Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

A hosok utja (Auroth)


 • Válasz írásához lépj be
34 hozzászólás érkezett eddig

Thyressarexus

Thyressarexus

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 55 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.07.22, 00:39

Furcsa ezt ennyi év távlatából visszaolvasni, hiszen még gyerekként írtam. És nagyon tetszik, hogy arányaiban kevesebb - mindenesetre jogos - negatív kritikát kapott... Nosztalgiaérzetem van. Azóta sok idő eltelt, és már kiadót keresek egy elkészült regényemnek - az elsőnek, amit ki szeretnék adatni. Érdekes érzés volt megnézni az első novellát, amit valaha is kiadtam a kezemből. Ezt az üzenetet talán soha nem olvassa már el senki, de úgy gondolom, a Hősök útja - életem egy fontosabb állomása - megérdemelt ennyit, álljon hát itt ez az emlék oltárul az eljövendő felé. Vándor, ha valaha is itt jársz, tudd: megcselekedtem, amít megkövetelt a szívem!

Auroth, alias Thyressarexus
U.i.: ha valaki idetéved, és kíváncsi lenne a novella háttérvilágára, írjon nekem a thyressarexus@freemail.hu címre, és szíves örömest elbeszélgetek vele.

_timano12 (NPC/NJK)

_timano12 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.28, 20:13

Gyönyörű, logikus, érzelmekkel teli novellát írtál. További jó írást. Ami igazán megfogott, az, hogy egy idegennek segít valaki, ha nem is ismeri.

_zugrat (NPC/NJK)

_zugrat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.09, 21:53

Nagyon , nagyon tetszett. ( az egyik résznél könnyek szöktek a szemembe ) GRATULA!!!!!!!!!

_Little Maister (NPC/NJK)

_Little Maister (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.17, 14:32

még nem olvastam, nincs rá elég idő számteken legközelebb rövidebbet írj. Lord dinoszaurusz. te sárban fekvő muhhahhaaaamahaua
na ilyet még nem kaptál mi?

_Feleri (NPC/NJK)

_Feleri (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.15, 20:22

Nekem nagyon tetszik..
Könnyen átérezhetőek az érzelmek, amik kavarognak a fiúban...
Szerintem érdemes írnod..
akinek nem tetszik, ne olvassa újra.. :aboci:

_Rosanna da Lamar (NPC/NJK)

_Rosanna da Lamar (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.13, 15:53

Jó volt,bár kicsit hosszú,a történet közepe felé kicsit vontatott lett,de a vége már nagyon jó!Gratulálok.

_clayton (NPC/NJK)

_clayton (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.13, 14:37

Szerintem nagyonjó és kerek lett a story,de eyvalamit nemértek.A srácnak a története itt le van zárva?Vagy esetleg még halhatunk tetteiről.Én szeretem az összefoglalo story-kat melyben ez csak egy elhalványuló fejezet lenne.Csak a kezdet-kezdete melly hössé avatott egy gyermeket.Látok a dologban fantáziát és szerintem nagyon tehetséges vagy.Értessz az iráshoz.Helyesbitenék az iráshoz nem értessz.Nem is érthet hozzá senki az irás a megfoghatatlan való képlékeny végtelenje,melly történeteket örökít meg,a mult embereinek.Semmi több.De nagyon tehetséges vagy.Rendkivűli modon értessz az iráshoz.Szerintem irj minnél többett.Érdemes.Ha gondolod irhatsz valami választ szivesen társalognék veled. clayton@freemail.hu

Yildirim

Yildirim

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 37 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.11, 23:36

Emberek! Na de Agamennon, metafora, és egy 14 éves gyerek, aki egy komoly, elvérzéssel fenyegető sebesüléssel bírja a "sebes tempójú" iramot diktáló gyaloglást közel egy mérfölden át? Ja és másnap reggel zabál, mint egy parsztlegény egész napos kaszálás és éhezés után, aztán felpattan a nyeregbe és eszevesztetten vágtatni kezd? Na és a számszerek? Kérem azért legalább a terminológiára ügyelni lehetett volna, még egy fantasy novellában is. Elég zavaros a jelenetek összekapcsolása(lásd erdőből templomromhoz, ill. a fogadóban). Persze milyen egyszerű egy csontig égett hulláról felismerni, h milyen "csapásba" halt bele, nem? No és(alig bírom ki, h ne röhögjek)mindenki egyszerre megöli az előtte állót "harci mámorában"? Na persze a vámpíroknak tépőfogaik vannak... ja és itt tényleg röhögtem: "örök barátját veszítette el, látszott rajta"-na ne! Utána meg egy DÉMON!, aki ki tudja hány embert kivégzett a templomromnál,mindenféle érzelem nélkül, az büszke egy suhancra, miután az hátba döfte? Erre úgy gondolom még az sem lehet magyarázat, h ez a speciális faj, a shakrat bírja a kölyköket. Továbbá elég fura, h miután a mágust egy lángözönnel megtúráztatta a démon,az a harc után mintha mi sem történt volna,odamegy gratulálni a kölyöknek. Még vmi: jó lenne, ha a tisztelt Szerző utána nézne, h a "had"-ot (nem a sereg értelmű szóra gondolok!) hogyan kell helyesen írni (mert nem csak egyszer fordul elő a szövegben). Nagyon bántott a végén a Cortez név (no meg az elején a már említett Agamennon). Igazán kitalálhatott volna vmim egyedit is a Szerző. No szóval mindent egybevéve tényleg "gagyi" és összetákolt az egész, bár a novellában meg-megvillan a tisztelt Szerzőben minden bizonnyal ott lapuló írói véna. De kérem, ne keseredjen el, hiszen tudjuk, minden kezdet nehéz, és ez a "mű" talán nem is olyan szörnyű, mint első olvasásra tűnik.
Remélem olvashatok még a Szerzőtől további alkotásokat is, jobban kidolgozva, kicsivel(csak igen kicsivel) több realitással, mert e nélkül még egy "high fantasy" sem lehet meg. Reménykedéssel eltelve (hogy nem voltam elég pofátlan és tolakodó), kívánom a legjobbakat.

_Auroth (NPC/NJK)

_Auroth (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.11, 21:32

Üdvözlet!
Köszönöm a sok pozitív kritikát! (plusz a negatívakat is :aboci:)

Egy kis korrigálás a félreértések miatt (igaz, az én hibám, mivel nem fogalmaztam meg eléggé rendesen): a shakrat faj nem démoni, mivel az elsődleges anyagi síkon születnek. Igaz, nem épp a gyengéd kategóriák (jellemben, és elveik nagy részében csak a démonok foghatóak hozzájuk). A fiú műveletlensége miatt (mivel gyakorlatilag az adott kor technikai szintjével elérhetetlen távolságban van tőlük a shakratok szülőföldje) nem tudja beazonosítani, és ezért a legkézenfekvőbb kifejezést, a démont használja rájuk.

(bocs a félreérthetőség miatt, az anyagot elsődlegesen olyan embereknek szántam, akik már értik nagyjából az általam kitalált világ működését... elfelejtettem átfogalmazni a kritikus pontokat, mielőtt elpostáztam :))

"Ez a mu nem tokeletes.. a foszereplo miatt az Orgyilkos-kotetekre emlekeztet, stilusban, fogalmazasban is arra hasonlit, de nincsenek komoly hibai. Szvsz osszessegeben jol sikerult. "

Nem olvastam a művet, de úgy tűnik itt az ideje... Köszönöm a dicséretet (hízik az egóm, bár már nemtom hova).

A hátbaszúrásról: Cortéz (a fiú neve, ez valójában egy hosszabb lélegzetű mű előzménye ugyanis :D) számára már szinte minden elveszett, amiben hitt (aznap már másodszorra...), ezért merte megtenni, az pedig, hogy sikerült neki, jó adag szerencse műve. Nomeg az, hogy a shakrat akármennyire is könnyednek mutatta magát, ennek ellenére varázsolt, amihez legalábbis minimális szintű koncentrációra szüksége van (a barátja még épp le volt kötve). Ennek következtében volt egy kis meglepetés a szúrásában, plusz, a shakrat ha észre is vette a csatakiáltáskor (és, bár nem írtam bele a műbe, a shakrat faj egyik különleges képessége az elképesztő gyorsaságuk) mint az a novellában is benne van, elveivel ellenkezik, hogy gyereket bántson, ezért zavart volt. Az egy pillanat meg elég ahhoz, hogy meghaljon :)
>>>De leginkább a dupla0 az, ami betett szegény shakratnak :)<<<

A gyors véleményváltozásokról: DonKartacs leírt mindent, amit erről mondhatnék. Kösz, DonKartacs!

Azt hiszem minden felmerülő problémára reagáltam (amennyiben nem jelezzétek), kivéve a terjedelmet ami "azért ekkora mert így esett". Mégegyszer kösz minden hozzászólásért, és hogy elolvastátok.

Auroth, alias Lord Thyressarexus

_Zekk (NPC/NJK)

_Zekk (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.11, 18:13

Nagyon ott van szerintem!
GRATULÁLOK!!!

_Syra (NPC/NJK)

_Syra (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.11, 08:22

Eszméletlen jó történet!A megfogalmazása is nagyon tetszik!
GRATULÁLOK!!!

_Forrester (NPC/NJK)

_Forrester (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.11, 07:47

Szerintem ez egy helyre kis novella. Nem tudom ti mit vartok el, de neha az az erzesem, hogy [kedvenc irod neve]-szintu irasnal rosszabbat nem erdemes ide kitenni :aboci:

Ez a mu nem tokeletes.. a foszereplo miatt az Orgyilkos-kotetekre emlekeztet, stilusban, fogalmazasban is arra hasonlit, de nincsenek komoly hibai. Szvsz osszessegeben jol sikerult.

A reszletekrol meg:
Az esemenyek sodrasaba kerulo, zaklatott ifju osztonos cselekvese megment egy csomo embert, es hosszutavon talan a birodalmat is. Ez nagy tett, akkor is, ha szerencseje volt. Nektek hasonlo helyzetben lenne merszetek cselekedni?

A hatbatamadasrol meg lasd a magus magyarazatat.. Szerintem meg egy lovag sem teketoriazott volna, hanem levagja hatulrol. Es hat attol, hogy demon, meg nem balor, hogy csak plussz akarhanyas fegyver vigye :)

SeSam

SeSam

  Gazdátlan Árnyék

 • Fórumita
 • 186 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.10, 22:00

Egyetértek azzal, hogy nagyon hosszú. Az elején az agónia, a fogadóban történtek, az, ahogy iszonyat vontatottam megy befelé a templomba rövidítésért kiáltanak.

Túl hosszú, ahhoz, hogy még egyszer átolvassam de nem egyszer stílusrombolóan nem oda illő szavakat használsz.

Az ifjú gondolkodásmódjának ugrálása szerintem teljesen reális ebben a korban.

Alapvetően a történet nem túl újító és nem is mentes a logikai bukfencektől szerintem.

Ennek ellenére viszonylag jól szórakoztam olvasás közben.

OFF

A HP történetek szerintem egyáltalán nem szájbarágósak.

DonKartacs

DonKartacs

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 284 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.10, 21:11

SkallaGrim: Ebbe a gyerekbe a légionárius Értékrendet verték bele, a hirtelen pártfordulását az okozta hogy szerinte az idegenek képviselték ezt míg az igazi légiósok voltak a szörnyek az szemébe. Majd mikor meglátta az igazságott annál nagyobb lett a haragja (amugy meg dupla nullát dobot :aboci: )

Commandeante: Ha most megjelelenne a szobádba egy diabló szerű szörny megpróbálnád hátbaszurni ? (mikor épp kifelé megy mert nem vagy elég érdekes :) )bocs...

_SkallaGrim (NPC/NJK)

_SkallaGrim (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.10, 13:02

Udv!

DonKartacs:
A sebbel es pappal kapcsolatban igazad van, ezen atsiklottam. Viszont egy gyerek sem (es egy kamasz sem) fogja az elete soran alapvetoen beleivodott ertekrendjet egy fel nap alatt gyokeresen megvaltoztatni. Az oke, hogy a kard fogja a demont, lehet, hogy valami speci darab, ha mar az apjae volt, de az meg keves - szerintem -, hogy egy gyerek kinyirjon vele egy demont.
De nem csak az altalam logikatlannak velt reszek miatt nem tetszett, hanem ugy altalaban. Sok helyen engem is a HP szajbaragos, "most elmondjuk a naiv hulyegyereknek, hogy miert is olyan nagy hos" stilusara emlekeztet. (felre ne ertsetek, a HP az egyik kedvencem!)

Commandante

Commandante

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 168 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.10, 12:31

Szevasztok!

Isten látja lelkemen, hogy nem akarok kötözködni! Csak azt nem értem, bárkit (vagy "bármit") hátulról leszúrni mitől lenne hősies cselekedet. Van "hősi halál" meg "csatában tanusított kiemelkedő bátorság", de "hősi orvtámadás", na olyan nem létezik.

Üdv

DonKartacs

DonKartacs

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 284 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.10, 11:13

Tiszteletem!
Nagyon Jó! Ezek a hősies novellák hálátlan téme mert az emberek általában nem hiszik el és logikátlannak tartják a "hősiességet". De te nagyon jól megoldottad.

OFF
SkallaGrim:
-egy gyerek alapvetően infantilis(tehát gyorsan változnak az érzelmei) egész könnyedén változtatt áláspontott 5 perc leforgása alatt hatszor.
-a sebét egy papp begyógyította ha tippelnem kénne akkor mágia segítségével tehát a gyors felépülésben sincs számomra probléma.
-ha a démont fogja a kard (már pedig ezen a világon úgytűnik hogy fogja) akkor akár egy gyermek is átdöfheti rajta.

Commandante

Commandante

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 168 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.10, 08:13

Szevasztok!

SkallaGrim-mel kell egyet értenem. Annyit tennék még hozzá, hogy nekem ez túl színes, túl szagos, túl naiv és bugyutácska. Tisztára mint Harry P. Nem, nem a Piszkos, hanem a Potter.

Egyébként attól függetlenül, hogy high a fantasy (a novella szvsz ennek jegyeit hordozza magán), nem feltétlenül kell csöpögősnek lennie.

Üdv

_D&#39;gor (NPC/NJK)

_D&#39;gor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.10, 07:10

Ügyes is kis novella, nagyon büntet a srác:)
Valóban szépne, és egészben van megfogalmazva, Élethűen írja le a "cselekedeteket", embereket, helyszíneket. Ügyes, nagyon ügyes.

Tiaro

Tiaro

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 446 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.10, 00:03

Nekem tetszett.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]