Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Fogoly a remulet cehenel (DnD modul) (Balazs Richard)


 • Válasz írásához lépj be
47 hozzászólás érkezett eddig

_Dwyn (NPC/NJK)

_Dwyn (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.03.09, 00:26

Most akkor jó vagy rossz?:-)))

Arcana

Arcana

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1350 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.01.29, 15:58

Hi! Látom folytattad jó szokásod, miszerint a szem számára kellemes formába öntöttél egy fantáziátlan kalandot. Azt azért nem mondom, hogy így tovább.

_Zakheira (NPC/NJK)

_Zakheira (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.03, 16:54

Azt hiszem, "tesztjátékosként" egy picit más nézőpontból látom a modul értékét. Lejátszva igen is ez egy fordulatos és jó hangulatú mese volt,
1-2 szintű partinak megfelelő nehézséggel! Hozzátenném, nem kezdő játékosként is lehet izgalmas egy első szintű partival nyomulni!
Csak jó mesélő és jó csapat kell hozzá!
Zakheira

Aingus_Og

Aingus_Og

  Énekmondó

 • Fórumita
 • 636 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.16, 09:51

Heretic: nem vagyunk barátok.
Anonim: Névtelenekkel nem vitatkozom.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.15, 09:09

Aingus! NAGYON nem szeretem az olyan embereket, akik azzal jönnek: "A verekedés úgy kezdődött kérem szépen, hogy a Pisti visszaütött..." Szóval nem értem, hogy mi a fenén vagy meglepődve? Tudod, amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten! Bár akceptálom és nagyra tartom az igaz keresztényi erényeket, de azért annyira nem, hogy ha képen törölnek, akkor még a másik orcámat is odatartom egy pofonért! Jobbnak látom berekeszteni a vitát, mert parttalanná vált. Maradjunk abban, hogy vagy tanulj meg normálisan kritizálni, vagy akkor tedd, ha kifejezetten kérünk! Előre is kösz!

_Heretic... (NPC/NJK)

_Heretic... (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.13, 17:29

AO: Eleddig kedves barátom, ha a hozzászólásokból nem tűnt volna föl, te vagy aki nem képes kultúrált vitát folytatni és ugyancsak kultúrált kritikát írni. Olvass utánna alább...

Heretic

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.12, 15:32

Mapett:

1 Nem, meret mire rpg könyvet vettem a kezembe, túl voltam némi freestyle-kedvcsinálón, ugyanés én azon "naiv" szerepjátékosok közé tartoztam, akik csinálják, de nem tudják mit. Így az első pár honap után rájöttem, hogy nem jó dolog nagyobbnak lenni, mint az ellenfél.
Viszont a gúnyolódást nem szeretem. Lehetsz nagy ember és jó játékos, de ne akard a kritika mibenlétét meghatározni nekem, ha kulturált vitára nem vagy képes.

Aingus Og

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.12, 10:08

HI!

Aingus: 1. Ahaaaaa..hát presze! Te már úgy születtél, hogy zsebedben volt a "szerepjátékos bölcsek köve", és mindent elsőre tökéletesen csináltál!
2. Gratulálok.
3. Attól én sem. Attól viszont igen, ha valaki jól játszik, illetve ha tudja hol az vékony határ kritika (jóindulat és jobbító szándék) és intrika (rosszindulat és kéretlen fikázás) között. :)

M

Aingus_Og

Aingus_Og

  Énekmondó

 • Fórumita
 • 636 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.11, 19:55

Hali.

1. Sosem voltam Vér István.
2. Kb. 12 éve játszom.
3. Nem esek hasra attól, hogy valaki más is 12 éve játszik.

Aingus Og

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.11, 09:16

Nem flémelünk egyátalán! :) Darky egy kedves ismerősöm, Hellguard666 meg remélem előbb-utóbb azzá válik! ;)

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.10, 17:28

Naaa! Kedves pécsiek, nehogy már egymás között rendezzétek le a(z eldönthetetlen) "ki a jó/jobb KM" kérdést, hanem tessék az rpg.hu-ra feltenni jó kis modulokat mindenki örömére! A flamet meg magánban is lerendezhetnétek... :)

Andal

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.10, 11:39

Hi!

Darky! Egoista, önfejű, miiii? :) Az önfejűt még alá is írom, de az egoista erős. Kérem szépen, én kvázi-egoista, vagy szub-egoista vagyok! :D
De tőled - mint rutinos "öreg" rókától még ezt is bóknak veszem. A többit szintén kösz...s mondom ezt anélkül, hogy egymás f**át kezdenénk...tudod! :)

HellGuard666: Nos, ha jól veszem ki szavaidból, akkor pécsi vagy környékbeli játékos lehetsz, igaz? Egyszer szívesen összejönnék veled, egy játékban amelyet Ricsi írt és mesél / vagy én írtam és mesélem, mindazokkal a szerintem osztályon felüli játékosokkal akikkel néha van szerencsém játszani. Akkor magad is meggyőződhetsz róla, hogy egy modul akárhogy van megírva, az JÓ csak akkor lesz, ha a mesélő jó dolgokat hoz ki belőle! ;) Várom a válaszod!

Mapett voltam, csak nem jelentkeztem be.

Mordred

Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 134 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.09, 12:33

Hali!
Flame on:
Hellguard! Valami gond van veled!
Érdekes, hogy ebben a modulan pont azokat a dolgokat próbálod kritizálni, amiket mi vetettünk a szemedre korábban. Ne játszd már itten a nagyokost!
Flame off
A többieknek:
Hellguard 666 írt egy CP modult:
http://rpg.hu/iras/mutat.php?id=2392
amit én (meg még páran) erősen kritizáltunk, többek között itt:
http://rpg.hu/forum/viewthread.php?tid=2155&page=2
miután értelemes érvei nem voltak, személyeskedni és fikázni kellett nekie, és gondolom, hogy kiélje frusztrávióját, idejött, és fikázta ezt a modult (miután ennek az előző részeit ajánlottuk neki etalonnak).
Uff, beszéltem!
Mordred, aki vállalja, hogy csak azért írt ide, hogy gyalázza Hellguard 666-ot!
BTW a modul kellemes, és örvendetes, hogy ilyen alapos!

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.09, 11:49

Dear Darky!

Nagy csocsesz, meg minden! Azt mondtad 10-12 év szerepjáték? Kérlek...
Per speciel én a '93-as M* alapkönyvet vettem meg anno, és azóta is őrzöm... (bár nem használom, mert saláta :-( )
Kb. 1994 óta játszom M*-ot, és jártam arra, amerre modult írtak... :-) Ez 8 évet jelent! A DnD világát nem ismerem, talán ha kétszer játszottam benne, de attól még a modult kritizálhatom. Aprópopó... Szerinted attól, hogy valami alacsony szintű JK-nak íródott, az IQ-juk is alacsony kell legyen? Szóval írja inkább azt Heretic, hogy KEZDŐ játékosoknak szánja a modult, nem alacsony szintűeknek!
Mapett qrva jó szerepjátékos?!? Amire ő azt mondja, hogy jó, azt senki sem kérdőjelezi meg?!?
Véleményszabadság testvér!
ÉN MEGKÉRDŐJELEZEM A VÉLEMÉNYÉT!!! És nincs okom arra, hogy elhiggyem a SZJ teljesítményét, csak azért mert te ezt állítod!

U.I.: Pécsi SZJ-ok vagytok nem?!?! Miért nem mesélünk egymásnak?!?! Aztán el lehet dönteni, kinek melyik történet tetszett jobban... (Ez csak egy javaslat volt...)

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.07, 11:27

Na, valamit elnyomtam, sorry...szoval amit elkezdtem...Mapett pl egy egoista, önfejű élőlény, de qrva jó szerepjátékos...és amire ő azt mondja hogy jó, az az esetek 95%-ban jó is...ezt már senki se kérdőjelezi meg...
Tegyetek le ti is valamit, hogy ne ismeretlen "V.István"-ok legyetek, akik csak károgni tudnak...mert az, hogy irsz a Scriptorium 2-be...hát őszintén? Annyira nem számít, hogy csak na...mert egy novella megírása olyan messze van egy modulhoz, mint ide a hold...
Ugyhogy pls egy 10-12 év szerepjáték és máris leborulunk, hogy igazatok van, de addig engedtessék meg, hogy ellenkezni merjünk az alig-alig építő jellegű kritikátokkal...

Darky

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.07, 11:21

Kedves nagyon kritikus szemmel létező emberek...
A modul sose az amire egy mesélő képes...az igazán régi mesélők leginkább már csak 2 üres lappal meg egy ceruzával mennek el játszani, esetleg kedvenc d20-ukat is elviszik.

Andal

Andal

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 519 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.05, 18:36

Nos, a 99%-t ez a modul is szvsz megérdemli, az előző két részhez hasonló kidolgozottság, színvonal, gratulálok! A térképek és a rajzok nagyon ott vannak, sajnálom, hogy én ilyeneket nem tudok összedobni.
A kritika része: a csajszi, Lady Aveen szerepe szvsz nem sikerült túl jól. Az elrablása körüli rész nekem zavaros (ilyen simán ki lehet juttatni, a levél a lovagtól minek is van, a lovagból és a másik elfogott JK-ból hogyhogy nem húzzák ki azonnal, hogy a csaj merre lehet, miért nem tűnik fel az eltűnése, hogyan lehet képes követni a lovag elfogóit a Kórótoronyig stb.)
A befejező rész is szvsz leegyszerűsített, kicsit könnyűnek érzem, hogy csak úgy behatolnak a Kórótoronyba és kimentik lovagékat, majd lelécelnek a városból. Nincs igazán kihangsúlyozva szvsz a környezet veszélyessége (Lady Aveen családja, Lord Marak emberei, valamint az uralkodó oly kiválónak feltüntetett városőrsége merre vannak a kaland folyamán, hogyan reagálnak? Pl. lovag feltűnése, szöktetési akciója, Lord Marak előző kalandbéli rosszakaróinak társaságában ráadásul).
Fentiekkel együtt gratula, és várom a folytatást, a lenti vita legalább arra jó volt, hogy többeket modulírásra ösztönöz! :)

Aingus_Og

Aingus_Og

  Énekmondó

 • Fórumita
 • 636 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2002.12.05, 16:13

Üdvözletem!

Winter: A Scriptorium 2. körében jó ideje tevékenykedek íróként, szóval csak azért mert nem raktam fel semmit az rpg.hu-ra, még nem biztos, hogy...

Hereteic: Te melyik Word-öt használod? Az enyém nem csoinál ilyesmit...
Ezen kívül gúnyolódhatsz is. De egyetértek Hg666-tal: írj magasabb szintre modult, én meg már írogatom az alacsony szintűt A' la Aingus Og.

Uff.

AO

_Heretic... (NPC/NJK)

_Heretic... (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.05, 10:52

A kritika nem azonos a kritizálással. Ha bárkinek is ellenvéleménye lenne nyisson fel egy szótárt....

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.04, 21:18

Sziasztok,
szoval nem akartaim igazabol hozza szolni ehez az emelt szintu "vitatkozashoz" de ugy ereztem az utolso pillanatban mielott megnyomtam a Back gombot hogy megis egy aprosag:
Megpedig, hogy miert van az hogy sok okos olyan nagy lelkesedessel kritizalja a muveket- alkotasokat, de az az erzesem hogy azok akik ilyen nagy ugyesen kritizalnak (mert azert a kritika tenyleg nem fikazas foleg ha epito jellegu) azok valahogy nem nagyon jeleskednek tenyleg jo muvek megjelenteteseben. Szoval mondhat mindenki jot rosszat, de nem gondoljatok hogy elosszor valamit fel kene mutatni ahoz hogy utanna azt mondhasd hogy engem elismertek, en tudom mi a kiraly, es itt, ott , amott hibak vannak. Szoval, summ: elobb alakits jot utanna lehet nagy szad...

Winter voltam...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]