Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Toreador (Darksheer)


 • Válasz írásához lépj be
18 hozzászólás érkezett eddig

_Darksheer (NPC/NJK)

_Darksheer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.20, 06:04

Igen, most pl. betévedtem. Kösz.:-)

Darksheer

_WhereCoyote (NPC/NJK)

_WhereCoyote (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.06, 20:53

Szia!

Nem tudom, olvasod-e még a hozzászólásokat, de csak most volt időm (megint) novellákat olvasgatni. Szóval, csak gratulálni tudok! A felvezetés, a felismerés, miről is van szó, annyira profin sikerült, hogy le se tudtam tenni, egyben elolvastam az egészet. Nem szeretem a vámpíros sztorikat, a Vampire világát sem ismerem, csak amit hallottam róla ismerőseimtől, de ettől függetlenül nagyon ütős a sztori, az írás, meg minden (azokkal az apró hibákkal együtt is, amiket lentebb említettek).

Gratula!

Tisztelettel:

Coyote

_akasa! (NPC/NJK)

_akasa! (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.11.06, 01:15

Írj visssza!!!!!!!!!!!! Nem hagyhatsz így, értetlenül!!! Tessék válaszolni az emilemre. Mellesleg tetszett, bár ez jobban.
Akasa

_efa (NPC/NJK)

_efa (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.24, 20:59

Nagyon tetszett!
Az alap bajom csak az egész vámpir koncepcióval van!Az alap ha meghalt nincs asztrálja!Marad a félelem a tüztöl és a naptól. Meg az emlék milyen volt embernek lenni. Az emlék milyen volt embernek lenni de ez egyre gyengébb ö pedig átalakul egy csúcs ragadozóvá. De az amerikai novellákban ez a koncepció eltünt mert erröl nagyon nehéz irni. Ha Werwolfos elképzeléssel hasonlitjuk össze még mindig a legjobbak között van!!

HalfDemon

HalfDemon

  Gonosz Házimacska

 • Fórumita
 • 603 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.19, 17:39

Nagyon jo! Komolyan, egyike annak a rpg.hu-n meggjelent irasnak, amit papir alapon is barmikor elolvasnek.
Summa summarum, mivel nem kenyerem a tul hosszu dicsero irasok, maradjunk annyiba, hogy jo. :D

pp_lord

pp_lord

  Lapka Malac

 • Fórumita
 • 697 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.19, 13:43

Hülye vagyok, elfelejtettem százalékot adni.

pp_lord

pp_lord

  Lapka Malac

 • Fórumita
 • 697 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.19, 13:42

Nagyon jó. Gratula.

_Gaark (NPC/NJK)

_Gaark (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.16, 08:18

nekem is nagyon tetszett. Conchita eleinte még Concita, de ez legyen a legnagyobb gond. Osztom egyébként a véleményt, hogy az eleje jóval ütősebb volt mint a vége felé. Le a kalappal. Klánnevek használata valóban kicsit zavarossá tette, akik nem ismerik a játékot így nem tudják annyira élvezni. Én titkon reménykedtem egyébként, hogy sem klánnév, sem "vámpír" kifejezés nem fog benne szerepelni, olyan szépen indult :D de mondom, hatalmas gratula, élvezet volt olvasni, várjuk a folytatást.

Syttha

Syttha

  Galliard

 • Fórumita
 • 119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.15, 09:56

"Attraktált", "előkelőtlen" - az ilyenek nagyon bántották a szememet, de ezektől eltekintve kitűnő novella. Én is várom a folytatást!

_Asfodelus (NPC/NJK)

_Asfodelus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.14, 21:57

Nagyon jó. Először én is megrémültem, hogy mennyire hosszú, de aztán egész gyorsan átrágtam magam rajta. A közepe egészen kiváló, lendületes, izgalmas,magával ragadó. A klánnevek alkalmazása szerintem annyira nem zavaró, de valóban, kissé félrelrtelmezhetővé/zavorássá tesz bizonyos szövegrészleteket! VÁrom a Malkáv folytatást!

gillz

gillz

  zombidroid

 • Archívum
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 18:22

Bár meglepően hosszú volt, ugyanilyen meglepetést okozott, h végig kellett olvasnom... nagyon tetszett. Egy dolog zavart kicsit, az, h egy idő után klánnévvel utaltál a vámpirokra. Ez elvitt az illózióból egy keveset.

Lepus

Lepus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1156 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 18:08

Nagyon klassz lett.
Viszont ami nagyon szembetűnő és zavaró, hogy egyszer csak elkezdtél a karakterekre "belsős" terminológiával, klánnevekkel utalni, minden felvezetés nélkül. Szerintem ettől kicsit zavaros, és a játékot nem annyira ismerők számára nehezen értelmezhető lett a novella vége.

_Amroth (NPC/NJK)

_Amroth (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.14, 15:45

Meg kell ,hogy mondjam igen tehetséges íronak tartalak.A mű ugyan nem tökéletes de elég kifinomult ahhoz hogy meg lahessen állapitani ezt egy tehetséges író alkotta.Nagyon jók a fordulatok a karakterek.Az Eiffel-tornyos dolog egy kicsit hibádzott de ennyi belefér.

_Darksheer (NPC/NJK)

_Darksheer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.14, 13:51

Igen, lesz folytatás. Annak idején elhatároztam, hogy mind a 13 klánhoz írok egy-egy novellát. Ebből kész van a Toreadoron kívül a Malkavita, azt hamarosan beküldöm, és egy Szabbat-ízű rövidebb történet is. Viszont eddig a Toreadorok-ról tudtam a legkönyebben írni, úgyhogy lehet, hogy Marc még feltűnik a színen.

Üdv

Darksheer

_spred (NPC/NJK)

_spred (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.14, 10:14

ja igen 90%!!!!

_spred (NPC/NJK)

_spred (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.10.14, 10:14

A végét elég nehezen tudtam követni.Az első fele nagyszerü és élvezetes, arra gondoltam, hogy ebből valami hallatlanul izgalmas dolog fog kerekedni, annyira profin, vezetted fel a történetet. Persze a vége egyáltalán nem amatőr de nekem kicsit csalódást okozott. Erőltetettnek tünik az új szereplők bevezetése meg az egész harc és az ellenségeskedés a két banda között, a névhasználat tényleg zavaros. Én azt vártam, hogy a főhős valamilyen családi belviszályba keveredik, ez sem lett volna túl eredeti, de úgy éreztem ebbe az irányba halad a történet. Szóval az erős kezdést a végén valahogy nem tudtad fokozni még egy látványosnak tünő akcióval sem. De 90%-ot megér:::D:):):))Gratulálok hozzá mert így is kimagaslóan jó írás lett.

Adhemar

Adhemar

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 669 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 09:23

Talán a legjobb novella, amelyet az rpg.hu-n olvastam. Le a kalappal. Egyetértek Raffyval abban, hogy különösen addig élvezetes, amíg fel nem pörögnek az események. Szerintem, ugyanis a harcok leírása, különösen a végén, nélkülözi a színeket, az izgalmat, a lendületet. Addig viszont zseniális. A történet elegánsan bontakozik ki előttünk és a cselekmény jól megkomponált.
Egy nagy bakit meg kell említenem: Az Eiffel-tornyot a történet után 50 évvel építették, tehát nem emlegetheti Marc abban a - szellemes - megjegyzésben.
(ja, és a szóismétléseket, meg néhány fantasys szófordulatot ki lehetne iktatni, de ezek csak kicsinységek) Gratulálok, és köszönöm a Neked a kellemes reggeli szórakozást. Jól indul a napom.

Raffy4

Raffy4

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 402 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 07:49

Elolvastam. (huh!)
Csak a kíváncsiság kedvéért bemásoltam a word-be, és harminc oldal lett. Egy feleekkora művet is érdemesebb lett volna feldarabolni, mert sajnos - tapasztalatai szerint - minél hosszabb a novella, annál kevesebben olvassák el.
De ha már ennyit fáradtál vele, megérdemled, hogy megdícsérjenek.
A sítlus: ötös. Párizs hangulatát a XIX. század első felében nem is lehetett volna érzékletesebben ábrázolni. Az itt-ott elejtett francia szavak, utalások ütnek.
A karakterek: a neveikkel nem mindig voltam kibékülve, és a személyiségük sem jött mindig át az íráson, a főhősét leszámítva persze. De ez is valahol elismerésre méltó.
A történet: jó. Határozottan jobb, mint akár a klánregények némelyikéé, de azt hiszem, azok nem is viszonyítási kategóriák. Mégis: számomra addig volt a leginkább élvezhető, amíg a klánok nem nevesültek, amíg a szabbat nem került a képbe. Ugyanezt rontottam el több sejtelmesen induló vámpír-novellámban, hogy belekötöttem a white wolf világába - miközben az olvasó erre magától is rájött volna. Ugyanezért a cím sem tetszik, bár valószínű el sem olvastam volna, ha más címet adsz neki - vampire-novellát akartam, vampire-novellát kaptam.
Összesenjében 70% - azért nem kevesebb, mert van benne lendület, ami vigye; de azért nem több, mert kvalitásokkal jobbat is tudsz ennél írni; ez a kifinomult írásmódon látszik.
Folytatás lesz?

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6530 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.10.14, 07:49

Toreador (Darksheer)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3124


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]