Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Indira Myles: Sorsveto (Harold Barouche)


 • Válasz írásához lépj be
67 hozzászólás érkezett eddig

Morvoren

Morvoren

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 4 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.02.01, 12:26

Üdv!
Olvastam a könyvet,nem is egyszer.Nekem nagyon tetszett,jó,hogy nem csak a harc meg az öldöklés van benne.Annyira megfogott,hogy el is készítettem a kártyalapokat a leírás alapján.
Lenne egy észrevételem azonban:A borítóról írt részben azt olvastam,hogy nem lehetett Lorán az a cseresznyeszín ruha,hiszen azt a Kwith-el való legelső találkozásukkor viselte.Azonban a végén leírja,hogy a legutolsó alkalommal is hasonló ruha volt Lorán:"A boszorkány cseresznyeszín ruhát vett fel,hasonlót ahhoz,amit az első találkozásukkor viselt.Tökéletesen illett az alakjára a csipkedíszes bársony"(219.oldal)
Gondoltam szólok,mert így már nem teljesen jogos a borítóról írt kritika.

auer

auer

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 5184 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.05, 22:25

Hi!
Elolvastam a könyvet, szerintem acikk abszolute korektt. Tényleg jkó kis könmyv főleg amikor az olvasó kezd rájönni az apróbb összefüggésekre.

u.i: Eddig nem hittem a sorsban.
Most már igen.

_Sir Max (NPC/NJK)

_Sir Max (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.05, 06:50

Hi!
Herbie: Hidd el olvasok mást is! Bár manapság a szakkönyvek után nem vágyom túl komoly olvasmányokra, talán majd ha már nem lesz más dolgom! Bár fogalmazhatunk úgy is, hogy a jó kis fantasy neveket hiányolom a Háború és békéből. :-)

Ami a fórumot illeti, igazad van, bár halottnak még nem igazán nevezném. Tény és való, hogy nekem sem volt időm, s úgy tűnik nem is érdekel a téma olyan sok emebert mind gondoltam. (és mint írtam szétcsúszott a csapatom, így a tervezett országunk is csődbe fulladt) Szintén igazad van, hogy logikusabb lenne a Magus regények fórumban folytatni, csak egyszerűen nincs időm végigolvasni, az általam említett fórum pedig úgyis "halott" ahogy említetted.

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.04, 19:48

Sir Max: Gondolom rögtön nagy F-fel és nagy I-vel. Mert ebbe más betűket és szavakat nyomtatnak más tintával. Lehet, hogy ideje lenne kicsit mást is olvasni fentezin kívül, hátha...

"Javaslom, hogy a létrehozása óta kicsit elhanyagolt fórumomban folytassuk. Habár nem nagyon vág a profiljába! (Bár világleírásról szól)
[url="http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=59&t=237&""]http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...=237&"[/url]
Túlságosan logikus lenne a "MAGUS regények" [ http://forum.rpg.hu/idx.php/act/ST/f/50/t/3556 ]c. fórumban folytatni a diskurzust? :)
Jóhogy nem rögtön a Halott témák temetőjében akarsz beszélgetni :)

_Sir Max (NPC/NJK)

_Sir Max (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.04, 19:09

Tisztelt Kocsonya Béla!
Ami azt illeti elég régóta olvasok fantasy könyveket, régóta játszom a M* világán (bár az utóbbi idöben kicsit szétesett a csapatom)! A M* könyveket soha nem találtam nagyon jóknak. Eddig 3 kötet fogott meg közüllük. Mindeggyik az olvashatósága miatt. Lendületes, ám ugyanakkor nem túl gyors, megfelelQen kidolgozott, kellemes olvasvány! Ilyen volt a régi könyvek közül a Sötét térítö(? vagy zarándok? hirtelen nem tudom melyik jelent meg), a HQseposz és ez a könyv. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem olvastam el minden könyvet, s lehet, hogy a jók kimaradtak! Ez esetben küldhetnél egy pár címet, s bepótolom hiányosságaim! Bár ezt talán már nem itt kellene. Javaslom, hogy a létrehozása óta kicsit elhanyagolt fórumomban folytassuk. Habár nem nagyon vág a profiljába! (Bár világleírásról szól)
http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=59&t=237&

Ha rosszul vágtam volna be a linket akkor az Egy új ország az Ynev, Calowyn, Anvaria alatt!
Esetleg ICQ-n a 302-043-766 számon!
Köszi!

Takezo_

Takezo_

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 427 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.04, 18:55

Nem akarok senkit megbántani: de gustibus non est disputandum, de nekem nem jön be ez a Vavyan Fable féle szjúperheroin stílus...

_Kocsonya Béla (NPC/NJK)

_Kocsonya Béla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.04, 18:33

Bocs az ott maradt alsó sor miatt... (irul-pirul)

_Kocsonya Béla (NPC/NJK)

_Kocsonya Béla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.04, 18:32

Sir Max

Csak hogy megértsd: nekem nem okoz problémát az, hogy neked tetszett a könyv. Remélem Te sem veszed zokon, ha ugyanezt én már nem feltétlen tudom elmondani. Ugyanakkor. Nem Te voltál az első, aki úgy emlékezett meg a könyvhöz kötődő olvasmányos élményeiről, miszerint: ilyen betyár jó fantasy könyvet még életemben nem olvastam, és bevallom, ezeket a hozzászólásokat "kissé" túlzónak érzem. Tudod, vannak egy páran (ha te is ilyen lennél, akkor bocs, és vedd úgy, hogy őszintén meglepődtem), akiknek nem ez volt az első (2.? 3.?) M.A.G.U.S. regény a kezükben és az ilyen "fizetett hirdetések" nyomán kinyílik a zsebében a bicska. Én személy szerint nem örülnék annak, ha egy a fantasyval most ismerkedő emberke - a fórumon túlnyomórészt tapasztalható örömbódottá nyomán - az gondolná, hogy ez aztán minden M.A.G.U.S. regény csúcsa, és ha véletlenség nem tetszene neki az eredmény, esetleg irónikus mosolyra húzná az orcáját, és hülye volna még egy másik hasonszőrű könyvet a kezébe venni. Ezért gondolom azt, hogy talán a negatív kritika sem teljesen hasztalan, bármily rövid is legyen. Eddig még azt sem láttam túlzottan megindokolva, hogy mitől is olyan nagyszerű ez a könyv...Ha már M.A.G.U.S. könyvről van szó: ne feledkezzünk már meg róla, hogy

_Sir Max (NPC/NJK)

_Sir Max (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.04, 17:50

Üdvözlet!

Körmi: Nem magyarázkodom! Leírtam, hogy tetszett a könyv, s nem tetszett a kritika stílusa! Nagyon nem akartam jópofizni, s a bocsánatkérseim nem mímeltek! Tényleg nem akarok senkinek a lelkivilágába beletaposni! Aki pedig a másik nyakába hörgött az nem én voltam! A Tiffani kategória mindenképpen zavar! Az hogy én olvasom, vagy hogy a könyv az, az mindegy (hiszen elolvastam, márpedig én nem olvasok ponyvát!). Elhiheted, hogy felzaklat a feltételezés! Egyébként igazad van tényleg sikerült átugranom az "erös közepes" megnevezést, és ezért (nem mímelve) elnézést is kérek!
Ajánlásod megfogadom, s olvasni fogok R. R. Martint!
Az utóiratod miatt nem akarok megsértödni, mert írogathatnánk elég sokáig!

Herbie: Fantasy irodalom! Ponyvának én a megemlített félórás füzeteket nevezném!

G46

G46

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2690 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.04, 14:50

Üdv!
Már vagy 2 hete olvastam a könyvet, így kicsit más szemmel olvastam el a kritikát. A hazai könyvkiadás/kollektor/álnév dolgokat nem ismerem. Az írás kicsit furcsa stílusú, de szerintem alapvetően jó dolgok vannak benne.
A könyv: tetszett. Megvan benne az, amit egyszerűen csak HANGULATnak szokás nevezni. Persze nagyon érezni, h. nőnemű az írója, de ez egyáltalán nem baj. Én szívből ajánlom a művet minden fantasy-szerető embernek.

_PChris (NPC/NJK)

_PChris (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.04, 13:50

A hozzászólásokat olvasva egyre inkább úgy érzem, hogy Jay-nek és Néma Bobnak igaza volt, amikor kissé radikálisan oldotta meg a beszólogató forúmozók okozta problémát :)))

Kormi

Kormi

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 323 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.04, 12:09

Hali!

Sir Max - mielőtt úgy járnál, mint a kritika írója, aki az utólagos magyarázkodásával / erőltetett jópofival / mímelt bocsánatkérésével csak mélyebbre ásta magát, tisztelettel javasolnám, hogy olvass vissza figyelmesen, mielőtt valakinek a nyakába hörgösz. Kocsonya Béla "erős közepesnek" nevezte a könyvet, ami nem azt jelenti, hogy abszolút utálná, vagy hogy a Tiffany-kategóriába sorolta volna azt. _Téged_ sorolt abba az _olvasói_ kategóriába. :)

Egy jó tanács: ha kíváncsi vagy egy olyan fantasy könyve, ami egyszerre izgalmas kaland, jó jellemábrázolásokkal, és hiteles női főszereplőkkel, olvass R. R. Martint. Talán még az irodalmi ízlésvilágod is változik egy kicsit, nőnek az elvárások, ilyesmi... ;-)

Csaó:

Körmi

u.i.: "A könyv olvasása után döbbentem rá, hogy soha egy karakterünk sem játszotta le hitelesen például azt, hogy ruhát vásárol." Whoa! Új távlatok? ;-) Ha nincs ez a könyv... ;-)

CikkBot

CikkBot

  Régi fórumozó

 • Admin
 • 6382 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.04, 12:09

Indira Myles: Sorsvető (Harold Barouche)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3782

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.04, 10:57

Sir Max: "Ne sorold ponyvának a könyvet csak mert neked nem tetszik!"
Nem ponyva? :) Hanem?

_Sir Max (NPC/NJK)

_Sir Max (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.04, 10:40

Tisztelt Kocsonya Béla!

Miután ez nem az a fórum, így csak röviden válaszlnék! Örülök, hogy a könnyed szórakosztató irodalom eme mintapéldányának (Tiffany) szép gyüjteményével rendelkezel. (Különben miért érdeklődnél iránta) Kérésedet átírányítottam édesanyámhoz, kinek nem csak az említett sorozat, hanem más sorozatok is meg vannak (Romana, Julia stb), bár ami azt illeti ki kell ábrándítsalak már jó ideje nem vásárolja ezeket az agyégető marhaságokat.

Ami pedig a véleményedet illeti amit ezzel a pár mondatoddal ki akartál fejezni, hát sért még engem is, hogy ebbe a kategóriába akarod besorolni a könyvet!

A cikkíróval eggyetértek abban, hogy nem szokásos női főszereplőket használni a fantasy regényekben, de ez nem jelenti azt, hogy le kell ragadni a bevett formáknál, s az ilyen irányú könyveket pedig Tiffany osztályba sorolni. Nem tudom szoktál e RPG-zni. Ha pedig igen, akkor mennyi közöd van ahhoz a bizonyos Pistikéhez aki csak hentelni szeret. Nálunk egy kicstikét több hétköznapi dolog van a játékban mint gondolnád. A könyv olvasása után döbbentem rá, hogy soha egy karakterünk sem játszotta le hitelesen például azt, hogy ruhát vásárol.

Kicsti eltértem a tárgytól! Elnézést!
Ezért összefoglalnám ismét: Ne sorold ponyvának a könyvet csak mert neked nem tetszik!

Tsuneo

Tsuneo

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 319 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.03, 11:09

Csak annyit fűznék hozzá hogy sztem jó a könyv(legalábbis nekem tetszett)de egy nagyon durva hibája van ami fölött a mai napig nem tudok átsiklani:
Ez pedig nem más mint hogy a könyv borítójának címe és a belső cím eltér egymástól.Azaz kívül Shajaran,Sorsvatő;belül pedig Sharajan,Sorsvető.NEm tudom ez kit zavar kit nem.Engem mint gyűjtőt nagyon irritált.Eddig legalább csak a könyveb voltak elisrások és nyomdai hibák.Most már látom haladunk egyre kinntebb.A Végén majd a borítón lesz nyomdai hiba de legalább örörmködhetünk hogy belül nincs???Sztem inkább belül legyen 1-2 mint hogy ez forduljon elő.Csak ennyi.
Köszi
Tsuneo

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.01, 21:10

"mindnyájunk számára igen kielégítő - ámbár időpazarló - szellemi maszturbációt és pajkos pocskondiázást máshol. Ha ezzel újabb tanúbizonyságát tettem volna annak, hogy híján vagyok a netikettnek, hát, esedezem: bocsássák meg nekem! :o))) Igen, igaza van, itt tényleg bármiről lehet beszélni, bizony."
Ha eltekintünk ettől az erőltetett jópofizási kísérlettől, és próbálunk a tényekre koncentrálni, a netikett eddig nem került szóba senki részéről. A szellemi maszturbációs részt illetően pedig úgy vélem, csak bagatellizálni próbálod a csimota üzeneteiben (is) megfogalmazott, jogosan felmerülő kérdéseket/kifogásokat. Talán inkább azokra kellene koncentrálni, nem holmi stílusgyakorlattal elütni a kényesebb részeket.

"Ami pedig a neveimet illeti: Azért írtam oda mindhármat, hogy kedvére mazsolázhasson bárki. Az, hogy létezik írói álnevem, sorsszerűen alakult így - Hehehehe! -, és hiszi vagy sem, nem örülök neki, még ha oda is írom."
Ez pedig utólagos magyarázkodásnak tűnik, de mint korábban már szó esett róla - ismételjük meg, hátha szelektív olvasás történt - irreleváns. Illetve talán mégsem, ezzel a kínos bekezdéssel talán csak romlott a helyzet.

"Amúgy Önnek tényleg igaza lehet etikettbeli ismereteim hiányosságával kapcsolatban, ez ügyben tehát megkövetem a fórumozók közösségét. Szégyellem nagyon, hogy felzavartam a "virtuális-iszapot", azon leszek, hogy eztán eluralkodjon rajtam a hatályos emberségesség. :oDDD"
Szerintem a fórumozók burkolt gúnyolása sem javít igazán a dolgon...

Amúgy az érdemi részeket valóban célszerűbb lenne talán egy másik helyen, "Az kritikáról" c. témában, itt: http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...amp;t=3217& folytatni. Ebben a fórumban mindenki kedvére vesézgetheti a témát.

Alyr_Arkhon

Alyr_Arkhon

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2004 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.01, 17:50

TREX: "Tudja, úgy érzem, hogy előző hozzászólásom már végképp nem tartozott sem a regényhez, sem annak kritikájához - mert nevezzük jóindulatúan kritikának -, ahogyan ez a hozzászólásom sem tartozik ezekhez, s ahogyan az Ön legutóbbi hozzászólása sem, amelyre pedig éppen reagálok."

Éppenséggel egy könyvről írt "kritikáról" szóló kritika pont ide tartozik, legalább annyira, de még inkább, mint a könyvről szóló vélemények.

TREX

TREX

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 102 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.10.01, 17:35

:o)

Nos!

Íme, valóban ezt írtam: "Indira Myles regényében is található furcsaság, akadnak benne eltévedt betűk, írásjelek, néha kimaradnak, bennragadnak szavak, de mindez szórványos, nem túlzottan zavaró, nem zökkenti ki a szövegből lépten-nyomon az embert. S azt hiszem - illetve feltételezem -, hogy mindez nem a kiadó vagy a szerkesztők érdeme, de annál inkább az íróé..."

Belátván hibámat, itt és most szeretnék elnézést kérni eme feltételezésem miatt a Sorsvető szöveggondozóitól s főként korrektorától, amennyiben valóban léteznek! Továbbá elnézést kérek azért, hogy fásultságomban általánosítottam, még ha ezt egy objektívnak sosem szán írásomban is tettem!

(Így most jobb?)

:o)

_Kocsonya Béla (NPC/NJK)

_Kocsonya Béla (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.01, 17:23

Sir Max

"Megvettem a könyvet, s nem bántam meg. Tegnap hajnal 2-ig olvastam, mert nem tudtam letenni. Hasonló könnyed stílusban mégis igényesen megírt fantasy könyvvel régen találkoztam."

Max pajtás! Add már kölcsön légyszi a Tiffany augusztusi számát! Elfelejtettem megvenni és már nem lehet kapni.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]