Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Kedvcsinalo az EXALTED szerepjatekhoz (Eberen Orkodo)


 • Válasz írásához lépj be
35 hozzászólás érkezett eddig

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.20, 14:47

Attila:

(Csak a te kedvedért megpróbálok most mindent kisbetűvel írni, nehogy megsértsem esztétikai lelkivilágod)
Szóval. Én sosem mondtam, hogy az exalted (kis betű!) az egy rossz szerepjáték lenne, akármilyen szempontból is nézzem azt. Én (itt nagy betű, mert mondat eleje!) csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy annak manga-féle grafikája nekem (tehát szubjektív a vélemény) nem igazán tetszik, mert szerintem csak halványan emlékeztett a japán szerű képregényekre.

A másik dolog pedig, hogy engem nem zavar ha az amerikai rajzolók is megpróbálnak koppintani, csak ha már lopunk valahonnan, akkor csinálják már profin vagy sehogy. Ráadásul az amerikaiak is rendelkeznek saját képregény kultúrával és hagyományokkal, így azt sem értem igazán miért kell akkor egyáltalán koppintani (hacsaknem kifogytak az ötletekből, bár ezt kétlem)
Nem akartam első irományommal senkinek a lelkivilágába belegázolni csak egy véleményt írtam, s nem én voltam aki erre a kinyilatkoztatásra a válaszolt.
Most akkor ki lihegi túl a dolgot?
(Zol)

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.20, 02:07

Szia!
Csak átfutottam a szöveget.
Egy kis "helyesbítés": temperance-hoz jobban illik a mértékletesség. Meg magyarosabb is.
Ennyi.
Balázs

Viktorta

Viktorta

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.17, 13:17

Okés, ezt megkaptam:)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Szerepjátékban Gazdag Új Évet kívánok mindenkinek!

Viktorta

Eberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.17, 12:57

Viktortának nem jön be ez a játék, ennyi. Kár ezen rágódni. Ő jobban szereti a hétköznapi emberekhez közelebb álló hősöket.
Egyébként én nem arra vonogattam a vállam, hogy nem tudom, mi lesz a kalandmitiváció, hanem arra, hogy hogy lehet ilyen butát kérdezni. Viktorta már a Changelinge-hez sem tudott elképzelni kalandmotivációt...
A Solarok is emberek voltak, van múltjuk, vannak céljaik, vannak kapcsolataik, sok szállal kötődnek a világhoz. Innen már nem nehéz kalandba keverni őket. Sőt! Kiemelkedettségük miatt még könnyebb is, mint az átlag embereket.

Viktorta

Viktorta

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.17, 10:56

Attila:

Az egy kicsit erős, hogy én fikáznám a játékot, mindössze arról van szó, hogy akkor valóban nem vagyok a játék célközönsége között.
A kalandmotivációról pedig tulajdonképpen azért érdeklődtem, mert az, hogy én nem látok benne sokat, az még nem jelent semmit, de amikor ugyanezt Éberen Őrködőtől kérdeztem (cikkíró, és hívott játszani), akkor ő is csak vonogatta a vállát, hogy nem tudja, majd csak lesz valami...
Azért építek a beszélgetésre, mert szerintem minden játékot le lehet írni élőszóban is, bízni, és hinni szoktam a haverjaimban.

Magát a játékot tényleg nem fikázom, aki játsza, és szeret vele játszani, annak őszintén jó szórakozást kívánok.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.17, 10:13

Viktorta:

"Az "átlagember" témában a többi hozzászólóval együtt én is azért a kiemelkedetteket értem, nem Józsi bácsit a rétről, csak nem is fél-isteneket gondolok játékosoknak"

Akkor te nem vagy a játék célközönsége között. Van ilyen. Én pl sugárban hányok a WoD-tól, de attól még nem járok pl a Vampire fórumokra fanyalogni, hogy a Vampire ultratápja helyett inkább Bunnies&Burrowst kéne jáccani...

"A rinyálásról pedig annyit, hogy ez egy fórum, ahol mindenki a SAJÁT véleményét mondja el az aktuális témáról, és nem értem, hogy ennek miért kellene überpozitívnak lennie? Az már nem egy fórum, ahol csak a magasztalok szentnyál egyesülete ontja a jobbnál jobb "kritikákat"..."

Nem erről van szó, csimotám.

És mi volna akkor, ha a SAJÁT nem-überpozitív vélemény mondjuk nem csak pár oldal átnézése meg egy beszélgetés alapján alakul ki?

Mer' a franc tudja, én valahogy nem a Jó vs Gonosz sablonra épülőnek látom ezt a játékot. A Solarok nem biztos, hogy egyértelműen jó kategória, a Dragon-bloodedek sem a született gonoszak... Nem is a kapás parasztok legyakásáról szól a játék.

Nem mondom, hogy az Exalted a legnagyobb és eredetibb ötlet a szeletelt kenyér óta, mert azért vannak benne izmos nyúlások, de legalább minőségi munka és többet érdemel, mint hogy látatlanban fikázva legyen.

Viktorta

Viktorta

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.17, 09:04

Attila:

A könyvből ugyan csak pár oldalt láttam, de Éberen Őrködővel beszéltem, ő írta le nekem a világot, a játékot (jó haverok vagyunk, sokat dumcsizgatunk, a leírtakat neki is elmondtam).
Az "átlagember" témában a többi hozzászólóval együtt én is azért a kiemelkedetteket értem, nem Józsi bácsit a rétről, csak nem is fél-isteneket gondolok játékosoknak (nálunk legalábbis nem játszunk ilyenekkel, közös megegyezés alapján).
A rinyálásról pedig annyit, hogy ez egy fórum, ahol mindenki a SAJÁT véleményét mondja el az aktuális témáról, és nem értem, hogy ennek miért kellene überpozitívnak lennie? Az már nem egy fórum, ahol csak a magasztalok szentnyál egyesülete ontja a jobbnál jobb "kritikákat"...

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.16, 20:53

Zol:

Namost amellett, hogy porba rogyva imádom lábad nyomát is eme mangaismereti kinyilatkoztatásért, azért bátortalanul megkérdem, hogy ha a manga (kisbetű, ugye) stílus annyira szerteágazó és különböző a japán (kisbetű, ugye) rajzolóknál is, akkor miért baj az, ha az amerikai (kisbetű, ugye) rajzolók is csinálnak valami hasonlót, ami kicsit különböző de mégis sokban hasonlítblabla?

Mindamellett lehet, hogy nem igazzy árya és profy manga az Exalted grafikája, attól még meglehetősen pofásra és hangulatosra sikerültek (közepestől a marhajóig van benne mindenféle). Dettó a könyv egész kiállására is.

Persze lehet túllihegni a dolgot meg csillogtatni a csillogtatnivalót, de minek?

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.16, 20:23

Szeintem sokan tudják, hogy a Manga nemcsak egy rajzstílus, bár szerintem ennél sokkal kevesebben
hogy mi is az a "klasszikus manga stílus", merthogy szerintem nincs is olyan.
Nagyon sokféle anime és manga van a fantasy témán belül is, amelyek mind hangvételükben és mind hangulatilag teljesen különbözöek egymásban, bár tény hogy sok olyan is létezik amelyek sokban hasonlítanak egymásra. Nem tudom hogy mondjuk egy Dragon Half mennyire hasonlít a Ninja Scroll-ra, mert szerintem semmenyire. Bár azok akik csak dragonballt láttak, azok inkább ne irkáljanak manga témában.
Egyébiránt szándékosan írtam az Artwork szót mert a pl a magyar "illusztráció" szó nem tükrözi teljesen azt amit az angol szó jelentése.
(Zol)

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.16, 16:31

Ez a játék nagyon jó, személy szerint talán a kedvencem. (Mivel jóideje ezt játszom csak, ezért kicsit furcsának is hat visszaállni d20as rendszerrre a Wheel of Timehoz... :) )
Szóval a játékot nem fikázni, játszani, eszméletlen jó szórakozás, csak rá kell érezni az ízére. Dark fantasynak tökéletes.

GiZmo

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.16, 10:44

Jut eszembe:
http://www.white-wolf.com/exaltedweb/Downloads.html

Van itt egy Exalted quickstart meg más egyéb infók...

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.16, 08:52

Viktorta

"Nekem személy szerint nem tetszik ez az egyre gyakrabban megjelenő manga stílus, hétköznapibb karakterekkel is lehet jókat játszani."

Persze, de ha valaki Ninja Scroll jellegű dolgokat akar játszani (Az Exalted valami ilyesmi), akkor ott nem hétköznapi karakterekkel nyomul az ember.

"A Storyteller világai azért jók, bár ezen a világon nem nagyon találom a kalandmotivációt. A Jó a Gonosz ellen sablonos, szintúgy az állandó menekülés a vadászat elöl - fél-istenek(mellesleg a rend és béke őrei) versus kapás-kaszás parasztok? Nem az egyre nagyobban kell az újat keresni..."

Mondd, volt már a kezedben Exalted könyv (nem úgy fest), vagy csak szabványkinyilatkoztatást láttunk? Ha csak az utóbbi, akkor teljesen felesleges a rinyálás...Amúgy meg szvsz nem angyal-jellegű a játék...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.16, 00:14

hmm
Hat mindegyik 90 megatol kezdodo meretu ugyhogy ezt nem lehet igazabol nagyon kuldozgetni a neten. Valo igaz megneztem es a konyv tenyleg az US-t irja a legerosebb istennek. Ennek bizony utanna kell neznem :))
Draco

vizmi

vizmi

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 92 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.15, 12:46

átlapoztam a könyvet, láttam pár kiegészítőt, de azért nem mondanám, hogy elegendő infom lenne ahhoz, hogy véleményt mondjak a gáméről. Az ismertető szerintem érdekes, de kicsit elment rendszer irányába, én szívesen olvastam volna a világról is egy kicsit többet.
Anonymusnak: valahogy el tudnád juttatni nekem a pdf cuccokat? Baromi hálás lennék!

Eberen_Orkodo

Eberen_Orkodo

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.15, 10:11

Köszi a tippeket a fordításhoz!
Az Unconquered Sun a könyv elején lévő lexikon szerint a legerősebb az istenek közül, ő volt a vezetőjük, amikor fellázadtak azok ellen, akik előttük voltak (jó homályos ez is... :-) ).

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2002.12.15, 01:57

Vegre valaki ir errol a fantasztikus jatekrol. Nekem meg van nehany kiegeszito es az alapkonyv pdf formatumban es az alapjan amit olvastam beloluk nyugodtan mondhatom hogy ez az egyik legjobb(ha nem a legjobb) Storyteller jatek. A Fairy Folk az Tunder Nep es melleseg a Csingilingik az o leszarmazottaik. Volt egyebkent kulso atok, a Solarok pont amitt romlottak meg es csak is ezert torhetett ki a Terrestialok szervezett felkelese. En is regota keresek mar olyan csapatot ahol ilyen igenyes WoD jatekokkal lehet jatszani de sajnos meg nem talaltam:(. Megvalami, az Unconquered Sun-t en inkabb Leigazhatatlan Nap-nak forditanam valahogy ez monumentalisabban hangzik. Ja es a WoD-ban nem o a leghatalmasabb isten hanem Gaia.
Draco

Povi

Povi

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 757 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.15, 00:04

Ugyanez igaz a WoD-ra is: itt is lehet egyszerű hétköznapi halandóval játszani, mi például nagyon sokat játszunk így. Szerintem minden rendszerben lehet jó és rossz kalandokat játszani. Én semmilyen szinten nem kedvelem a Manga stílust, de szerintem az Exalted nem lesz rossz játék azért mert erős karakterekkel játszák, csak ügyesen kell kezelni a dolgot.

Sogron

Sogron

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 108 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.14, 15:16

Persze hogy kivételezett, hisz RPG-ről és főszereplőkről beszélünk. De semmivel sem többek egy tanult átlagembernél.

ToPter

ToPter

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 265 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.14, 15:03

Ebben nem vagyok teljesen biztos. Szerintem ott is egy kivételezett csoportot kell irányítgatnod, aki a nagy, csúnya gonosz szörnyikék ellen hadakozik. Nem azt mondom, hogy ettől az egész rpg műfaj egy kaptafára menne, csak hogy az alapkoncepcióba épült bele ez a fajta mentalitás.

Sogron

Sogron

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 108 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2002.12.14, 12:26

Márpedig van olyan játék ahol a játékosok teljesen hétköznapi emberkékkel játszanak.
Az más kérdés, hogy a mesélő mennyire engedi majd szabadon őket. (Call of Chtulhu)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]