Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Take a picture (mg-b)


 • Válasz írásához lépj be
29 hozzászólás érkezett eddig

_zugrat (NPC/NJK)

_zugrat (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.24, 15:57

Nagyon hangulatos bárkissé zavaros.

_ralee1001 (NPC/NJK)

_ralee1001 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.08.12, 10:35

Csumi mindenkinek !

ha most valoban haldoklik a srác(?) és már semmi se nagyon érdekli - unatkozi . az unalmat magát ennyire izgalmasnak leirva , rég nem láttam,olvastam . jo kis '70-es,'80-as évek beli filmekben , könyvekben volt ez meg . az az igazi **hangulatra utazó** alkotó gárdát egybesitö korszak . mára kihalo félben van ez a stilus(sajna) .
ilyen novellákban NEM kel keresni a story-t . mert nem kell a keret. igy jo . hasonlitani lehet - csak más sikon mozog - a romatikus egyutléthez . ott is a hangulat a lényeg , nem az esemény .

vagy a sok okos nem igy gondolja ?

ha van hosszabb+másik irásod , kérlek , tedd közzé !
a rajogod :)

_Max MMIII (NPC/NJK)

_Max MMIII (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.08.02, 10:37

Hali

Tetszett.
A hangulatkeltés sikerült :), nálam legalábbis.
Bizonyos szavakat én nem használtam volna, és (nekem) épp a csúcsra pörgetett részek szoktak később a legkevésbé tetszeni - márpedig ez a szilánk csupa csúcs és él -, de ez csak a személyes ízlésem.
Balightot védeném, mert én se értettem, hogy kerül ez ide, de örültem neki.
További jó alkotásokat kívánok, mg-b!

Max

mg-b

mg-b

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 716 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.29, 20:10

Üdv!

1. alapvetően hangulatot akartam kelteni
2. ha történetet / helyzetet keresünk, akkor ahhoz Ralia jutott a legközelebb

Köszönöm a véleményeket / észrevételeket.

mg-b

PS.: ...és csak azért most reagáltam, mert nyaralni voltam.

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.27, 00:13

stargazer: hanyadszor rugaszkodsz neki ennek a témának? Hatodszor? Tizedszer? Nem unod még? Mert szerintem többen már rettenetesen. Az előző x alkalommal szinte mindig el lett mondva, hogy a valóság jelenlegi állása szerint szabadon feltölthető tartalommal egy oldal és nem kell igazodnia semmilyen retardált elképzeléshez, amit valaki hagymázas képzelgése szült.

De ha már itt tartunk, vérpistikés debil kérdésre vérpistikés debil válasz: "Azér' mer a zíró eztet olyan szerepjáték közbe' írta, amibe' vannak ilyenek, jól."
Vagyis, ha nagyon szőrszálhasogatóan powerplayer akarnék lenni, akkor tuti találnék a világ szerepjáték kínálatából egy olyan példányt, amelynek a közegébe ez a novella tökéletesen beleillik. Legfeljebb a kutya nem ismeri azt az rpg-t. Aztán meg kettébontjuk a novella kategóriát "előtörténetre" és "kalandmodul alapján íródottra", és mindenki jóllakott óvodás lesz. Már csak a párszáz fórumra kellene magyarázatot találni, amikben még nem került elő a kérdés, hogy ez meg mit keres itt és miköze az rpg-hez. Nehéz és fáradságos munka lesz, de rpg-s poltisztjeink megtalálják majd rá a megoldást. És akkor majd megszületik az IRPG.HU az IGAZZY Roleplaying Game Ódal.

Mit gondolsz, meddig fogják neked türelmesen elmagyarázni ugyanazt a dolgot százegyedszerre is?
Problémádra a megoldás egyébként egyszerű: ha nem vagy elégedett az oldallal, jogodban áll nem látogatni. Baromi nagy szívességet tennél vele rengeteg embernek.

lenienn

lenienn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1780 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.26, 19:28

szép novella. ügyes. nincs is kedvem belekötni se. de nem is nagyon tudnék. :)

még. jöhet. ebből sok.

Zajec

Zajec

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 223 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.26, 09:43

Ugyanmár, emberek! Ez egy hangulatos kis írás volt, még akkor is, ha előttem nem pergett le olyan példás rendben a főhős élete, mint ahhoz a szerzőnek nyilván szerencséje volt. Ez persze minden bizonnyal engem minősít, mely szerint én többnyire elakadok a hangulat átélésénél, és igen egyszerű cselekmény szükségeltetik ahhoz, hogy felfogjam. Ugyanakkor marakodni kár, és nem elegáns dolog. Műfaji kötelmeket számonkérni sem (főleg, ha egy írás jó), de túlreagálni sem. Legyetek bölcsebbek, az vidámabb!

Apokrif

Apokrif

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 395 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.26, 01:21

Sziasztok!

stargazer:
"de az még mindig nem derült ki számomra (mert erre reagálva csak ugatást hallottam), hogy akkor miért nincs még mindig pornó is az oldalon."

A hatályos törvények értelmében, ha egy tartalomszolgáltató szexuális tartalmú anyagot (is) szolgáltat, akkor egyértelműen jeleznie kell, hogy az oldalon korhatáros anyag található, amivel kizárnánk a jelenlegi közösségünk egy részét. Ennyit a demokráciáról.

Én ennek ellenére készséggel elhiszem neked, hogy ha otthon az asszonnyal nekiveselkedtek, összedobtok egy olyan pornót, ami minőségben eléri azt a színvonalat, amit a saját műfajában ez a novella képvisel. :)

Mégis arra kérlek, hogy a fentiek miatt, a produkciód bemutatásával ne ezt, inkább egy demokratkusabb oldalt szerencséltess. Bátran tudom javasolni például a szanalmas.hu-t. :D

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.25, 22:56

stargazer: Tanulj meg olvasni. Utána írj. Vagy addig is. De ha lehet, ne ide. :)

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4667 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.25, 22:26

stargazer
a lehetoseg elotted is nyitva all, hogy egy ekkora, amde kevesbe korlatolt es kovetkezetes, demokratikus oldalt csinalj.
felelosseggel. szabadidoben.
kuldd majd at az urlt..
mar most kivancsi vagyok ra...
/nemcsak 7 ev mulva hogy mi lesz belole/

stargazer

stargazer

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 775 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.25, 22:16

Érdekes megközelítés a "magyar szerepjáték oldal" és "magyar szerepjátékosok oldala" közti különbségen lovagolni, de az még mindig nem derült ki számomra (mert erre reagálva csak ugatást hallottam), hogy akkor miért nincs még mindig pornó is az oldalon. Már rég kiderült számomra hogy következetlen emberek cseppet sem demokratikusnak szánt közössége ez a bizonyos "magyar szerepjátékosok oldala". :)

Balight: törődj bele. Ne firtasd. Még a végén téged is paranoiásnak fognak kikiáltani.

jó novella... :D
szép novella... :D

:D :D :) :) :) :) :) :)

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.25, 19:00

Apokrif: Lassan külön ki kellene ezt írni az impresszumhoz...

Ett

Ett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 112 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.25, 06:22

Szerintem spleen.
Mint ilyen pedig tetszik.
Kicsit Új Péter.

Apokrif

Apokrif

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 395 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.24, 17:20

Sziasztok!

Visszaolvastam, és tényleg elgaloppíroztam magam. :)

balight: A te kérdésedre ("Vagy ez úgy értendõ, hogy az rpg-s egy külön "kaszt" akik mindent amit alkottak ide küldenek?") elég lett volna ennyit írni: "igen". A többit nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod, bocs!

Viszont az előző postomat azért továbbra is ajánlom mindazok szíves figyelmébe, akik értetlenkedni szoktak.

Apokrif

Apokrif

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 395 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.24, 17:15

Sziasztok!

balight, nem érdekel, ha nem olvasod, túl sűrűn merül fel ez a kérdés errefelé, hogy tovább hagyjam figyelmen kívül. Az a helyzet, hogy jó lenne, ha te is (meg azok is, akik ezzel szoktak jönni) figyelmesebben elolvasnák azt a bizonyos sárga feliratot. Ott ugyanis nem az áll, hogy "magyar szerepjáték oldal", hanem "a magyar szerepjátékosok oldala". Érthető a különbség? Ez nem a szerepjátékról szóló adatbázis, hanem olyan emberek *közössége*, akik egyébként szerepjátékosok. Bármily hihetetlen, ezek az emberek nem merülnek ki abban, hogy ők szerepjátékosok. Érdekli őket sok minden más is, például moziba járnak, modelleznek, kártyáznak, számítógépeznek (érdekes, ezeket a témákat senki sem akarja a fórumokból letakaríttatni), sőt *írnak* is. Az rpg.hu meg felvállalta, hogy ezeknek az írásoknak helyet ad. Mi meg örülünk neki, mert ez jó nekünk. Eddig vili? Nomármost közösségünk egyes elvetemült tagjai nem átallanak időnként arra vetemedni, hogy horror, szifi meg fentezi helyett *valami mást* írjanak. Milyen logika alapján is kellene megvonni tőlük a publikálás lehetőségét?

Arról nem is beszélve, hogy tudtommal még senkit sem kényszerítettek arra, hogy minden itt megjelenő írást elolvasson. De ha tévedek, akkor sem hiszem, hogy maradandó károsodást okozna benne ez a novella (ellentétben pár tökös kardozós-b@szós-partraszállós novellával, ami meg ugye mennyire ide ide tartozik).

P.S. Bocs, ha kissé nyers voltam, de most lett tele a tököm ezzel a "hogy kerül ide?" dumával. Há' hogy kerülne? Úgy mint a többi. Valaki volt olyan rendes, hogy beküldte.

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.04.22, 22:20

Hát az úgy történt, hogy bekapcsoltam a gépet, beírtam az explorer-be hogy rpg.hu és hipp-hopp ide kerűltem. Láttam egy címet ami felkeltette az érdeklődésemet, elolvastam, és akkor ki tört belőlem a kérdés, amit eddig mindig csak magamnak tettem fel: "mi a fenét keres ez itt???". Ez nem szárnyukat bontogató írók kis irodalmi köre, hanem a magyar szerepjátékosok oldala - legalábbis egy bazi nagy sárga felirat ezt hirdeti az oldal tetején. Vagy ez úgy értendő, hogy az rpg-s egy külön "kaszt" akik mindent amit alkottak ide küldenek?

Najó mivel csak 1 napra volt most netem, és utazok el megint, nem akarok vitatkozni csaka úgy kibukott. Vegyétek úgy, hogy nem is mondtam. Ha valaki valamit még akarna U2U-ba pls.

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.24, 15:28

Bennem meg az merul fel ilyenkor, balight, hogy te mit keresel itt?

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)

__balight the light knight (NPC/N (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.04.22, 22:20

Ilyenkor mindig fel merűl bennem... mit keres ez az rpg.hu-n?

Lac

Lac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1787 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.24, 11:42

Szep novella. A harmadik bekezdes ritmikailag is nagyon jo, a gyorsasag, a sok vesszovel, es remekul illo szavakbol all.
A negyedikben rimel a "porbafingo retkek" es a "szorongo lelkek" :)

Nem probalok nagy megfejto lenni, ugysem az a lenyeg, hogy eppen haldoklik-e vagy sem, vagy hol tortenik, tok mindegy.

(Nem ertekeltem.)

Zsobo

Zsobo

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 200 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.07.23, 22:55

Alyr: Köszi a tippet, de inkább nem. Esetleg, ha találok valami nyugtatót... Mindenesetre az kiviláglik a hozzászólásokból, hogy csak én vagyok a hülye, a többieknek tetszett. Ez gondolom bíztató az író számára. Sajnos a véleményem még mindig nem változott, de nem hergelem tovább a népeket.
Azért ha valaki rájön miről szól megdobhatna egy U2U-val, vagy beirhatná ide... Előre is köszönöm!!

Maradtam tisztelettel: Zsobó


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]