Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Vadon (nadire)


 • Válasz írásához lépj be
27 hozzászólás érkezett eddig

_Ananda_Logen (NPC/NJK)

_Ananda_Logen (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.02.25, 18:07

Hát bocsi, de ez szerintem borzalmas volt. Nagyon ritkán mondom azt, hogy mikor lesz már vége ennek a... De itt muszály volt. Ez iszonyatosan el lett húzva és ahhoz képest nem is mondott olyan sokat. A végét értékelem csak, semmi mást.
(Bocsi)

Madrac

Madrac

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 71 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.07.13, 10:22

Az eleje elegge vontatott lett szerintem is es nem is igazan illik a kesobbiekhez, de belefer. A vege szinten eleg kozepszeru lett, de ami a ketto kozott van remek, kar hogy az csak a fele. :)

_aramlass (NPC/NJK)

_aramlass (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.02.22, 15:06

99...pontosan kidolgoztál 1 életérzést. Kitűnő novella-vázlatból dolgoztál, én ezt érzem rajta, az alapötlet az ami lenyűgöz. Első alkalommal elég felfokozott lelkiállapotban olvastam az írásod(megismételhetetlen az első benyomás), most újra elővettem. Van benne valami, amit a sajátomnak érzek. Gratulálok:)

_baltásbácsi (NPC/NJK)

_baltásbácsi (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.02.21, 17:51

Nagyon jó. Érdekes, egyéni világ, jó hangulat. A hossza előnye, nem hátrány. Sokan leszólták, pedig igen kevés hasonló tegóriájú írás kerül ide. Egy jó írás akár sok hibával is érdekes,
egy rossz tökéletesen is unalmas. Ne halgass a sok gagyi irodalmárra! (Azaz biztos fejlődhetsz az alapján, amit írnak, de az értékelésüket felejtsd el.)

edem

edem

  Ízirájder

 • Fórumita
 • 1904 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.02.07, 19:11

Nos, először is ne hallgass azokra, akik meg akarják szabni, hogyan írjál. Szerintem nagyon is jó novella, és én valahogy eleve jobban szeretem azokat az írásokat, amin érezni lehet, hogy belülről jön, nem pedig különböző szabályok, formák és stilisztikai "aranyszabályok" alapján erőltettek írásba - és ezen a novellán nagyon is éreztem, hogy nem mesterkélt, sőt. (Azért a helyesírási és gépelési hibákra érdemes odafigyelni, de hát az ilyesmi mindenhol becsúszik... ugye, Air-pie?)
SeSamnak meg üzenem, hogy ha nem érti, miért halhatott meg Mara egy puszta lezuhanástól, akkor legyen szíves figyelmesebben olvasni... merthogy le van írva benne... :)
Raffy4: 19 oldal... mekkora betűkkel? És mióta mércéje egy írásnak a terjedelme? MEgjegyzésed alapján azt kell gondolnom, hogy neked otthon a polcodon legfeljebb 10-12 oldalas "könyvek" sorakoznak... vagy már az is túlzás?

_cakra (NPC/NJK)

_cakra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.23, 19:23

Nekem tetszett.
Bár nincs igazán befejezve szerintem. Ajánlom Nora Roberts:Bűbájosok,Tündérvarázs című könyveit.

Zsobo

Zsobo

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 200 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.01.23, 08:08

Na katica, Neked annyi!! :-) Rádkaffantak a kiéhezett szörnyen gonosz, jóképü f***ik!! :-D

_LacErta (NPC/NJK)

_LacErta (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.22, 08:23

Kedves Katica!

<<<<-----Ez vagyok én, egy gonosz - és mint a kép hűen tanusítja - egy igen jóképű és megnyerő fickó. Elérhetőségem: 0001, Túlvilág, Pokol tér 668. (a Sátán szomszédja)
Keress és garantálom hogy megtalálsz!

U.I.: Bocs :)

_Air-pie (NPC/NJK)

_Air-pie (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.21, 19:02

:-)

_Air-pie (NPC/NJK)

_Air-pie (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.21, 19:00

Érdekes kis életed lehet bogárka, írd meg s jól meg FAQ-olom!

_katica (NPC/NJK)

_katica (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.21, 17:53

Nekem tetszett. Akármilyen hosszú is volt egy novellához mérten, végig le tudta kötni a figyelmet.
A történet is érdekes: a férfi és nő örök küzdelme, egy másfajta megvilágításban.
Kamasz koromban én is álmodoztam, hogy egy abszolút vonzó és ugyanolyan gonosz férfi megpróbál elcsábítani. De én, Őzzel szemben mindig engedtem neki.

Sax

Sax

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 280 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.01.21, 14:51

Na skacok akit érdekel a szerepjáték adaptációja keressen...

_Rewena (NPC/NJK)

_Rewena (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.21, 13:23

Jó írás. Néhány helyen kicsit elnyújtottnak éreztem de jó.

_Qanor (NPC/NJK)

_Qanor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.20, 17:10

Engem nagyon megfogott az eredeti világ, aminek egy darabját felvázoltad előttünk. Van néhány kiemelkedő leíró rész is benne, melyek szerencsére nem öncélúak.
Az előttem szólóknak igazat adok, van néhány rész benne, amit nyugodtan el lehetett volna hagyni. Nem elsősorban azért, mert így túl hosszú lett, hanem a célból, hogy a történet cselkeménye gördülékenyebb legyen.
Az idézetről: a befejezés után újra elolvasva már értem, miért csatoltad a műhöz, csak az a baj vele, hogy nem fejti ki kellőképpen az elgondolkodtató hatását: ugyanis mire arra kerülne a sor, hogy élrtelmet nyerjen a művel kapcsolatban, addigra már elfelejti az olvasó. (Legalábbis nálam így volt.)
Összességében az igen nagy terjedelem ellenére is bőven megérte elolvasni.

_LacErta (NPC/NJK)

_LacErta (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.20, 14:18

Too much! A kidolgozás jó, bár néhány helyen zavazó volt a túlzott elnyújtás és a szájbarágás (pl.: nem kell mindenhol belevenni a szövegbe név szerint ki hajtja végre az aktuális cselekedetet. Az olvasó nem hülye és követi általában a történetet.), de összességében egy jó ötlet igényes megvalósítását láthatta aki rászánta az időt. Gratula.

_Navia (NPC/NJK)

_Navia (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.01.19, 21:53

Egész érdekes kis írás, kicsit mintha az író szerette volna, hogy ez megtörténjen vele. Mit jelent a vége? Mi lett a vége? Vége van egyáltalán?

Őszintén: mennyi időbe került ezt leírni?
(Azért legközelebb ilyan 6-8 számmal ne legyen, meg "ne bomolj" se! :) )

Albrecht

Albrecht

  ironikushumorforrás

 • Fórumita
 • 634 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.01.19, 20:45

Pirospontos novella.

Néhol volt benne egy kis stíluscsúszás ugyan, de az alapötlet és történet nagyon tetszik. (a vége lehetett volna jobb is)

Raffy4

Raffy4

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 402 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.01.19, 20:21

Finomkodó stílus ütközik stilisztikai hibákkal, kicsit olyan, mintha valaki tudatosan "Fanni hagyományai" jellegű biedermeier novellát akart volna írni némi viktoriánus sötétséggel a mai korban. Nem fogott meg se a kivitelezés, se a történet. Arról árulkodik, hogy van itt ötlet, van itt tehetség, de egyáltalán nincs összehangolva.
Átmásoltam wordbe és 19 oldal - így utólag azt hiszem, nem érte meg egy darabban elolvasni. Legközelebb, ha ekkora mennyiséget készülsz a gyanútlan olvasóra rázúdítani, darabokban küldd be. Ez így egy merénylettel felért.

Uraniumbanyasz

Uraniumbanyasz

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 153 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.01.19, 18:25

hű ez nem semmi!
teccett nagyon
általában fenntartásaim vannak a "túl" hosszú novellákkal, de ezt megérte elolvasni :)

SeSam

SeSam

  Gazdátlan Árnyék

 • Fórumita
 • 186 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.01.19, 17:53

A bevezető rész semmitmondó. A későbbiek megértéséhez szükség van rá, de hiába használsz kevésbé szokványos jelzőket, nem kelti fel az érdeklődést.
Továbbolvasva engem nagyon megfogott a 'krimiszál', ahogy a titokzatos könyvkiadó rabul ejti a tanárnőt. Nagyon jó, hogy már itt megsejtetsz néhány dolgot, pl. a csillogó bőr vagy a zöld szemek, amelyek később fontosak a történetben, de olvasáskor nem tűnnek fel. Ilyenkor csap a fejére az egyszeri olvasó, hogy "Hah!Hiszen ezt lehetett volna előre tudni!".
Sajnos azonban a továbbiakban - bármilyen jól is van megírva - a történet számomra ellaposodik. A karakterek ténferegnek, miközben hatalmas felfedezéseket tesznek, de az események lassan követik egymást.
Amit viszont nagyon hiányoltam az valamilyen emberközeli - vagy nem emberekről lévén szó egy vaslogikával megalapozott - motiváció. Ahogy Gorbadock írta "Mi motiválja Kígyót az uralom megszerzésére?". Én bevallom nem sokat értettem meg a Forrás jeletőségéből, azon kívül, hogy a hatalmát birtoklók erősek és hogy beleülve jól érzik magukat. Ahhoz keveset árulsz el ebből a világból, hogy érthető legyen, viszont túl sok kevésbé jeletős részletet osztasz meg, és ez lelassítja a cselekményt. Különös tekintettel arra, hogy a felvezető rész valami nagyobb durranást sejtet. A cselekmény csúcspontja nekem nem a végéhez közel bontakozott ki, hanem sokkal előbb, ezért találtam unalmasnak a végét.
Ami nagyon tetszett az a mágia nem szokványos felhasználása. Én valahogy úgy képzelem el a dolgot a leírásod alapján, mintha a mágikus tudás egy harmadik belső szem lenne, amivel egy új dimenzió nyílik meg előtted. Gondolom ilyesmire vonatkozhatnak írásodban a fonalak.
A befejezés nem áll teljesen szilárd lábakon, köszönhetően a nem kellőképpen megmagyarázott világnak. Egy ilyen erő biztokosa belepusztul egy szikláról való zuhanásba? Vagy ha nem hal meg, akkor mire jó az egész?
A fentiek még véletlenül se keserítsenek el! Szerintem nagyon jól írsz, és egyes villanásaid fantasztikusak. (Nagyot nevettem a Drakulán, szinte éreztem, ahogy belesüppedek a karosszékbe és életszerű volt Mara zavara a meghíváskor.) Egy jobban megtervezett történettel kiemelkedőt alkothatsz.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]