Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Csak egy kave (Maurice)


 • Válasz írásához lépj be
17 hozzászólás érkezett eddig

_zugrat (NPC/NJK)

_zugrat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.24, 15:16

Magyon, nagyon tetszett.

_szatib (NPC/NJK)

_szatib (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.22, 14:43

Maurice! U2U ment, pislants bele a fórumokba!

Maurice

Maurice

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 229 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.28, 10:52

Azt hiszem, ideje, hogy mint elkövető, megnyilvánuljak.
Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólást, igencsak jól esett, hogy viszonylag kevés kivetnivalót találtatok a noviban.
Nem akarok nagyon hosszan értekezni, hiszen itt nem az a lényeg, hogy én mit gondoltam, amikor írtam, hanem hogy Nektek, akik olvassátok, mi a véleményetek. Néhány dolgot azonban meg kell említenem.
DBebe: hát igen, még egy átolvasás sosem árt, de az az igazság, hogy rengetegszer átolvastam és átírtam, mielőtt beküldtem, és a végén már úgy éreztem, nem tudok javítani rajta. Pont ezért kelletek Ti, hogy a következőt még gyúrjam egy kicsit, mielőtt késznek nyilvánítom.
Az elírásokról: kétségtelenül maradtak benne "sajté hübók", de mentségemre legyen mondva, hogy kétszer is átnézettem a Word helyesírás ellenőrzőjével, másodszorra már hibátlannak találta. Legközelebb már nem hiszek neki...
A WoD-ról csak annyit, hogy (bár lehet, hogy ez itt ciki) sosem játszottam, nem is tudok róla csak annyit, amennyi az itteni novikból meg kommentekből kiderül, a hasonlóság valószínűleg az általános műveltség körébe tartozó :) vámpíros és hasonló filmek, könyvek ismeretéből adódik.
Sparrow: én amerikai tipusú lakókocsit láttam magam előtt, ami akkora, mint egy kisebb ház, és elférnek benne asztalok meg székek, meg egy normál bárpult is. Igaz, ezt nem részleteztem, úgyhogy jogos a pont, félreérthető volt.
Naotius: nagyon megható, hogy ilyen sokat gondolsz rólam, de azért kicsit túlzott a dicséreted. Csak hobbiból írogatok, nem is túl gyakran, de igyekszem minőségi munkát kiadni a kezemből. Amúgy meg soha nem venném a bátorságot magamnak, hogy más művét a saját (nick)nevem alatt publikáljam, még ha pl. a fordítás az én művem lenne is.
Jah, még valami: a testek. Na jó, itt megfogtatok. Nincs rá magyarázatom; mondjuk a misztériumot növeli, mert a sebekből lehetett volna következtetni a gyilkosokra, de más ötletem nincs.
Szóval összességében mégegyszer köszönöm a hozzászólást, tényleg segítség, ha felhívjátok a figyelmemet a félreérthető vagy logikátlan dolgokra, hiszen én egész másképp látom a sztorit, nekem ezek nyilvánvalóan nem tűnnek fel.
Igyekszem, hogy legközelebb még ennyi se maradjon benne.

_Szatir (NPC/NJK)

_Szatir (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.07.24, 18:13

Asszem, mégis csak benne van a novellában, hogy a csajszi vámpir, hiszen:

[i]"...Az öngyújtó lángja mellett mélybordón csillant sötét szeme..."

_Szatir (NPC/NJK)

_Szatir (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.07.24, 18:04

Osztom Sparrow véleményét, nekem is feltűnt, mintha az első a hat gyerek az őrmester ágyából tünt volna el. :)

Másrészt, ha azt írnád, hogy a konténer falait borította a vér, nem magyaráznák-értenék félre.

_Sir Grotti (NPC/NJK)

_Sir Grotti (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.07.21, 16:23

Szevasztok,

Engem nem nagyon zavart az elírás, olvasás közben átszaladt rajta a szemem :)
Jó volt, nagyon tetszett... Haláli volt a fordulat amivel vámpírossá vált az egész :D

Így utólag tényleg hiányolom a testeket, de olvasás közben és naotilus bejegyzésének olvastáig nem is érdekelt a dolog :D))))

Sir Grotti

_naotius (NPC/NJK)

_naotius (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.07.20, 22:51

Tisztelt Maurice!

Amennyiben a fent olvasott szöveg tényleg a Te irásod, szerintem megtaláltad a pályádat mint iró! Összetett, jól megszerkesztett, hangulatos, evilági és nem evilági.

Nagyon tetszett, rég olvastam ennyire tömör, mégis ennyire elgondolkodtató művet!

A stilus nagyon jó, teljesen illet a kicsit USA hangulatú műhöz, a figurák szépen kidolgozottak.

Talán egyetlen logikai hiba, de sokat nem számit:
A vámpirok a vért a Sátánnak adják, rendben. De miért nem hagyják ott a testeket? Megeszik, elteszik emlékbe? Mi szükségük van azokra?

Amennyiben nem a Te irásod, úgy igen magas szinvonalú iró művét publikáltad előttünk. (Csak azért irom ezt, mert a stilus és maga a mű is nagyon ismerős, de lehet, hogy csak képzelődöm...)

naotius@freemail.hu

BloodSkull

BloodSkull

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 82 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.20, 16:19

Sparrow: Elnézést, gépelési hibának akartam írni, csak hát este már nem annyira fogott az agyam. :)
És azért is sorry, hogy jónéhányszor (gyakran egyfolytában) a WoD-al társítom az ilyesfajta novellákat, de én tökéletesen ebben a világban élek, tát nem sűrűn tudok kiszakadni belőle! :D
"És javaslom, hogy te inkább ne segíts nyelvi hibákat javítani, lévén te is küszködsz velük."
Kösz, majd észben tartom...

Sparrow

Sparrow

  Írófióka

 • Fórumita
 • 708 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.20, 12:39

Na, én is megmondom a frankót. :)

Szeretem a vámpírokat és a hozzájuk kapcsolódó történeteket - ha nem a WoD-ben játszódnak. Utálom a WoD-t; de szerencsére ez nem olyan novella.

Maurice:
Tetszik az írásod, és egyáltalán nem azért, mert vámpíros: tök jó - bár kissé sablonos - az életunt nyomozó figurája, és a csaj is kifejezetten tetszett. Jó a leírás, a párbeszédek, a jellemábrázolás - már amennyire itt lehetőség volt -, és jó a képi megjelenítés. Ezzel csak 1 gondom volt: a kávézó. Egyszer azt írod, hogy lakókocsiból lett átalakítva. Erre én elképzeltem egy lakókocsit, aminek oda lehet állni az ablakához (pult), és ott adják ki a kávét. Aztán meg aztalokat is írsz, meg lépcsőt... Ez mégiscsak egy épület? Ez nem tiszta.
Igen, ötletes a "hatonnap" szó, meg az, hogy nem ismerik el a 7-napos hetet... Ez olyan ésszerű, hogy nem is tudom, elhiggyem-e, vagy csak te találtad ki? :D

Amúgy a többieknek mondom, hogy nem teljesen biztos, hogy a csaj vámpír: a történet vége szvsz homályba vész, szóval lehet találgatni.

Hibák (szvsz): volt egypár gépelési meg egyéb hiba, de gyakorlás útján orvosolható. Ja, és volt egy mondat, amit az én perverz fantáziám először félreértett: "Az egész akkor kezdődött, amikor egy éjszaka eltűnt az ágyából hat gyerek." - Ez olyan, mintha Alistair ágyából tűnt volna el az a 6 gyerek. :D Lehet, hogy csak én látom így.

Na, mindent összevetve jó, tetszik, csak így tovább.

BloodSkull:
Szomorú, hogy te minden vámpíros sztorit a WoD-vel társítasz. A vámpírokat mint olyanokat ne nevezd káinitáknak, ne kifogásold a cigizést stb.: minden író olyan lényeket teremt magának, amilyeneket akar. Nem a White Wolf Inc. találta ki a vámpírokat.
"megőrültem v olna." - ez nem nyelvtani, hanem gépelési hiba - Maurice nyilván tudja, hogy a "volna" szó egybeírandó. És javaslom, hogy te inkább ne segíts nyelvi hibákat javítani, lévén te is küszködsz velük. ("had", "gondd")

Na, ennyi. Véres éjszakákat.

Zsobo

Zsobo

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 200 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.20, 07:50

Üdv, én is osztom kicsit az észt!! :-)

Igazság szerint utálom a vámpíros novellákat, de ez a novi nagyon jó volt. Nem az a sablonos, hü de nagyon intrikálnak a wempájörök sztori. Illetve ha belegondolok intrikálnak, de ezt nem akarja beleeröltetni az arcomba. Szóval tetszett.
A vér-konténer témához: Elöször én is arra gondoltam, hogy a konténerben derékmagasságig áll a vér, de aztán visszaolvastam és kiderült, hogy csak beborította.... Itt lehet, hogy egy kicsit gondosabban fogalmazhattál volna, de szvsz nem volt annyira zavaró.

Maradtam tisztelettel: Zsobó

BloodSkull

BloodSkull

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 82 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 22:02

Apropó, elfelejtettem valamit.
Egy gyermek testében átlagosan 2,5 liter vér tárolódik, a szív pedig pumpálja, ahogy tudja. Ha 6 gyermeket lemészároltak, s össz vérüket kifolyatták, az sztem többet is betelít, mint 1 konténert! :)
Csak ennyi lett volna még a megfigyelésem, és az az asztalos téma is érthető volt, nincs vele semmi gondd!
A 80% marad! :D
Orevuár!

BloodSkull

BloodSkull

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 82 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 22:00

Hm, ez teccik, ez teccik! :)
Igazán jó vámpíros novella.
Nos, ily késői órán valóban mégérdekesebb! Szép volt. Az elején tényleg nem lehet gondolni, hogy vámpírokról szól, hisz éppen hajnalodik, kel a nap, a vámpírok mennek szépen aludni a menedékükre. Utánna viszont teljes mértékben lehet érteni...a káiniták ajándékot kaptak egy démontól.
Jó már nekik! :D
Aztán az inkvizíciós rész is bejött, mostanság egyre többet gondolxok az inkvizítorokról, ill. magáról az inkvizícióról. (had ne említsem Torquemada-t! :D)
Azt viszont nem értem, hogy a vámpír hogy tudja meginni a kávét, a cigit hogy tudja oly könnyedén szívni, ilyesmik. Ám ha ez nem függ össze a WoD-al, akkor nem fontos, hisz ez egy elme szüleménye, amely nem biztos, hogy egyáltalán csak kapcsolódik is a Vámpír: A Maszkabál szerepjátékhoz.
Ez a rituálé jól ki lett találva. 6 gyermek, 6 éjszakánként...frankó! :D Hát persze hogy az ördögre lehet gondolni.
A hölgy pedig igazán kedves volt a csávesszel. Hisz vámpír, megteheti! :D
Szívesen lettem volna a hapsi helyében.
Összegezve szépen meg van írva, a fogalmazással csöppet sincs gondd, ám fel véltem fedezni néhán nyelvtani hibát, mely benne maradt:
"megőrültem v olna." - itt csak 1 szóköz van pluszba, ami nem kéne :)
"Gelnn" - Csöpp névhiba

Ezek nem kötözködések, csupán megfigyelés, amiket ki lehet javítani, ha gondolod. :)
A történet is jó, bármikor megtörténhet. Gondolom csak azok kapták meg ezt a képességet (napon járás), akik a démont szolgálták! :)
Szvsz megérdemli azt a 80%-ot, amit adtam rá!
Csak így tovább, sok sikert a köv. novelládhoz, mely remélem, ugyanúgy vámpír-novella lesz!

Üdvözlettel: Bloody

Daelin

Daelin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 136 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 20:40

Üdv!
Szerintem hangulatos, és jó novella,nekem igazán tetszett!

Madrac

Madrac

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 71 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 18:31

Tenyleg jo kis novella volt, en nem ereztem annyira zavaronak a Nem töprengünk azon, hogy esetleg széket látunk vagy ágyat; lehet kicsi, nagy, kerek, négyszögletes, attól mi még tudjuk róla, hogy az asztal." reszt es azt se ertem mi baja van a derekmagassagig veres kontenerekkel. Egy arterias verzes eleg durvan frocskol, tehat akar meg magasabban is lehetett azert ver. A masik ugyanezzel kap, hogy a munkasok hivtak oket ezzel, tehat ez lehetett az o tulzasuk is akar.
Ami igazan tetszik benne, hogy nem happy-end-es. :)

_poison_girl_ (NPC/NJK)

_poison_girl_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.07.19, 13:58

sztemse volt rossz,bár azért látszik,h nem gyakorlott íróról vanszó
de én pl tapsikolni kezdtem mikor a "vámpír" szót először olvastam,mert tök nem úgy indult:)
nahmindegy alényeghogy osztom DBebe véleményét abban,h nézd át többször és legyél elegendően kritikus magaddalszemben
pojzon

dresi

dresi

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 23 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 12:41

Üdv!
Nekem is tetszett. Apróbb hibák tényleg vannak, de a történet is és a stílus is naggggyon bejött.

DBebe

DBebe

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 676 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 07:23

Szia Maurice!

Így hétfő reggel kezdetnek nem is volt rossz a novellád. Bár a "helyenként derékmagasságig a vér" nekem már túl erős költői túlzás volt; nem lett volna elég a bokáig érő?
Ezen kívül még valami: "Nem töprengünk azon, hogy esetleg széket látunk vagy ágyat; lehet kicsi, nagy, kerek, négyszögletes, attól mi még tudjuk róla, hogy az asztal."
Az ilyen bakik elkerülése végett legközelebb olvasd át még egyszer a novellát, mielőtt feltöltöd a szerverre. Volt még pár apróság, de tartalmilag jól felépített, és külön tetszett ez a "hatonnap", valamint eme szó köré épülő nyomozás és történet.
Tehát még egy pici odafigyelés és legközelebb a finisben leszel!

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6600 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.19, 07:23

Csak egy kávé (Maurice)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3675


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]