Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

M.A.G.U.S. avagy a kalandorok kronikai - Alapkonyv (borito elozetes) (forras: Tiberius)


 • Válasz írásához lépj be
299 hozzászólás érkezett eddig

_Lord Aries (NPC/NJK)

_Lord Aries (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 18:39

Jáájj, kihagytam a Csillát, aki talán fest majd bele, egyes fontokért special thanks to Cseper, az élő fejlécért és sokmindenmásért is. Használunk nemfizetős egyéb rajzi izéket is valszeg.

_Lord Aries (NPC/NJK)

_Lord Aries (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 18:36

Ja
A mangafant azért írtam, mert az, aki nem fog megsértődni, igaz, Chomy? :-)

Artisztok?
Hümm, tökvéletlen sorrendben Gergő, Lippai doki, Lipták, Sally, Bride, VidaLaci huhh a Gergőnél ott van Vigh Szabolcs Papp Norbert ha valakit kihagytam bunkóbunkóállat vagyok, de nemdirekt, esküszöm. Ja, és én is.

Na most ez álszerény, öntelt, vicces vagy mi volt?
Hát én viccesnek szántam. Hogy tudom ezt elmagyarázni? :-) A szmájli sz.rt se ér.

Az összhangra törekszünk, rajzstílus közelítve satöbbi, de nem várok senkitől olyat, amit nem szeretne csinálni. Nna.

Max

Farkas

Farkas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 367 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 17:29

Mullinshoz: el lehet persze rajzolgatni, de ehhez _latni_ kell...

Farkas

Farkas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 367 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 17:27

Vallejo - hihi:)

Még csak az hiányzik. Szinte a hónaljszagát is érezni némelyik csávónak - de a nyögéseket frankóra hallom, amíg kitartja a pózokat:)

Ezt éppen akartam kérdezni: amit irtal, az azt jelenti, hogy kettőtökön kívül mások is fogják illusztrálni az új Magust? Ha igen, meglesz-e a látványvilág egysége? (nem teljesen ide kapcsolódik, de pl. az emlitett téren szvsz. példaértékű az EarthDawn alapkönyv: rengeteg kiváló rajz - node az összhang?)

Farkas

Farkas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 367 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 17:20

Max: most komolyan, nem lehet igaz, hogy szerinted nem működne, ha a közönség kívánságai szerint kéne borítót alkotnod...Jancsika lovagot kér, Béluska tájképet, Zolika aquirt, Tiborka mindegy, csak mágusos legyen, én meg egy nagy mellű nőt. Most mi ezen a nehéz?:)

Az USS Holmes az fent van valahol? (legalábbis most igy nem ugrik be, hogy lattam volna.)
A Larry Elmore technikai értékelést színesre vagy ff-re érted? Bár az már nem tartozik a technikához, de a Dragonlance első magyar kiadás borítói nagyon jók (bár nekem nem ez fajta színes-szagos stílus a kedvencem), viszont a második kiadás,(ami mostanaban jelent meg, a kemenyboritos) szvsz sokkal gyengebb boritokkal "buszkelkedhet".

CraigMullins: megrázó...
és ha lehet ilyet mondani, néha a vázlatai még jobban tetszenek.

...bár ez kissé OFF

_Lord Aries (NPC/NJK)

_Lord Aries (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 17:16

Ja, Amon. Te nem vagy bunkó, és ultrafikatív se. De valamiért fújsz rám.
Az első magusba csak én rajzoltam, ne haragudj, ez tárgyi tévedés volt. A későbbiekbe mindenki hozta a maga kendvenc artisztját, és semmi bajom se volt ezzel :-)
A mostani Magusba én magam, és Gergő is hozzuk kedvenc artisztjainkat. Mert jók. Tele lesz velük a Magus, bírom őket nagyon.
Igazi egyeduralkodó fasiszta vagyok, mi? :-)
Max

_Lord Aries (NPC/NJK)

_Lord Aries (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 17:09

Farkasnak még:
Maksz voltam a németeseknek, németórán húztam fel a nicket 1980ban.
Azóta inkább mekszelnek, mert a világnyelv a jenkiké.
Ja igen asszem ha Boris Vallejo csinálna Magusborítót, az egy barbáros feszítős bodybuilder lenne, mióta lecserélte a csaját a Judyra, vagy hogyhíjják, azóta kis sorayamás krómokkal. Merev lenne a kép piszokul, túlizmolt, jól láthatóan fotóbadis kezébe csíptetett fantáziátlan középkori csatabárddal, két-három csajjal, elkent olajháttér előtt. Dögös színek, kib..ul kipöcsölt, tökéletes olajtechnikával feltett testek, kiváló anatómia és perspektíva, a háttér flat és könnyed ecsetvonásokkal húzott.
Kib..ott maguskonform stuff volna, asszem :-)

Szerintetek?


Mandrenornak: Nem szívesen adnám fel a két betűt, de télleg az uszony a gyenge pont. Usébtit megfontolom. A Magus monszták azért nem jók, mert (még) nem Magus-fannak is el kell tudni olvasnia :-)

Mandrenor

Mandrenor

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 102 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 17:06

Max:
Ha már mindenképpen maradnak az állatfigurák, nem lehetne csak az első betűt figyelembe venni? Oszt lehetne tényleg unikornis uszony helyett. A sólyom így úgyis kilóg a sorból. Kecske meg káposzta meg mifene megmaradna... :)

_Lord Aries (NPC/NJK)

_Lord Aries (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 16:55

Farkasnak válasz:
Saját értékskálámon a kép grafitverziója kilences. A borító an block tízes(lesz), a previewen egy csomó placeholder grafika van, annak az értékelését nemtom, talán hetes. Az eddig megfestett special edition színes olyan hetes. Még nagyon mozog, nincs kész ugyanis.
Skála: 10es a Futár, a jelenlegi kedvencem. U.S.S. Holmes szintén. Kilences a Hobb. Négyes mondjuk a Legenda. Egyest még nem adtam ki a kezemből, bár rajzoltam :-)
Kettes a fanfár a nemtommikért második része.
Larry Elmore technikailag tizenkettest tud, a képei...hmmm, nemtom. Technikailag Craig Mullinst soha el nem érhetem, mert született kolorista. Brom képeiből a legszarabb hatos, a legjobb huszonöt körül.
Ebből is látszik, a tízes skála nem Leonardoé, az általam most leadható maximum a tízes, ha minden összejön és vért pisálok az igyekezettől.:-)
Max

_Lord Aries (NPC/NJK)

_Lord Aries (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 16:45

Szasztok!

Hát, mintha kicsit elcsúsztak volna a dolgok...
Az RPG.hu egy remek fórum, a mindenféle ismertetők meg más stuffok mellett félig-meddig találkozhatunk is egymással - bár a nem-személyesség azért (nekem) zavaró.
De azt hiszem, valahol elbeszélünk egymás mellett. Egy borító preview-ja azt jelenti, hogy betekinthettek, amolyan werkfilm-szerűen (ráadásul előre), egy termék belső világába, és nem azt, hogy XY belerajzolhat a Magus borítójába. Ez nem azért van így, mert XY béna, én meg vagyok a Kihaénnem, hanem mert nem működik. A világon sehol. Nem csak azért, mert nyolcan tízféle ellentétes irányba huzigálnák a dolgot (olvassátok el alább), hanem azért, mert ez nem valami alkotótábor egy klassz záróképpel, hanem egy üzleti termék. A tulaj kijelöl egy felelőst, aki kitalálja, megszervezi, elkészíti, leadja. Ez a mókuskerék része. Nem én találom ki, ez a realitás.
Másodszor. Tiszteletteljesen megjegyezném, hogy az, hogy én most itt - meglehetősen nem gyakran vagyok a neten - megszólalok a témában, nem azt jelenti, hogy tűrnöm kéne mocskolódásokat, vagy ügyesen építő kritikának álcázott piszkálódásokat. Sok, alább emlegetett művészt valami égi magaslaton emlegettek, én pedig egyforma udvariassággal válaszolgatok nagyon különböző szintű "kérdésekre", talán pusztán amiatt a tény miatt, hogy itt vagyok.
Mert viccesen fogalmazok, vagy mert nem tartok három lépés távolságot, (még mindig) nem hiszem, hogy hátrányba kéne kerüljek azokkal szemben, akik fejlett marketingérzéküktől vezettetve fentről nyilatkoztatnak ki. Tényleg nem érzitek, hogy beszélek Veletek, Hozzátok?
Amikor valamiről azt mondom, hogy pl. szerintem bonyolultan szép, az nem a ti fikázásotok...egyszerűen így gondolom. :-)
Mondok egy példát. X, akiről a nickje alapján nem tudhatom, hogy tizenkét éves mangafan, verekedős falurossza, vagy egy jóakaróm álnéven, esetleg egy régi tanárom, azt írja, hogy az agár egy hülyeség(közben Z dicséri az állatokat). Erre én azt mondom, az agár azért, mert AGár. Az illető megdobál, mert öntel bunkó p.cs vagyok. Ez nekem rossz, Odaírom: háttekivagy? Válasz: te hülye b+ oilyan magasról már nem látsz ide le, kis parasztra, mi?
Közben minden válaszom mindenki magára rántja. Nem tudok így kommunikálni, jajajajajjj.

Segítsetek.
Max

Farkas

Farkas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 367 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 16:39

Utolsó megjegyzés: mivel nem sztenderdizálható, hogy mi tartozik a Magus látványvilágához (vagy legalabbis sokkal nehezebben, mint más, egységesebb hangulatú rpgk esetében), bizonyos, a racionalitas altal tágra (vagy éppen szűkre) szabott határok között mindenki azt vár el egy Magus borítótól, amit akar. Hogyha az alkotás ezen ún. határok között van, de neked mégsem tetszik... az szívás:)

Farkas

Farkas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 367 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 16:31

Kéretik észrevenni azt a bizonyos smile-t!!!

Más:

Fölvázolok néhány hipotetikus helyzetet, kapcsolódó kérdésekkel:

Ha Larry Elmore rajzolta volna a Magus boritot, akkor
a) Magusos
b) Dragonlance-es
c) Larry Elmore-os
lenne az a bizonyos borító?

Hasonló variációk képezhetők mondjuk J. Laubensteinre, Alan Lee, stb.

Amúgy komolyra fordítva a szót:

Max, Te hogyan értékelnéd ezt a képet a saját értékskáládon?

Megint más: Szigorúan szvsz: gyűjtők, régi Magus-fanok megnyerésére tfh alkalmas ez a borító, de mi a helyzet a potenciális új vásárlókkal... Persze ez nagyon szubjektív, de szerintem vannak ennek a poén borítónak bizonyos hátrányai... Azért, nehogy nagyon alászaladjak: ez a pentagrammas koncepcio lesz a második, x. utannyomason, tomegeknek szóló könyv borítóján is?

chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2025 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 16:20

OMFG.

A félreértések bazinagy elkerülése végett: a Tikosra én dobáltam a ganajt. Viszont szerintem Max még mindig jó nekünk. Indokok lejjebb.

A "magus nem manga rpg!"-szindrómás egyéneknek üzenem, hogy ha szerintük ez a borító mangás, akkor még nem láttak eleget a keleti kollégák (meg a nyugati követőik) stílusából.

_Larkin (NPC/NJK)

_Larkin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 16:07

FARKASnak:

Teljesen Maxes...

Larkin

Menmaatre

Menmaatre

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 3547 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 16:06

Hello!

"ez a kép nemhogy nem Cx-es, de annyira nem is Max-es"

Esetleg változott Max stílusa?

Tényleg, Max ha erre jársz áruld már el nekem, hogy Meksz, vagy Maksz vagy-e! :)

Menmaatré

Farkas

Farkas

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 367 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 15:58

Ne haragudj, Max, de ez a vita eljutott arra a pontra, amikor le kell írnom: szerintem ez a kép nemhogy nem Cx-es, de annyira nem is Max-es!:))))

Csakhogy tényleg konkrét, kézzel fogható okosságokról vitatkozzunk.

_Larkin (NPC/NJK)

_Larkin (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.09.24, 14:56

Szervusztok!

Más:
Max és Gergő: Sok tájképet az alapkönyvbe (is). Alaphangulatot teremtenek!

Üdvözlet

Larkin

kismano

kismano

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 14:33

nah...

Béna vagyok... :)

http://w4u.astrolog.hu/insane/Misc/xmagus003.jpg

kismano

kismano

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 14:27

Még két kontárkodás:

http://w4u.astrolog.hu/insane/Misc/xmagus002.jpg

és

http://w4u.astrolog.hu/insane/Misc/xmagus003.jpg

Tüzelendő a hangulatot... :)

Üdv
K.

Kormi

Kormi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 323 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.09.24, 14:02

Uset-heb
Uschaya

(így hirtelen, nem puskázva a M.A.G.U.S. - magyar szótárból; remélem, jól írtam őket)

Csaó:

Körmi


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]