Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Megjelent: Kaosz Hosei (Cherubion)


 • Válasz írásához lépj be
21 hozzászólás érkezett eddig

Angelyr

Angelyr

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 209 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.30, 10:35

Lupus: is-is!

Nagyon sok jó Worlukos regényt olvastam, de persze a legjobb regények Skandar Graun nevéhez fűződnek! Nálam a két "csúcs": A Káosz kincse (SG) és a Nincs kegyelem.

Itt kapcsolódnék Ork hozzászólásához is:
Szerintem és számomra pont attól voltak jók a Káosz könyvek, hogy kellemesen ötvözték az akciót, a fantasyt és a kellemesen kacagtató humort.
A könyvek pont akkor kezdtek el...hmmm....másmilyenek lenni (hogy diplomatikusan fogalmazzak), amikor a Káosz sárkányai és főleg amikor az alant említett Vérkáosz íródott! Itt én pont azt a harmónikus, poénos, izgalmas irányt hiányoltam, ami addig vezette az író tollát és kaptam helyette egy filozófikus, "agyalós", agyonbonyolított, túlírt könyvet, amelyben hirtelen másképp kezdtek el működni a worluki világ törvényszerűségei.

Persze ez az én véleményem!

-=A=-

Lupus

Lupus

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.30, 09:10

Pontagy!

Nagyon örülök, hogy nincs bajod N.I. úrral, ahogy annak is, hogy éles szemed tanúbizonyságaként kiszúrtad, a téma valóban "vélemények" néven fut... A véleményt azonban az különbözteti meg a fröccsögéstől, hogy kultúráltan, emberhez méltóan adják elő, mellőzve a személyeskedést és a vulgarítást. Ha nem lenne egyértelmű még mindig, elmondom, te nem véleményt írtál.
Margószélen jegyzem, boldoggá tesz, hogy "halkan" fogalmazod meg hozzászólásodat. Eztán is maradjon így, míg nem változtatsz a modorodon. Nem azzal van a gond, hogy hozzászólsz, hanem ahogy hozzászólsz. Kérlek... csak higgadtan.

Egyébként annyiban igaza lehet Pontagynak, még ha nevéhez méltó együgyüséggel is hozta tudomásunkra, hogy a legjobb az első öt kötet volt és utána sajna sok volt az abszurd, olykor obszcén tréfa (ez különösen igaz a "Káosz Sárkányai" végjátékára, vagy a "Vérkáosz" aggasztóan hosszú gilfek kontra SG harcjelentére, vagy a manó+tündérke párkapcsolatra. Ha ezek egy kicsit konszolidálódnának, még mindig lebilincselő köteteket olvashatnánk.

Angelyr: Ezt az SG vonulatra érted, vagy minden kiadott Worlukos sztorira? Kíváncsi lennék a véleméynedre!

Ork

Ork

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1196 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.29, 23:10

Én is szívesen olvasok a régi hősökről, még ha meg is punnyadtak közben... Nekem is a Káosz Szava volt az alapmű, a színvonal zuhanása viszont szerintem nem ilyen egyértelmű. N.I. jól és jókat ír, de a sok Worlukon játszódó történet közé (más íróktól) becsúsznak gyengébb művek.

N.I. Káosz könyvei nekem már a Káosz Évétől kezdtek furák lenni, a sok hólye poén miatt. De "fogszívva" elolvastam az óriásfütyit lóbáló, ugrándozó törpét meg a hasonlókat, mert a többi része azért jó volt. Aztán a hatodik könyv körül már tényleg tele volt a topogóm, mert az első részek zord humora teszett, de az idiótaságot ki nem állhatom (ezért nem olvasok paródia könyveket).

Tehát megveszem ezt is, aztán meglátjuk, mennyire sikerült visszatérni az alapokhoz. Ha nem csak reklámfogás, hanem valóban érződik rajta az eredeti Káosz fíling, akkor elégedett leszek, ha nem, akkor meg jól néz majd ki a polcon:-)

_Pontagy (NPC/NJK)

_Pontagy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.29, 19:50

Lupus

Nincs bajom N.I. úrral, őt személyesen nem ismerem, pénzem volna arra, hogy megvegyem, de miután a részlet alapján szemétnek tartom (a milliónyi Káosz-hányadék -->a színvonal esése miatt mondom ezt; >> útján való pénzhez jutást pofátlanságnak tartom), ezért nem fogom megvenni, véleményem viszont van róla. Tudod, amikor az ember megszokott egy színvonalat egy írótól egy regénysorozat esetében, ahol még az 5. ilyen regényig volt is értelme az egésznek, akkor méltán lehet felháborodva, ha más színvonalat talál egy regény ismertetőjében. Csak halkan jegyzem meg, hogy ezen ablak a "vélemény" alcímet viseli. Nekem ez a véleményem, másnak pedig más.

Angelyr

Angelyr

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 209 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.29, 14:25

Üdv!

Szvsz ezzel semmi gáz nincs!
Sőt! Külön jó ötlet, hogy kicsit visszatérünk az alapokhoz, mert a Káosz rpg megjelenése környékétől számítható az az időszak, amikor a könyvek színvonala meredeken elkezdett zuhanni (élen a Vérkáosszal).
Talán ez kis kitérő újra feleleveníti azt a korszakot, amikor még nem tudtam letenni a Káosz regényeket, és a könyv végére érve azon kaptam magam, hogy hajnali 5 van!

Lupus

Lupus

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 86 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.28, 12:45

Hali!

Sorban.

Pontagy!
Én ugyan nem vagyok Káosz rajongó, de ugyanennyire nem érdekel, hogy te mit veszel meg, vagy mit nem. Ha ennyire nincs pénzed, hogy még erre sem futja, az a te bajod... Esetleg személyeskedek? Vajon te nem ezt tetted "Nemes Úrral"?
Pajtás, bölcsebb maradsz, ha meg sem szólasz!

Sanctus: Akárha te írtad volna...

OGRF

OGRF

  a Balsors

 • Archívum
 • 1044 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.28, 02:56

Hela!

Én is nagyon régi Káosz rajaongó vagyok, sőt azt is mondhatnám, hogy nekem a Káosz Szava az az alapmű, ami sokaknak a Gyűrűk Ura... Nekem innen kezdődik a fantasy, legalábbis a játszható, élvezetes fantasy...

Nos nem tudom, kinek mi a baja a rókával, de szerintem ezek pont azok a NORMÁLIS karakterek, akik nem agyontápolt félistenek, hanem valami közük is van a szerepjátékhoz... Az már más kérdés, hogy Skandar Graun kapcsán azért később kicsit elszaladt a ló az író bácsival...
Bár még a művet nem olvastam, de feltétlenül meg fogom venni...

Köszi, hogy felhívtátok rá a figyelmem, mert mostanság ritkán jut időm könyvesboltba menni...

LPZ.

Daoldin

Daoldin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1011 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.27, 18:40

Ceeph: mi bajod a gennymanóval? szerintem jól sikerült, érdekes faj lett belőle, de ha neked nem tetszik (előfordul), akkor ne szerepeltesd a meséidben. Tudod, szinte minden szerepjáték így kezdődik: ezek csak irányadó szabályok, bármikor változtathatsz rajtuk...

VIC

VIC

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 383 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.27, 17:53

Tipikus Júlia/Romana...stb. fantasy köntösben...

Sanctus

Sanctus

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.27, 15:32

"Susan Salina & John Caldwell: Mergenos álmai (részlet)

A viharvert PONYVA sejtelmesen susogva..."
Értitek? HAHAHAHA

_Ceeph (NPC/NJK)

_Ceeph (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.27, 12:39

Hi!
Én szeretem a Káosz-regényeket, kár hogy az rpg-ben előjött ilyen gennymanó meg mittomén. Inkább több regény kellene rpg-t meg hagyjuk az inomira :)

C

_bovvv (NPC/NJK)

_bovvv (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.27, 00:13

No, akkor a könyvről...

régi Káosz-olvasó vagyok,(az első könyvtől követem nyomon a sorozatot)így ezt a kötetet is iziben megvettem, ahogy egy könyvesboltban megpillantottam.
Tényleg rókanyúzás!!! Be kell vallanom, hogy tényleg a sokadik bőr ugyanarról a rókáról. De azt is meg kell adni, hogy ez a rókabőr igen-igen jó minőségű, és szép. Mert a történetek érdekesek, és fordulatosak, (különösen a Merengos álmai című novellinó sikerült jól szerintem)és új ötleteket adnak hozzá a meglevő világképhez, (pl a Felius atya sztorija) amivel szinesebbé teszik az eddig is lebilincselő Worlukot. Tény és való, hogy minden történetre rányomja a bélyegét az, hogy tudjuk, sorsuk eleve elrendelt, hiszen a Káosz szavában ugye mind meghalnak, (kivéve persze Marlénát) de ettől függetlenül, vagy inkább ennek elllenére elég jól sikerültek.

Ja, egy jó tanács: akinek hiányzik valaemly káosz kötete, és szeretné beszerezni, a Keletinél, az aluljáróban valószinüleg hozzájuthat. Én is ott szereztem meg a hiányzókat.

_Alien (NPC/NJK)

_Alien (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.26, 23:29

Hepathos: Mintha az eloszoban olyasmi lett volna,h jon a 4. kiadas.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.26, 22:33

lasd impresszum, minden oldal aljan..
egyebkent forumadmin KUKAC rpg.hu

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6357 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.26, 22:33

Megjelent: Káosz Hősei (Cherubion)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3471

DonKartacs

DonKartacs

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 284 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.26, 21:03

MODERÁTORT IDE!
Tiszteletem !
Előre is szeretnék elnézést kérni amiért ide írom ezt de sajna máshova nem tudom:
Szóval a következők a bajaim:
-Egyik napról a másikra megszünt létezni az explorerem számára az rpg.hu(ugy tesz mintha nem is létezne pedig minden más bejön)
(épp haver gépéről írok)
-Nem müködik az accountom(donkartacs). Nem tudok belépni vele a fórumra(innen se).
Ha simmán (anonim) megyek be akkor még olvasni enged.
-A freemailem szintén ugy tesz mintha nem lennétek (bár a freemail lassan ugy tesz mintha semmi más se lenne)

Ha le lettem tiltva valami miatt akkor alázatosan bocsánatott kaffogok.
Ha meg nem akkor mondjatok már valami mail címet ahol el tudlak titeket érni(azóta csináltam indexes-et)

És mégegyszer bocs az off-ért de nem vagyok valami nagy számitogépes arc és már nagyon nem tudtam más megoldást.

Hepathos

Hepathos

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 243 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.26, 21:03

Mondjuk egy, az első rész karaktereit bemutató könyv nem rossz. De lassan újra kiadhatnák az erdeti Káosz könyveket, mert vérre menő küzdelmek vannak egy-egy jobb példányért

_Pontagy (NPC/NJK)

_Pontagy (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.03.26, 20:42

Hááát, nem is tudom. Ez az egész Káosz-"mittoménhánytizedikrész" dömping nekem egy kicsit már sok(k). Ok, hogy Nemes úrnak és gárdájának nincs pénze, de ennyire. Hogy a legelső káosz-regényben meghalt ****hősöknek**** állít posztumusz ponyvaemlékművet? Eléggé necces. A részlet alapján tuti, hogy nem veszem meg a könyvet, elég sok ilyen szeméttel ráfaragtam már. Ezzel nem fogok. Vajon hány hasonló "rókája" van még a C. kiadónak, amiről lfér még 3-4 bőr? Nomindegy...

chomy

chomy

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1991 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.26, 12:50

Kösz, BePe. Sokkal élvezhetőbb így. :)

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4620 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.03.26, 10:28

egy reszet javitottam..


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]