Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Alien vs. Predator (Attila)


 • Válasz írásához lépj be
170 hozzászólás érkezett eddig

_dani6677 (NPC/NJK)

_dani6677 (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2005.09.10, 16:00

Hát én nemtudom ki hogy van vele de szerintem a film jó volt , nem is kelet enél tőbbet várni tőle. sok hibát pedig nem a film kővetet el hanem ti , mert nem figyeltetek jol oda a filmre , itt egy rővid példa : " Sonor: De a csaj és a hajó között ott volt csekély 50 mérföldnyi jégmező + éppen tombolt az "évtized legnagyobb vihara" Szvsz a predik azért adták a lándzsát a csajnak, hogy legyen mivel hasbaszúrnia magát, mielőtt halálra fagy" . Ki mondta hogy halálra fagy ? szerintetek hogy jőt óda ? véletlenül nem látátok a hójárót amin jőttek ? gondolom azon megy visza a hajóra . mert valahogy visza is kelet volna meniük .. szoval a sok kritikátokna a fele se igaz , csak nem figyeltetek oda a filmre jól ! amugy remélem hogy lesz AvP 2.

_Tivo (NPC/NJK)

_Tivo (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.11.09, 15:08

Valaki azt mondta, itt minden filmet nagyon lehúznak. Ez lehet hogy így van?
AvP.
Nagyon vártam a filmet, és be is jött. Sokmindenen lehetne javítani, de nagyon sokminden nagyon jó lett. Mivel tudtam, hogy fiatal predátorok vadásztak, akiknek nincs tapasztalata, és hogy ez nekik igen nagy feladat, a vadászatot kerestem a filmben. Tényleg látszott, hogy egy vadász csak akkor győzhet, ha jól alakítja a helyzetet.
Igaz hogy az elejét elhúzták, a monsta-verekedések sem mindenhol voltak jól kidolgozottak, de ha valaki élvezni akarta, akkor tudta a filmet!
A történet.. nos, ennek a filmnek az a története, hogy vadásznak. Ebbe csak erőltetetetten lehetne belevinni valami mást is. A film alienek és Predátorok -ról szól, köztük pedig nem jellemző a romantikus szál! az emberek csak mellékszereplők, így igenis lehet izgulni, hogy melyik monszta jön ki jól a dologból.
És a ragadozók, lévén inteligens és erkölcsös faj (egyfajta vallás/hitvilág erősen jellemzi őket, elég egységesen)tisztelik a harcosokoat, akik legyőztek egy alient. A TÚLÉLŐ nő is közéjük tartozott.
A film témája lehetőséget adhat újabb részekre, és remélhetőleg azokat kevésbé vágják rövidre, hiányosra!

_efa (NPC/NJK)

_efa (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.27, 17:16

Holnap fogom megnézni.Már elöre félek:( Még jó hogy a sógorom fizeti a jegyet...
Kedves Atilla!
Nekem az Alien 3 tetszett. Több érdeme is van: logikus magyarázatot(?) ad mért nem vitte el a lény Ripleyt miután smárolt vele a medrészlegen,nehezen hal meg a monszta és a VÁLTOZÁS öli meg amihez nem tud elég gyorsan alkalmazkodni. S végül meghal Ripley!! Már viszketegségem volt hogy Ö csak ö aki mindig tudja mit kell tenni.
Az AvP regényekröl csak annyit hogy sima fagyilkosság volt öket kiadni. Szerintem az Alien1 és a Predator 1 volt könyv és film szinten az ahol még gondolkodtak az alkotók és legalább két kávészünetet azzal töltöttek hogy végig gondolták mivel jár minazon tulajdonságok amivel ezeket a lényeket felruházták.

_Claverals (NPC/NJK)

_Claverals (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.25, 10:02

Miért van igazad Attila? Bár csak ne lenne...
Kivétel: "Igaz, ez utóbbi inkább emlékeztet mondjuk a Godzilla vs akármi alkotásokra, amelyekben vastag gumiruhába öltözött emberkék püfölték egymást, a ragadozók ugyanis erősen egy kissé elhízott és szadista Bob Marley beütésnek tűnnek. A két főmonszta első látványos összecsapása meg olyan szinten pankrációszerű, hogy már vártam, hogy a kissé összetépett idegen mikor adja át a ringet mondjuk Hulk Hogannak." Ez szerintem hülyeség.

Igaz, h tizedannyira sem jó, mint amit vártam, de legalább van AVP film. Remélem lesznek még AVP filmek, csak azok ne legyenek ennyire szarok.

lacxox

lacxox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1302 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.23, 15:22

Én cask most olvastam a kritikát, és a hozzászólásokat is csak egy ideig tudtam végignézni, remélem, nem olyanokat írok, amit már tizen.
A nem túl színvonalas rendező maga panaszkodott a film újravágása és fontos jelenetek kivágása miatt, például amiatt, amiből kiderülne, hogy a piramis alapból növeli a királynő hormonszintjét, és valamiként ilyen indíttatásból lesz 20 perc alatt kikelő alienke. Nem mondom, hogy értelmiségi válasz, de legalább válasz.
A rendezőtől egyébként én annak idején a Halálhajót egészen bírtam, a többi említést sem érdemel. Az AvsP-t meg fogom nézni, de nem sok jóra számítok. (Van Helsinget is rohadtul rühelltem).

SZVSZ Az Alien3 jóval mélyebb és stílusosabb, mint a legpopulárisabb Aliens (amely talán tényleg a legszórakoztatóbb, de a legértéktelenebb is, ilyen szempontból kövezzetek meg, de ezt kedvelem a legkevésbé - ami nem egyezik azzal, hogy ezt élvezem a legkevésbé). Az Alien 4. pedig tudomásul vette, hogy a rajongók vissza akarják kapni Ripleyt, de ez maga már egy annyira abszurd lépés volt (Ripleyt klónozni, az emlékeivel együtt...), hogy a film is lehetett kissé abszurd, de mind közül a leginkább ötletdús példány, ráadásul ismét egyéni stílussal. Az első után a kedvencem.

_Boba_F (NPC/NJK)

_Boba_F (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.23, 08:43

Üdv all!

Daffit: egy kezdő yautja egyáltalán nem nyom le egy alient!!! Már az is dicsőség, ha egy beavatott(pl. Törött agyar) pengével kinyír egyet. Egy királynőt egy yautja semmi esetben sem tud legyőzni lőfegyverek nélkül. A Prédában írják, hogy tizenkettő kellett ehhez a tethez és így is meghalt 6( ha jól emlékszem). A filmben például ez marhára nem tetszett. Egy nyamvadt kezdő és egy gyökér ember csaj legyőzték a királynőt! Ááááá!

_Daj (NPC/NJK)

_Daj (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.22, 20:37

Őrömmel látom hogy némi pozitív kicsengés érződik az újabb hózzászólásokból. Gondoljatok csak bele, milyen lenne a Steve Perry féle Alien4 (Lidérces utazás, Idegenek a Földön stb...) MEGFILMESÍTVE!! Hogy miért nincs nekem néhány százmilló dollárom csinálnék belőle olyan múvít hogy a "sztárok" sírva könyörögnének az utolsó mellékszerepért is!!! Daffit azért a "kezdő vadász is könnyen elbánik egy egyszerű aliennel" egy kicsit túlzás. Szvsz egy ilyen találkozás kimenetele nagyban múlik a szituációtól és a terep adottságaitól, hiszen a predator csak akkor van igazán nyeregben ha vadászhat a prédára: ergo láthatatlanul becserkészi és meglepetésből támad. Amennyiben őt lepik meg a győzelmi esélyei radikálissan csökkennek. Fizikai tulajdonságokban az alien igencsak felülmúlja (hatalmas testi erő, páncélozott test, hihetetlen gyorsaság, savas vér, stb..) bár a predi sem egy gyenge legény azért a képzetségen és a felszerelésen kívül minden ellene szól, nem fogadnék rá ha őt cserkészik be és face to face küzdelemben sem biztos hogy le bírja nyomni. Na röviden ennyi mára...Üdv Dáj

_Daffit (NPC/NJK)

_Daffit (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.22, 11:46

Szerintem itt mindenki alien és predator rajongó. De úgy érzem Attila lenyomta a 2 predator filmet, ráadásul nekem az alien 3 a kedvencem.
A film egyébként tényleg siralmas. Jó megnézni, érdekes meg szép, de rajongók kiméljenek felirattal kellene reklámozni.
A predator harca az aliennel meg szintén szép, de nevetséges. Gondljunk bele, hogy egy kezdő vadász is könnyen elbánik egy egyszerű aliennel, arról meg nem is beszélve, hogy az az elismerés, ha a királynőt nyomják le, nem energia fegyverrel!!! Ennek ellenére csak betobják egy tócsába...egy ember nővel...no comment...
A filmben regeteg fontos apróságot kihagytak/módosítottak, hogy azoknak is nézhető legyen, akik nem tudják mi az az AVP igazából.

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.22, 09:56

Kadmon:
"A jég-királynő: egyesek azt spekulálják, hogy a tenger nyomását és a hideget nem éli túl. De szerintem a tenger mélye sokkal melegebb, mint az a mélyfagyasztás, amiben tartották, és az se végzett vele. Azt, hogy mekkora nyomást kell elviselnie, attól függ, milyen mélyre süllyedt, gőzöm sincs, mennyit bír ki."
Már egy sima dolgozó is kibírta a mélyűr hidegét és nyomását (legalábbis a 8. utas alapján), úgyhogy nem hinném, hogy egy királynőnek gondot okozna némi sarkvidéki dzsakudzsizás.

Piff

Piff

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 45 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.21, 20:25

Sziasztok!

A filmet először meg akartam nézni, most már inkább megvárom, amíg leadják az HBO-n... Igazából az utóbbi idők információi alapján egyre inkább elszállt belőlem a lelkesedés...

Viszont a kritikán halálra nevettem magam. : )

Bár, szó, ami szó, szegény Paul W. S. Andersont ne bántsuk inkább, mert nekem az Event Horizont mai napig a kedvenc sci-fi thrillerem, vagy horrorom, vagy minek is kell azt hívni.

A százalék az elmúlt tíz perc okozta jókedvért jár. : )

_Boba_F (NPC/NJK)

_Boba_F (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.21, 13:38

Üdv all!

Nos nekem tetszett a film, bár szerény személyemnek is szemet szúrt jópár hülyeség. Azon már meg sem lepődtem, hogy a film vérmentes azért, hogy a fiatalabb korosztály is megnézhesse.Hiába mindig is a haszon az első. Az viszont szíven ütött, hogy ilyen rövidre sikerült.
Akciójelnetekkel szerintem nincsen gond (ha az alien ráugrik a predatorra akkor az bizony így néz ki) és az alien igenis erősebb közelharcban mint a kezdő predator. És igen KEZDŐ predatorokról van szó. Olvassátok el mégegyszer a könyveket, ott szépen le van írva, ahogy Törött agyar visszaemlékezik a beavatására amikor még KEZDŐ volt. Mellesleg plazmával pillanatok alatt leszed egy rakat alient.
Saválló penge kérdés: hát igen ez szerintem is hülyeség volt, ugyanis attól még hogy ez egy beavatás még nem jelenti azt, hogy kib*sznak a fiatalokkal.
Szereplőkről: Mint ahogy már máshol is leírtam ez a film nem az emberekről szól!
Story: Gyenge az már igaz, de kérem, ki várt itt hihetetlen, egetrengető, világmegváltó történetet. A film lényege, hogy a két szörnyet egymásnak eresszék és ehhez szerintem megfelelt ez az egyszerű yautja beavatási ceremónia, miközben az emberek belekontárkodnak és az alienek elszabadulnak.
Királynő: mindenképp túléli a nyomást és levegő sem kell neki, hiszen az alien a vákumot is túléli.
Egyenlőre ennyi fért bele mára. Mellesleg én is alien és predator fan vagyok.

_Daj (NPC/NJK)

_Daj (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.21, 13:33

Srácok télleg' ne húzzátok már le ennyire!! Én is jóval többet vártam tőle mint amit nyújtani bírt, de legalább valaki vette a pénzt és fáradságot hogy némi életet erőltessen a sci-fi horror műfajba. Mint azt a kritika is említi "késett vagy tizennégy évet" az ok pedíg? A néhány ezer lelkes rajongót leszámítva -köztük engem is- a KUTYA sem volt kíváncsi rá!!! Tehát ha egy ilyen témájú film még a saját szurkolótáborán belül is -ezek lennénk ugyebár mi- ekkorát bukik szerintetek mennyi az esély rá hogy az elkövetkező évszázadban valami igényeset is prezentáljanak a "hálívúdi" álomgyárban?! a kritikából levont 20%-ot nálam megkapja a film. Mindamelett hogy mikor a régészbácsi vázolja hogy pár ezer évvel ezelőtt úgymond: valami balul ütött ki "snit" látványos jelenet amint néhány tízezer alien lenyom féltucat predatort az utolsó természetesen hősiessen felrobbantja magát és a templom még csak meg sem rongálódik ARGH!!! na ez volt az a pillanat mikor a kíntól már nekem is csorogtak a könnyeim. Végszóként: a témával csinálhatnak bármit ha már fele olyan ötletes és élvezetes lesz mint az Alien2 már jól jártunk!!!

Üdv: Dáj

ericghar

ericghar

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 72 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.20, 21:20

Értékelés: 101 % (kritika 100%, a film 1%)

Ez a film egy borzalom volt. Az első pillanattól kezdve sütött róla kiherélt mivolta. "Nem kell nekünk korhatár, és lehetőleg férjen bele még két vetítés a napba!" - gondolhatták a nagyeszű producerek, és az elképzelést (rém)tett követte. Nyilvánvalóan látszik, hogy az erősen bukdácsoló történet és a nulla karakterek egy kapzsi, izlésgyilkos cenzor keze munkáját dícsérik. Aztán két év múlva majd jön a tripla-lemezes DVD változat, a maga 200 pecres vetítési idejével. Ha jön.. és jópár példa volt már rá amikor nem jött. (pl.: a New Hope-ból most már biztosan sohasem fogjuk látni azt a 25 percet. A "B" kategóriás Kalandorból pedig 45 percet vettek ki örökre.)

Sonor: De a csaj és a hajó között ott volt csekély 50 mérföldnyi jégmező + éppen tombolt az "évtized legnagyobb vihara" :) Szvsz a predik azért adták a lándzsát a csajnak, hogy legyen mivel hasbaszúrnia magát, mielőtt halálra fagy.

bye, ghar

_Kadar (NPC/NJK)

_Kadar (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.09.20, 15:08

Miért hihetetlen a predalien? Az alien 3 -ban is mikor a kutyából kelt ki, akkor kis bolyhos farka volt, meg csaholt és szaladt a csont után, no meg pitizett :) :D Akkor az dogalien volt? :)vagy kutyahalál magyarosan? :) :) :aboci: Az a predator alien már csak az avp2 c. pg gémből átvett ötlet volt szvsz

MatMynor

MatMynor

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 523 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.20, 09:32

Hoi,

Attila,
"Igen, én is tudok két további Alien-filmről, létezésüket azonban tagadom. Nem, ezekre a szutykokra sohasem került sor."

Alternativ folytatas itt:
http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.c...319800916455832

:)


udv,
MM

Attila

Attila

  Banned

 • Fórumita
 • 4235 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.20, 08:29

Mosomedve:

Whoa, tényleg... :)

Amúgy érdekes, csak ők vették észre az "atlantiszi" jeget. :D

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4639 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.19, 22:38

szvsz a film az AVP2 - secundo hunt PC-s kiegeszito egyik kiszivargott introja lehetett. egy prebeta verzio, amit a helyettesito-takaritono forgatokonyve ill. gondolatmenete alapjan rendereltek le.
atomot neki.

Mosomedve

Mosomedve

  Orbitron Megaharcos

 • Fórumita
 • 1648 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.19, 22:11

A filmnél sokkal szórakoztatóbb a kritika, mivel az AvP-ről első piilantásra éerí, hogy szimpla Tombraider-klón lett. Többet értek volna ha a magyar folytatást filmesítik meg.
Ja az aliensnoline.hu-neg azon nyavajognak, hogy milyen jó a film, viszontt milyen sok a negatív kritika(köztük elemzik ezt is), meg hogy bárcsak tudnák Attila email címét:). Érdekes, azt hittem aki ekkora AvP rajongó az igényes filmet vár.

SAS2000

SAS2000

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 126 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.19, 20:52

Jégkirálynő: Szerintetek mire alapozzák a folytatást?
A pred-alienre? Áh, az csak a második rész témája, nade a 3. rész...

Kadmon

Kadmon

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.09.19, 07:51

Urza: magyarok két AvP könyvet irtak, mindkettő a Préda története alapján, az első Kelepce, a második Túlélők cimen. Az eredetitől annyiban tértek el, hogy Dutch Schaffer teljes csapata szerepelt benne androidként. Irtak még egy "Ragadozó 3" ciműt s, azt a Betondzsungel alapján.
Mellesleg az összes AvP, Predator és Alien regény, amit olvastam, mind Dark Horse képregények alapján készült, az amcsik is, meg a magyarok is.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]