De nem fedi le, ez a gond.

Vannak dolgok, amit le lehet szimulálni szabáyokkal, de feleslegesen bonyolítja a harcot.

Akkor minek annyi számolgatás, meg mododító? A Unisystem baja, hogy nem igazán tudja mit akar meglovagoni (hősies, realista, szuperlények), ezért itt-ott pofára esik a rendszer. A harc alegjobb példa.

Szerintem a witchcraft-ban alapból erősebb a supernatural jelenlét, mint a WOD-ban, de itt jobban szervezetek a részei és nem ellent mondó a világ.

Igen, ez sajnos így van. Hogy nem ellentmondó....na jó nem leszek negatív. :gyagya:

Még egyszer, amit a harcban a Unisystemben rossz több játékban is jól megcsináltak.

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 21:59

A Unisystem igenis akarja szimulálni a harcot, különben minek lenne ennyi szabály?


Igen akarja szimulálni a harcot, de a játékosokét. A játékosok pedig, ha a karaktereikkel akarnak harcolni, akkor olyat készítennek aki reálisan is erős harcos lenne. Nem véletlenül van a tipusok nevében a gifted és a supernatural, ők olyan dolgokat produkálhatnak harcban ami a valóságban lemodelezhetetlen. A mundánok pedig, hát ők elég sok tulajdonságot, előnyt és skill-t kapnak, hogy ha harcos karakter akkarnak csinálni jók legyenek bene.

Az Unisystem pedig nem egy mindent átfogó szabályokhoz kötő harcrendszer, de helyel közel lefedi azt ami a játékhoz kell: egy pörgös harcrendszert.

Vannak dolgok, amit le lehet szimulálni szabáyokkal, de feleslegesen bonyolítja a harcot. A Timelords talán minden idők legvalósághűbb szabályrendszere, ott tényleg nem azért hal meg az ember hasba lőted, hanem mert vérmérgezést kap/elvérzik a sebtől, mégis nincs az az isten, hogy mesléjek bene kalandot, mert olyan bonyolult.(bár az igazsághoz hozzátartozik egyébbként tetszik a játék, csak hát a mesélőnek értenie is kell hozzá)

Szerintem a witchcraft-ban alapból erősebb a supernatural jelenlét, mint a WOD-ban, de itt jobban szervezetek a részei és nem ellent mondó a világ.

Módosította Roninwolf: 2006.08.17, 22:04


nod20

nod20

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 633 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.17, 18:44

Köszi a linkeket Doki. Úgye ezek mind arról szólnak ha a páncélt találják el. Kéz, láb, fej...


Csak az a valóélet, itt viszont a játékos alkot karaktert.

Ez nem érv, mert ez más. Ha WC hősőkről szólna nem kellene ennyit szöszmötölni a harcal. A Unisystem igenis akarja szimulálni a harcot, különben minek lenne ennyi szabály?
Vagy a koncepció úgy rossz ahogy van és az egészet csak foltozgatják. Így is, úgy is előjön egy-két hiba.

A Rosecruscian könyv nekem tetszett, csak nagy hiba hogy számszerrűsíti a Rosykat és így nagyon sok gifted lesz a világba, ami sajnos olyan WODos feelingehez vezet.

Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.16, 14:29

Köszönöm Dr. Csernusnak a linket, hát elnézve a páncélokkat elég reálisnak éreztem a Witchcraft rendszerét. Egyébbként egyetértek a fegyverek lélektani hatásával, de szerintem ez közelharci fegyverekre kevésbé ál és pont a witchcraft az a játék ahol a játékosok többsége gifted, supernaturalként kiemelkedő akaraterővel rendelkezik amivel letudja gyürni azt.

bad_angel kösz a leirást akkor nem kajtattom tovább, bár az alapkönyv covenant-jaiból a Rózsakeresztesek voltak a legjobbak, mert a többiben nem láttam annyi fantáziát, pl. szellemirtó magánnyomozók :) .

A páncélokhoz mégegyszer: DeathAngel-nek igaza van tényleg játékosok között nem olyan nagy dolog a páncél. Akinek körönkénti regenerációja van úgy is fel fog kellni (ha nem lövik ágyúval, megtörtént kalalndban a vámpírral :D ), a gifted powerek közül pedig elég sok ad jobb védelmet, mint a mundán páncélok. Az ellenfelek között pedig pont a páncél az ami kényelmessen elnyújta harcot, mert különben tényleg ki lehet osztani nagy sebzéseket amivel egy csapással lehet ölni, de megértem nod320 álláspontját is, de hányszor meséltünk mundánoknak...(ők még ráadásul simán megtudják venni az 5-ös ügyességet és lőfegyverek képzettséget)

Páncéltémát félretéve: kinnek mi a véleménye a külöböző covenent-okról? Mert szerintem az alapkönyvbeliek nem a legjobbak, a többi meg inkább a tápolást szolgálja.

Módosította Roninwolf: 2006.08.16, 14:29


DeathAngel

DeathAngel

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 254 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.16, 11:19

A páncélokhoz...

Tényleg elég táp az utcán lövöldöző emberek között, mert ők nem céloznak, valószínűleg nincsenek is AP-s lövedékeik sem, és ott többször is megmentheti az életed.

Csak az a valóélet, itt viszont a játékos alkot karaktert. Abban egyetértek Roninwolffal, hogy, aki lövöldözni akar biztos megveszi az 5-ös ügyességet és fegyverhasználatot. Végül is nem lehet hibáztatni érte, ha már halandó, ki akarna átlagember (tanár, orvos stb...) lenni minimum egy kommandós, egy Giftedekkel és Supernaturalokkal teli világban. Én is rögtön fegyverkeznék és képezném magam, ha tudnám, hogy az a "Supernatural predator" szekció rám vadászik. Egyszóval egy lőfegyveres harcban képzett ember simán fejbelő egy másikat, men is kell a plussz siker a támadásból a plussz szorzó miatt úgy is meghal, és a páncélja sem védi. Meg ehez a harcban nem lehet célozni dologhoz, egy ilyen nagyobb lövöldözésnél az ember egy autó vagy más fedezék mögül lő egy másik valőszínőlegy szintén fedezék mögötti célpontra. Manapség nem divat a vadnyogati párbaj.

Csernos doktornak igaza van a fegyver lélektani hatásait illetően, de ez megint csak a halandókra vagy giftedekre igaz talán rájuk nam annyira. Szegény giftedre ráfognak akármilye pisztolyt, puskát stb... az igaz, hogy simán meg tudná ölni vele, de biztos van yegy két invokáció vayg seer erő, amivel pl kiüti a a fegyvert az ellenség kezéről.

Hát a Supernaturaloknál meg a körönkénti regenerácó meg stb... Lehet hogy érzik a fájdalmat, de akkoris az ő szemszögükből nézve. Lőjél le szánalmas halandó, pár kör múlva meggyógyulok, és amíg te azt hiszed meghaltam, én szépen hátbatámadlak :D Beláthatjuk , hogy a Supernaturalok megöléséhez több én nagyobb fegyverek kellenek.

Ha tudnátok, hogy nem haltok meg egy golyótól, és max fél perc múlva szinte semmi bajotok nem lesz, nekitámadnátok, annak aki pisztolyt mert fogni rátok?

bad_angel

bad_angel

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 891 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.15, 15:39

roninwolf: A rózsakeresztes könyvet rég olvastam, kb. 1,5 éve. A rém képeim róla, meg tegnap átfutottam otthon.
Nincsenek benne új szabályok, de még új mágia sem (ezt a könyv elején kijelentik, hogy ezekben a kiadványokban ilyen nem lesz, mert itt nem a szabály a lényeg, hanem a "világkép" kialakítása). Ami viszont van:
- Egy átlagos covenant miből, áll, hogy néz ki, kik és mit csinálnak ott, nem példa covenantként képzeld el, hanem egy ilyen átlagos leírás.
- Új karakter típusok, amik a rózsakeresztes cov.-ban előfordulhatnak, plusz a hozzájuk járó példakarakterek.
- 30-40 oldalon egy kis történelem. Ki, mikor és mit. Ez egy ilyen pszeudotörténelem könyv zanzásítva.
- Egy kis melyik covenanthoz hogy viszonyulnak, plusz armageddon-beli hozzáállásuk a dolgokhoz.
- kb. 10 oldal példa kaland.
Ezt a könyvet talán úgy kéne értelemezni, mint egy nagy ötlet bazárt, hangulatos, de amikor olvastam, nem hagyott mély nyomokat bennem.

DrCsernus

DrCsernus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 261 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.15, 15:28

Ja, és a ledöntéshez egy-két lövedékenergia-adat, hátha valaki kicsit jobban ért a fizikához, mint én:

lőszerek

DrCsernus

DrCsernus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 261 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.15, 15:17

A golyóálló mellényes problémához egy kis adalék:

NIJ I szint (22LR; .38 special)
Ez a mellény, hatásos védelmet nyújt a 22 LR (Long Rifle) nagy sebességű ólomlövedékkel és a .38 special kerek orrú ólom lövedékkel szemben. Valamint védelmet biztosít a többi 25 és 32 kaliber közötti kézifegyver lövedékével szemben.

NIJ II-A szint (Csökkentett sebességű 357 Magnum; 9 mm)
Ez a mellény hatásos védelmet nyújt a 357 Magnum JSP1 lövedékkel és a 9 mm-es acélköpenyes lövedékkel szemben is.

NIJ II (Nagy sebességű 357 Magnum; 9 mm)
Ez a mellény, hatásos védelmet nyújt a 357 Magnum JSP1 és a 9 mm-es köpenyes lövedékkel szemben. Valamint védelmet biztosít a legtöbb lövedékkel a 357 Magnum és a 9mm lövedékek között, és természetesen megfelel az NIJ I, II-A szabványnak is.

NIJ III-A (44 Magnum; 9 mm géppisztoly)
Ez a mellény, hatásos védelmet nyújt a 44 Magnum SWC2 és a 9 mm-es acélköpenyes lövedékkel szemben. Valamint védelmet biztosít a legtöbb kézifegyver lövedékkel szemben, és természetesen megfelel az NIJ I, II-A, II szabványnak is.

NIJ III (Nagy erejű puska töltény)
Ez a mellény, hatásos védelmet nyújt a 7.62 mm acélköpenyes lövedékkel szemben. (Az USA hadseregében M80-as jelölésű lőszer.) Valamint védelmet biztosít a 223 Remington (5.56 mm acél köpenyes), 30 kaliberű acélköpenyes és a 12 kaliberű sörétespuska lövedékkel szemben, és természetesen megfelel az NIJ I, II-A, II, III-A szabványnak is.

NIJ IV (Páncéltörő puska töltény)
Ez a mellény hatásos védelmet nyújt a 30 kaliberű páncéltörő lövedékkel szemben (Az USA hadseregében APM2-es jelölésű lőszer.) Valamint védelmet biztosít NIJ I, II-A, II, III-A, III szabványban felsorolt lövedékek ellen is.


forrás

Tehát a Class II mellény meg fogja fogni a 9 mm-est, de tudnám javasolni ezt a cikket is forrásnak. (Ja, és még a fegyverliberális USA-ban is tiltott cucc az acélmagvas, azaz páncéltörő lőszer, és mivel ez katonai cucc, eléggé büntetendő, és még egy utolsó falusi rendőr is felismeri)

Amúgy szerintem teljesen jó, hogy alapesetben a törzsre lő az ember, mert ösztönösen/logikusan a legnagyobb támadható felületre lő.

A végtagtalálat - bár lehet elég durva - pisztolykaliberű fegyverekkel nem halálos, és nagyjából értelmetlen, ugyanis a sokkos állapotban, amit ez előidéz, az ember szinte érzéketlen a fájdalomra.

A fejtalálat pedig szvsz eléggé azon múlik, hogy célzunk-e, és így a Unisystem szerintem korrekt.

Egy olyan ember, akit nem gyilkolásra képeztek (kb. a lakosság 95%-a), aki max. a lőtéren lövöldözött önvédelmi szituációs gyakorlatokat szvsz örül, ha stresszhelyzetben egyáltalán ki tudja biztosítani a fegyverét. Ahhoz, hogy utána még gondolkozzon is, hogy hova lő (mindezt úgy, hogy röpködnek mellette/bele a lövedékek), túl kell élni egy-két zúzós szituációt, akkor viszont már jogos a levonás a fejre célzásnál.

A másik dolog viszont, amire nem térnek ki a rendszerek, és szerintem a legtöbb mesélő sem fektet rá elég hangsúlyt, a fegyverek lélektani hatása. Szvsz ha egy emberre ráfognak egy fegyvert, akkor nem azt kezdi el számolgatni, hogy vajon mennyi esélye van a támadónak mellélőni, meg hogy melyik fedezék mögé ugorjon be, mert erre nincs ideje. Mire a felsőtestét a fedezék felé fordítaná, halott lenne. Ilyen esetben szerintem a legvalószínűbb az, hogy elkezd könyörögni az életéért, ha kérdeznek tőle valamit, akkor a legjobb tudása szerint válaszol rá.

Én pl. biztos nem azon gondolkoznék, hogy most 10 m-t lehidalva egy kung-fu rúgással távolítsam el a támadó kezéből a pisztolyt (addigra lelőne), hogy elővegyem a saját pisztolyomat, majd kibiztosítsam-célozzak-lőjek (mert neki több ideje lesz cselekedni, és halott leszek), vagy esetleg bepánikolva elkezdjek velemi hazugságot kreálni, amibe kb. a második mondatnál belezavarodnék (mert akkor lelőne, vagy ami még rosszabb, megkínozna).

Elismerem, ha pl. egy papot akarnának ezzel a módszerrel rávenni, hogy pl. árulja el a pápa szobájába nyíló titkosajtó helyét, lehet, hogy inkább meghalna, de ez már a hitén múlik, és az átlag embereknek nincs ennyire erős hite, és az életösztön erősebb a logikánál.

Kicsit össze-vissza lett, de remélem érthető a lényeg.

Módosította Dr. Csernus: 2006.08.15, 15:20


Roninwolf

Roninwolf

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 324 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.08.14, 02:28

Csak a Bast-hoz irták le, hogy alakváltáskor magához köthet esszenciáért tárgyakat amik vele alakulnak át.

Szerintem a többi alakváltónál nincs hasonló leirva (azt nem tom, hogy a discipline of flesh-nél hogy van) ezért én úgy kezelem őket, hogy nem alakul át velük. Őszintén szólva én is gondolkodok erről, mert a csapat vámpíra megvette a greater shifting-et, de még nem alkalmazta. Talán megengedem neki ezt az eszenciáért kötögethet dolgot, ha rátudom venni, hogy a barátságos NJK-at ne ijesztegesse állandóan esszenciáért.

Mivel szerintem néhány helyzetben az elöbb említett erők használhatatlanok...


Alapesetben így van az ILYEN helyzetekben, de elég sokmindenre használhatóak ezek a alakok (harc, közlekedés, kémkedés), néhány őr megkerülésére pedig elegek a kisebb alakváltó trükök (vámpír, shapeshifter primal, phariah embert másol állat helyett).

Nem pötyögne be valaki pár sort a rószsakeresztes könyvröl, mert asszem ez a legkevésbbé ismert kiegészítő (nem is hivatkozik rá szinte semmi), és én sem tudok róla semmit? Ha pedig jó a könyv várható hasonló könyv a többi csoportosuláshoz is?

U.I.:továbbra is érdelődnék, atlantisziaknak atlantiszi-e a gyereke?

Módosította Roninwolf: 2006.08.14, 02:31[Fantasy háttér] [Sötét háttér]