Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Megjelent: M.A.G.U.S. - Alapkonyv (info: Inomi)


 • Válasz írásához lépj be
279 hozzászólás érkezett eddig

_DagnirGlaurunga (NPC/NJK)

_DagnirGlaurunga (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.06, 19:59

Hát nem tom, azért két jegyű számokat még hajnali háromkor is össze tudok adni, és a bandából a többiek is jól számolnak fejben :)
Régebben MERP-pel jáccotunk, egy jól sikerült dobásután kellően képzett (tápos;) karaktereknél lazán elő fordulhatott a 167+ 129 ilyenkor aztán versenyeztünk,kinek jön ki előbb a jó eredmény :)

GrofDilisnya

GrofDilisnya

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4958 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 19:49

Tatala:

Ahogy Diandra is elmondta, az AD&D-nek nem d20 rendszere van, de ez ne zavarjon téged a fikázásban...
Ami a hajmeresztő dolgokat illeti, a Mókusban is akadt eddig is éppen elég hajmeresztő dolog, ahogy a D&D-ben is meg gyanítom minden rendszerben lehet találni. Már ha nem szenved az ember csőlátásban, és hajlandó is észrevenni a hibákat...

Ami az árat illeti: Sokan fikázták a Forgotten világleírást, hogy csak 340 oldal, és 7900 pénz. azért ha kinyitpd és belenézel, nem kicsit minőségi kiadvány, még akkor is, ha utálod a rencert és a világot. Érdemes megnézni a papír minőségét, a térképet meg az egészet.

A másik, amit nagyon siralmasnak találok, hogy a könyv meg sem jelent, de már fikázzák, holott szinte semmi nem tudni róla, de azért egyesek már hisztériát akarnak kelteni.

Mellesleg az is vicces, hogy ha megjelenik egy 10 soros cikk valami Mókus dologról, egyből hisztéri tör ki.

Ja, mielőtt leszolna valaki, hogy biztos nagy D&D fan vagyok, annak elmondom, hogy téved. Játszotztam sokat a Mókussal, meguntam, de meg fogom venni, és kipróbálom, és majd AZUTÁN alkotok véleményt, hogy elolvastam, kipróbáltam.

Phet

Phet

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 660 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 19:15

Én spec. nagyon kíváncsian várom... szerintem a mágus világ egy nagyon hangulatos és jó világ, nagyon sok reményt fűzök az új rendszerhez! Régebben elég rossz volt nagy számokkal számolgatni (pl. amikor 4-5óra után már számológépet kell használnotok, mert a 49+72+módósítók...sztem ezt nem kell ragozni!)

Az árhoz annyit, hogy lehet, hogy egy tisztességes ajánlat a 6500Ft...hát még az 5200...a baj ottvan, hogy mire én felmegyek Pestre, addigra 6200Ft az ára...tehát ez a kedvezmény igazából csak a Pestieknek kedvezmény : Bármennyire is szeretném megvenni...szerintem nem én leszek az egyetlen aki kénytelen lemondani erről...pedig ha lenne én istenbizony megvenném...és szerintem ezzel nem csak én vagyok így... könnyű spórolni annak, akinek van miből! Tehát csak arra akartam utalni, hogy egy ici-picit finomíthattak volna az árán a könyvnek...

FlyXan

FlyXan

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 203 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 17:39

Akiknek a piramisokkal van baja, annak mondok 2 szót: Taba-el-Ibara, amundok. Remélem világos :)
De azért engem is érdekel a dolog, bár már lassan 2 éve szétoszlott a csapat. Azért abban reménykedem, hogy nem adnak ki olyan kiegészítőket hozzá, amik borítják a játékegyensúlyt vagy ellentmondanak az alapkönyvnek.

_rocky (NPC/NJK)

_rocky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.06, 17:19

K****a jóóóó én már naon vártam hogy kiadják és tessék! kit érdekel a külseje az a lényeg hogy tudjak vele játszani meg a haverokkal baromkodni közbe! csütörtökön én leszek az első aki megveszi az ZICHER!

Kiro

Kiro

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 115 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 15:54

Egyett értek Adamskijjel naon fárasztó hajnali 2kor 123 és 48at összeadni. E mellett 10% esélye van egy harcosnak hogy eltaláljon egy jóval erősebb harcost. A CÉ-nél pedig egy íjász első szinten majdnem mindent eltalál (60-as CÉ). A tűzlabda magas szinten (6tól fölfele) brutál az fp élet pontba megy át. HA MÁGUST játszom az csak a világa miatt van és alacsony szintű karival. Ha a jk tápolni akar csak mennie kell előre, és még gondolkodnia se kell (na jó összeadni és kivonni tudni kell):)! A pszi is nevetséges. Szabályokat alakítgatni és egyéb macerás dolgokat meg nincs semmi kedvem. Akinek nem tetszik az majd azt csinálja amit eddig fanyalog és játszik mással. De egyszer mindenképpen, kipróbálom a legelső rendszeremnek tartozom ennyivel.

Shadowmasters

Shadowmasters

  Yeti lovag

 • Fórumita
 • 1087 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 15:52

Az eredeti d&d d12 rendszer alatt futott asszem...
Én biztos elmegyek csütörtökön,de ha azt mondják,hogy nincs akkor mérges leszek.engem is leginkább az életerő probléma érdekelne,meg pl az,hogy figyelembe veszik-e a kifáradást.(harc közben stb.)

diandra

diandra

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 225 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 15:45

Kedves Tatala!
Mikor fogják már fel a hozzád hasonló fanyalgók, hogy az AD&D-nek NEM, ismétlem, NEM D20-as rendszere van?! Azaz, ha az AD&D nem tetszett (megértem, nekem sem...), attól még a d20 nagyon bejöhet... (Mellesleg, ha jól tudom - ha nem, majd kijavít valaki -, az új MAGUS sem d20, csak OGL. Akit érdekel, az inomi oldalán fenn van a fordítása, hogy pontosan mit takar ez.)

__Corwin dhi'Sallanas (NP (NPC/NJK)

__Corwin dhi'Sallanas (NP (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.04.22, 21:46

Üdv!

Csatlakoznék WarMachine-hoz. Nagyon sok munkánk van a süti kis háziszabályinkban. De az új AK-t bizony nagyon várjuk. Szerintem mi is közösen vesszük meg, aztán majd alakul. Egy biztos. Ha már megvan az eddig megjelent összes M* könyv, akkor ezt sem fogom kihagyni. Ha másra nem, dísznek jó lesz. Amiben nem értek egyet WarMachine-nal, nem volt annyira gáz a kemény borító.
Nah béka és szeletek mindenkinek.

esojaro

esojaro

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 119 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 15:21

Én arra vagyok már rettenetesen kiváncsi, hogy tovább fog-e sétálni még bárki, miután a fél szervezetét kiműtötték egy kétkezes pallossal, mondván: "Nem baj, van még 25 Fp-m és 5 Ép-m!" Az eredeti harcrendszert nem éreztem túl bonyolultnak, mert kiszámoljuk ugyi a harcértéket fegyverrel, aztán ehhez adjuk a dobás eredményét. Nem túl megterhelő. Ellenben 5x5 méteres helyiségben kézigránátrepesz-pályákat és sebzést számolni már az...

Lehet fújjolni a magusra, de tény, hogy viszonylag egyszerű és gyorsan tanulható rendszer, gyorsan megalkotható karakterekkel. Kezdőknek ideális. Remélem, megőrizték eme erényeket.

Egyébként hol is van az Inomi bolt?

tatala

tatala

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 930 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 14:53

Üdv!

Kedves adamskij!

Az első pontoddal nem értek egyet, ugyanis pár évet játszottam AD&D-vel, kicsit a MERP-pel, CoC-val, sokat Ars Magicaval, Vampirrel és Shadowrunnal... és bizony a MAGUS rendszere több/kevesebb, kisebb/nagyobb hibától eltekintve gördülékenyebb és jobban játszható mint az AD&D! A világa megfogó, sok helyen saját szádíze szerint pótolható... Játszottam a Kodex-szel is, ott a szabályrendszer sokkal kiforottabb és jobb volt, de a világ... DE! Nekem akkor se tetszik a D20-as rendszere az AD&D-nek! Tudnék nagyon kirívó példákat mondani a hajállító dolgokról, de nem teszem... Én szeretnék egy átgondolt világ-és eseményleírásokkal teleírt AK-t, és a kasztokat gördülékenyen, egyértelműen leíró szabályokat (a megjelent bárdtól nem dobtam el az agyam, ellenben a Taba el Ibara leírás sirály volt!).
A második pontban igazad van, de ez nem jelenti egyből, hogy egy nagy átgondolás, újraszámolás és tesztelés után nem lehet egy JÓL működő d100-as (és IGEN!!, MAGYAR) rendszert csinálni?? Mindenben amerikát kell maj**??
A hármas pontban 100%-ig egyetértek! Ha MI, vásárlók nem vesszük meg, csak nyomiba fénymásoljuk, a kiadó hiába alkotott JÓT!, akkor is csődbe mennek... Piaci törvények vannak, akár tetszik, akár nem... Mi is megvesszük a könyvet, holott 90%-ban valószínű h nem térünk át a d20 rendszerre!

Uff!
Én az örök optimista szóltam!!

tatala

_WarMachine (NPC/NJK)

_WarMachine (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.06, 14:21

Halihó!

Személy szerint alig várom az új könyvet. Úgy gondolom, hogy a "régi-és-hivatalos" magus szabályrendszernél rosszabb, a mi háziszabályainknál pedig jobb nem lehet. De a játékstílusok leírása, Ynev jövője és hasonlók mindenféleképpen valami modern magust jelentenek... Tényleg, nem tudja valaki, kemény borítós lesz a könyv? Vagy olyan ratyi, mint az ET?

Steel

Steel

  Unknown

 • Fórumita
 • 475 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 14:01

Nem csodálkoznék, ha 8.-án a boltban közlik, hogy elnézést úgy néz ki még egy hónapot várni kell.
A magussal kapcsolatban csak akkor hiszek el bármit is ha a saját szememmel látom.
Azt hiszem nem kell nagy jós tehetség ahhoz, hogy megmondjam:ez az alpköny meg fogja osztani a hazai szerepjátékosokat.
Csak ne legyen igazam.

verren

verren

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 12:18

adamskij:

Óriási számolgatások harc közben???

Altemor_del_Daitar

Altemor_del_Daitar

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 302 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 11:47

Szerintem 5200 ft nem sok érte a mai világban. 608 a4-es oldal, talán még jó is :)
inkább megveszem, mint egy szép színes képekkel megtűzdelt szakácskönyvet, vagy a békák életéről szóló kiadványt ami majdnem ugyanennyi.
Sőt mi összedobunk rá négyen öten, ha szar,
hát istenem mindannyian ráfaragtunk,
mégsem akkora összeggel, (kb mint mikor megvettem a
"homokszem csupán" című
remekművet) ha meg jó, akkor az én tőkémet
kifizetik kalandozótársaim, és
veszek külön egy újat. Ha megéri.
valamiben reménykednie, bíznia kell az
embernek. és még mindíg valószínűbb, hogy az új magus jó, mint hogy valaha
normális kormányunk lesz. :)

Bakou-1

Bakou-1

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 2623 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 11:40

Én 10%-ról hallottam még régebben. De neked legyen igazad:)

Azt hiszem neki is indulok vmelyik nap:)Végre...

_Harn (NPC/NJK)

_Harn (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.06, 10:00

Hi!

Hát nemtudom, szerintem 5000Ft nem jelent olyan hatalmas anyagi megrázkódtatást egyikünknek sem, legalábbis most 1 szer életünkben ki fogjuk bírni. És szerintem érdemes lenne megnéznünk mi lesz benne, mielőtt elkezdjük fikázni...

adamskij

adamskij

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 12 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 09:49

Végigolvastam az eddigi összes hozzászólást. nem volt egyszerű :))

május 8. csütörtök, szóval előbb egy phone a boltba utána roham.

anno 1993-ban, amikor megjelent az első kiadású zöld könyv, bizony sokan megvettük, mondván addig csak ad&d volt, most itt van egy magyar játék, kipróbáljuk.

Ynev világát azóta is nagyon bírjuk. viszont a rendszerből fél év alatt kiábrándultunk. végiggondolatlan módosítók, óriási számolások harcrendszer közben, a mágia és varázsló kasztok túlzott ereje. szerencsétlen tűzvarázsló pedig csak nézett, amikor azonos szintű varázsló társa leiskolázta tűzmágiában. játékunk vége felé szinte prachett-i fordulatokban gazdag rendszerhibákba futottunk. azóta sem játszottam m*-t, mert egyszerűen elveszi a kedvemet a rendszer bénasága és nehézsége.

korábban felmerült a jó rendszer kérdése. tökéletes biztos nincs. több, mint 12 évnyi játék után az a tapasztalatom, hogy a tanulható, logikus rendszerek előnye megkérdőjelezhetetlen. pl. EarthDawn. a maga szintjén a CoC is gyorsan játszható, de ugye ott a mesélőre nagyobb feladat hárul a történések leírásakor, mint egy totalitásra törekvő rendszerben.

nagyon örültem a d&d3e-nek, mert bár nem minden opcionális szabállyal értettem egyet, gyakorlatilag pár óra alatt mindenki értette a rendszer alapjait. bár továbbra sem tartom a legjobb rendszernek, az biztos, hogy nagyon könnyen alakítható, formálható - minden mesélőnek a saját szája íze szerint, kalandokra szabva. és ez fontos.


amikor számomra is egyértelműen kiderült, hogy az új m* d20at használ majd, egyből érdeklődtem a rendszer iránt. és ami eddig kiderült belőle (pl letölthető bárd), az optimizmusra ad okot.


az elutasítók álláspontját az alábbiak miatt nem értem:
1.sok m* játékos eleve m*-al kezdett s végig megmaradt a magyar játék használatánál. így nincsen összehasonlítási alapja más rendszerek működésével. ennek fényében a "miért d20-al kell dobni?" és a "K100 az igazi" kijelentések marhaságok. ez mind felszín, a rendszerek működését azonban kevéssé befolyásolják a dobások eredményei, sokkal inkább a rendszer alapelvei.

2.a korábbi m* rendszert többször foltozták, mint zsák a foltját. annyi opcionális szabály és áttervezés jelent meg, amely szó szerint nevetségessé tette sokak szemében. egy jó alaprendszert nem kell foltozni (pl CoC, Shadowrun).

3.gazdasági szempont: az Inomi nézőpontjából tökéletesen lényegtelen az a réteg, akik fénymásolni, neten töltögetni szeretnek. ők ugyanis még 3000 Ft-ot is sokallnának az alapkönyvre. 6500 Ft pedig igazán nem sok, pláne az 5200 Ft - már majdnem egy CD vagy koncertjegy.
szóval ha a kiadó helyében lennék, azt a vásárlói szegmenst figyelném, aki hajlandó és ki is ad pénzt egy könyvre, aki nem letölt hanem megvesz, aki nem fénymásol, hanem értékeli mások munkáját annyival, hogy kifizeti - pláne, ha magyar.

_Lanfear (NPC/NJK)

_Lanfear (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.06, 09:25

Remélem hogy nagyon nagy az a bolt mert szerintem nem fogok beférni :). Rohadt sokan leszünk ott.

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.06, 09:07

Megjegyezném, hogy április 8 az csütörtök.

Akkor most melyik? :)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]