Ugrás tartalomhoz


Fotó

Tengeri hadviselés Yneven


 • Válasz írásához lépj be
292 hozzászólás érkezett eddig

Torgar

Torgar

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 269 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.27, 12:11

Nem tudom itt mennyire illik beírni ezt az oldalt de én mindenképpen ajánlanám Timba honlapját (timba.biz)...ha ott kutakodsz egy keveset meg fogod találni amit keresel csak győzd végigolvasni! :D

alal

alal

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 417 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2006.01.26, 00:04

Hát nem tudom, milyen hajóleírások kellenek neked. De a Szörkecsukylasoknak van egy kisebb írása a honlapjukon. http://www.szurkecsuklyas.hu/vizijarmuvek.htm
Ha igazi hajókat szeretnél látni, akkor ajánlom a google-t és a vitorlas.lap.hu-t :)

_Khobarr de la Gor (NPC/NJK)

_Khobarr de la Gor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2006.01.25, 18:26

Nem tudtok valahol egy jó oldalt, ahonnan hajók leírásait tudnám beszerezni? Tengeri kalandot készítek, és nem szeretek hiteltelen lenni... Csak ebben a témában még soha nem dolgoztam. Ha van valami ötletetek, kérlek mondjátok, mert sürgős lenne...

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.29, 11:07

én inkább cs2160-nal értek egyet, és a kiegyensúlyozatlanságra szavazok. nem hinném hogy az akaratátvitelt minden állatra külön tanulmányozták volna, az utolsó hangyáig.
ha meg igen, akkor találtak volna módot a krákok és vizikígyók vizsgálatára is.
a besti következetlenségéről lehet szó, nem a mentális immunitásról

Ghat

Ghat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.29, 00:48

A krák nem mágikus természetű lény, de én Sonkoval értek egyet: elvileg lehet, csak senki sem képes rá.

Amúgy a cápákra, ha tud hatni akkor az talán azért van, mert azt valaki már tapasztalati, vagy egyéb úton már kifejlesztette, de sokkal könnyebb a halászokkal befogatni egy-két élő cápát kísérletezés céljára, mint rábeszélni őket, hogy szerezzenek nekem egy élő krákot. Vagy inkább kettőt-hármat, mert esetleg a félresikerült kísérletezés alatt néhány elpusztulhat :gyagya:

De , ha rádumálod a halászokat, és épp találnak is egy egész falkával, akkor se biztos , hogy sikerül befogniuk :D

Dehát, próba szerencsétlenség! ;)

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.27, 19:32

Egy sokkal egyszerűbb magyarázat: A Besti készítői igen érdekes elgondolások alapján osztogatták a szörnyek immunitásait. :)

Egyébként az alapján, hogy még a démonokra is lehet mentálmágiával hatni (megfelelő drágakő, képzettség, vagy mágia segítségével) és az alapján, hogy minden élőlénynek van lelke (és így asztrál és/vagy mentálteste) nem hinném, hogy bármelyik eas-en honos lény immunis lehetne az A/M mágiákra. (Egyes speciális eseteket kivéve, pl kuvarc.)

Sonko

Sonko

  Távgyógyító

 • Fórumita
 • 3270 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.27, 19:19

Valószínüleg nem is immunis, csak még nem született olyan varázsló, aki elégé bele tudná élni magát egy tengeri kígyó (némileg az emberétől eltérő) lelki világába bigsmile.gif


Én is úgy gondolom, hogy annyira mérhetetlenül eltér a lelki felépítése, hogy az általunk ismert mágia nem igazán hatékony ellene - ill. olyan sok energiát igényelne, hogy kivitelezése gyakorlati lehetetlenség. Mintha egy hegyet akarnál telekinézissel mozgatni - ELVILEG megteheted....

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.27, 17:55

De a lelkiviláguk beleélése dolog szvsz etzekre is vonatkozik, szal nem hinném hogy cápánál durvábbmegjelenik egy ilyen varázslatra.
Ez a lelkivilág dolog gáz nekem. Cápát lehet hyívni, mert annak ismerem a lelkivilágát, krákot meg nem? Ez milyen dolog? Vagy a krák mágikus természetű lény?

Ghat

Ghat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.20, 16:32

Valószínüleg nem is immunis, csak még nem született olyan varázsló, aki elégé bele tudná élni magát egy tengeri kígyó (némileg az emberétől eltérő) lelki világába :)

Egyébként az adott varázslattal valóban lehet szörnyeket hívni, bármilyet amelyik nem rendelkezik mágikus tulajdonságokkal, és elvéti a mágiaellenállását..

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.20, 15:59

A bibi csak annyi, hogy az említett varázs az égvilágon semmi hatással nem lesz az említett két szörnyre. Egyrészt ott az immunitás (bár hogy egy állat/szörny mitől lesz immunis a lélekre ható mágiákra... :( ) másrészt, ha jól rémlik, az adott varázslattal csak közönséges állatokat lehet megbűvölni.

Ha már bestiknél tartunk: Én inkább befognék néhány tengeri óriást, mindenféle akarat és érzelemirányító varázst bocsájtanék rájuk, aztán ha kell, ráuszítanám őket az ellen hajójára. :)

Toron már úgyis uralja a Quiron tengert néhány ezer éve, ennyi idő alatt biztosan eszébe jutott ez valami elvetemült hadvezérnek, boszorkánymesteri klánnak...

Ghat

Ghat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.20, 15:44

Természeti lények megidézése:

Szféra: Természet
Mana-pont: 21
Erősség: 8
Varázslás ideje: 3 kör
Időtartam: 2 perc szintenként
Hatótáv: 15 mérföld sugarú kör
Mágiaellenállás: Asztrális

A varázslat erősítése 7 Mana-pontért 1 E-vel történhet.

Krák:

Előfordulás : Ritka
Megjelenők száma: 1
Termet: Ó
...
Asztrál ME: immunis
Mentál ME: immunis
Inteligencia: alacsony

Aipus Laevys, a tengeri kigyó:

Előfordulás Ritka
Megjelenők száma:1
Termet: Ó
...
Asztrál ME: immunis
Mentál ME: immunis
Inteligencia: alacsony


Valami derengett, ezért kikerestem nektek konkrétan, gondolom látjátok, hogy szerintem mi a bi-bi :)

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.20, 11:06

A lényidézésnél egyértelműen az első idézőé az előny. Ha a dög aluilról támad, mondjuk krák (szvsz durvább mint a tengeri kígyó), akkor az ellenséges mágiahasználó jó eséllyel csak akkor tud reagálni, amikor a dög már lecsapott az első matrózokra, talán már egy árbocot is megroppantott, stb.
Addig jó eséllyel nem is érzékeli, van a csatában más dolga is , minthogy még szörnyekre is figyeljen.

Ghat

Ghat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.14, 17:58

Mázsás kőlövedék röptét sem olyan egyszerű azért szerintem befolyásolni, főleg úgy , hogy pontos is legyél. Meg persze az ellen is ugyanazzal a mágiával befolyásolhatja a röptét , mint a küldő, csak neki nem kell céloznia, csak azt próbálja elérni vele , hogy ne pont oda menjen ahova eredetileg ment volna :(

Sigmund úgy látom nem fárasztottad, magad azzal , hogy el is olvasd, amit írtam, de nincs harag :ejj:

A víz fagyasztása már érdekesebb mágiaelméleti kérdés, mert ugye, hogy választasz le 200l vizet az óceán egészéről , hogy külön hathassál rá. Mondjuk megoldható egy-két jól elhelyezett fagykitöréssel is, de egy vitorlás esetében ez valóban csak a kormánylapát környéke ellen igazán hatásos. Mondjuk a hajó egyből sokat veszít az irányíthatóságából, amíg egy ellenmágia nem hatástalanítja(mondjuk a kormánylapát hevítése esetén nem kell a teljes jégtömböt szétkapni, mert egy pillanat alatt kicsúszik belőle, ahogy az első miliméter megolvad :) )

A tengeri lények idézése is jó ötlet, mondjuk akkor viszont a két mágiahasználó elküzdögethet a lény agyán, hogy ki is irányítsa az adott másodpercben :lol: , a legszebb az , ha két kb azonos mágiahasználó kimerül és a végén az irányítását vesztett tengeri herkentyű elnyeli mindkét hajót :(

Persze , ha a két mágiahasználó nincs egy súlycsoportban, akkor nincs miről gondolkozni :ejj:

cs2160

cs2160

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2487 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.13, 17:03

Vagy nem feltétlenül kell csak ilyen közvetlen támadómágiákat használni.

Mert lehet, hgy egy közepes hatalmú magitor nem tudja a mágiájával szilánkokra robbantani pl az ellenséges hajó árbócát, de pl a tudásával igazíthatja mondjuk egy kővető lövedékének az útját.

Szigorúan, hasraütés szerűen, például, sacc/kb 20 mp-ért befolyásolhatja annyira egy mázsás kőlövedék röptét, hogy az 100% célba találjon. És ez ellen nem véd a hajó rúnaterme sem. :pirul:

De el tudok képzelni olyan varázslatot is, amivel egy krákot irányíthatunk, és azt ráküldhetjük az ellen hajójára. Nyílt óceánon, brutális mágiahasználók akár tengeri kígyót is bűvölhetnek...

Vagy, ha mindenképpen a közvetlenebb módszereket választjuk, akkor egyszerűen megfagyaszthatjuk a vizet az ellenséges hajó kulcsfontosságú részeinél. (kormánylapát vagy evezősorok)

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.13, 16:52

vízvonal alatt némi mágiával ki lehet robbantani egy hajót, sé máris ki van gyak. iktatva a harcból. Tűz meg elemi erő kitörés, megfelelő erővel.

Ghat

Ghat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.13, 15:48

Ja, ha a mágiahasználók mégsem támadnak olyan aktívan, akkor viszont jöhet a hagyományos tengeri hadviselés :pirul:

Ghat

Ghat

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.09.13, 15:46

Nem tudom hány manapontot akartok adni egy-egy hajón levő mágiahasználónak, de a távolbahatás nem gyerekség, főleg ha még olyan erősségű mágiához szeretnénk tenni, ami komoly kárt okozhat egy hajóban , amit azért az ütközet előtt alaposan fellocsoltak. A matrózok ha tűzgolyóra nem is, de egy ballisztával kilőtt olajjal teli, lángoló "agyagkorsóra" azért számítottak. Ha mágiahasználók dagasztgatják saját vitorlájukat és csak védekeznek a saját hajójukon, /amit jó előre elláttak védő varázsjelekkel, gondolati uton aktivizálható vízszőnyegekkel a tűzek megfékezésére stb./, akkor azért egy mágikus támadás nem olyan egyszerű ellenük. Kb olyan ez, mint megtámadni egy varázslót a saját tornyában :sor: odaállsz a torony elé azt' nyomod neki a mágiát :D , ő meg odabent :P aztán ha már kissé túlerőltetted magad :ugri: akkorő jön :( :D :bugri: :D :D

Ennyit a támadó előnyéről :ugri: :pirul: :ugri:

vigo

vigo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1540 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2005.08.31, 18:58

Sziasztok! :(

Szomorú, hogy minden könyvben az nyeri az ilyen ütközeteket akinek gyorsabb a hajója...


Arkangyal ;) -t!ezzel bizony egyet értek, és ha nálunk tengericsata volt, akkor sosem bénáztunk a széllel, meg a hajóval...Úgyis mindenhol vannak mágiahasználók, tehát felesleges futni előlük.. (hacsak nincs valami nagyon jó okod rá :) )

Arkangyal

Arkangyal

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 336 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.08.31, 09:45

Sziasztok! ;)

Én személy szerint a római stílusú tengeri hadviselést alkalmazom ha a jkim ilyesmibe keverednek. A tűzköpők és egyéb naftavetők, valamint a nyílzápor után, egy leereszthető palló segítségével oldom meg, hogy a tengeri csata szárazföldi jelleget öltsön.

Magánvélemény: a Ynev-i tengeri ütközetek elengedhetetlen kellékei az antoh ( esetleg Arel ) papok valamint a csatamágiához értő személyek.
Bestiák feltétlenül jelenvannak hamár a papok is. Szomorú, hogy minden könyvben az nyeri az ilyen ütközeteket akinek gyorsabb a hajója...


Arkangyal :) -t!

Baali

Baali

  Nekromanta

 • Archívum
 • 2292 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2005.04.26, 22:45

Üdv!

Ulrich: kösz a linket. :(


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]