Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Vaci utcai beke G. Andras es N. Csanad kozott (kuldte: Gaspar Andras)


 • Válasz írásához lépj be
66 hozzászólás érkezett eddig

vizmi

vizmi

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 92 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.07, 10:02

Hozzászólásomat némi személyes tapasztalattal kezdeném: életem két legjobb játéka akkor következett be, mikor a lagkevésbé ismertem a rendszert, és csak úgy józan ésszel, meg az addigi szerepjáték-tapasztalataim alapján játszottam.
Ha ezt általánosítjuk (ami nem biztos hogy jó, de egy gondolat-kísérletet megér), akkor azt veszzük észre, hogy minél kevesebbet tudunk, annál jobb lesz a játék. Tehát attól, hogy valaki személyesen ismeri NCs-t az összes jó és rossz tulajdonságával együtt (én nem ismerem!), attól még nem tud jobban mágusozni. Ahhoz egy jó mesélő kell, jó csapat, és - a fentiek alapján - boldog tudatlanság!

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.04, 13:17

Tudjátok elég sokáig próbáltam követni az okfejtéseteket, de nem jöttem rá, hogy mi alapján pártoljátok NCS-t, vagy GA-t! Engem személy szerint HALÁLOSAN hidegen hagy, hogy ki milyen szerződést köt a másikkal, hogy egy ÜZLETI - mert ugye senki sem gondolta, hogy NCS, és GA azért állt neki a MAGUS kidolgozásának, mert üres óráikat nem tudták másképpen eltölteni? - vállalkozás mennyire nyereséges. Ez a felek magánügye. Az a része, hogy mi, kinek a logója alatt jelenik meg, szintén mindegy. A könyvek, kiegészítők - ne legyenek illúzióitok - gyorsabban megjelenni NEM fognak, és ennek ismét csak racionális okai vannak. (Tesztelés, piaci körülmények, stb.) Szóval nem hozott tűzbe a "váci utcai béke", de azt sem értem, hogy TI, milyen alapon kritizáltok bárkit?!?! Mégha csakugyan jellembeli problémákkal küzd is? Írtatok már szabálykönyvet, a maga röpke 600 oldalával?!?! Apropó írtatok már 40 oldalt bármilyen témában összefüggően, és közérthetően?!?! Na, csá!

U.I.: Egyetértek BePe-vel a gerincesség kérdésében, engem is irritál ez a sok ANO....!

Tiberius

Tiberius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 379 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.10.07, 22:35

Harc es Varazslat rulez! Valoban az volt az elso... :(

Ghosty

Ghosty

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 182 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.10.01, 12:59

Jackal: mar ott borul a peldad, hogy nem csak ket part van (bar sokaknak kenyelmesebb lenne ugy...).

Egyebkent en se ertem ezt a sirankozast; cirka ket-harom honapos kesessel kaptunk egy korrekt valaszt, a kesest meg eddig senki nem forszirozta, sz'al nem azzal van a gaz -- mi kell meg?

elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4389 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.09.27, 17:36

Kedves Kugamacsa: nem, nem a M.A.G.U.S az első magyar fejlesztésű szerepjáték. Az első magyar fejlesztésű szerepjáték a Harc és Varázslat, bármennyire is fáj ez egyeseknek. HV forever!

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.27, 12:12

Hurrá !!!!!!!!!!!!!!!

Agamemnon végre megmondta a tutit!
Egyébként : a M* -al kapcsolatban ... minálunk olyan egy M* játékalkalom, hogy előre eldöntjük, melyik kiegészítőket használjuk, mely regények
VILÁGÁT(jobb szeretem, ha egy regény nem a rendszerről szól) tekintjük alapnak(mármint a saját fixa ideáinkon kívül), majd JÁTSZUNK...
és nem nyavajgunk mindenféle kvázi-flame fórumokon!!!!!!!
Egyébként nem vagyok VérPisti, csapatommal együtt már az első megjelenése óta M*-ozok Storyteller,stb,stb... mellett.

Egyébként Dick voltam , aki anyázni akar, elér az
andreios@freemail.hu emilcímen... Na pá

_Agamemnon (NPC/NJK)

_Agamemnon (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.27, 09:09

Bosszant a múlt? Eleged van a jelenből? Kéne egy tökös fantasy kiadó aki istápolja bajainkat? Nosza, celekedjünk! Ha minden hozzászóló (akad bőven)bedob cirka 100+ rongyot, már neki is foghatunk. Mi legyünk? KHT, Kft, alapítvány, egyesület? Vállalom a vezetést. Éljen az RPG, vesszen a Káosz!

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.09.27, 08:34

Nem szeretem az egysorosokat, de teljes mértékben egyetértek Hóbagollyal...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.27, 07:33

(Bocs, nem tudok bejelentkezni. HoBagoly vagyok.)

Üdv Mindenkinek!

Csak egy apróságot szeretnék megjegyezni...
Gondolom mindenki ismeri a feleség történetét, aki megcsalta a férjét ezért aztán kövezni viszik... Nos akkor az a bizonyos biblikus alak azt mondja, hogy az vesse az első követ a bűnösre, aki még sosem vétkezett.

Jelen esetben megfordítanám ezt: az átkozzon ki másokat azzal az indokkal, hogy "nem tesz semmit a magyar RPG-ért (önzetlenül)", aki tesz valamit.

(És arra ne hivatkozzon senki, hogy nincs rá lehetőség, mert az nem igaz.)

HoBagoly HuHogott

Ui.: Különösen furának tartom, hogy ennyi kritikus elme van, akit mind Anonymous-nak hívnak.

Ashcroft

Ashcroft

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 371 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.09.26, 21:34

Csak 1aprópici+jegyzés:

Aki a siránkozáson kívül,h. jajjderossz, ez már nem a "régiszépidőkbeliM*" szeretne is valamit tenni azért,h. ezek a szépidők visszatérjenek, az tehet is.
Sőt én úgy hallottam,h. Yardain tárt karokkal várja a tehetséges új alkotókat,ha azok igazi, minőségi M*alkotásokat tesznek le elé az asztalra, legyen ez akár kész kieg, akár könyv, akár grafika.
Szóval ha bárki úgyérzi,h. nem csak siránkozni akar, hanem segíteni is, minőségileg javítani a jelenlegi helyzeten, szerintem forduljon Yardainhoz.


Igazából csak ennyi...

Bár szerintem mindenki saját magának is fel tudja éleszteni aM*ot, csak 1kis belefeccolt idő kell neki, és némi ihlet, papír, ceruza.

Ashcroft ;(

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 21:23

WolfG: Hurrá! Hol vannak az új könyvek? :(

Tiberius

Tiberius

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 379 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.09.26, 18:01

Ez a legujabb reality show? Big Magus? HOgyan keszul a M*? A M* alkotok "erdekes" elete"? Vagymi? Ez szvsz keveseket erdekel... Ha nincs mit kiadni akkor arasszuk el a kozonseget a belso vitakkal... Vitazni, beszelni barmirol lehet, az eredmenyben mutatkozik meg az igazi ertek. Vagy, ahogy egyszer valaki mondta: " a gyumolcserol ismerszik meg a fa"... en nem latok semmi kulonosebb termest...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 17:09

Én ehhez már csak egyvalamit szólnék hozzá:
Ez a cikk jobb mint a flame, ha valakinek kötözködni van kedve, csak ide kell kattintania.
Bocs, hogy nem említem a nevem, de kaptam már elég vírus üzenetet eddig is:)

_kugamacsa (NPC/NJK)

_kugamacsa (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 15:37

Na igen kibékülünk, igérgetünk, pletyizünk, halgatunk, kiadjuk, megsértődünk, pletyizünk, halgatunk, halgatunk, halgatunk, újrakiadjuk. Hát ez az első Magyar fejlesztésű szerepjáték

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 15:07

Megpróbálok úgy tenni, mintha én is a felsőbb szférákból szemlélném ezt az egészet az egyetemes igazság teljes tudatában...
Ezen az egészen kár csámcsogni. Nem hiszem, hogy segít megoldani a problémát az, ha még egy párszor megrágjuk ezt a rendkívül száraz sültet. Úgy gondolom, hogy mindenkinek nagyobb megelégedésére szolgált volna, ha a nyilvánosságot érintő részletek helyett, végre arról értesülhettünk volna, hogy a M.A.G.U.S. alkotóinak végre sikerült konszenzusra jutniuk. Ez megtörténhetett volna olyan formában, hogy megörvendeztetnek minket egy régvárt mű kiadásának megújított igéretével, amit ez esetben tartanak is.
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy képtelenek túllépni az anyagiakon, kiadási jogokon, etc. De engem ez nem is érdekell! Oldják meg, az ő dolguk! Engem csak az érdekell, hogy olvashassam annak a regénynek a folytatását, amit jó két éve kezdtem el.
Darash
iandrew@levele.hu

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.09.26, 14:55

Anonymous ID: 10142: Azért nem csak a Mágus van, mint szerepjáték... :(

_Sokrates (NPC/NJK)

_Sokrates (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 15:04

Az Id 10142 és 1044-es levelek szerzojehez!
Nagyon örülnék ha nem irnanak a NEVEMBEN és az én E-MAIL CíMEMMEL levelet olyanok akik nem csak, hogy nem vállalják fel magukat, de másokat próbálnak meg kompromitálni. Csak azért regisztráltattam magam a rendszerrel mert láttam, hogy valaki szórakozik a címemmel! Egyébként úgy gondolom , hogy két magánszemély szerződését, nem tisztünk bírálni, vagy értélkelni! Ezenkivül egy szerződés bizonyos részleteit kiragadva, annak teljes szövegét nem ismerve, egyenesen nevetséges bármit hozzászólni a témához!

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 14:11

benjoyce vagyok, és nékem az lenne az ópőszinte véleményem, hogy ez az "azok voltak a szép napok" meg a "várjuk, hogy feltámadjon" feeling nem kéne ide.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 14:02

Az ID:10142-es level szerzojetol. Regisztralni nem tudom magam, a rendszer mindig lefagy, ezert nevem csak itt tudom megadni
[email cim torolve - BePe]

U.I.:Szidjatok a nevtelen leveleket, de ti magatok is alarc moge bujtok, akarcsak en teszem most. Semmivel nem vagyunk jobbak, mint a tobbi.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.09.26, 13:50

A regen kiadott konyvek jok voltak. Legalabb 30 embert ismerek, akik kedveltek es szerettek az akkori fantasy irodalmat. Mostanra azonban orokre megbantam , hogy elkezdtem szerepjatekozni. Olyan vilagba kerultem be, ami szep lassan kioltotta belolem a fantasy iranti szeretetet. Ez elsosorban az adott rendszer koruli vitak, botranyok, visszasagok miatt kovetkezett, kovetkezhetett be. Nagyon sokunknak tejlesen mindegy mar, hogy milyen megegyezesek szuletnek es azok milyen erdmenyre vezetnek. A hozzamfordulokat igyekszem inkabb lebeszelni a szerepjatekrol. Oruljenek amig felhotlenul ( es boldog tudatlansagban ) tudjak elvezni a meset. A lobogo tuz kihunyt. Ez nem a kezdet, hanem a veg, egy valaha remek rendszer temetesi levele...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]