Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Geoframia (kritika) (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
207 hozzászólás érkezett eddig

Darth_Rampageous

Darth_Rampageous

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1208 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.02.18, 12:02

Nos, nem bántás képp...
De újabban sajna a M.A.G.U.S.-ről el lehet mondani, hogy "fejétől bűzlik a hal".

Már az Enoszuke kieg. is kiakasztott, ez dobott rá egy lapáttal... :o(((

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4682 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.21, 07:27

Wyquin
imho novemberben nyomdaba betuszkolni egy 'varatlan' kiadvanyt valoban hatalmas feladat es penz/kapcsolati toke, hiszen akkor dolgoznak legnagyobb kapacitassal a gepek, hogy dec. elejen a nagykerekhez juthassanak a konyvek.
dec. 1. hete utan azonban szvsz gyakorlatilag pangas van arrafele, mivel az akkor elkeszult konyveket a nagykerek mar nem veszik at karacsony elott.

wyquin

wyquin

  Rendszeres fórumozó

 • Admin
 • 288 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.21, 06:07

Üdv Mindenkinek!

OGRF

Hogy egy kicsit kampányoljak a másik oldal mellett is.
A határidőt nem a kiadó adja meg pontosan. A kiadó csupán nagy vonalakban meghatározza azt az időpontot, amikorra el kéne készülnie a kiadványnak, de a pontos leadási határidőt a nyomda szabja meg, ugyanis ez ahhoz igazodik, hogy mikor van neki szabad kapacitása. Ezt karácsony előtt betuszkolni két másik nyomandó közé nem kis bravúr.

A leadási határidőket pedig időnként a szerzők is alaposan túllépik, így a kiadói folyamatokra szánt idők a kiadó munkatársaitól függetlenül is elég szorosak lesznek. Mivel pedig az AK megjelenése egy hónapon belül várható, ezért a Geo kiadásának karácsony előtti időpontja logikus döntésnek tűnik.

Ez természetesen nem mentség, csupán magyarázat. Ez nem menti és nem is mentheti a mű hibáit.

A bocsánatkérésről pedig úgy vélem, hogy igazából mindenki a maga területéért felel, a kiadvány egészéért pedig a felelős szerkesztő és a kiadó.
Ha nincsenek benne tördelési, helyesírási hibák, akkor a tördelő és a korrektor jól dolgozott, a szöveg tartalmi hibáitól függetlenül. Mivel nem az ő döntésük, hogy egy kiadvány megjelenik-e, a legtöbb, amit megtehetnek, hogy nem adják hozzá a nevüket.

Továbbá, a kiadó általában nem csakazértis alapon adja ki a könyveket, de sajnálatos módon a tévedés lehetősége mindig fenn áll. Akkor is, ha a kommunikáció kiadó és olvasók között nem a legszerencsésebb olykor :-).

Szóval, a főszerkesztő, és a fejlesztés vezetője már kifejezte sajnálatát a hiba miatt, szvsz e két felső vezető szavaiban osztozik az egész stáb, mivel a könyvkiadás csapatmunka. Akár sikerekről, akár hibákról van szó.

Üdv: Wyquin

OGRF

OGRF

  a Balsors

 • Archívum
 • 1044 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.21, 04:30

Folyt.

Amúgy a műre visszatérve: Épp te magad írtad alant le azt a "hűdemárisazonnal" kapkodási folyamatot, amit elkövettetek a könyvvel, amíg összehoztátok Karácsony előtt... és ha elolvasod ezúttal elfogulatlanul mégegyszer a kritikát, hogy mit mond Attila: Azt, hogy a mű el van kapkodva! Akkor miért nem ismered el, ha egyszer te magad is ezt mondod???
No és az a bizonyos leadási határidő: NO ITT VAN A KUTYA ELESVE!!!
Merthogy ki is határozza mega határidőt? A cég? És ki is a cég? Merthogy azt vezeti valaki... Valaki dönt, hogy mikor és mit... Valaki le akarta szedetni ezzel a kiadvánnyal a sápot az idei karácsonyról is, függetlenül attól, hogy mit sikerül addig összebarkácsolni... Kik is azok / név szerint / akik a határidőket adják? Csak nem MrX ? Merthogy ez a pénzorientált szemléletmód újabb kicsúcsosodása, és nehogymár sajnáljam a céget, aki olyan kapzsi, hogy nem rendelkezik kész művel, de csakazértis alapon kiad egy könyvet a "szezonban", csak hogy dőljön egy kis lé... És utána még csodálkozik: jé, és van aki észrevette, hogy ez csak ezért volt? De amíg a pénztárca nem üres, addig lehet sértődötten nyomni a szöveget: jah, kérem, fogy mint a cukor! No igen, de az már senkit sem érdekel, hogy aki megkóstolja, az kihányja! De a hiba a mi készülékünkben van! Mi vagyunk a hülyék több százan, mert hogy a könyv csakazértis jó!
Van egy ötletem: van itt párszáz ember a fórumokon... Ha meg meritek kockáztatni, rendezzetek egy szavazást...
A következő tételekkel:
Rendelkezem-e saját kötettel: igen/nem
Amennyiben igen, elégedett vagyok-e vele: igen/nem
Amennyiben nem, miért nem vettem meg eddig: pénzhiány, majd később megveszem, nem is akartam megvenni, beleolvastam és bukta, rosz kritikát olvastam róla stb. stb..
Ebből a három kérdésből valóban kiderülne egyfajta statisztika, ami a valósághoz közelebb állna...
No ezt be meri-e vállalni az Inomi? Itt, nyíltan, mindenki arcába? Mert ha igen, akkor szerintem ftBePe teremteni fog rá módot...
Végezetül pedig befejezném azzal, amivel elkeztem, annak a bizonyos Max féle beszólásnak a második felével:
Csak arról alkotunk negatív véleményt, ami méltó rá! Nem a 'mindentleszólunkmerazjó' elv szerint írkálunk, bármennyire is szeretnéd ezt ránk sütni...
Úgyhogy ez még poénnak is elfuserált volt...

LPZ.

Ui:
Elnézést a néhol kicsit szenvedélyessé váló hangnemért... Vannak olyanok / és ahogy látom nem vagyok egyedül /, akiknek még szívügye ez a játék, és zokon veszik, ha bárki is beleköp a kondérba / ha maga a vendégüllátó is az /, amiből mindannyian kanalazunk...

OGRF

OGRF

  a Balsors

 • Archívum
 • 1044 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.21, 04:26

Répa Mindenkinek!

Elég sokáig nem voltam, és csak most olvastam el a dolgokat...

No és a szívemhez kaptam egy kétsoros szösszenet után...

"Azon azért jót derültem, hogy MrX-nek is kiosztottátok bizniszből a frankót
Szerintem tőletek Jézus Krisztus is megkapná a magáét... "

Nomármost Max hozzászólásához is lenne ehhez egy-két gondolatom:
Az "üzleti" kioktatás / ha jól gondolom, az én irományomat minősítteted így /, ha számodra csak így jött le, akkor fölöttébb sajnálom... No és MrX-et is, ha csak ennyire futotta... Ugyanis nem az volt a cél! Hanem, hogy szálljon már le végre a földre, és vegye észre, itt nem a profit a lényeg, hanem a profitot MI adjuk, a vásárlók... És ha minket nem elégít ki, akkor hosszú távon majd csak nézheti a csökkenő bevételeit... Ez arra akart utalni, hogy ha csinálni akar valamit, azt NEKÜNK tegye, ne a léért, mert akkor nem jobb mint bármelyik vadkapitalista baromarcú, akikből egyre több lesz szerte a világban...
Ámde ha már az üzleti résznél tartunk, ha már így értelmeztétek a dolgot akkor megemlítek még vamait...
Mi a fenének veri bárki is nálatok magát az eladási statisztikára? Bármilyen hihetetlen, NEM AZ A FOKMÉRŐ! Mondjak példát, hogy megérts? Star Wars, Episode 1.
Több millióan látták világszerte... Tetemes hasznot hozott Lucasnak... Talán dörzsölte is a markát rendesen... Ámde kérdezz már meg 100 embert azok közül, aki látta... Meg vannak-e elégedve vele? A kritikák mit írtak róla? stb. stb. Ha nem lett volna anno az a három rész, a kutya sem ment volna el megnézni! Akkora bukta lett volna anyagilag is, hogy csak na!
És most azt hiszitek, hogy a logó miatt / merthogy bármilyen hihetetlen MrX-nek, igenis hogy a vásárlók jó része csak ezért vette meg, hogy aztán otthon a sarokba dobja, mint használhatatlan szemetet / eladtatok x darabot, és ezzel már el van intézve? Minden űberdejó, és mekkora szinvonalasat alkottatok? El ne szálljatok már magatoktól! És mielőtt elkezdenétek egymás vállát veregetni, kérdezzétek már meg azt, aki megvette, és megpróbálja felhasználni, hogy meg van-e elégedve!!!
Attila elmondta a véleményét... És eddig még nem volt olyan OLVASÓ aki ne az ő véleményén lett volna a művet illetően... Nem feltünő ez? Kicsit sem esik le a fakabát, hogy valamit elrontottatok?
És a kritika szerzőjét szapulni az előélete miatt igencsak nagy szegénységi bizonyítványt állít ki rólad! Ha az én nevem szerepelne alatta, vagy más viszonylag "priusztalan" emberé, akkor most elkezdenél róla negatívumokat keresgélni, csak hogy lehordhasd?
Vedd már észre magad! Attila bármely más általam eddig ismert munkája / főleg a flémes tevékenységére gondolok / bennem is visszatetszést kelt, de az itt leírt kritika korrekt, visszafogott, a tárgyra szorítkozó, és szerintem teljes mértékben elfogadható... Akkor meg nem mindegy ki írta??? / az más kérdés persze, hogy ha kötözködtök vele, akkor itt a hozzászólásokban már a nyersebbik stílusában válaszol, a mégnyersebb kötözködéseitekre... /
Node ennek nem lenne szabad ITT vita tárgyát képeznie! Ez a kritika alapjául szolgáló műről szóló rész, nem Attila munkásságának kiértékeléséről szóló esettanulmány... Így legyél szives ezt tiszteletben tartani...
Ugyanakkor a többieknek is szól: Ha elvárjuk, hogy a Geo legyen a téma, ne kalandozzunk el a szerzők más műveinek, pláne munkásságának elemzése felé, mert ez megintcsak nem a jó út... Éppúgy helytelen Max garfikusi munkásságát értékelni / természetesen az adott műben szereplőkön kívül /, mint ahogy neki Attila flémer dolgait...
Amúgy hiányolom a többieket az Inomitól... Alant volt egy-két beköszönő tag, és a részükről elhangzott a bűvös kifejezés: Beismerem, bocs! És nekeik ment is a RESPECT... / csatlakozom! :) /
És a többiek? Hol maradnak?

Folyt. Köv.

_Vörösköd (NPC/NJK)

_Vörösköd (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.20, 13:37

Egyet azért tehetsz: máskor jól megnézed
amibe beletenyerölsz :), különben valszeg
sokáig suvickolhatod a maradékot. Különben
is allűrök maszkok, viaszból látszat tartani
arcot

_Max MMIII (NPC/NJK)

_Max MMIII (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.20, 10:56

Hópihe. Hahópihe...
Esik a hó, lejöttem netni.

Ez a békekövet, ez tetszik, kösz, Jenoe. Van igazságod.

És Vörösködnek is. A partiban (önként!) én húztam a rövidet, neurotikusan kommunikációpárti művész úrként:), mivel a melóim többségében a "fiatalabb korosztály tagjaival" (vagy hogy mondtad:)) szeretek együtt dolgozni.

Aki már nyomta ilyen környezetben, az tudja, hogy a határidőt sajna nem a jódude kreatív dájrektor határozza meg, hanem a corporate (már elnézést a világ ilyetén ultraegyszerűsített polarizálása miatt). Úgyhogy sem a három nap, sem az egy hét nem az én, hanem a Jézuska (még csak nem is MrMikulás:)) döntése volt. Pfff...
Ezért tudtuk elnézni pl. azt a tartalomjegyzéket. Mer' az az én saram felesbe', vazze. Télleg. Bocs.

A konkrét Geoff kapcsán pedig tudjátok be nekem, hogy bár továbbra sincs közöm az emlegetett tartalmi kifogásokhoz, de ha nyilvános fórumon nem tudsz jót mondani egy biznyic termékről, amit teamben más is csinált rajtad kívül, akkor ne mondj semmit. Na. Éééérted...

finally...
switch the empathy flags "on" pls
Best regards
your ghettoartist:
Max Me,Myself&I,I,I
:)

_Pala (NPC/NJK)

_Pala (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.19, 21:46

Mélységesen egyetértek Hystrix-el!
Nekem pl tetszett a borító meg a dizájn.
A szerkesztetlenségben van valami, bár nem hiszem, hogy bárki is elvárhatja, hogy egy ekkora könyvben (ennyi pénzért) minden részletre kiterjedő kalauzt kapjon Ynevről. Inkább csak ízelítőként kell felfogni a dolgot, nekem (nem olvastam a regényeket) tudott újat monfani nem is egy dologban. Mindazonáltal csiszolhatták volna egy kicsit tovább, sok fontos címszó kimaradt. Pl a kritikában is említett Opálhajós. A Titkok, Talányok, Misztériumok dolog tényleg ciki.

kismano

kismano

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 219 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 22:33

Pala:

"A szerkesztetlenségben van valami, bár nem hiszem, hogy bárki is elvárhatja, hogy egy ekkora könyvben (ennyi pénzért) minden részletre kiterjedõ kalauzt kapjon Ynevrõl..."

Légy oly kedves és ennek fuss neki még egyszer...
1600 HUF nekem kb. 2-3 órás munkámba kerül.
Nem fosom én a pénzt... sajnos... :)

És ezért az összegért elvárom, hogy az általam (eddigi munkája alapján) tisztelt kiadó, az általam tisztelt (regényei alapján) szerző neve alatt, egy általam tisztelt (rajzai alapján) grafikus dizájnjával kiad valamit, akkor az igenis egy átfogó Ynev bemutatás legyen!!!
Nem A-tól Z-ig, hiszen ott van az 1.-es a gerincen...
És az Inomiban biznék annyira, hogy nem felejti el folytatni a sorozatot.

Ennyi pénzért megkaphatnám egy jól szerkesztett, korrekt, részletes világleirás-sorozatnak az első darabját.
Nem ezt a hányást.

És akkor Attila kritikájának végén ott diszeleghetne: "... jó munka volt fiúk, várjuk a folytatást..."

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 20:56

Marv Fletch:

http://ynev.inomi.hu/forum/viewforum.php?f=14

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=2293

Marv_Fletch

Marv_Fletch

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 20:46

Hello! Tudom, rossz helyre írok, de a Fórumban nem találtam a játékrendszerrel foglalkozó topikot. És ezt a helyet úgy látom sokan olvassák :-) Szóval: mi ez a d20 rendszer? :-) Röviden, tömören. Lényegében annyi hogy nem 10, hanem 20 oldalú kockával kell dobni? Mert ha csak ennyi akkor nem értem azokat akik tiltakoztak ellene, nem mindegy milyen kockával dobtok?? A lényeg SZVSZ nem ez. :-) Szóval nem értem miért kell egy eléggé összetett játékrendszerből pont azt kiemelni hogy milyen kockával dobnak benne. Naggyon hülye kérdés? :-)

Kormi

Kormi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 323 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 20:10

Kedves Hystrix!

Óhajod szerint folytatom ITT

http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...amp;t=3181&

a Max részére írott bejegyzések hosszú sorát... :)

Körmi

Ghosty

Ghosty

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 182 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 18:37

woof: meg rosszabb: nem is volt zsebpenzem. :-)

woof

woof

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 877 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 18:29

Ghosty, nem volt neked általános alsó tagozatban egy Attila nevű osztálytársad, aki rendszeresen megvert, elvette a zsebpénzedet, megette az uzsonnádat, meg ilyesmik? :)

jenoe

jenoe

  boardgamegeek

 • Fórumita
 • 1424 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 18:10

Wyquin,

Lassítani kéne a tankokkal, mert még elgázolod a békekövetet. Ha már muszáj folytatni, elõtte olvasd újra bekapcsolt empátiamodullal please.

Ghosty

Ghosty

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 182 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 17:51

Wyq: azer' ugye Attila is Lacizott mar itt egyeseket... Persze tudom en, igazabol azt is eliteled. :-)

Ja es Attilanal ezek a szoviragok nagyon nem akarnak ironia-format felvenni. En inkabb a flame-forum (az eggyel-kettovel korabbi, hivhatjuk akar "aranykor"-nak is :-) ) hatasanak tudom be. Teszemazt rajtam ugyanugy meglatszik. :-)


Amon: nem megy ez neked sajna... kar erte. :-)

Max: amugy en egy Attila vagyok, aki mar tuljutott kritikusi palyaja csucsan. ;-)

_Vörösköd (NPC/NJK)

_Vörösköd (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.19, 13:45

Hystrix: azt hiszem igazad van, Zsilvölgyi Csaba
művész úrtól :) az elvárható minimum volt, hogy
hozza a jól ismert formáját, persze így utólag könnyen
elképzelhető, hogy ő húzhatta a rövidet az alkotógárdában,
vagy ami rosszabb, piackutatóként zászlót bontott
és humorosnak vélt megjegyzéseivel igyekszik "belőni"
a fórumot olvasó fiatalabb korosztály tagjait (már elnézést
a kifejezésért, teszem ezt minden bántó felhang nélkül),
amíg a cikk főműsoridőben szerepel, de azt hiszem ez a
kényszeres stílus unalomig rágottá vált. A fő cél, hogy egy
bizonyos Gáspár Andrást megszólalásra késztessünk
"művének" mibenlétéről érdemi eszmecserét folytatva,
végülis elmaradt, hogy ez a hallgatás vajon jót tesz e
szakmai és egyéb megítélésének, valószínűleg nem
itt és ilyen formában dől el. Azért az objektivitásukat
néha csak nyomokban követő és a hiányosságokat
felvállalni láthatóan nem akaródzó "másik fél" :)
reagálásai ellenére még hiszek egyfajta értelmes
párbeszéd lehetőségében. Az érdek talán még
mindkét fél számára közös.

Zsolt

Zsolt

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 101 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 12:10

Félelmetes :-)

Néhány év távlatából majd visszanéze saját szavaitokat, biztosan elfog titeket a büszkeség. Néhány ember kivételével. Azok meg ugye erősítik a szabályt.

_Hystrix (NPC/NJK)

_Hystrix (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.19, 09:20

Népek, mivel itt kb 30 hozzászólás óta csak egymás hol jól hol kevésbbé jól cizellált szapulása folyik nem fárdnátok át flame topicba?
Engem jobban érdekelne értelmes vita a Geo-ról ill. annak kritikájáról semmint azt nézni hogy kinek az egója mit visel el:)

Kecske

Kecske

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 205 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.01.19, 09:05

"1. Ati. Ami így jött a szádra. Persze megemlíthetném, hogy valszleg gépelted, de ne hasogassuk a szőrt. A nickferdítés a netikett súlyos megsértése, általában a flémen szokott előfordulni, avagy elütésként. Abba se menjünk bele mélyebben, hogy az ilyen becézgető-kicsinyítő megszólítások a lekelezés valószínű jelei. Az meg csak súlyosbítja a dolgot, ha ennek te nem vagy tudatában, csak úgy ösztönösen csinálod. Mindegy. "

Na azért ne túlozzunk... Élő kommunikációban is gyakran használjuk mások becenevét pláne ha ilyen kötetlen közegben vagyunk. Max gondolom élőben is ugyanígy tenne. Nem hiszem, hogy bárki is sértésként fogná fel az ilyesmit, persze az más kérdés, hogy itt ez nem szokás, de persze a legtöbb nickből nem is lehet.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]