Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Megindult az endless.hu (brainoiz)


 • Válasz írásához lépj be
31 hozzászólás érkezett eddig

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2360 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.31, 01:00

Swifty: k***a humoros vagy, meg minden, de a poénkodásból bőven sok lett vóna egy post is.
Az írások meg feltehetően azért szerepelnek nem itt, mert a t. szerzők a saját oldalukra akarták őket felrakni. Talán meglepő, de nem lehet a világon minden a rpg.hu-n. Boldog új évet.

Swifty

Swifty

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 868 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.30, 23:31

és a 7 végtelen közé ezek után berakhatják Dan Cloutiert és David Aebischer-t
Amúgy ezek az írások nem fértek be az rpg.hu-ra, vagy miért kerültek amoda?

Swifty

Swifty

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 868 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.30, 23:27

ja, és Konovalchuk 2G, Cooke SH gólt lőt, és az a Keane csinált GWG-t, akit az Avalanche úgy rúgott ki, hogy a lába sem érte a földet.
Mondjuk védőről ment be a pakk, de azért ez akkor is jó poén.
és Aebischer 1. harmadbeli botos védése lett a week védése. juhé!

Swifty

Swifty

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 868 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.30, 23:25

hát ha már offolunk, akkor elmondanám, hogy a Vancouver Canucks remek meccsen győzött a Colorado Avs ellen.

_Reaper999 (NPC/NJK)

_Reaper999 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.30, 02:52

Balight: Míg ezek a szekták többnyire a 20. század kreálmányai (1-2 kivétellel) addíg a lavey féle sátánizmus alapjai sokkal de sokkal régebbiek annál. Ezek a szekták arra szolgálnak hogy elbolondítsák a szerencsétlen kisgyerekeket stb..stb a kemény hitpásztorok már írtak eleget ilyenekről. Ez elitélendő asszem ebben egyetértünk. Csak az a baj hogy a név -és az illető tudatlansága- miatt egybemossák az egészet. És szerintem joggal lehet kijelenteni hogy a kettő közül melyik a sátánizmus ha szó jelentését nézzük.
ja és "nyelvészkedés": Nem, nem várják el csak éppen itt derül ki hogy ki az aki elgondolkodott rajta, és ki az aki kapásból rávágta az ideológiája előítéleteit.

_Darksheer (NPC/NJK)

_Darksheer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.29, 16:44

Jahh, valamit kifelejtettem. A Matrix adaptációkért külön 90%.

whoisnot

whoisnot

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.29, 12:28

Mintha kissé nehezen fognátok fel, hogy ez a cikk miről szól, nem? Vagy csak az nem esik le, hogy a vitátok nem ide tartozik? Menjetek át egy tetszés szerinti vallás-fórumra.

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=f&f=6

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.04.22, 21:26

"Akkor kérlek mond meg nekem őszintén szerinted kik azok a zigazi sátánisták? "

Pont ezt felejti el Req a Scythe.hu-n! Alapvetésnek veszi, hogy az igazi sátánisták ezek a Sátán Egyházá-nak tagjai. Kifejti ugyan, hogy csak róluk lesz szó - de nem azt mondja, hogy ez a weblap arról készűlt, hanem, hogy azok hülye tévhitek.

De mitől tévhitek? Mért kéne az átlag embernek ezen szó hallatán erre a LaVey féle csoportusulásra gondolni?

Szerintem ki akarnak sajátítani egy a megalapulásuknál sokkal régebbi szót, amihhez rengeteg jelentés, asszociáció társúlt az idők során - és elvárják, hogy az átlag ember nyelvészkedjen mielött értelmezi a magukra aggatott jelzőt....

Kecske

Kecske

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 205 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.29, 08:41

Már bocsesz, de én olyasmire is emlékszem, hogy a vallás nem egyenlő a kereszténységgel, és vannak ateista vallások is, mint pl a buddhizmus és az milyen tök jó, mert csak.

_Reaper999 (NPC/NJK)

_Reaper999 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.29, 01:37

Donkartacs: Hát ezt megmondtad... Szóval a zigazi sátánisták nem mutatkozhatnak a világ előtt? Akkor kérlek mond meg nekem őszintén szerinted kik azok a zigazi sátánisták? De ha már ott tartunk azt is megmondhatnád kik a zigazi keresztények hiszen a kereszténységnek is van egy csomó változata (római katolikus, református stb..). De tudod mit? Képzeld én olyanról is hallottam hogy csecsemőket áldoznak, vért szívnak, rpg.hu-t olvasnak... Igaz ezeknek lehet némi valóság alapja mert tény hogy vannak ilyen szekták, de azok a bibliai értelemben vett sátánban hisznek, tehát eleve elfogadják isten létezését, míg a Lavey féle írások -amiről a scythe is szól- eleve elutasítják azt, tagadják a létezését! Látom mindannyian rendesen belekötöttetek a névbe ahelyett hogy utánnanéztetek volna mit is jelent valójában a sátán szó! A köztudatban a sátán szóról mindenkinek a bukott angyal, a pokol királya, Bill bácsi jut eszébe, ami igaz is (talán az utolsó nem...de, mégis) de a szó eredeti jelentése:ellenfél, vádló, tagadó! És ez a legfőbb ok amiért ezt a nevet kapta (a polgárpukkasztás is helyes elvégre látszik is hogy a jelentés nem mindenkinek jut eszébe és elég jól megbotránkoztatja az embereket). Tehát a lényege az hogy elutasítsuk a dogmákat, ne hajtsunk fejet a szentnek, tökéletesnek kikiáltott dolgok előtt hanem saját tapasztalás útján, és a saját elveink, akaratunk szerint éljünk! Remélem mostmár a gyengébbeknek is tisztázódott a név jelentése. Egyébként maga a sátánizmus nem csak Lavey tanairól szól, ez létezett már előtte is, ő csak összegyűjtötte a részleteket, kibővítette, és megalapította ezt az egyházat aminek elég rendesen üzlet szaga van elvégre egy sátánistának nem kell csatlakoznia semmilyen csoporthoz hogy gyakorolja ezt a vallást -én inkább életfilozófiának nevezném-. Szóval magáról az egyházról ez a véleményem, a tanokról meg nem...
Kecske: ha te a buddhizmus alatt a jin-jang szimbólumot értetted akkor maradj is annyiban, mert ebből csak az lett megemlítve, és nem arra akart kitérni hogy a sátánizmus a buddhizmus egy válfaja hanem hogy nincs eredendően jó, és eredendően rossz, mindegyikben van a másikból. Ezt jelképezi a jin-jang! :)
Nah, remélem most mindenki boldog, én meg megyek embert áldozni :D

Kecske

Kecske

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 205 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.28, 18:15

Balight: Azért kell a Sátánista megnevezés, hogy meg lehessen botránkoztatni a sok hülye vaskalapost. Tudod, mint amikor a kiscsávó zöldre festi a haját, nem azért mert az olyan jó, hanem hogy hadd bosszankodjon a hülye faterja.
Ebből a hozzáállásból a legtöbb ember felnőttkorára ki szokott nőni - legalábbis az értelmesebbje.

DonKartacs

DonKartacs

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 284 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.28, 15:23

Tiszteletem !

Csak egy pár szót a Scythe.hu -hoz :

Az egész oldal ugy ahogy van elentmondás.
Kissé ismerem a témát (tanulatam) és a valódi sátánísták első szabálya hogy nem mutatkozhatnak a világ előtt. Amelyikük ezt megteszi az halállal lakol.(huu). De valóban így van. A publikum elé kiteregetett "JAJ de nagyon sátánista vagyok" oldalaknak, és médiumoknak egészen biztos, hogy nincs semmi köze magához a valláshoz.

NA csak ennyit
Ja és Jézus valóban szeret téged. :)

Rorimack

Rorimack

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1647 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.28, 13:38

Darksheer: szerintem a kepregeny.neten talalsz tippeket, hogy hogyan tudnad beszerezni, ill. elolvasni a muveket.

:)

_Darksheer (NPC/NJK)

_Darksheer (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.28, 13:12

Hogy kicsit az eredeti cikkről is legyen szó, annak alapján amit leírnak róla, nekem nagyon megtetszett a Sandman. Főleg a Halál, mint helyes gót csaj:-) Tudja valaki hol lehet beszerezni a képregényeket?

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.04.22, 21:26

Én is végig olvasgattam a Scythe.hu-t és kb. erre jutottam:

- Ez egy nagyjából ártalmatlan, önmegvalósítást némi tradíció ellenes agresszióval keverő eszme, amit egy jól hangzó, polgár pukkasztó név mögé bújtattak. De, hogy minek is kellett neki ez a név...

Talán mert így meg lehet nyerni egy adag depis rockert? Fene tudja...

Nekem az tünt logikai bukfencnek, hogy mitől ez a sátánizmus? Ez egy baromi régi fogalom, amihhez számtalan képzet társúlt az idők folyamán. Amiről ez a Req gyerek ír, az a LaVey által alapított Sátán Egyháza. De, hogy mér ezt jelentené a sátánista szó? Nekem úgy tünt, ez meg sem fordúlt Req fejében...

szal nekem az egész oldal (meg ez a vallás) kissé céltalannak tűnik, hiszen manapság egy átlagos menedszer hasonló eszmékkel él - mindenféle humbug nélkűl... :D Kissé elborúlt játéknak tűnik az egész. A filozófiájában nem látok semmi különlegeset, és azt sem látom minek e köré vallást szervezni.

Az mondjuk poén, hogy a végén a biblia kvíznél a "kiforgatod a Biblia szent üzenetét, mert nem AKAROD érteni! térj meg, Jézus szeret téged!" választ helytelennek írja ki a kiértékelésnél :) ...

De szvsz. hanyagoljuk itt ezt a témát.

Kecske

Kecske

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 205 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2003.12.28, 08:12

Az ugye teljesen világos, hogy ami azon az oldalon van, úgy, ahogy van lököttség. Persze ahhoz bele kell olvasni, hogy ugye az ember felfigyeljen arra, hogy miközben a kereszténységre alapuló kultúrkör káros hatásairól értekeznek, pont a protestáns nyugati kultúrából kinövő értékekre (önmegvalósítás, sikerközpontúság) alapítanak filozófiát...szemben mondjuk a példaként előhozott buddhizmussal, ami ugye pont egy fatalista vallás... szóval az egész tele van logikai bukfencekkel.

Szóval nekem amúgy semmi bajom nincsen az ilyen szellemi-hippiskedéssel, röhögök az egészen, de amúgy az egész alkalmas arra, hogy másokat megbotránkoztasson. Például az olyan szövegek, amelyek a kereszténység drog mivoltálról értekeznek...

Egy ilyet belinkelni egy komoly oldalra, nagyon rossz húzás. Kétségeket ébreszt a tisztelt készítők szellemi érettségéval kapcsolatban - de hát ők tudják.

_Reaper999 (NPC/NJK)

_Reaper999 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.28, 01:02

ja igen! :)

_Reaper999 (NPC/NJK)

_Reaper999 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.28, 01:01

Én már nyilvánítottam, az oldal tetszik! Kap is egy szép kilencvenest így utólag! Ha tud valaki ilyenfajta témát nyitni valahol az szóljon felőlem mehet! Várunk minden pro- és kontrasátánistát ahogy diane mondta :)

_Reaper999 (NPC/NJK)

_Reaper999 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.28, 00:56

Kecske: Támaszd! De most komolyan, érdekelne a véleményed! Visszaolvasva a mások által a kérdőívre adott válaszokat el lehet gondolkozni azon hogy milyen téveszmék terjengenek a jónép között. Igazából szerintem erre szolgál. Én már csak röhögni járok oda, de sebaj ha már ott vannak legalább megváltozik a véleményük, habár én sem értek mindennel egyet amit ott leírtak.

_diane (NPC/NJK)

_diane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2003.12.28, 00:52

Nem lehetne leszakadni a pro- és kontrasátánizmusról? Ez a hír itt nem arról szól. Nyissatok neki egy fórumot, vitassátok meg req oldalán, mittomén. Itt az endless.hu-ról kéne/lehet véleményt nyilvánítani.

d


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]