Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Magus Alapkonyv - kritika (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
548 hozzászólás érkezett eddig

elGabor

elGabor

  Régi fórumozó

 • Moderátor
 • 4531 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.14, 08:12

Igen, sikerült észrevenni azokat a pontokat, ahol a Mágus nagyon elcsúszhat: a tördelési hibákat majd kijavítják a nem exkluzív kiadásban, a pixeles rajzokat lecserélik valami pofásabbra - de a túlbonyolított karakterfejlesztés még megbosszulja magát a mesélőkön.

Egyébként Attila téved: az Arduin világkönyve mellett elbújhat a Mágus alapkönyve, az ugyanis 8-900 oldalas.

Legyen hát a kritika 90% - első benyomásnak nagyon jól átgondolt, de én még hagytam volna ülepedni a véleményeket. :)

Eye

Eye

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 966 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.14, 07:55

Meglepően korrekt kritika, bár a borító kinézetét taglaló részben én némi személyeskedést véltem belelátni, de ez lehet az én paranoiám is. Ezzel együtt, nekem sem tetszik.

Szabtom:
"Attila, én úgy érzem, hogy most csak tőrt rántottál, a kaszát meg a falnak támasztottad - pedig lehetett volna párat suhintani...

SZVSZ a tördelési és szerkesztési hibák elfogadhatatlanok."

Na ja. De ezért szót emelt Attila bácsi is. Nekem nem hiányzik a pinyóasztalon szotyizó nagyfijú stílus. Mindenki el tudja dönteni, hogy mi mekkora hiba szerintem.

Százalék a kritikára megy.
Csók!

THE_Eye

THE_Eye

  Csillagvadász

 • Fórumita
 • 1262 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.14, 07:36

Sokáig gondolkodtam, hogy megvegyem-e, mert mi most leginkább DnD-znénk (Rakjátok le a köveket, ne!!!), de egyrészt a fórum, másrészt eme kritika hatására lemondtam róla. Majd, ha kijön valami olyasmi, amire azt mondják, hogy igen, ez egy rendes, átgondolt munka, akkor nyúlok a pénztárcámba.

_Kalandor (NPC/NJK)

_Kalandor (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.04.14, 07:03

Sziasztok!

Magam is sokat gondolkodtam az új Alapkönyvön, mielőtt elolvastam Attila - valóban elég korrekt és egyáltalán nem alattomos - kritikáját. Arra jutottam, hogy valószínűleg nem dolgoztak olvasó-szerkesztők a művön és lektor sem volt.

Ezt Attila véleménye (illetve az, amit leírt belőle) még inkább megerősítette bennem. Kár, hogy ilyesmin elcsúszott egy ilyen jól bejáratott "brand", mint a M.A.G.U.S.... Mindegy, én továbbra is szurkolok az Inominak és remélem, a javított kiadásnál gondolnak ránk is, akik megvettük az eredeti kiadást.

Jarog

Jarog

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 614 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.14, 01:07

Ja, csak aztán a javított kiadás olyan legyen, hogy annak is megérje megvenni, aki az elsőt megvette! (mert, ha csak a hibákat javítják ki és úgy lesz második kiadás, akkor enyhén szólva palira lettek véve, akik az elsőt megvették)
Ilyen javított/második kiadást pedig nem lesz egyszerű összehozni.

(nem gáz, hogy máris a javított kiadásról beszélünk? :) )

Szabtom

Szabtom

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 794 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.13, 23:50

Attila, én úgy érzem, hogy most csak tőrt rántottál, a kaszát meg a falnak támasztottad - pedig lehetett volna párat suhintani...

SZVSZ a tördelési és szerkesztési hibák elfogadhatatlanok. Csak javított kiadást vagyok hajlandó megvenni, annak ellenére, hogy nagyon vártam az első megjelenést.

A kiadónak - a kritika írójával egyetértésben - jó munkát kívánok a javításhoz, kíváncsian várom a fejleményeket.

Tiaro

Tiaro

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 446 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.13, 23:31

Én azért asszem megvárom az esetleges edited versiont...

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.13, 23:02

No, mivel állítólag túl pozitívnak tartották páran a kritikát, akik a CU-n már olvasták, illetve állítólag nem jött át a mondanivaló egy része, két kiegészítés:

1) Egy ilyen színvonalú végeredmény olyan helyen, ahol van némi normális rpg választék, pillanatok alatt megbukna a sok ostoba szerkesztési hiba miatt. Remélem a végső minőségellenőrzés rohamos fejlődésnek indul az inomi rpg részlegénél is.

2) Fent emlegetett hibákat, plusz amiket a játékosok találnak játék közben, illene gyorsan, átgondoltan és alaposan kijavítani, vagy ebből a rencerből is akkora mocsár lesz, mint az eredetiből, szóval most jön a meló neheze. (Kicsit kínos, hogy az első tartalomjegyzékkel az olvasók jöttek elő és nem a kiadó, amelynek elvileg hetek óta tudnia kellett erről a problémáról.) Jobb helyeken ezt mondjuk kiadás előtt végzik el, dehát...

Nem tudom, hogy egy esetleges javított kiadás mennyiben fog különbözni a jelenlegi AK-tól, de tartok tőle, hogy az legjobb esetben is amolyan öszvérmegoldás marad, hiszen azért valamennyire ennek a felépítéséből és tartalmából kell kiindulnia, annyi változtatással, hogy használhatóbb legyen, de ne dühítse fel azokat, akik az első verzsönt vették meg... Nem irigylem a készítőket.

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6618 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.04.13, 23:02

Magus Alapkönyv - kritika (Attila)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3498


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]