Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

A hajsza veget er; (Bloodskull)


 • Válasz írásához lépj be
27 hozzászólás érkezett eddig

_Ananda_Logen (NPC/NJK)

_Ananda_Logen (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.02.20, 16:48

Nem szeretk szídni, de szentem ez a novi nagyon semmitmondó volt. Szal, ha már van egy történet, akkor ne ennyire röviden írd meg, mint aki túl akar esni rajta. Nem mondom, lehet olyan rövid novellákat is írni, amelyeket nincs is értelme tovább húzni, de ez hogy is mondjam nem azok közé tartozik. Egy egész élet története le van írva pár sorban, ez még elviselhető lenne, ha utána a hajszát kicsit meghúznád, de az is túl gyorsan véget ér. Én csak azt tudom értékelni, hogy vámpíros, de ez sajna nem elég, nem attól függ, hogy jó egy egy írás, hogy van-e benne szúnyog.

_zugrat (NPC/NJK)

_zugrat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.11, 13:51

Az eleje nem volt rossz, sőt kimondottan tetszett, de a vége már nem annyira. Miért a " rossz" nyer ? Nem azt mondom, dogy mindig a jónak kell győzni, de ez már túl rossz. Akkor már veszitse el a szerelmét vagy haljanak meg mind ketten , de az ,hogy a jó meghal és a rossz meg boldogan él számomra túl abszurd.

Sparrow

Sparrow

  Írófióka

 • Fórumita
 • 708 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.24, 14:43

Hello.
Egy szóval sem említetted a novellában, hogy a Sötétség Világában játszódik - ha jelezted volna valahogy, akor nyilván nem ecseteltem volna, hogy milyen szerintem egy vámpír életmódja.
Más. Nem momdom meg, mikor írj, de legalább legyen annyi önkritikád, hogy a zsengéidet nem teszed ki a Netre. Írogass magadnak + a közeli barátaidnak; és ha az írásaid már elérnek egy bizonyos szintet, AKKOR tedd fel őket a hálóra. Az első novelláb nekem is kezdetleges volt, de nem is riogattam vele másokat.
Könyvek: Ha már horrorban utazol, olvasd a mestereket: Poe, Lovecraft, Stoker, Stephen King.
Na csumi.

_Kurgan (NPC/NJK)

_Kurgan (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.14, 12:08

Nem sok hozászolásom van a novelához, de csak gratulálni tudok nagyon eredeti! Nekem tulajdonképpen az tetszett hogy a végén a kiméletesége végzett a föszereplövel!

_Rosanna da Lamar (NPC/NJK)

_Rosanna da Lamar (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.13, 15:59

Igen,olvastam azt a novellát,és nem nagyon hatott meg,bár tény hogy én nem tudnék ilyet írni:)

_Kyol (NPC/NJK)

_Kyol (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.08, 06:39

Azt bele lehetett volna szőni még, hogy pontosan miért nyírják ki szegényt:) Amugy az sem derül ki, hogy adóellenőr volt végig. Amikor megharapták, az volt. Aztán sok minden történhetett vele. Egy vámpír dolgozik-e vagy sem, szerintem tök mindegy.:) Lehet ilyen is, olyan is. Szerintem nem tudhatjuk, elvégre nem vagyunk vámpírok... ugye ti sem tudjátok?:ijedt arc: :aboci:

Rosanna da Lamar: http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3357
Parancsolj:)

_D'gor (NPC/NJK)

_D'gor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.07, 14:26

Ömm, elnézését. Vmi technikai malőr következtében kétszer íródott be... Thats Intresting
Ja meg a munkához: az az adóellenőr volt egy kissé "fura", nem az, hogy dolgozott:)

_D'gor (NPC/NJK)

_D'gor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.07, 14:17

A Novellából nem derül ki teljesen, hogy mióta vempi a Frenky. (rímel:) Még az is megeshet (kicsi rá az esély, de valamennyi azért van) hogy Frank ölelése időtájt, azt a nevelőintézetes szivart is megmarták. Ezért tudta "erejeteljében" meggyilkolászni a "főhőst".
Bár ha valóban oylan öreg lenne Frank, akkor szvsz se kéne olyan fontosnak lenni a munkájának, de vanak emberek (vampirek) akiknek "sokat" számítanak az elvek. Igazából erről az írót kéne megtudakolni...
Mindenesetre én kitartok kicsivel lentebb közölt hozzászólásommal miszerint: szvsz indulásnak nem olyan rossz ez az iromány!

_Rosanna da Lamar (NPC/NJK)

_Rosanna da Lamar (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.07, 13:45

Kedves BloodSkull!
Szerintem nem volt annyira rossz,és elsőnek senki sem ír tökéleteset. Én azért kíváncsi lennék azoknak az első novellájára,akik most ilyen sértő kritikákat írtak, és szerintem nyugodtan gyakorolj és ne hagyd abba az írást,mert senki sem csinálja azt hogy évekig csak olvas azután ír egy olyan novellát aminek csodájára jár az egész világ.
Aki meg nem hiszi hogy a vámpírok dolgoznak,az vegye elő a Vampire könyvet és olvasson bele pl a Ventrue klánba.

wildboar

wildboar

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 29 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.07, 13:15

Azt hiszem, Barátom, elég kritikát vágtak már a fejedhez, úgyhogy én már csak "bölcs" tanácsokkal szolgálhatok. A vámpírok az én meglátásomban is együtt élnek a halandókkal - ilyen vagy olyan formában. Bár azért a munka tényleg kissé idegen tőlük - minek dolgozni, ha egyszer szolgákat is tarthatnak, nem? Fontos emellett (földhözragadt elmém számára legalábbis), hogy azért az események ésszerűek legyenek. Így utólag biztosan Te is furcsának találnád, ha egy vámpír meggyilkolása kedvéért egy egész felhőkarcolót fölrobbantanának. Pláne, hogy nem is olyan öreg és hatalmas, hiszen még az iskolatársa is életben és jó erőben van.
A novella olyan, amilyen, és csatlakozom az előttem szólóhoz: olvass sokat, keresd a forrásanyagokat! Ajánlom figyelmedbe a Cherubion kiadó Vámpírok című könyvét.

BloodSkull

BloodSkull

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 82 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.07, 10:29

Csá!
Addig értem, hogy olvassak! De te miket olvasol? Honnan szeded ezt a tömérdek hülyeséget? Miért kerülnék az emberek társaságát? Hisz köztük él a nagyrészük! Belőlük táplálkoznak, ráadásul nem kell félniük, amíg rá nem jönnek a kelyhek, hogy tényleg léteznek vámpírok! Erre való a Maszkabál! Ráadásul a mai világban semmit nem adnak pénz nélkül. Lehet, hogy te úgy csinálnád, hogy ha kell valami, megölöd az illetőt és ellopod, de van más út is.
Egyébként megfogadom a tanácsot és olvasok! De azt ne te mondd meg nekem, hogy mikor írjam következő novellámat!

Na csumi!

Sparrow

Sparrow

  Írófióka

 • Fórumita
 • 708 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.07, 07:46

Ne haragudj, de ez borzasztó. Látszik rajta, hogy első novella, sőt, inkább nulladik. Tanulmányozd néhány évig a nagy öregek munkáit, és csak utána vedd a bátorságot, hogy te is alkoss valamit. Alapvetően rossz az egész, de annál a résznél majdnem elsírtam magam, amikor azt írod, hogy a vámpír DOLGOZIK. És mihez kezd a fizetésével, vérkonzervet vesz? Ugyan már! Egy vámpír nem dolgozik, hanem a társadalomból kiszakadva, mintegy csőlakóként vagy bűnözőként vándorol az éjszakában; nappal alszik, éjjel öl, de alapvetően kerüli az emberek társaságát. Á, semmit se tudsz te még. Az egyetlen pozítív dolog, amit látok itt, az a vágy az írásra. Azt mondom, olvass, olvass, olvass, és csak utána írj. Sokkal utána.

Sparrow

_Abraxes (NPC/NJK)

_Abraxes (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.06, 19:01

Hát nem tudom, nekem ahhoz túlságosan tetszett, hogy ilyen dolgokat észre vegyek. Szerintem ez egy igen jó novella és végre van egy kis változatosság Vampireös novellák terén!

_SkallaGrim (NPC/NJK)

_SkallaGrim (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.06, 15:14

Elottem mar elmondtak a lenyeget. A tortenet gyenge, a megfogalmazas kozepes + logikai hibak es fekete foltok vannak benne.

BloodSkull

BloodSkull

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 82 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.05, 21:27

Üdv, a szerző szól hozzátok!
Először is meg szeretném említeni, hogy ez az 1. novellám. Köszönöm a hozzászólásokat, főleg azoknak akik ötleteket is adtak. Sok hasznos dolgot mondtatok, amiket a jövőben fel tudok használni. Beismerem, hogy voltak hibáim, a dícsérő kommenteket pedig örömmel olvastam!
További szép estét és hétvégét!
Csocsy! Jó létet, szép halált!

_cakra (NPC/NJK)

_cakra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.05, 20:44

A történet az tűrhető volt a megfogalamzás mód volt sz@r.

Arsentis

Arsentis

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 387 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.05, 17:09

Előny: végre egy vámpíros novella, ami nem elcsépelt, százszor százféleképp leírt történetet mesél el. Ráadásul még a stílusa is élvezetes.

Hátrány: túl sok benne a logikai bukfenc (pl: "Óriási erő gyülemlett fel bennem..." kezdetű mondat ; honnan tudta az intézetis srác, hogy riválisából egyszer majd vámpír les? stb)

_Kyol (NPC/NJK)

_Kyol (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.05, 16:20

Nem is tudom... Lehet... hogy... gyakrabban kéne... használni... a ,(VESSZŐ) billentyűt is... talán... nem is tudom... jobb lenne néhol...

Igazából ez a sztori arra emlékeztet, amikor fogalmazást kellett írnunk egy álomról vagy valami hasonlóról és azt fel kellett olvasnunk, bár azért azokhoz képest sokkal jobb a szinvonal, de ez kb általánosban volt.

Pár dolog, ami nem tetszett:
1, A 13 éves életem szerelme leírás. Elhagyta a várost, egy nevelőintézetből 13 évesen, és 14 évesen eltartotta magát, gimibe járt, lakott valahol, egyetemre mehetett, és egy jó kis állása lett... Ez most komoly?
2. Hogyan lett vámpír? Miért nem halt bele abba, hogy kiszívták a vérét? Miért hagyta meg a vámpír az életét, ha nem akart vele semmit sem kezdeni?
3. Az épület robbanása.
"Hatalmas robbanás rázta meg az épületet. Fentről indult, a 255. emeletről, de a legelső robbanást" - Hány robbanás volt akkor most pontosan? - "is úgy lehetett érezni a 25. emeleten, mint ha mellettem robbanna. Mikor elérte ezt az emeletet is, a tűzcsóvák elnyelték a folyosókat…" Itt sem lehet tudni, hogy hol vagy. Ha pedig a 25. szintet is megrázta, meg ott is iylen súlyos volt, akkor össze is dőlt volna, de ez inkább szőrszálhasogatás.
4. A tűzből kilépő alak ruházata igen csak jóállapotú... meg valahogy őt a robbanás se bántotta.
5. A végső, és számomra legdurvább hiba a már említett "1 tüzes nyílvessző" után.
Az elején a következő kifejezések vannak:
Hideg padló, ismeretlen felhőkarcoló.
A végén pedig:
Olyan felhőkarcolóban vagy, ahol dolgozol, és a forróság perzselő. Ezek valahogy nagyon nagy ellentmondásban állnak egymással.

Ezenkívül engem igencsak zavartak a szóismétlések, de erre különösen érzékeny vagyok, lehet, hogy az miatt van.

Összegezve: A sztori nem jó (14 évesen egyedül eltartja magát, "Minden simán ment." neki) Nem csattan, semmi nincs benne. Ellentmondásos(5. pont), és nincsen jól megírva. Befejezetlen mondatok. (pl: Ahhoz túl gyors voltam, számukra szinte halovány foltként.)

A cél nem a kedv elvétel, csak részletesebbe kifejtettem a dolgokat, hogy legközelebb min kéne javítani. Egyszer mindenki elkezdi valahol, ennél már mindenki írt rosszabbat, és ki tudja, lehet, hogy fogunk is még.

_Maranwehiril (NPC/NJK)

_Maranwehiril (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.05, 15:29

Nekem is tetszett.Én is vámpír novellákat szoktam leggyakrabban írni.A vége nagyon bejött. "De oly szépen megmunkált, mintha csak egyszeri alkalomra lenne tervezve..."
"- Ezt neked tartogattam!"
A másik, ami nagyon jó:a visszaemlékezés.
Pár rossz kritikát is írhatnék,de azt legközelebb. Nem szeretem egyszerre dicsérni és szidni más munkáját.
Én se vagyok kitűnő író. :aboci:
Szerintem így tovább.

_D'gor (NPC/NJK)

_D'gor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.05, 14:48

Hm, szerintem egész jó volt! Bár elég Thats intresting-re sikeredett az a Franky vs "nevelőintézet Bikucija" párbeszéd.
A végén meg valóban eléggé büntetett a másik vampire:)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]