Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

A horror szerepjatekok kiralya - Vampire (Kornya Zsolt)


 • Válasz írásához lépj be
52 hozzászólás érkezett eddig

Pett-moondevil

Pett-moondevil

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.04.25, 13:25

Énértemértemértem. Van is egy telefonszámom egy rendszergazditólgazditól. X=

_joinni (NPC/NJK)

_joinni (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.04.10, 19:55

Hát jah....nincs ennél jobb rpg játék e földön. Éljen a "Shrek-net"!!!! Ezt tényleg csak az fogja érteni aki járatosabb a játékban:)

_Afrad (NPC/NJK)

_Afrad (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.28, 21:38

Én annyit mondok:Dicsőség Hagen népének
mert mikoron majd eljövének a végső éjszakák
csak az igazak maradának állva a rettentő ősök tűzvihara és vértengerek közepette.
HHmmm.Ha ezt most Galbreith kisasszony hallaná...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.13, 19:43

Sanctusnak nincs igaza. Ismerek jónéhány horror-szerepjátékot és vitathatatlanul a Vampirenak a legjobb a hangulata. És már megbocs, de mi az, hogy a második kiadás tápos? Egy olyan világban, ahol egy vámpírra tíz másik feni a fogát, még egy ötpontos generáció háttérrel rendelkező kari is igen hamar kinyiffanhat, ha nem vigyáz magára.

_Afrad (NPC/NJK)

_Afrad (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.04.09, 20:49

Jó a cikk!
DE NEM HORROR!GÓTIKUS PUNK!!!!!!
Hmm.,,Leszbi fejvadászlányok''.Ez egy kicsit nyers
volt.Egyébként Asszamita klánregény.

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.16, 19:40

Ez egy jó cikk!Igaza van az írónak,hogy egy Vampire party inkább EMBERI érzelmekről,semmint agyatlan kaszabolásról szól!
MAlkavian Dementia

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.12, 15:27

Én szívesen lezárom, nem érdemes annyit rágni a szánk szélét, hogyha nem tudjuk megváltoztatni a másik véleményét, aztán meg szerintem végtére is hasonlóképpen gondolkozunk az egészről, úhhogy részemről erről ennyit.

Westy

Westy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.10, 16:23

hmm...Elolvastam ay assyamita klanbookot;s Fatima meg Lucita tényleg leszbikusok.ezt nagy hülyeség volt beletenni.baromság,...moindhatnánk..

Sanctus

Sanctus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.10, 01:28

Olvasni tudok! A cselszövögetés irónia volt. -a te gondolkodásmódodat tükrözi- Igen, a vampiréről nem lehet csak szubjektív véleményt mondani. Csak egyes embereknek tetszik, ezért nem lehet a horror szerepjátékok királya. Keb-bel egyetértek, de amit mondott, azt a vampra is lehet érteni! (Hamarosan nem lesz a címlapon a cikk. Veszekszünk a fórumon -emailben- vagy lezárjuk?) Az utolsó szó akkor is az enyém! :)

Keb

Keb

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 25 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.09, 11:43

Üdv!

Kedves Sanctus, ha már mesélsz, ideje lenne megtanulnod olvasni, vagy megérteni azt, amit olvasol. Senki nem írt arról, hogy a regények érzelmesek lennének, magamat ismételni nem akarom, olvasd el újra, és mielőtt reagálnál rá, gondoldd végig. Az, hogy Te nem tartod filozófikusnak a klánregények némelyikét, a Te gondolkodásmódodat tükrözi. Igaz, hogy más játékokban is megvannak azok a dolgok, amiket a Vampire kihangsúlyoz, és éppen azért más játékokkal is játszom én pl., mert csak Vampit egy idő után sok lenne, és korántsem mondom, hogy a legjobb, nekem tetszik. Az pedig, hogy lehet tápolni, csak megadja a lehetőséget, az, hogy ki is használja-e valaki, az már a játékoson múlik, és az ő játékosi minőségét jellemzi. Egyébként pedig miért ne lehetnealacsonyabb genes karikkal játszani, ha a történet olyanokra van kiépítve? A cselszövögetés meg, ha neked nem tetszik, akkor nem kell mesélned, más érdekesnek találhatja.

Czygy

Czygy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.09, 00:57

Sanctus!
Aztat én is tudom, hogy a Dark Ages-ben nincs Szabbath, Lasombra antitribu viszont lehet. Mi speciel nem ott játszunk most, én meséltem ott. Valóban lehet egész használható egy kezdő karakter is az előnyök, hátrányok miatt, de tápos... ezt nem hinném... Mire megy a 8. generációjával, ha nincsenek diszciplínái, képzettségei, tulajdonságai /remélem érted hogy gondolom/. Legfeljebb céltábla lesz.

Sanctus

Sanctus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 16:15

Pont nem filozófikusak a klánregények! Semmi élet nincs bennük. Egyszerű tucatsztorik. És nem utálom a wod játékokat, hiszen én is mesélek. Az a baromság, hogy akármit csinálnak a sötétség világa logo alatt, az már fantasztikus egyesek szerint! Amit a játékról írtok az megvan másban is, csak vanpüré kihangsúlyoz dlgokat. Vagy éppen túlzásba visz. Ráadásul nem is horror. Egy második kiadásos karakter igenis lehet tápos az elején. képzeljétek, az első kiadásban nem lehet generációra rakni! A dark ages-ben nincs szabat. Nincsenek Lasombra antiribak. A klánok nem cselszövögetnek egymás ellen, nincs örök élet, ha tudsz játszani. Én nem azt mondom, hogy a vanpüré szar, hanem egyszerüen nagyképüség a legjobbnak titulálni. S nem azért, mert ilyen a játék, hanem, mert amiért ezt játsza valaki, már akkor a többit szarnak tekinti. Olyen ez, mint a tizenéves gumirokker, aki nagyfiúnak képzeli magát. Ja, és ha valaki szerepjáték kiegészítőéül szolgáló regényeket filozófikusnak tart, vagy épp érzelemtelinek... Jajj!!! :)

Westy

Westy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 109 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 15:36

Sanctus.Eszméletlen nagy baromságokat mondassz a klánkönyvekröl.De mind1
különben a Tizmice neve Vykos.Mind1, egyszerüen nem értetted meg az események folyását benne sajna.Az egy dolog hogy elég gyakós a lasombra kánregény de sokkal mélyebb értelmü dolgkat hordoz mint amit te itt ecseteltél:)
Különben a leszbi sztorit remélem senki sem vette komolyan:)
És igen, a Vampire a király.Kész punk tum.Az emberséged elvesztése ellen folytatott harc, a realitás és a kárhozott lét egyszerüen egy olyanszínt csempész a játékba ami nincs máshol...És ezutánjönnek a belsöbb dolgok.Klánok cselszövések és az örök élet...

_Anonymous (NPC/NJK)

_Anonymous (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.08, 14:54

Kinwk a pap, kinek a papné. Mindenkinek más tetszik a szerepjátékokban, és szerintem a WoD játékai az általam addig ismert játékokhoz épest más szemszögből közelíti meg a dolgokat, nem az ember, hanem a szörnyeteg oldaláról. Ez természetesen rányomja bélyegét az egész játékra. Sanctus, az általad említett régebbi könyvekből én is elolvasnék párat, sajna nem tudom őket beszerezni, de szerintem az általad baromságnak nevezett klánregények is érdekesek, főként, hogy egy nagy kép mozaikjait jelentik. Az, hogy te nem díjazod néha filozófikus, néha nagyon érzelemkereső mivoltukat e történeteknek, nem a történetek hibája. Jó pár csapattal játszotam amúgy kényszerűségből Vampire-t, de nem találkoztam sehol se agyontápolt fejvadász szadomazo leszbi karakterekkel, úgyhogy ez az ismerettségi körtől függ. A regényekről tényleg csak annyit még, hogy más rpg-k regényeiben szintén hihetetlenül szerencsés, szerencsétlen, és tápos-mákos hősökkel lehet dolgunk, ezt nem tudom, miért kellett annyira kikerekíteni itt. Amúgy én még kezdő játékosnak számítom magam ebben a rendszerben, habár már vagy 6 éve ismerem. Mindenesetre én is azt mondom, hogy a horrorisztikus rpg-k között igen csak jó, és kis változatosságot jelentő játék. Aki meg nem így gondolja, az játszon, olvasson, és írjon olyan rpg-kkel kapcsolatban, ami tetszik neki, mert akkor jó lesz neki is, meg másoknak is.

Keb voltam

Czygy

Czygy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 11:37

Ja, és a diszciplínás dolog eléggé kapcsolódik a szerepjáték részhez, mivel a karakterem kezdi egyre határozottan elveszíteni az emberségét, és mivel a történethez egyre inkább passzol az árnyháború jelző.

Czygy

Czygy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.08, 11:35

Játszottunk Dark Ages-t Spanyolországban. Én meséltem. A Lasombra klán szorosan kötődött az egyházhoz. Pedig még nem ismertem, csak az eredeti szabálykönyvet+Dark Ages. Az Útmutató a Szabbathoz könyvet ismerem, ami most jelent meg. De a diszciplínákra raktam, és kicsit céltábla is lett a karakterem/ha nem említettem volna, antitribu/ és a 4-es árnyjárás elég hatékony eszköz a védekezésre. Eza az 5 történet pedig kapcsolódott egymáshoz, tulajdonképpen 1 nagy történet, csak felbontva 5 kisebbre. Elvégre kinek van kedve mindig új karaktert csinálni. A szabbath háború idején játszunk. Bár a karakterem inkább kicsit Ventrue-s játékstílusban, még senki nem panaszkodott.
Egyébként eddig 10 karakterem volt, és 5 halott, szóval szerintem szenvedtem vele egy kicsit. De mesélni volt a legérdekesebb, az biztos.

Sanctus

Sanctus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.07, 14:55

No, 5 történet? Csak a tápon a lényeg. Én még az első kiadás hangulatát próbálom visszaadni a meséimben, ennek köszönhetően nem nagyon engedek be tápmócsing karaktereket. Az Lasombram 14 generációs volt, power and inner voice ösvénnyel. Imádtam. 5 történet meg nem jelent valami nagy előnyt. Hacsak nem a diszciplinákra raktál. Ami hülyeség, mert nem szerepjátékos dolog, meg ki is nyírnak érte. (Tudod, olyan mintha fegyvereket aggatnál magadra.)Ha ismernéd a első kiadásu Sabbat könyvet, hánynál az általad felemlített regényektől. Ha már úgyis a Vampire a fixa ideálod, akkor szerezz be néhány régi könyvet. Lucita egy nagy baromság. A klán a keresztény hagyományokról szól. A kora középkori Augustinus gondolatok egy kicsit perverz kiforgatása. Ennek ellenére mindenki fejvadászt meg más bunkóságot csinál. Amúgy undorodom a magyarul kiadott regényektől, de néhány külföldi kiadvány is adja az ívet. Pl.: A román hivatalos történelemre épített Transylvania (Sicc!)by night. Szerintem Czygy, te még nem szenvedtél eleget a szerelmetes játékoddal...

Czygy

Czygy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.07, 12:39

ja igen. Én a Warhammerrel kezdtem! Ez Anonymousnak. Utánna Shadowrun, AD&D, M.A.G.U.S., Codex, StarWars, Vampire. Lehet, hogy valamit kihagytam, nemtudom.

Czygy

Czygy

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.07, 12:34

Sanctus! Valamit félreértesz! A regények nem kifejezetten kezdő karakterekről szólnak!! Az én kb 5 történetet megért Lasombra karakterem is tud pár apróságot, de a regényekben szereplő vámpírokhoz képest fiatal és gyenge! Ha minden játékot a róla írt regények alapján ítélünk meg, akkor játszunk Középföldét!!!!! Speciel nekem kifejezetten tetszenek a klánregények, különösen a Tzimise, de a Lasombra sem volt rossz. Ha figyelnél, feltűnne, hogy a karakterek kb 5-8 generációsak, és 50-500 évesek, tehát elég nehéz összehasonlítani őket a játékos karakterekkel!!

Sanctus

Sanctus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.06, 14:34

No meg a másik! A white-wolf oldalán a katalógusban van egy nagyon érdekes könyv. 18 évre van korhatározva. Asszem arról van szó, hogy gányregányekből Viktória meg síkos, izé sykhos(vagy mi...) unatkozik, mert vége van Sabbat háborúnak. Hát a Tzimise tud testet alakítani, akkor vikivel összerakják ami van, meg beszállnak mások, közbe meg még volt pofájuk sztorit is csinálni, pedig az veszi a helyet a pornótol. Mostanában a szerepjátékok királyában nem csak a vér folyik?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]