Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Az elveszett futar - D&D modul 1-2. szintre (Balazs Richard)


 • Válasz írásához lépj be
22 hozzászólás érkezett eddig

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4644 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.08.05, 04:47

Nem lesz jobb minosegu, legfeljebb nagyobb meretu, de talan ez a 2 link segit:
terkep1 - https://bit.ly/2YIiBTE
terkep2 - https://bit.ly/33884EB

Cundior

Cundior

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 616 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.08.04, 18:54

Üdv! Ennek a modulnak a térképei elérhetőek még valahol jobb felbontásban? Lemesélném egy kezdő partinak :) az átlag életkor 14 év :)renugard

renugard

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 8 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2019.07.20, 15:47

Üdv! Ennek a modulnak a térképei elérhetőek még valahol jobb felbontásban? Lemesélném egy kezdő partinak :) az átlag életkor 14 év :)

elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4371 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.10.28, 22:40

Az archivált anyagokat el kell temetni. Nem túl mélyre persze, hisz bármikor szükség lehet rájuk.BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4644 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.10.28, 22:04

Nem gondoltam volna, hogy egy 16 eves cikk eredetijet megtalalom meg, de az iment frissitettem a modult a hianyzo kepekkel. Alexander

Alexander

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.10.27, 16:13

Szia kérdés, a kisváros központjának térképe és a térképkulcsokról nincs képed?

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.21, 12:56

Kissé lapos egy rég halott királlyal, halott nagybácsival. Nem ártana naprakésznek lenni.

Arcana

Arcana

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1351 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.01.29, 15:44

Az igényesség nagyon jó lett, már ami a külalakot illeti, mert a modul az nagyon gyengusz. A bevezetésben azt változtatnám meg, hogy NAGYON KEZDŐ játékosoknak ajánlom, ők azért még biztosan élveznék.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.04, 15:25

ügyesnek találom semmi kivetni valót nem is találtam benne tökéletes (mármint 1-2.-sz.-el nek)

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.27, 15:02

Folyt.

Szóval egy modulnak vannak terjedelmi korlátai. Ha lejjebb lapozol, van akinek már ennyi mennyiségű szöveg is sok, van akinek meg nem elég. Ha minden lehetséges jellemvonás minden lehetséges döntését bele szeretnénk préselni a leirásba, akkor minimum egy 100 oldalas könyvecske lenne belőle....annak meg nem biztos hogy örülne BePe. :)
Mint írta Heretic korábban a sztori egy kampány része, mellesleg kimondottan bizonyos játékosokra és azok karaktereire írodott (ami nem zárja ki, hogy más játékosok más karakterei is lejátszák), és elhiheted, hogy AZOKNAK a karaktereknek nem okozott gondot, hogy a király fogadja őket.
Aztán...ha utánaolvasol Forgotten Realms világán a Cormyr-i birodalomnak, akkor magad is rájöhetsz, hogy Azoun miért nem végeztette ki a karaktereket bősz haragjában, és arra is, hogy Lord Marak miért ilyen fondorlatos módon pórbált kellemetlenkedni.
Tudod, az ördög a részletekben lakozik! ;)
Azért kösz a kritikát, Heretic biztos megfogad belőle ezt-azt. Vagy nem. Ki tudja?

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.27, 14:47

Kedves Og "mester"!

Annyi minden szépet és jót hordtál össze a modulról, hogy a bőség zavarában azt sem tudom hol kezdjem! Azért mégis...kezdjük talán visszafelé.
Igazad van. Egy szép háttér valóban nem lehet elég egy jó játékhoz, viszont nélküle elég sivár tud lenni minden. A mesélő dolga: reagálni a helyzetre, és sajnos - mivel a mesélő is ember - megfelelő háttér nélkül a reakciói, döntései sokszor a levegőben lógnának.
Csavarok. Nos, ahogy Andal írta, a történet kezdőknek íródot. A kezdő pedig olyan "állatfajta", aki még nem bír tapasztalatokkal, ezért egy halálba bonyolított (még ha logikus is a dolog) történet egy kezdőt inkább elriaszt, mint a folytatásra ösztönöz. A kezdőnek sikerélmény kell, az, hogy relatíve könnyen megoldható konfliktus legyen. És ebben pont az van.
Másodszor a részletességről. Felhozod, hogy sokszor a modul akarja meghatározni, hogy mit csinálnak a karakterek. Baromság. A modul semmit nem határoz meg. A modul egy a legvalószínűbb játékosi észjárás-nyomvonalon (amely cc 13 év játékosi és mesélői tapasztalatra épül) meséli el a történetet. A mesélő dolga nem az, hogy szórol-szóra felolvassa a modult, hanem az, hogy ha úgy tetszik eltérjen tőle. A sztorit lejátszottuk, és akár hiszed, akár nem tök másként lett vége, és az események sem ilyen sorrendben követték egymást.
Folyt köv...

Aingus_Og

Aingus_Og

  Énekmondó

 • Fórumita
 • 636 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.26, 20:32

Sziasztok!

Andal: A ló két fele között ott van maga a ló, ami önmagában is elég vastag.
Most ez elég csúnyán hangzik leírva, de ha nagyon sarkosan akarnék fogalmazni, akkor azt írnám: aki szépen rajzol, az rajzoljon, ne modult írjon.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a szép háttér nem elég egy jó játékhoz. Nem kell világot rengetni, nem kell hat csavar, csak hogy mondjuk a szereplők motivációi érthetőek legyenek (a gonosz megöli az áldozatát), a történet ne legyen ennyire lineáris, a karakterek oldjanak meg valamit (itt végülis csak az ellenség figyelmét terelték el). Én is meséltem kezdőknek, kezdő modullal. Na mindegy is, nem akarok vitázni.

Kb ennyit akartam mondani.

Aingus Og

Andal

Andal

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 519 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.26, 19:13

Aingus Og: fogadatlan prókátorként írok most Neked. Heretic előző moduljánál magam is kissé sablonosnak aposztrofáltam a sztorit, de el kell olvasni bevezető részt: kezdő játékosoknak íródott az egyszerű szerkezetű sztori. Azt hiszem Elfajzás címmel találsz egy olyan modult, ahol az ellentétét láthatod: iszonyú sok minden van bezsúfolva a sztoriba, világrengető eseményekkel.
Ehhez képest Heretic moduljai "egyszerűek", viszont mind a sztori, mind a karakterek, mind a rajzok nagyszerűen kidolgozottak, gondosan megmunkáltak. Nem kell mindig agyonbonyolított, 6 csavaros, ezer szereplős és helyszínes sztorit írni szvsz.

Aingus_Og

Aingus_Og

  Énekmondó

 • Fórumita
 • 636 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.26, 16:51

Sziasztok!

Hát... Nézve az előttem szólókat, lehet, hogy nem leszek népszerű.

De ez nem egy igazán jó modul.
A sok oldalnyi modulnak kb öt bekezdése a kaland, néhány odavetett utasításként. Sokszor a karakterek cselekedeteit is te határozod meg. (Pl. a karakterek tanakodnak, hogy mit tegyenek... Honnan tudod?) Mi van akkor, ha tisztességtelen karakterekről van szó, akik elárulják a hírnököt.

A sztori lapos, odamegyek, lecsapom, visszaszerzem, és a hálás király majd biztosan a fényes trónteremben fogad... Na persze.

A kidolgozott előtörténet jó, de abból a játékosok nem élveznek semmit.

Ha valaki ki tud cserélni egy levelet, akkor meg is tudja ölni a levélhordozót. És egy király ilyenkor öt perc múlva kinyírtaja az egész hülye bagázst, azaz nem hiszem, hogy van idő a kaland folytatására.

Tele van vesszőhibákkal, ami néhol zavaró, néhol röhejes.
Ezek pl elég meredeken sikerültek:
"...elutasítja az ajánlatot mondván nem, akarja belekeverni őket..."
"azért hogy megvédjék mereven, elutasítja az ajánlatot" - Hogy lehet valakit mereven védeni?

Most ennyi. Tisztelettel:

Aingus Og

_Heretic... (NPC/NJK)

_Heretic... (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.23, 16:34

Először is köszönöm az észrevételeket! A további moduljaimnál megpróbálom a kijavítani a hibákat, hogy még teljesebb legyen a következő story...
A képeket és a térképeket nagyrészt én készítettem egy-kettő fordul elő a könyvből csak ami már adott (pl. város térképek)...
A statisztikákat megpróbálom lefordítani, bár jeleztem nekem nincs meg a magyar kiadás...
Mivel a modul campaigne-hoz készült ezért vannak elvarratlan szálak..és lesznek is...
Jön a következő rész a jövő héten.
Jó játékot mindenkinek!
Várom az érdekes ötleteket is e-mailen...
Heretic
alias
Balázs Richárd

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.21, 17:19

O.K. A modul nekem tetszik, bár az én ízlésemhez túlságosan szájbarágós, és minden részletre kitérő. A térképek nem könyvből lettek bescannelve? Számomr sokat levon, hogy a stat.-nál, nem fordítottad le a szöveget? Én tudok angolul, és lefordítom, de nem biztos, hogy mindenki így van ezzel... Egyébként pedig a JK-nak semmi esélyük nem lenne, ha nyíltan megrágalmaznak egy nagyurat! Nem engednék el őket azzal, hogy "hát ezt legközelebb ne csináljátok!".

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.21, 12:50

Az jut eszembe, hogy a TSR '91-92-ben egy külön mini fantasy világot hozottt létre abból a célból, hogy a kezdő szerepjátékosok, különösen az ifjabb korosztály számára valami induló környezet félét kreáljon. Ez volt 'Thunder Rift', számos rövid, egy estés kaland íródott hozzá. Színes poszter térképek, kartonfigurák segítettek kézzelfoghatóbbá tenni a történetet. Ricsi modulja(i) erre a mini világra emlékeztetnek, egy kisváros, kvázi falu, mendemondákkal, kalandokkal, érdekes arcokkal, megannyi lehetőség,továbbfűzni a történet fonalát, igényes prezentáció, térképek, rajzok. Nem sok ilyet találni magyar nyelven, milyen jó vonlna, ha M* rendszerben is lenne pár ilyen kaland, talán lehetne használni vérpistikék elleni oltóanyagnak is.

Gyula

Andal

Andal

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 519 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.11.21, 11:49

Megint csak gratulálni tudok, nagyon jól sikerült!
A vége kissé elvarratlan, ami nem baj (Witold úr, mint tanú még él? Az igazi levél ebből a szempontból nem érdekes). Lord Marak helyben, az udvarban nem kérhet igaztalan vádaskodás miatt büntetést a partira (ha annyira befolyásos)?

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.21, 00:36

Nagyon tetszik, pont az a fajta kaland, amibol kesobb meg barmit csinalhatsz... telleg ideais lehet kezdo csapatnak.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.11.20, 19:33

nagyon ott van, bár szrintem tulzás volt ennyire leírni. TE csináltad a térképeket?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]