Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Lelekvandorlas Yneven (media)


 • Válasz írásához lépj be
13 hozzászólás érkezett eddig

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.07, 10:42

Szerintem hülyeség ilyesmi témákkal egyáltalán foglalkozni - nem valószínű,hogy szerepjátékozás közben olyannyira gyakran előkerülne a lélekvándorlás mikéntje. Vagy ha netán mégis, akkor meg a karakterem vallása megadja rá a választ...
Ja, még valami. Egyáltalán nem biztos, hogy létezik végkifejlet, azaz olyan fejlettségi szintje a léleknek, ahonnan már nem tud tovább fejlődni. Az ilyen létformának nem lenne értelme - hiszen miért létezne? És ha ekkor megszűnik létezni, vagy mittudomén, hova olvad bele, akkor meg miért volt az egésznek? Tehát a lényeg: A lélek célja a fejlődés maga (Madách után szabadon). Persze "más verziónak" elfogadható a fenti cikk, de sok értelmét nem látom.
Attól pedig, hogy egy lény képes mindenféle ősi hagyományok gyakorlására, legyen az bármilyen halálos, az nem jelenti azt, hogy a lelke fejlett. Hiszen a fejlett lelket a kifinomult gondolkodás, a gazdag érzelemvilág jellemez, nem pedig a test és az abban termelődő OD.

Byez: P.

Awenhai

Awenhai

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1095 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.03, 06:17

Nem rossz, de az aquirok szerintem sosem lehetnének az elfekből, jobbnak tartanám, ha az aquirokat az elfekkel egy szintre tennénk, és tulajdonképp egy "válaszút" lenne a két fejlődési lehetőség. Lehet, hogy nem tökéletes ötlet, de kiindulásnak tán megteszi...

verren

verren

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.02, 22:09

Szvsz nyílvánvaló hogy Yneven alapvetően mi határozza meg a elhunyt lelkének további sorsát, illetve a halhatatlan lélek hogyan fejlődik tovább (vagy éppenséggel vissza) és hogy újjászülethet-e stb. Ez pedig az adott vallás akihez megtér a lelke. Alapesetben mindenki lelke a maga által választott és azért felelős isten "színe" elé kerül, képletesen, megítélésre. Igazi hitetlenek nincsenek, aki tud az istenkről (ez mindenki Yneven) az azt is tudja kinek a kezére akar kerülni :) S hogy ki hogyan ítél azt tartalmazzák a már kiadott dolgok, ugye ami az adott istennek jó élet azt jutalmazza, ami nem azt bünteti, vagy ahogyan ő akarja... szvsz sokkal izgalmasabb téma, hogy miként lehet egyes embereket az általunk kedvelt isten elé akarata ellenére citálni, áldozatoknak ugye itt van értelme, vagy a temetési szertartásnak. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy bár értékelek minden erőfeszítést, de ez a cikk nem üti meg a kellő színvonalat. Sonor: hagyjuk a nezőpontokat, ez a cikk alapvetően Ynev ellenes karakterű, s mi van a legfelső szinten? Egybe olvad az isteni lélekkel... remélem nem meglepő.
Jobb napokat.
Verren.

_Elenier (NPC/NJK)

_Elenier (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.01, 22:15

Líthas!

Eszembe ötlött egy gondolat: mi van, ha több lélekvándorlás kör létezik, mint sok lánc. Ekkor vannak összefüggő láncszemek: növények, állatok, emberek és vannak szólók, mint elfek, amundok, aquirok. Ezzel a legtöbb logikai bukfenc megoldódik.

Maradok Mallior igyaz híve:

Elenier

_Sonor (NPC/NJK)

_Sonor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.01, 18:16

Ez is csak egy nézőpont, a maga nemében megállja a helyét!Érdekes, de ha a lélek visszatér, miután eért a legfelső szintre, akkor mi értelem volt? Ja és a lényeg: hol vannak az egészből az őskáoszurak????????(Vak korcs, Sárkányok Atyja, Leviatán, Farkába harapó kígyó)

Zsolti

Zsolti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.01, 17:42

ja, és a rovar is állat...sőőőt, a gomba nem növény!!

amúgy miért kéne vkit megbűntetni azért, mert végighentelt X népet??

Zsolti

Zsolti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.01, 17:38

Kérdezzétek meg a novákot...ő se fogja tudni...innentől tök fölösleges bármit is tényként emlegetni, a fenti is egy darab verzió...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.01, 16:58

Kérdés negatív TP-ért: van az aquiroknak lelkük? Illetve részt veszenk egyáltalán az örök kkörforgásban? Persze a kérdés rossz: szóval minden aquir fajnak van lelke?

_Elenier (NPC/NJK)

_Elenier (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.01, 16:54

Oppá, elrontottam az értékelést: 20%-ot azért megér a begépelés.

_Elenier (NPC/NJK)

_Elenier (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.01, 16:53

Líthas!

Hmm...nagyon nem vagyok nagy véleménnyel erről a cikkről. A teremtésmítoszokat már így is mindenki ismerte, a következtetések meg szerintem egytől egyik hibásak(főleg ez az elfes ügy, mint ahogy többen jelezték). Ha én is összegányolok valami hasonlót, akkor BePe azt is fölteszi?! Igazán lehetne valami minimális igény(terjedelem, ellentmondások, utánajárás, eredetiség).

Maradok Mallior igaz híve:

Elenier

Jakirte_Jak_Cyr

Jakirte_Jak_Cyr

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1280 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.01, 13:31

Líthas!
Szerintem ez úgy működik, hogy azok a személyek akik valamilyen oknál fogva elfként születnek újjá, előbb-utóbb - esetleg több elf-élet után - elérik az utolsó állomásukat, többé nem születnek újjá. akik ezzel tisztában vannak, azokat hívják luminataroknak. Egyes lelkek viszont többször születnek újjá másoknál. Ez lehet magyarázat arra, hogy hogyan léteznek aquirok. Érdekes kérdés viszont az, hogy mi van azokkal, akik a Másodkorban születtek? Az a néhány aquir életük volt csupán, vagy később - minő szégyen - ember lett belőlük? Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem lesz mindig mindenkiből aquiróelf. Ha mindenki elérné ezt a stációt, óriási kavarodás lenne, hisz míg Ynev kb.1000 (vagy mittudomén mennyi) Valóvérűje végigél tízezer esztendőt, rájuk azalatt milliónyi ember születik. Nincs lehetősége minden leleknek ilyen állapotba kerülnie. Meg aztán, azzal sem értek teljesen egyet, hogy az aquir feltétlenül a legmagasabb stáció. Az, hogy képes Ősmágiára, még nem indokolja ezt. A fizikaimágikus fejlettségnek szvsz nem feltétlenül van köze a lélel állapotaihoz, karmájához. Épp az is egy lehetőség, hogy aki pl. aquirkéntamund hadúrként végigpusztított városokat, az büntetésből shadoni parasztként is jöhet legközelebb a világra. Ez persze csak fejtegetés, nem mondtam, hogy így kell lennie. De akár így is lehet...

media

media

  Éjszínű Denevér

 • Fórumita
 • 34 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.01, 12:19

Van jobb ötleted? Nem mondtam, hogy ez mindenkinek tetszik Yneven...

media

_ArobAbbog (NPC/NJK)

_ArobAbbog (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.01, 01:25

Hi!

Hat ize nehogy mar azt mondja nekem valaki hogy Elf Aquirra fejlodik tovabb. Enyhen erdekes lenne.
Btw kivancsi lennek elfek ehez az elmelethez mit szolnanak. Valszeg hirtelen 1ikuk sem akarna tovabb "fejlodni" :>

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6583 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.11.01, 01:25

Lélekvándorlás Yneven (media)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=2358


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]