Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Big Brother - A live fantasy (San)


 • Válasz írásához lépj be
27 hozzászólás érkezett eddig

_sstormy13 (NPC/NJK)

_sstormy13 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.19, 08:17

Hi! Ennek a Lord Dainnak van agya! 1. Szerinted kedves San az RPG.HU dolgot checkkelném le, ha arról a nyomorult testvérviszályról szeretnék olvasgatni. 2. Az meg egyenesen visszataszító, hogy rpg-t csináljunk belőle. 3. Ezt már minden jóérzésű ember az első adás után levágta. Az 5%-ot azért adtam, mert nyilvánosan eddig csak ajnározást hallottam BB-ről, csak magunk közt szidjuk, mint tudjátok "a nagytesó figyel!"

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.17, 14:21

Hm igaza volt egy elottem szolonak, nem is nezitek legtobben vannak akik divatbol szeretik, vannak akik divatbol utaljak na akkor most ki szerepjatszik ? Amikor eloszor megneztem a b5 sorozatot marhasagnak tartottam az elso resz utan de ugy alakult hogy megneztem a kovetkezot is, es 2-3 egymast koveto resz utan mar le sem birtam allni rola amikor atlattam az egeszet, en szeretem a VV t ez van - Azerot

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.17, 14:22

O bocs az ertekeles az irasrol lemaradt, semmi olyan nincs benne amire egy 70 es iq val rendelkezo pistike ra ne johetne magatol szoval szerintem -30%

_Arcus (NPC/NJK)

_Arcus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.14, 22:40

Az első, hogy szerepjáték OK, de nem "live fantasy" - ez egy baki; semmi köze a fantasyhoz.
Sztem az a gáz, hogy elviekben helytállna a gondolat (valóságshow alapján megfiygelés, hasonlítás), azonban sajnos a gyakorlat alaptalanabbá teszi. Bár fenntartom, hogy inkább hasonló vagyok embertársaimmal, mégis azt gondolom, hogy igazán értékes következtetéseket nem nagyon lehet levonni az ilyen valóságshowkból.
Ahol minden ember egy képlet, ott már nincs mi újat mondjon: szerintem (főleg a BB-ben) meglehetősen egyszerűen gondolkodó szereplőkről van szó. Miért van az, hogy az értelmes emberek inkább hozzájuk hasonlóan értelmes emberekkel tudnak jókat beszélgetni (és inkább az ő társaságukat keresik)?
Ez az írás tartalmilag inkább egy hétköznapi csevej egyik gondolatára emlékeztet.
Kb. annyit én is meg tudnék állapítani az emberekről, hogy egész életükben szerepeket vállalnak /mert ha fennáll, hogy a környezetünk alakít minket, mindenképpen annak normái szerint akarunk majd kibontakozni/ - viszonyítás kérdése, hogy mi az igazi szerepjáték. Sztem a valóságshowkban nincsenek akkora színészek (és egyéniségek), hogy ne teljesen önmagukat adják végső soron - és végülis nem is akarják... nem igazi szerepjátékra megy ki a dolog.
Szóval szerintem a téma emiatt elég lapos.
Tehát fenntartom, hogy a megfigyelés jó, de nem elég kimerítő jellegű a témája.

vitaindító... ok...

Lord_Dain

Lord_Dain

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 652 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.14, 19:09

Ja, egyébként, mielőtt bárki rámszól, már láttam Big Brothrt, és abszolút hülyeségnek találtam. egyébként pedig bocs mindenkitől, akinek megsértettem a lelkét.

Lord_Dain

Lord_Dain

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 652 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.14, 19:08

Kedves San!
Az RPG.hu-ra azért jöttem, hogy szerepjátékokról beszélgessek, olvassak. A bb-ből már anélkül is elegem van, hogy (az egyik) kedvenc helyemen olvassam!
Daini megrovás, 0% (kár hogy nem lehet -10%-ot adni)

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.14, 17:27

Nap mint nap a TV elé szegez, nagyon jó! Az emberek csak egyenlőre azért nézik, mert új a számukra. A valóságshow-k lényege épp ez, hogy valami érdekeset és újat nyújtsanak számunkra.
Dr.Salak

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.14, 14:24

Ki nem állhatom a sok okostojás, aki elítél valamit, amit nem is néz (legalább is a saját állítása szerint), meg azokat, akik nézik a Big Brother, hogy egy jót nevessenek egy Évi-Renátó veszekedésen.

Akinek nem tetszik olvasgasson, vagy menjen aludni.

Üdv:

Ome Gador

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.14, 13:27

Valóban a fenti iromány csak vitainditónak jó bár a szerepvállalás megemlitése a csapaton belül nagyon találó. Valóban érdekes pszichológusi szemmel nézni a BB mega vv-t de az a baj hogy a bent lévő emberek (tisztelet a kivételnek) BUTÁK és egyébként az emberek társas viselkedése között nincs olyan nagy különbség buta és nem buta emberek között ha x nemszereti y-t akkor ellenségesen fog vele viselkedni és megpróbálja kitúrni(végletekig leegyszerűsitet példa) a különbség az hogy ezt finoman(intrikásan) "szerintem ő nem idevaló/elmegy/nekem nem szimpi neked? vagy pedig hmm közvetlenebbül "baz' meg takarodjál mert oda megyek" teszi bocs a hosszú irásért és ha nem tetszik az írásom akkor elnézést

Hador

Hador

  Gondori

 • Archívum
 • 78 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.14, 13:22

Szerintem a férfiak egyszerűen nem kötik más orrára, miért azt akit.
Tiaro: vannak emberek, akikkel mindent meg lehet etetni. A valóságsókat is. Ezt én elég szomorúnak tartom, dehát nem vagyunk egyformák, birkákra is szükség van.
Ajánlanám figyelmetekbe az igazi Nagy Testvért! (Orwell: 1984) Lehet rajta elmélkedni...

_GinRyuu (NPC/NJK)

_GinRyuu (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.14, 09:39

Hehe... Engedjetek be és megmutatom milyen a vér a pucában!!! Elszórakoztatnám a jónépet nonstop! Ezek nem tudna élni, nem tudják kik ők, és nincs kifejlett egéniségük. Kell az ilyen a tvbe? Kissé illúzióromboló, amikor egy X fős társaság egy hét után nem tud mit kezdeni magával...

Vetch

Vetch

  Bekötő-út

 • Fórumita
 • 78 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.14, 08:27

Az írás magja tetszik, sajna nagyon kidolgozatlan.
Ha vitaindítónak szántad, akkor tökéletes.

Panzer :
Szvsz a szavazatok legalább 90 %-a fizetős.
Szerintem sokkal több olyan ember van, aki felveszi a telefont - csak egy SMS/hívás - felkiáltással, mint aki elrobog a PC-hez és küldi az ingyen SMS-t.
Az Isaura-s gyüjtés is inkább ezt a verziót (illetve a mostani mobilszolgáltató akciók is !)
ezt támasztják alá.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.13, 23:02

Hajrá Évi és Renátó!

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.13, 17:56

Tiaronak: szerintem a sok szavazat legnagyobb resze szamitogeprol kuldott SMS-ekbol tevodik ossze, ti. az ingyen van.
Egyebkent meg raero, unatkozo emberektol szarmazik - nem lehet a kozonseget elegge hulyenek nezni, annal mindig sokkal hulyebb, emlekezzunk csak az Isaura felszabaditasara gyujtott penzre...

Egyetetek Hankyakuval, a bevalogatas valoszinuleg pontosan ugy zajlott, ahogy o megallapitotta - ossze kell zarni nagyon kulonbozo embereket, igy lehet a legszebb konfliktusokat eloidezni.
(Ja, ez utobbinak lehet am szerepjatekos vonatkozasa is!)

Udv,
Panzer

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.13, 17:52

Nagyon merev. A valóságot csak indulatok és érzelmek képében láttaja velünk! Ne legyünk e sorozatok miatt tévéfüggők! Inkább töltsük szabadidőnket kint a szabadban a friss levegőn!
ElektoBuzz

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.13, 17:44

Szerintem az érdekesség határait merőben súrolja e játék. A Big Brother veri a Való-világot, de mégsem jobb nála. köszönöm a figyelmet

Hankyaku

Hankyaku

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1556 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.13, 15:06

Szerintem ennél kicsit komplexebb a dolog. Már a beválogatásnál kezdődik az olyan személyek kiválasztása, akik a személyiségskála legkülönbözőbb részéből vannak. Így az, hogy ki milyen dolgokat vesz fel, elég nagy szórást mutat. Néztem most egy részt, és a gyomrom kifordult, mikor az a szőke fruska azt nyilatkozta Bránernek arra a kérdésre, hogy miért szivatja azt a srácot (neveket lécci nem), hogy "Olyan aranyos arca van amikor szenved!". Szerintem ezt a témát érdemesebb lenne kicsit behatóbban vizsgálni, ha már vizsgáljuk. Például abból a szempontból, hogy a bentiek közül ki mit vesz észre a többiek "ál" személyiségéből, vagy hogy ki mennyire hülyül bele ebbe.

Han

Tiaro

Tiaro

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 446 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.13, 14:59

De komoly: ha mindenki utálja, miért nyomatják ennyire? Meg honnan a sok szavazat? Hm?

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.13, 13:21

Szep okos

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.13, 12:15

Hozzászólok, de minek...
Én az utáljuk együtt a BigVilágot kulbba tartozom. Szerintem már annyit sem érdemes vele foglalkozni, hogy panaszkodjunk miatta :D
Viszont!
Szakmai (pszichológia/szerepjáték) szempontból tényleg izgalmas lehet. Ehhez viszont túl fárasztó nézni :D
Üdv.:
Máté


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]