Ugrás tartalomhoz


Fotó

Gondolatok, javaslatok


 • Válasz írásához lépj be
1952 hozzászólás érkezett eddig

_ThoR777 (NPC/NJK)

_ThoR777 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.11, 20:56

OOOPPPSSS
Azt hiszem ez rossz fórumba ment! :(
Bocsi!

Üdv:ThoR

_ThoR777 (NPC/NJK)

_ThoR777 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.11, 20:54

Hali!

Most pedig lenne egy két kérdésem: 1. Élőhalott csapatban töb olyan model van amely nem tud futni, de azt írják hogy normálisan rohamozhat. Szerintem ez azt jelentené, hogy futásnál nem rohamozásnál viszont használhatja dupla mozgáspontját. Akkor viszont a Dire wolf 18 inchel rohamozik???!!!
2. A Possessed csapatlistában a bow 15gc és short bow 10 gc csak nyomdahiba (mint a skaven fúvócsőnél?) vagy tényleg ennyi?-más csapatnál bow 10 gc short bow 5 gc...
3.Possessed varázslat Wings of Darkness-a már csatában lévő Magisteremet is kiemelhetem a csatából (vagy csak belerepülhetek vele és ki már nem?) Mondjuk ha szegény egyedül marad a közelharcban egy keményebb ellenféllel, vagy berohamozzák elég hasznos lenne...
4.Elég összetett kéréssor jön: valahol egyértelműen leírják hogy possessed modellekre ez nem hat-ez hat, de valahol csak possessedet írnak-ilyenkor is a teljes csapatot kell érteni vagy csak a The Possessed figurát. Tudom a válasz egyértelmű lenne hogy ilyenkor csak a figurát, de nem hiszem el, hogy egy csapatot ennyire szeparánának-főleg a drogokra lennék kíváncsi:Mad Cap Mashrooms,Crimson Shade,Mandrake Root-és az élőhalottak Lifestealer varázslatára...
5.Más: Silver Arrows of Arha-Lesser Magic: ugye d6+2 3-as erejű nyílvesszőt idéz meg és ezeket lődözi a varázsló. A kédésem az, hogy egy kör alatt lövi el mindet, vagy körönként eggyet? Szerintem körönként eggyet,de engem az zavart meg hogy a szövegben azt írja egy modelre kell ellőnie(one enemy model), ez pedig több kör alatt nehezebben megvalósítható...meg jegyezgetni kéne a nyílvesszőket is, viszont ha egy kör alatt lövi el az összeset az meg túl erős!
6. és az utolsó kérdésem pedig: ugyebár mindenki azokat a fegyvereket használhatja ami a csapatlistáján szerepel, vagy később megtanulhatja az összes lőfegyver és az összes kézifegyver használatát skillel-viszont mi van a páncélokkal. Az még nem is baj,hogy a skavenek nem vehetnek fel heavy armort-nem is tudnék elképzelni egy ninja patkányt nehéz vaskba öltözve... Viszont mi a helyzet a Gromlir és Ithilmar armorokkal? Hogy tanulom meg a használatát? Még egy patkány is rohangálhat ilyesmiben?
Bocs de azt hiszem egy kicsit hosszúra sikeredett...

Üdv:ThoR

 • Látogató

Kelt 2003.01.11, 17:58

Eladó új, festetlen Vérfoci figurák !!!

Részletek a keresd-kinálban.

(bocs az off-topicért)

magister

magister

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.10, 18:00

Üdvözlet Sporttársak!

Tzc: ebben egyet értünk! Néha kell rugdosni, de mint Vihar is "szóvá tette", és én is találkoztam már sajnos olyan csapattal, amelyik azért rugdosott, mert körönként egyszer lehet! Engem az ilyesmi lehangol, az ellen ha a törpe sztár blitzeremet (M5, S5, A4, AV10, block, dodge, magick helmet, thick skull) földre kükldi és megrugdossa nincs kifogásom, mást úgyse nagyon tud vele kezdeni!

Én mindenképpen a rugdosás korlátozása, vagy legalaábbis megnehezítése mellett vagyok!

Tisztelettel:

Magister

_Tzc (NPC/NJK)

_Tzc (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.10, 10:20

Üdvözlet minden dörzsölt edzőnek!

A helyzet az, hogy én sem szeretem a rúgdosást túlságosan, csak az a baj, hogy néha nagyon muszáj.

Például, ha nagy nehezen földre küldessz valami izomagyút a megapáncéljában, azt máshogy nem sok esélyed van ott is tartani.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ész nélkül kell rúgdalózni! És igenis kapjanak sárga lapot a segédek!

magister

magister

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.09, 22:24

Üdvözlet Sporttársak!

Thor: én is így gondoltam a bíró dolgot, csak reménykedtem benne, hogy nem tök hülye! Ha egyszer X csapatból már kiállított vkit, majd az ellenfél legyen mondjuk Y, kezd "gyanús" dolgokat csinálni, attól még nem feljtem el, hogy X követett már el szabálytalanságot a mecccsen, tehát a következő gyanús esetnél a gyanút megalapozottnak tekinti és leküldi a játékost, még így is 50% esélyel fennt maradhat. Ez SZVSZ logikusabban hangzik, de nem akarok vitatkozni, ha hülye a bíró, akkor hülye! (mondjuk épeszű ember/törpe/elf/stb nem megy vérfoci bírónak, de játékosnak sem igazán)
A lapozás nem jelent túl komoly dolgot, ha a szabálytalankodót elkapják akkor a sérülések rovatba bevésed, hogy RC (red card vagy PL is), ha voltak segítői akkor náluk ugyanez a helyzet, csa kők sárgát kapnak. A sárgák a bajnojkság ideje alatt végig megmaradnak akárcsak a súlyos/makacs sérülések. Két sárga az egy piros, azaz a következő meccsét kihagyja. A kihagyott meccs után persze törlődnek a lapok. Igaz ez visszább fogja a szabálytalanságokat, de én a "tiszta játékost" preferálom, a folytonos szabálytalanságnak nem látom értelmét.

Tisztelettel:

Magister

_ThoR777 (NPC/NJK)

_ThoR777 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.08, 17:15

Hali!

Magister: szerintem nagyon belezavarodtál a bíró ide-oda tologatásába :lol: pedig nagyon egyszerű a dolog. Amíg téged figyel 4+ ha a másikon van a bíró 6+.
Persze a 6+ után a bíró rádáll és ezekután 4+ állít ki, hacsak az ellenfeled nem rugdos utánnad... :)
El lehet játszani azt a bíróval hogy egyszer te, egyszer ellenfeled rugdos-ekkor 6+ - 6+, mert mindig akkor rugdosol mikor az ellenen van. :lol:
A sárgalapozást itt is be lehet vezetni, de talán túl sokat kéne jegyezgetni egy durva meccs után...

Üdv:ThoR

magister

magister

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.03, 19:43

Üdvözlet Sporttársak!

BlackOrk: igen, ebben teljesen igazad van! Nem akartam kisregényt írni, feltételeztem, hogy megérted így is :Ordog: :felvon: :Ordog:

A helyzet a következőképpen zajlott: elf futót megrohamozta egy slayer aki jártasságai miatt simán letudja ütni, 2 go for it-tal elérte (a második a blitzhez kellett)és le ütötte, a labda pattant, azek után egy futóm aki ugy nem egy blitzer alkat, szintén 2 go for ittal odamanet és a slayer segédeltével megrugdosta! Átment a páncélon és stunned lett, ennek eredményeként hozzám került a labda (más elf nem volt a közelben, azaz volt csak épp ájultak voltak ők is).
Hát ennyi!

Tisztelettel:

Magister

BlackOrc

BlackOrc

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1325 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.03, 11:06

No, ide is beírok gyorsan. Nagyon tetszenek a felvetések. Szerintem azonban a Bajnokság hátralevő részében már ne változtassunk a meglévő szabályokon (az Elfjeim még szét akarnak rúgni pár se(re)gget, hehe). De amennyiben lesz újabb Liga (ha rajtam múlik, lesz), ott mindenképpen erősen fontolóra kéne venni.
Ja, és nemcsak félidőben semlegesül a bíró, hanem minden középkezdésnél.

Magister, képtelen vagyok nem hozzászólni a példádhoz: ha az Elfet nagy nehezen utólérted és leütötted, akkor még egy nehéz feladat van: még egy tökit oda kell vinned, aki meg is rúgdossa, hiszen aki blokkolt (bliccelt), az már nem rúgdoshat, hiszen a rugdosás is akciónak számít.

Sárgalap RULEZ!!!

magister

magister

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.02, 22:35

Üdvözlet Sporttársak!

Thor: ez így jól hangzik, és egyszerűbb is, de lenne két kérdésem.
Ha téged figyel a bíró, akkor 4+-ra áll ki a játékosod, ha megint rugdosol. Azonban ha az ellenfél is rugdos, akkor őt kezdi el figyelni. Majd ismét te rugdosol, ekkor 4+-ra állítja ki a játékosod, vagy ismét 6+-ra.

Ezt a dobást lehet pro skillel újra dobni?

Nekem a régi annyiból jobban tetszik, hogy a segédkezők is kapnak lapot!

Engem nem zavar, hogy lényegesen kevesebb a rugdosás, hiszen "normál" sportokban is csak bizonyos esetekben van értelme a szabálytalanságnak. (sikerül a gólvonal előtt utolsó mozgással leütnöd egy elf futót, de a labdát már nem éred el, mivel az elf simán felpattan és beviszi a gólt, ezért természetesen megrugdosod, hiszen már egy STUNNED eredmény is kielégítő)A "felesleges", "szándékos" szabálytalanság minden esetben súlyosan érinti a csapatot, és ez a Vér Fociban is így van, hiszen minden brutalitása ellenére is sport!

Tisztelettel:

MAgister

_ThoR777 (NPC/NJK)

_ThoR777 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.01.02, 20:27

Hali!

Igen anno még én javasoltam és én igen jópofának tartom még most is-így egy plusz bíró figurát is kell festegetni hi-hi-hi
na de félre a tréfával, a szabály azóta a hivatalos 4. kiadás részét képezi, kicsit módosulva:
1. rugdoshatsz és ekkor dobni kell d6-al és ha 6ost gurítottál a játékost kiállítják (tehát 6+) -a páncélnál duplát nem kll figyelembe venni. Az első rugdosás után(ha észrevették,ha nem )a csapatodra áll a bíró
2. Amíg a bíró a csapatodat figyeli 4+ esetén állítja ki a játékosaidat rugdosásnál
3. ha a másik csapat rugdos akkor átáll rá a bíró-tehát előszőr 6+ azután amíg rajta van a bíró 4+ esetén állít ki
4. a félidőnél a bíró visszamegy középre, azaz nem áll rá senkire, visszamegy alaphelyzetbe...amíg nem rugdos valaki :felvon:

Szerintem a sok kiállítás igencsak elveszi a rugdosódók kedvét. A bajom vele az, hogy talán túlzottan is... :)

Üdv:ThoR

magister

magister

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 37 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.02, 17:23

Üdvözlet Sporttársak!

Vihar: erre a problémára jelent megoldást az IGMEOY szabály! Akit figyel a bíró, azt simán kiállítja!
1. rugdosás simán, de innetől kezdve téged figyel a bíró
2. rugdosás, a biró kiállít hacsak duplát nem dobsz
3. a bíró mindenképp kiállít
Továbbá: ha a páncéldobás értéke vagy a sebzés összege 14 vagy a fölé megy, akkor a szabálytalankodót automatikusan kiállítják. A segédkezők sárga lapot kapnak és ugye tudjuk, két sárga az egy piros! A sárga és a piros lapokat a normál focihoz hasonlóan viszik magukkal. Tehát akit kiállítottak az a következő meccsen nem játszhat, akinek két sárgája van az is kihagy egy meccset!

A bíró figyelme megoszlik a csapatok között, tehát ha az ellenfelet figyeli akkor te a normál szabályok szerint rugdoshatsz, de ezek után téged kezd el figyelni és az ellenfél rugdoshat "normálisan", és így tovább... A 2. félidő elején a bíró nem figyel senkit! A fenti 3 pont csak akkor él, ha épp téged figyelnek

Anno (asszem Thor javasolta) felmerült ezen szabály alkalmazása, akkor vmiért el lett vetve az ötlet, pedig kiveszi a felesleges rugdosást a játékból!

Tisztelettel:

Magister

Viharmadar

Viharmadar

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4287 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.02, 14:56

Üdv Mindenkinek!

Kicsit nem idevágó dolog,de nem találtam más helyet! :felvon:

Emlékszem még a bajnokság szervezgetése közben (alatt,előtt...)rengeteg vita folyt a különböző csapatok illetve edzők szabálytalansághoz való viszonyulásáról!Túlaz edzőmérkőzéseken,kijelentem ismét nekem lett igazam.Mindenki bizonygatta,hogy ez nem lesz az nem lesz ....
A csoportomba, az első mérközés kivételével,minden csapat halomra rugdosta a játékosaimat!!!! :flame:
Sőt találkoztam olyan csapattal is ,ahol az első fejlődés a Dirty Player volt!!!Talán azért sikerülhetett volna valami más skill-t is választani.Nyilván most nem arról beszélek,hogy tilos rugdosni.De nem játszom passzolós csapattal,szinte kivétel nélkül minden mérkőzésemet elvesztettem,igaz nem adtam olcsón a győzelmet.De minden körben rugdosni,majd kijelnteni,hogy ez hozzá tartozik a játékhoz,nem tűnik túl szimpatikus hozzáállásnak!!!
Akinek nem inge...

Viharmadár


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]