Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Biciklik, szerelmek, rejtekhelyek (Jambor Attila)


 • Válasz írásához lépj be
25 hozzászólás érkezett eddig

_pinta (NPC/NJK)

_pinta (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.09, 09:12

Kedves Solan!
Teljesen igazad van! Nem felejtem el én tudom, hogy csak így juthatunk el saját álmaink beteljesüléséhez! Én is hajszolom a saját kis álmaimat, de az volt a gondolatom, hogy talán ez az üzenete az írásnak!
Persze lehet csak nekem.

_Solan (NPC/NJK)

_Solan (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.07, 08:01

Pinta tulajdonképpen tökéletesen igazad van.:eeek:

Ám egyvalamit ne felejts el. Attól, hogy nem vagyunk tündér cseregyerekek. Még nem vagyunk porszemek. Mindenki akkora, és akkora dolgokra képes, amekkorának önmagát képzeli és természetesen a szve legmélyéig hisz benne. Tehát csak az porszem a szélben aki nem hisz abban, hogy több is lehetne. :D

Edorn

Edorn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1084 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.06.04, 10:46

Nekem csak az első fele tetszett... Az űrhajóig... *szörnyűlködik*
Talán mert Changeling novellára számítottam... De addig nagy, nagyon jó, meg teljesen Changeling hangulata van! Gratula! :eeek: Ám utána... Ez az ürhajós dolog nekem már nagyon nem tetszett...
Changelinget egyébként ismered? Nem írtál véletlenül hozzá novellát, vagy nem tervezed? :D

(A béka nagyon tetszett!!! :aboci: )

(Az értékelés az ürhajó előtti részre szól!)

_pinta (NPC/NJK)

_pinta (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.02, 14:26

Elolvastam megint! Furcsa, hogy mindenkinek a békás dolog szúrt szemet! Aranyos kis történet, olyan gyerekkori emlékek megfűszserezve egy kis tündérmesével.
Mindenki szeretné ugyebár ha kiderülne róla , hogy ő is valami különleges ember és nem egyszerű porszem a szélben??
Kedves író úr ugyi maga is?!

_Gaark (NPC/NJK)

_Gaark (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.02, 14:05

ilyen béka valóban létezik, LSD-szerű mámorba lehet esni a nyalogatásától, meg ha jól tudom, megvágod magad és hozzádörzsölöd a bőrét a sebhez, akkor is (lehet, hogy marhaságot írok ezzel a sebes dologgal).
Nekem is nagyon tetszett az eleje, elismerésem, nekem a "tündérek bejövetele" már egy kicsit sok volt, valahol ott vesztettem el azt a jóleső érzést, amit okozott addig a novella. A párbeszédeket nagyon idegennek, valótlannak tartom (tudom, azok is :D ), de nem bírom elképzelni, hogy hogyha két tizenéves gyerekhez leszáll egy űrhajó, idegen lényekkel, robottal, akkor az az első kérdésük, hogy "A nevek, amelyeken (!!!) szólítottatok minket, igazából mik?". Itt visszazökkentem a valóságba és itt is maradtam a végéig :eeek:
Mindenesetre gratulálni szeretnék, kíváncsian várom a többi írásod!

_digitalghost (NPC/NJK)

_digitalghost (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.01, 11:12

Sziasztok!

Serissa, Solan: a történet már a Tiétek, mindenkié, aki olvassa. Szerintem az író addig rendelkezik az írása fölött, amíg megírja, a többi az Olvasó dolga. Nyugodtan tovább lehet alakítani gondolatban! És az csak jó, ha megindította a fantáziátokat!

Egy kis illúziórombolás akkor: Phil nem tündér, a béka sem valaiféle közvetítő. EGyszerűen fura hallucinogéneket tartalmaz a váladéka, és "bekábulva" lépnek először kapcsolatba a gyerekek a tündérekkel. Lásd pld. sámánok.

_Serissa (NPC/NJK)

_Serissa (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.06.01, 08:26

Helló!
Sajnos csak ismételni tudom a többieket. Az eleje kicsit vontatott, rövidebb is lehetne, viszont nagyon jó ötleteket vittél bele a későbbiekben. Le a kalappal! :eeek:
Solan ötlete nagyon tetszik. Persze én sem szeretném helyetted alakítani a történetet, csak egy folytatással kijavíthatnád benne ezt a „fehér ködöt” amit a Királyfi és Phil képeznek, valamint tovább élvezhetnénk az írásod!
Gratula!
Serissa

DonKartacs

DonKartacs

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 284 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.05.29, 17:55

Tiszteletem!

Olvasmányos. Bár nem mondanám hogy túlzottan oda meg vissza vagyok tőle. Bár ez inkább a témaválasztásnak köszönhető.

Nekem a végén egyfajta "ki sokat markol keveset fog" érzésem volt.
Keveredett benne sok értékes mondanivaló (pl.: álomvilág/valóság kapcsolata ;tüde emlékek)
De ezek igazándiból elsikkadtak a (szerintem) felesleges párbeszédek és szerencsétlen témakapcsolás mögött (tündérek/csillaghajók).

_Solan (NPC/NJK)

_Solan (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.29, 17:27

Bacon: Egyébként sztem egyértelmű mit csinál Phil a békával. Nyalogatja. :eeek:. És hogy miért?. Mert ugyanazt a hatást éri el amit a két gyereknél. Gondolj bele. Tiszta jókat kezd álmodni tőle, meg totál beáll tőle. Szegény flótás biztos azt hitte ez valami drog.:D (Bár ez csak az én személyes véleményem. Attila, ha nem így van megkövezhetsz.)
Meg elgondolhatjuk mi lesz a történet folytatása. Kiderül-e esetleg, hogy a báty is tündér. Vagy esetleg rájön arra, hogy a tesója is az. Vagy csupán egyszerűen az hiszi drog. Meg a Királyfi név is adhat plusz ötletet. Honnan van a neve és miért? Talán Phil társai között is van egy tündér és azért adta Philéknek a békát mert ily módon jutatthatta el Danielékhez. Mert ha nem vesztették volna el, akkor nem biztos taliztak volna a tündérekkel. Ok-Okozat. SORS. Előre tervezett akció volt-e minden? DE bocs Attila, hogy itt helyetted kitalálom a sztorit csak meglódult a fantáziám:D:D De ebből tényleg írhatnál akár még egy sztorit. Arra is szívesen várnék és olvasnám el.

Bocsi a sok pofázásért.:aboci:

_Solan (NPC/NJK)

_Solan (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.29, 17:14

Nahát. Ez tetszett. Mikor olvastam, különösen annál a résznél mikor elmondja, hogy együtt éltek az emberekkel meg minden. A GYU jutott eszembe.

Igazán jó, bárcsak én tudnék így írni. A tördelés Ne-kem sem tetszett, de ha nem a te hibád, akkor szájzár:D

OFF:erre én is kíváncsi vagyok laamer. Nincs meg a novim amit beküldtem. amúgy köszi az érdeklődést ez iránt..

ON: érdekes volt a csavar is, a tündérekkel, meg űrhajókkal. Ez azért tetszik különösen, mert bontja a kliséket amit a tündérekről kialakítottunk. :eeek:

Na jó befejezem. értékelés 95%

_Bacon (NPC/NJK)

_Bacon (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.29, 14:02

Nem igazán értem, illetve nem tudom elfogadni, miért kellett a békát belekeverni?
(Mit csinált Phil a békával, mikor ő csinálta? Netán ő is cseregyerek?)

És ha már megjelennek az űrhajósok-tündérek, azt úgy kellene megírni, hogy beleborzongjunk, ehhez képest szimpla narráció. A gyerekeknek meg nem illene azonnal dönteni, előbb el kéne menniük a tündérkekkl, megtapasztalni azt a másik világot, annak is bele kellett volna férnie abba a 30 (úristen, kimondani is sok) flekkbe.

Aztán némely szófordulatra ráférne egy kis magyarítás, pl. előfordul, egy mondatban kétszer is a "majd" szó, szinte egymás mellett.

Amúgy olvasmányos, de többet érdemelne, talán át kéne gyúrni egy kicsit.

Ja, és tömöríteni! Olvasd végig, és azokat a részeket, amik nélkül ugyanannyit mond el, nyugodtan kihagyhatod, ez maga legalább 5-10 flekk.

Bocs a szókimondásért.

B.

_zugrat (NPC/NJK)

_zugrat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.28, 20:55

Szerintem nagyon klasz novella. Bár a fordulat a tündérekkel meglepett, nagyon jónak találtam. Minden elismerésem...

_digitalghost (NPC/NJK)

_digitalghost (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.28, 10:27

Idézet: 'Brand new, you're retro' (Tricky)

Köszöntés: Sziasztok!

Hozzászólás: Először újra csak meg tudom köszönni mindenkinek az időt, amit a novellámra szánt, nagy dolog ez! Továbbá elmesélném, hogyan keletkezett, és miért lett ilyen az írás, talán akkor érthető lesz.

Nos, az az Anathema-dal tehet mindenről, amit már idéztem is a dalban; amikor meghallottam, láttam magam előtt egy kisfiút, aki egy old-shcool BMX-en teker egy kertvárosban. Gondoltam, írok ebből egy igazi retrós novellát. Lesznek benne 80-as évek eleji cuccok, meg egy jó nagy csavar is. A srác cseregyerek lesz, tehát valahogy tündér, viszont a tündérek meg már... űrhajósok (ez akart a csavar lenni)! Meg a békás dolog is eszembe jutott, és az öregember is. Aztán elkezdtem írni, és a történetbe belefonódott más is. Én igazából a történet végére éreztem, hogy elkanyarodik az egész egy másik irányba: a végére olyan Michael Ende-s, Lázár Ervines hangulatok értek el, persze nem hasonlíthatom magamat hozzájuk. Kb. olyan ez, mint amikor egy elefánt próbálja utánozni egy kolibri kecsességét.

Szóval igaza van mindazoknak, akik hirtelen váltásokat, a sztori elnyújtását, és azt vetik a szememre, hogy sokáig nem történik semmi. (Ja, az elválasztásokat én nem tördeltem bele, ebben ártatlan vagyok!)Lehetett volna még átírni, de nem volt szívem hozzá. Én így "hallottam" ezt a mesét; talán néhol félreértettem valamit.

Még érdekesség képpen itt vannak a hatások, amit én éreztem az írás közben (és Ti?):
Anathema,ET, ET és a zöld bolygó könyve (az ET 2. része-csak könyvben), sci-fi animék, francia sci-fi képregények, Frodó és Samu(Daniel és Michael), ja: Star Wars, meg Az utolsó csillagharcos (ez egy old school amerikai mozi).

Utószó: Bepe elküldte a lektor véleményét, akinek, úgy tűnik, fizikai fájdalmat okozott a novella elolvasása. Nektek viszont többnyire tetszett, és ennek örülök! Sokkal durvább hozzászólásokra számítottam! Köszi!

Jámbor Attila

Zsobo

Zsobo

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 200 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.05.28, 08:06

Kellemes kis novella, nekem legalábbis bejött... Talán kevesebb csöpögéssel (búcsújelenet) jobban tetszett volna, de ez egyéni ízlés dolga. Ami viszont nagyon tetszett, az az ahogyan meg van írva. Profi munka, alig bírtam abbahagyni amikor bejött a fönököm!! :-)

_Lord_Soth_ (NPC/NJK)

_Lord_Soth_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.28, 00:22

Ja és a békázós rész nagyon ütős ! :eeek:

_Lord_Soth_ (NPC/NJK)

_Lord_Soth_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.28, 00:21

Hát annyira nem tetszett mint az elöttem szólóknak , de nem volt rossz. A gyerekkort juttata eszembe és azt, hogy gyermekem egy másik országban él, talán a Tündérországban. :eeek:

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6198 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.05.27, 21:59

Egészen jó lett, csak az elvá-lasz-tá-sokat nem kellett volna benne hagyni.
Egy dolog van amire felfigyeltem benne, és az pedig az, hogy nagyon hirtelen vannak váltások a történetben. Így túlságosan *szakaszos* lett, ettől kicsit döcögős és nem pedig egy egységes egész. Ettől függetlenül jó a témaválasztás, a stílusod egészen jó, változatos, csak jobban át kellene vezetni egymásba a történet részeit, hogy folyamatos legyen. Csak így tovább!

_Rooly (NPC/NJK)

_Rooly (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.05.27, 16:22

Nekem is nagyon tetszett, és egyetértek Viharkeltővel.
Nem igazán tudom szavakba önteni amit most érzek. Olyan szívet melengető érzés.:eeek: Ha lehet, légyszíves írj minél többet, mert jó olvasni.(És hangsúlyozom, hogy egyáltalán NEM IDŐPOCSÉKOLÁS!!!) Szerintem nagyon tehetséges vagy!

Viharkelto

Viharkelto

  Warheart

 • Fórumita
 • 422 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.05.27, 13:32

Nekem nagyon tetszett. Elragadóan kedves és a téma is megragadó. Semmi erőszak, egy jópont neked.

Makidoki

Makidoki

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 15 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.05.27, 11:57

Halihó!

SZVSZ.: Nagyon jól kezdődött, de őszintén szólva, nem erre számítottam. Ez a tündéres dolog nem kellett volna, teljesen más csattanóra vártam.
De ez abszolút saját vélemény.
(Értékelni nem szoktam)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]