Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Az Atjaro inkabb antologiakent folytatja (Michaleczky Peter)


 • Válasz írásához lépj be
20 hozzászólás érkezett eddig

_michaleczky (NPC/NJK)

_michaleczky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.27, 22:27

Mapett: Köszi a vállbaveregetést. A Galaktika megjelenése egyébként semmilyen mértékben nem befolyásolta a döntést. Tényleg nem. Én inkább csak, ismerve a terjesztést, aggódom, hogy hasonló nehézségekkel kerülnek szembe és esetleg ugyanoda juthatnak, mint mi. Jó lenne ha 2-3 lap tudna futni egyszerre Magyarországon, a verseny (és itt nem a gazdasági versenyre gondolok) mindig ösztönzőleg hat a felekre. Az olvasók csak jól járnának vele.

Mapett

Mapett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 161 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.24, 10:49

Üdv! Bár nem voltam rendszeres olvasója az Átjárónak, ám mint a hazai sf/rpg életbe kb 15 éve valamelyest mocorgó emberke, azért figyelemmel kísértem pályafutását. Sajnálatomat kell kifejeznem a lap megszűnésével kapcsolatban, még akkor is ha a sajnálatból nyilván már egy jókora kalappal összejött az utóbbi időben, és a sajnálatból meg nem lesz lap. Mindig fájdalmas az, ha a kedvenc témaköreim egyikének zászlóshajója süllyed el. Főleg akkor ha az anyagi okok mögött - gondolom részben - más problémák is meghúzdnak. Jómagam is átéltem már pár hasonlót, így tudom milyen kellemetlen ez.
Nem akarok azzal jönni, hogy amikor pár hónappal ezelőtt hallottam a Galaktika újjáéledéséről, én már akkor sejtettem, hogy ez okoz még kellemetlen perceket az Átjárónak (illetve a többi feltörekvő, hasonló témakörben mozgó orgánumnak). Főleg azért, mert sejtem ki(k) lehetnek a Galaktika feltámasztásának hátterében, és ha igazm van, akkor már nem is lepődöm meg semmin. Azért, kedves Péter, sok sikert, türemlet és kitartást kívánok a további munkához, és az Átjáró antológiaként való megjelentetéséhez! *felebaráti vállveregetés* Hajrá!

Baty

Baty

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 379 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.13, 07:26

Oké, így már világosabb, kösz az infót!

_michaleczky (NPC/NJK)

_michaleczky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.12, 07:47

Marvin,

Kérlek, írj az ügyben a michaleczky.peter@atjaro.hu címre.

Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2688 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.11, 10:14

"Jelenleg két-három tartozásunkról tudok a szerzők és fordítók felé, de mindegyiket rendezzük vagy már rendeztük, ezek is nagyrészt adminisztrációs okokra vezethetőek vissza."

Ez komoly?? Nagyszerű, rohanok a pénzemért, most rögtön. Milyen címre írhatok? A régi még él?

Myrddin

Myrddin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 23:19

Rinaldini, milyen egyéb újságokra gondolsz, amik sf/f témakörben nyomulnak?
Mert az Alanori Krónika ccg/rpg újság, a Fanfár szintén, a Fangória meg DVD melléklettel rendelkező horror újság... momentán ezek jutnak eszembe, mint az Átjáróhoz hasonló "határterületen" mozgó kiadványok.

A Galaktika meg októberben jön csak.

Végülis, ha nagyon költői/filozófikus akarnék lenni, akkor talán sorsszerű is, hogy egy olyan magazin, mely indulásakor a Galaktika szellemi örököseként definiálta magát, akkor a nagynevű előd újraindulásakor megszűnjön...

_Rinaldini (NPC/NJK)

_Rinaldini (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.10, 23:13

Az sajnálatos ha egy újság megszűnik, így ezt is sajnálom, de néhány tárgyi tévedés "elhangzott", amit korrigálnék.
Nem ez az egyetlen ilyen témájú újság. Soha nem is volt egyetlen, és a legjobb tudásom szerint a többi megy is tovább.
A hirdetésekkel kapcsolatban mégsem írom le, mert azt már előttem igen szépen és jól megtették.
A sírás meg egyébként úgysem segít.

Raon

Raon

  Révész

 • Fórumita
 • 721 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 14:09

Rendben - Péter. :)

Amennyiben sikerül rendezni a tartozásokat, az korrekt dolog lesz.


üdv,
Raon

LaliQ

LaliQ

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 424 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 13:37

Nem is gondoltam másképp. És nem is a Ti felelősségeteket akartam hangsúlyozni - minden lap mögött bizonyos anyagi lehetőségek állnak, amelyek meghatározzák a stáb mozgásterét. Pusztán arra akarok utalni, hogy az Átjáró potenciális hirdetői igenis felismerték az Átjáróban rejlő marketinglehetőségeket, és annak megfelelően nem hirdettek. A kis reklám ugyanis nem reklám, csak kidobott pénz. A másik ilyen szomorú, de igaz tény, hogy szűk, és speciális jellemző mentén összeverbuvált piacot (mint amilyen a hazai SF/F olvasótábor) reklámmal megszólítani csak akkor érdemes, ha az eladandó termék olyan, hogy keveset kell eladni, és az egyes darabokon nagy a haszon. Az SF/F könyv nem ilyen. A motorkerékpár mondjuk ilyen.
Tehát ennyi: a kiadók nem lükék, hogy nem hirdettek. A kiadók - javarészt - tudnak számolni, és azért nem hirdettek.

És ez nem a Ti bizonyítványotok, csupán a helyzet reális bemutatása. Hogy ne lobogtassunk a kiadók marketing-érzékenységéről se (nem létező) bizonyítványokat.

_michaleczky (NPC/NJK)

_michaleczky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.10, 11:33

LaliQ,

Teljesen igazad van, azonban ha piackutatást végeztünk, ne adj isten arculatterveket készítettünk volna, akkor már az idei első számra sem marad keretünk, ugyanis egy profi céggel elvégeztett munka milliós nagyságrendű költséget jelent.

A terjesztésről pedig annyit, hogy mivel egy magazinnak nincs a Hírker mellett más alternatívája, a terjesztési hiányosságok nem írhatóak az Átjáró számlájára. Elég sokat kifizettünk egy cégnek, amely vállalta a Hírkeres ügyek menedzselését, a terjesztés elosztását. Azonban még ez is kevés volt ahhoz, hogy kitegyék az újságosok egy-két napnál huzamosabb ideig a magazint a kirakatba. Ahol végig kint volt, ott tapasztalatunk szerint nagyon szépen el is fogyott.

A hirdetési bevételekből nem a magazin teljes költségét kívántuk finanszírozni (mint normális esetben lenni szokott), hanem csupán ennek töredékére számítottunk. És ez sem jött be.

LaliQ

LaliQ

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 424 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 11:06

Nekem ez volt a kedvenc (fél)mondatom: :)

"...a hazai SF piac szereplői pedig nem éltek a hirdetés lehetőségével, véleményem szerint a kiadók - eltekintve kevés kivételtől - mindmáig nem ismerték fel a marketing szerepét a könyvkiadásban, vagy éppen financiális okok miatt nem tudnak keretet képezni hirdetésre, marketingre."

Azért kedvenc, mert úgy lóg a levegőben, mint mostanság az ökörnyál. Az oldalait reklámfelületként hasznosítani kívánó médium ugyanis előtte saját kontójára készít egy nagyon kemény piackutatást, amelynek csupán az első sora az, hogy hányan olvashatják a lapot, és ezután még oldalakon keresztül elemzik, hogy kik olvassák, illetve milyen vásárlási kedv-növelő hatással bír az adott reklámfelület valamilyen minőségű betöltése. A profik ezen felül még reklámarculat-javaslatokat is tesznek kedves reklámfelület-megrendelőiknek, hogy minél sikeresebb - és minél hosszabb - együttműködést alapozhassanak meg vele. A fenti félmondat mögül ez hiányzik (igaz, illik is üzleti titokként kezelni az ilyesmit). Úgyhogy nem kekeckedni akarok, csupán megjegyezni, hogy az a amodnat akár úgy is hangozhatott volna, hogy: "a hazai SF piac szereplői pedig nem éltek a hirdetés lehetőségével, mert a kiadók - eltekintve kevés kivételtől - felismerték a marketing szerepét a könyvkiadásban, és ennek megfelelően döntöttek úgy, hogy nem fektetnek be egy rossz terjesztésű lap reklámfelületébe... amely lapnak olyan piaci szegmensben vannak jobbnak mondható pozíciói (könyvesboltok), melyen maguk a potenciális reklámoztatók is jó pozícióban vannak jelen."

Szóval én nem kennék mindent azokra a szűklátókörű kiadókra - akik közül nem egy milliárdos forgalmú üzletláncot működtet.

_michaleczky (NPC/NJK)

_michaleczky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.10, 10:29

Baty,

Azt akartam írni, hogy természetesen az előfizetőknek megküldjük az új számot, illetve valószínüleg többet, annak függvényében, hogy forintösszegben mennyi van hátra az előfizetésükből. De mivel konkrétumot még nem tudunk az új formátummal kapcsolatban, ezért nem akartam ígérgetni, sem időpont, sem terjedelem, sem darabszám tekintetében.

_michaleczky (NPC/NJK)

_michaleczky (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.10, 10:27

Kedves Raon,

Jaj, ne kezdjetek el urazni, magunk között vagyunk. :)

Jó lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba a tartozásokat illetően, ugyanis az elmúlt hónapokban elterjedt, hogy az Átjáró fűnek-fánik tartozik és nem fizet. Ez onnan ered, hogy amikor tavaly decemberben átvettük a lapot, a Bolt Kft. kijelentette, nem fizeti ki az utolsó két-három szám szerzőit.

Jelenleg két-három tartozásunkról tudok a szerzők és fordítók felé, de mindegyiket rendezzük vagy már rendeztük, ezek is nagyrészt adminisztrációs okokra vezethetőek vissza.

Ugye nem gondolja senki, hogy három 8000 forintos tétel visszatartásával próbáljuk helyreállítani a lap financiális helyzetét?

Na mindegy, nem akarok vitába belemenni, mert teljesen fölösleges, inkább azon dolgozunk, hogy minél előbb folytatni tudjuk tovább.

Myrddin

Myrddin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 10:05

Egen, elcseztem a linket, sorry, az Attila által beírt a jó...

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 09:50

Rorimack:

Azért nem teljesen, az sf.hu-s írás végén ott van még egy plusz email cím is...

Köszönjük neked, Myrddin. :)

(Gondolom erre a drámázásra gondolt: http://www.sf.hu/story.php?s=3888 )

Rorimack

Rorimack

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1647 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 09:32

Eléggé egyforma ez a két fél nem gondolod? :)

Myrddin

Myrddin

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 405 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 09:22

http://www.sf.hu/story.php?s=3889

Hogy legyen az éremnek egy másik fele is...

Raon

Raon

  Révész

 • Fórumita
 • 721 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 08:45

> Továbbá köszönet illeti a szerzőket (beleértve a külföldieket is), fordítókat, cikkírókat, kritikusokat, grafikusokat, akik meglehetősen alacsony díjazásért, sok esetben ingyen dolgoztak az Átjárónak, az Átjáróért.

Apró szépséghibája ennek a kétségkívül pátoszos és szívhezszóló mondatnak, hogy erre az alacsony díjazásra (tt. ingyen) az írásaikat leadók csak utólag jöttek rá - amikor nem kapták meg a beígért pénzüket. :)

> Mint felelős kiadó, mint szerkesztő és mint lapalapító azon dolgozom,

Tisztelt Mihaleczky úr!
Ha már főnixhalál, meg tiszta lap, véleményem szerint lehetne onnan kezdeni a dolgot, hogy mostantól betartjuk az adott szavunkat!

Félreértést elkerülendő: nem vagyok érintett, csak a csípi a szemem az ilyesmi.
Ezzel együtt a további működéshez sok sikert kívánok. :D

borúra derű,
Raon

Baty

Baty

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 379 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 06:59

Attila:
" Hálával tartozunk az előfizetőinknek, akik bizalmat szavaztak a magazinnak, éppen ezért a megjelenő kiadványt, a hátralévő előfizetési periódussal arányban természetesen kézhez kapják."

Hogy ez mit is jelent pontosan, arra én is kiváncsi lennék...

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.09.10, 06:11

Mi lesz az előfizetőkkel?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]