Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Szintelenul (Uray Hunor)


 • Válasz írásához lépj be
15 hozzászólás érkezett eddig

_Gaark (NPC/NJK)

_Gaark (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.04, 10:14

túlvilág, fásult lelkek, dübörgő zene, tömeg, füstalakzatok, kihalt utca meg a kislány átváltozásából nekem az jött le, hogy a gyerek megevett egy bélyeget, de már tényleg csak azért mert nem tudtam hova rakni. a többi nekem is homály.

Gabriell

Gabriell

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 1224 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.03, 22:51

Hmmm,elnézést,lehet,csak én értem félre a végét, de én úgy értelmeztem,hogy a férfi megőrült kicsit,és sorozatgyilkossá vált.
Lehet,tévedek,de nekem ezt hozza elő az utolsó rész,és az elötte lévő hintás eset.

stargazer

stargazer

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 775 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.03, 21:01

Szerintem nagyon rendben van. Azt hiszem mindenre magyarázatot ad, és mindent jogossá tesz a lélek zaklatottsága. Ilyen állapotban ilyen őrült csapongás teljesen helyénvaló. Át tudom érezni. Úgy látszik nem sokan élnek át hasonló dolgokat.

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.03, 13:04

Endrosz:

Nem empatiaval szeretnek egy novellat olvasni. Ha majd egy baratom vallomasa lesz ilyen, akkor majd massal fogok foglalkozni, de amig egy novellaval van dolgom az vagy jol van megirva vagy nem.

Endrosz

Endrosz

  Kicsicsillag

 • Fórumita
 • 875 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.03, 12:26

Whoa. Ahogy en latom, ez egy nagyon szemelyes vallomas novella-formaba ontve. Innen nezve kituno darab, minden a helyen van benne, sot! Utalok pontozni, de ez lehet mondjuk 90%.

Ellenproba: kepzeld el, hogy valaki elveszti a kedveset (en is lattam mar hasonlot, egy baratomnak a 28 eves feleseget vitte el a rak, egy 6 honapos csecsemo maradt utana), es osszefuggestelenul zokog, motyog, nem tudja, mit csinal... Es utana probald meg ezt csiszolt mondatokkal tortenetbe foglalni.

Amikor az ember ertekrendje, vilagnezete borul, nem megy konnyen. "Feloklendezi", ami eddig fontos volt, hogy mas helyre kerulhessen.

Akarhol tartozkodva (buszon, reggel teat fozve), akarmikor (beszed kozben!) elkapja egy transzcendentalis elmeny, ahol semmifele realitasa nincs fel meternek vagy kettonek vagy negyvennyolcnak, inkabb Freud Alomfejteset vagy a Dante-fele Pokoljarast erdemes elovenni, ha valamit nem ertesz...

Aki nem jott be: probaljatok meg sokkal nagyobb empatiaval ujra elolvasni. Ezt a tortenetet nem egy forgatokonyv, hanem egy lelkiallapot viszi elore.

_LacErta (NPC/NJK)

_LacErta (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.03, 11:34

Én már jártam ott! Sőt hoztam egy szuvenírt is...valami gyűrűfélét. :)))

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.03, 10:37

Szvsz nem arrol van szo, hogy voltunk-e mar ilyen helyzetben vagy nem, hiszen ilyen alapon a Gyuruk Urat az egadta vilagon senki nem elvezi, mert meg soha nem jart Mordorban. Egy mu feladata szvsz sok mas mellett epp az, hogy olyan eszkozoket hasznaljon, hogy az olvaso elhiggye, hogy megtortenik vele.

_LacErta (NPC/NJK)

_LacErta (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.03, 09:01

Ilyen helyzetben az ember tényleg csak egy szürke árnynak érzi magát, és úgy jár a világban mintha egyedül lenne.
Szerintem nagyon elkaptad a pillanatot. Talán tényleg volt már részed olyanban, mikor elveszítessz valakit, aki nagyon fontos volt.
Ilyenkor tényleg bármire képes lenne az ember, hogy megváltoztassa, ami történt...,ha képes rá akár fel is támasztaná az illetőt, akár a lelke árán is. Javíts ki, ha tévedek, de a sötét árnyak és a gonosz "kislány" az illető saját démonai.
Kívánom mindenkinek, hogy soha ne találkozzon a sajátjaival.

_Qanor (NPC/NJK)

_Qanor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.03, 01:07

Ezek szerint talán azért nem tudtam beleélni magam, mert sohasem voltam még ilyen helyzetben?
Sarics: azt mondjuk elhiszem neked, hogy ilyen helyzetben kusza gondolatok cikáznak keresztül az agyon. Talán erre utal az egész novella tudatos szerkesztése is (?) - úgy mint az abszurd dámákban.
Viszont ehhez már túl szimpla az én felfogásom... :)

_sarics (NPC/NJK)

_sarics (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.02, 20:32

Sziasztok,

aki még nem érzett ilyet az nem tudja milyen. Ha egy ilyen szomorú esemény történik az emberrel akkor ilyen minden.

szerintem talált.

üdv,
sarics

Uraniumbanyasz

Uraniumbanyasz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 153 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.02, 18:15

a túlvilági utazás, és a tudós-klónozás kicsit sok így 1ütt, talán csak a tudósos dologra kellett volna rámenni

_Qanor (NPC/NJK)

_Qanor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.02, 13:16

Valahogy úgy éreztem, hogy túlságosan is sok szála volt a történetnek a hosszához képest, melyek viszont összkuszálódtak, és az egyiknek sem lett igazán valódi befejezése.
Viszont az alapgondolat és a kiragadott képek nagyon tetszettek. Talán ha valamivel hosszabbra írod, jobb lett volna...

Raffy4

Raffy4

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 402 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.02, 10:45

Klassz neved van, amikor megláttam a főoldaln, rögtön eszembe jutott minden a múltkori írásodról. Nem érzek ahhoz képest sem előrelépést, sajnos.
Nagyon szép témát választottál, amiről minden érző és szerelmes ember elgondolkodik. Nekem is nponta fordul meg a fejemben, mi történne, ha a távollétmben a kedvesemet elütné egy autó... de ebből a történetből semmi részlet nem derült ki a lányról, az esetről, a szüleiről, az életviszonyairól. Mintha a főhős is egy szürke, jellegtelen kísértet lenne - és nem csak az őt ért tragédia miatt. Ha a mondanivalóból azt kellett volna kiszűrni, hogy itt a srác jól megklónozza a halott szerelmét, akkor ez egy nagyon nagyon rossz csattanó.
Ami viszont szerintem a legrosszabb húzás volt, az az "elrugaszkodom a földtől és megkeresem a túlvilágot" - effekt. Ha ez ilyen könnyen menne! Ez most egy misztikus, vagy egy tudományos történet? Vagy a patkányos-öregedős rész, vagy a misztikus árnyékvilágos, a kettő együtt sok, körülbelül úgy, mint amikor az ember beszéd közben azt mondja, hogy "de azonban".
Stílus továbbra is jó, a megfogalmazás remek, de sokallom a tőmondatokat. Az élet apró jelenségeinek leírása (hangosan súgdolozó öregasszony pl)zseniális. Van ötleted, van tehetséged, miért nem írsz jobbat?

_KaRMoS (NPC/NJK)

_KaRMoS (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.02, 01:00

Most akkor nem szedem cafatokra a suta-sánta képeket és fordulatokat. De vannak.
Viszont legalább nem nagyon volt értelme az egésznek. Mi köze a fioláknak a hajjal bármihez is? Mi van az öregséggel, meg a harccal ellene? Minek bele patkányok? Túl sokat markolsz....

Mindemellett, még a Túlvilágon is, ha én csókolózom, és tőlem fél méterre valaki bámul, akkor kitolom a kis kíváncsi szemét. De ez a része teljesen off volt.

Amennyiben tényleg életed egy szörnyű tragédiáját akartad kiírni magadból, akkor igaza van Lacnak, kevés ez a novella ehhez a nagy érzéshez.

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.02, 00:53

Jo a tema, tul jo. Nagyon nehez, mert rohadtul el van csepelve, es eredetit kell hozni, hogy ne legyen unalmas. A novellanak szvsz nem sikerul felnonie a feladathoz, nagyon nem...
Egyetlen jo resz az, amikor a kislany kiszall a hintabol, felno, majd gonossza valtozik, ez tetszett.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6332 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.02, 00:53

Színtelenül (Uray Hunor)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3231


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]