Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Almodok (Horus)


 • Válasz írásához lépj be
9 hozzászólás érkezett eddig

_Kislugossy (NPC/NJK)

_Kislugossy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.29, 13:26

Karmos!


Igazad van! Én csak neki szerettem volna jót:)

üdv

_KaRMoS (NPC/NJK)

_KaRMoS (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.29, 11:12

Nuestra! Szerintem ez a megmérettetés van ugyanolyan jó, mintha megmutatná másoknak az ujjgyakorlatait. Itt is mások olvassák, tehát pont azt teszi. :D

_Nuestra (NPC/NJK)

_Nuestra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.29, 07:45

Wolverine!

Sajnálatos módon, ennek a "novellának" azolvasása közben nem érezetem, hogy tovább KELL olvasnom, inkább arról volt szó az első pár sor után, hogy talán elolvasom végig: Aztán a "város ébredése" felkelltette a reményt bennem hogy talán a végéhez közeledve is lesznek benne értékes gondoloatok. Sajnos tévedtem.

"lehet hogy legközelebb nekik lesz ihletük pont ebből a műből"
Meglepne ha bárkinek egy sablonhalomtól lenne ihlete.

És megértem én a jólelkű "kritikusokat"
..."gyakorolj és akkor a többieknek is tecceni fog. sok sikert."

Ez nagyon kedves és egyet értek vele, sőt hozzá tenném, hogy talán mielött ilyen megmérettetésnek teszi ki magát a kedves szerző, mutassa meg másoknak is "ujjgyakorlatai" eredményét.

Üdv

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.28, 21:50

Wolverine:

Eros gyanum, hogy maganeleti valsag es ongyilkossagi kiserlet tervezese kozben nem ebbol a novellabol fogok erot meriteni az ujrakezdeshez :D)
Szoval az a KELL kicsitnagyon tulzas...

Wolverine

Wolverine

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 178 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.28, 21:31

nem értem a többiek véleményét. néha kellenek az ehhez hasonló művek még ha mindenben meglátsz valami mást amit már megírtak. lehet hogy te most találtad ki. lehet hogy már olvastad ezeket de csak most jutott el hozzád igazán. a lényeg a lényeg hogy ha nincsenek mélypontok akkor nem lesznke magaslatok sem. a vers az érdekes bár tényleg nem látok benne sok fantáziát ám a novella jó ha éppen akkor olvassa az ember amikor olyan érzése van hogy KELL. nem neked kell elrakni hanem nekik a megfelelő pillanatban elővenni. kitudja. lehet hogy legközelebb nekik lesz ihletük pont ebből a műből. gyakorolj és akkor a többieknek is tecceni fog. sok sikert.

Zyro

Zyro

  Komisszár

 • Fórumita
 • 214 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.28, 14:24

Két problémája van az írásnak:

1.) Ahogy az már elhangzott, nem lesz jó egy novella, ha klisékből építkezel. Való igaz, mindannyiunk élete sablonokból áll, mégsem szerencsés a saját elcseszett sablonjainkat másokra zúdítani - hidd el, mindenkinek megvan a sajátja.

2.) Sokkal rövidebben kellett volna leírnod az önmeggyilkolást. Azért lett dagélyos és mondoton, mert nagyon elnyújtottad.

Tudom, jó dolog az ilyesmit kiírni magadból. Leírod, fércelgeted, foldozgatod, kihegyezed az egészet a hangulatra és a "nagy bölcselkedésre" - nulla cselekménnyel, amolyan csehovi módon. Ha hiszed, ha nem, nekem is van ilyen novellám, több is, de szerintem szerencsésebb az ilyesmit elsüllyeszteni az asztalfiókba. Ha fél év múlva előveszed, valószínűleg már mosolyogni fogsz rajta.

Nekem tetszettek a képeid és természetesen a város leírása is. Semmi kifogásom a dagályosság ellen, ha az alapmotívum eredeti, és érdekes.

Ábrázolásban és hangulatkeltésben fejlődsz, a sablonoktól azonban még mindig nem tudsz elszakadni.

(Z)

_KaRMoS (NPC/NJK)

_KaRMoS (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.28, 12:13

A stílus túl dagályos, cifra. A klisék, közigazságok ott vannak, és már nem is egyszer volt, hogy a nagy Ő miatt "repül" a főszereplő.... Ennyi igaz nagy szerelmet.... :D Nem teszi személyessé a történetet semmi. Igen, valószínű, az író a saját tapasztalata alapján gondolta el az öngyilkosságot, nem is akarom a lelke szépérzését legázolni. Csak én azt érzem, hogy mint novella azért nem állja meg a helyét, mert eltávolodott a konkrét esettől, ki lett lúgozva az általános mondatokká, képekké. Olyan érzésem van tőle, az író így távolodik el a csalódásától, kiírja magából, de általánosságokban, mert akkor nem felismerhető és nem fáj annyira. Ez viszont a novella meggyilkolása.... A saját igazságok és gondolatok érdekesebbek!!
Ezért jó a város ébredése, Lac, :)

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.28, 10:31

Hujujujjj
A mottonak szant vers eleg ugyetlen, nem tudom, hogy te irtad-e, mindenesetre valaszthattal volna valami profibbat, ha mar...
A stilus nagyon mesterkeltnek tunt, kicsit tul modoros, tul eroltetett. Egymast erik a a sulyosabbnal sulyosabbnak szant, de mar ezerszer latott kepek.
Tartalmilag a kozponti motivum egy klisehalmaz, szinte mindenhol latod, ahol ongyilkossagrol olvashatsz (meg itt is volt egy novella asszem). Az elet egy alom? Aztamindenit, meg soha nem hallottam!
Szoval gondolatilag semmi eredetiseget nem latok benne.
Az egyetlen resz, ami tetszett, az a varos leirasa, ahogy hajnalban ebredezik, ez jo volt.

_Nuestra (NPC/NJK)

_Nuestra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.05.28, 10:10

Miért gondolják egyesek, hogy a közhelyek egymásután pakolása egyenlő egy novellával:)
És a billentyűzeten, az ujjak kaotikus formában való rángása sem mindig hoz elfogadható eredményt, jelen esetben sem:)

üdv

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6624 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.28, 10:10

Álmodók (Horus)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=2791


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]