Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Uj sci-fi minisorozat: Taken (Herbie)


 • Válasz írásához lépj be
72 hozzászólás érkezett eddig

Olman

Olman

  Magiszter

 • Fórumita
 • 2476 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.08, 11:44

Herbie: félre ne érts, semmi bajom a film tempójával, sőt, örültem is, hogy eddig tartott. Először azt hittem 45 perces lesz, de aztán kapcsoltam is, hogy 15 órát írál, ami 10 rész esetén 1,5 órát jelent egy epizódnál. :)
Tetszettek az apró utalások a szökött szürkéről:
"tettem olyasmiket, amiket nem akartam, de elragadtak az érzelmeim"
meg amikor utána bocsánatot kért a sráctól...

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 19:59

Grandaiosz: Megtisztelsz, de úgy tűnik, valóban nem neked szólnak ezek az írások. Mindazonáltal - ha jól értelmeztem egyáltalán az üzenetedet - továbbra is lesznek filmkritikák (remélem) az rpg.hu-n, méghozzá azokról a filmekről, amiket meg tudok nézni időben. Ennek semmi köze a tartalmához; nem azért írok, mert "egy film marveles" vagy "van benne kardozós jelenet" és egyebek, hanem azért, mert megnéztem, és kedvem van írni róla. Egyébként a kritikák többsége a Nézőtér honlapról átvett anyag, ami az rpg.hu mozioldala.

A filmcímekről szóló rész pedig bevallottan rinya. :)

_Grandaiosz (NPC/NJK)

_Grandaiosz (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 19:35

Ehh, sokat nyeltem :)

Herbie: Azt már megszoktam, hogy filmes témában homlokegyenest másképp vélekedünk dolgokról (Jó, a Macskanőre el sem mentem ... ugye nem baj? :) de elhiheted mindíg elolvasom az írásid, a tetszésemet nem nagyon nyerik el. De tudom én hogy nem nekem írsz :) Szerintem kevesebb filmkritikával is elvan az rpg.hu! Csak azért mert egy film 'marveles' vagy van benne kardozós-b@szós jelenet meg lézervetős hülyeség, egyből jön a kritika. :) Többször megesett hogy elolvasva egy írást itt rpg.hu-n bizony elgondolkoztam, hogy egyáltalán elmenjek az adott filmre és bizony majdnem önostor lett párszor belőle, mert bánott volna ha kihagyom az kérdéses filmet (Szal nyugi én döntök :D))

A le-a-buta-magyar-filmcímekkel nyúlfarokról (vagy minek nevezzem?) meg nem tudok mit kezdeni... Ilyenekre én nem pazarolnám a leütésszámot, egyszerűen nem értem, hogy lehet egy ilyen minimál dologról értekezni, több bekezdést írni.

Bocs, ha helyenként erős (gyenge) voltam. Az egész szvsz, nem ugatni akarok, meg vitatkozni.

Egy hű olvasód.

_Pickman (NPC/NJK)

_Pickman (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 16:03

OFF:
Erioni Orion:

http://forum.rpg.hu/index.php?s=&act=S...t=2807&st=0

Erioni_Orion

Erioni_Orion

  Tücsök bajnoka

 • Archívum
 • 661 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 16:00

Herbie!
"A Cápa Spielberg harmadik mozifiljme volt, a televíziós munkáiról nem is beszélve."
Félreértettél. Tisztában vagyok, hogy a Cápa nem az első filmje, de a mondatomban ott van egy fontos vessző! (Asszem) A Cápa 1-re gondoltam, hisz ugyanezzel a címmel (JAWS) kiadtak vagy 7 filmet később. (Nem beszélve a Cápa bosszúja, Utolsó cápa, meg hasonló csacskaságok)
A Film nekem is tetszett (még a szinkron is jó volt), nagyon várom már a folytatást. Remélem kiderül ki az a kislány, aki az ég alatt játszik az anyukájával.
Magyar szinkron ügyében egyébként maradéktalanul egyetértek Herbie-vel! Ilyen erővel a verseket is felesleges lenne lefordítani! Olvassa a nyomurult angolul/németül/franciául/stb,stb,stb
Egyébként a prtugál a negyedik világnyelv, úgyhogy elvileg érdemes lenne megtanulni, viszont nem a tévéből!
Ja a másik. Tévéből hülyeség lenne nyelvet tanulni! Ti. a tévében nem az "irodalmi" angol megy, nem azt tanítják, tehát nyelvvizsgán úgy vágnak ki a tv-ből szerzett angoltudásoddal, hogy a lábad nem éri a földet. Gondolj bele! Hány szinész, hányféle kiejtés, illetve akcentus! Elkezdesz harlemi "nigger"-ül beszélni? Vagy a Mátrixból Smith ügynök (A színész neve nem ugrik be jelenleg) elképesztő pöszeségével kezdesz beszélni?

_Pickman (NPC/NJK)

_Pickman (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 15:05

OFF
Herbie:

http://forum.rpg.hu/index.php?s=&act=S...t=2807&st=0

_Iron Person (NPC/NJK)

_Iron Person (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 14:58

Bocs Herbie, csak nemrég értem haza és hanyattestem, hogy mennyi hozzászólás született. Még nem értem rá visszaolvasni mindet. A lényeg: megelőztél. Mea Culpa. :)

A Taken összességében tetszett, várom a folytatást.

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:39

Pickman: hogyne, csak majd szólj, ha elolvastad az érdemi részt és hajlandó vagy arra is reagálni az elmeállapotomon kívül.

Javaslat: a szinkron és a vonatkozó ágazatok megvitatásával ne a hozzászólásokat terheljük, hanem - amennyiben lesz folytatás -, a "Magyarítási buktatók" c. topikot javaslom ezen az URL-en:
http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...amp;t=2807&

_Iron Person (NPC/NJK)

_Iron Person (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 14:37

OFF ON

Kedves Mindenki!

"Magyar Égre Magyar UFO-t!" :)
Mi is gyárthattunk volna egy hasonló minisorozatot: Tarr, Szőke és Jancsó, mint
epizód-rendezők; Kapa, mint tökéletes ufonauta-főmonszta. Kínlódhatna a világ
maradék része a szinkronnal...

A fenti blődségeken túl van egy tiszteletteljes javaslatom is:
vagy nyisson valaki ennek a témának egy külön topikot vagy menjünk át a flémre vagy hagyjuk kimúlni, de ne "szennyezzük" vele ezt szekciót, Herbie vélhetően nem efféle vitákra számított és ez a topik vagy mittudoménmi a Taken-hez kapcsolódó hozzászólásoknak lett szentelve, nem egy általános és elburjánzó vitának.
Mielött bárki nekemugrana, hogy miért osztom az észt a moderátor helyett: azért bátorkodtam ideböfögni, mert én indítottam el ezt az egészet egy ártatlannak hitt és szánt megjegyzéssel és fogalmam sem volt, hogy ilyen méretű ellenérzéseket szül.
Köszönöm!

OFF OFF

_Pickman (NPC/NJK)

_Pickman (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 14:35

OFF:
Herbie:
Jól vagy? Minden OK odaát?

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:32

"Sajnos az a tény hogy le kellene szoknunk a szinkronizálásról, mindenkinek jobb lenne."

"Szerintem végleg le kellene mondani a szinkronról, ami nem fog menni mert nincs meg hozzá a kultúránk."

"Ha a tévében a dállászt legalább angolul néznék gyerekkortól valami ragadna az embrekre a hülyeségen kívül."

"Ez alatt hány nyelvet lehetne játszva megtanulni?"

"Tudod csak arról van szó hogy ha gyerekkoromban eredeti nyelven tudtam volna nézni a filmeket (nem fosztottak volna meg a jogomtól ) akkor még jobb lenne mára az angolom, vagy németem."

Ezek vélemény köntösbe csomagolt ítélkezések mások fölött, amik vitatják az alapvető nyelvi szokásokat, és sértőek a nagy többségre nézve. Nem azt mondom, hogy "magyar égre magyar ufót", de ez akkor is inkább hajaz a "kultúrrasszizmusra", mint az egyszerű véleményre.

Emellett figyelmen kívül hagytad, de felidézném mégegyszer, hogy a franciáknál és németeknél mindent szinkronizálnak. Sőt. A legnagyobb interaktív médiával foglalkozó cég évről évre több terméket, játékszoftvert, konzoljátékokat lokalizáltat egyre több európai nyelvre. Tényleg nem akartam vetélkedőt rendezni a dologból, de Franciaország és Németország népessége mintha kicsit nagyobb lenne, mint a Benelux-államok és néhány skandináv állam lakossága.
Ezen kívül arra is felhívták már a figyelmedet, hogy bizonyos nyelvek alkalmasabbak a szinkronizálásra (egyeztethető szájmozgás, szövegek hosszúsága, stb.), mint mások. Persze ezeket az érveket te magad nem fogadtad el, mint ahogy a feliratok képet zavaró tulajdonságára vonatkozó utalásokat sem.

Jee

Jee

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:26

Pickman! Okt 13. szerda.

http://www.port.hu/pls/ci/cinema.index_htm?i_left=/pls/ci/cinema.frame_htm@@i_city_id=3372@@@i_county_id=-1&i_left_s=83&i_body=/pls/fi/films.film_page@@i_where=2@@@i_film_id=65371@@@i_city_id=3372@@@i_county_id=-1&i_title=Harmadik+típusú+emberrablások

_Pickman (NPC/NJK)

_Pickman (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 14:22

OFF:

Herbie:

Tényleg nem bántásból, de te melyik fórumot olvasod? A leg jobb szándékkal csak azt tudom tanácsolni hogy olvasd el mégegyszer amiket itt ezen a fórumon írtam, és gondold át mégegyszer, hogy volt-e baj azzal a közlési formával ahogy a véleményemet megfogalmaztam. Abzolút nem értem mi a bajod velem. Az hogy különbözik a véleményünk?

Jee

Jee

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 67 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:22

Herbie! (nem csak neked)

Szerinted a "halott szürke egyszer csak feltámad, majd később megint meghal" jelenetsor értelme? Mondjuk először csak halottnak hitték, holott valóban nem volt az, vagy pedig attól "éledt fel", az adott energiát neki, mert az orvos (aki apját akarta látni, és később szintén meghalt) kontaktusba lépett vele? Vagy a szürkék esetében nem is beszélhetünk igazi halálról, a fizikai létezés másik síkjában vannak?

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:16

Azt felfogtam, hogy vélemény, de a tálalása a látens ízlésdiktatúrára hajazott inkább. Nyilván nem kell minden mondatba kitenni a "szerintem" szót, csak mondjuk nem árt ügyelni a megfogalmazásra, mert itt mintha többen is megkérdőjelezték volna ezt a közlési formádat. Lehet, hogy a hiba nem az ő készülékükben van? Lehet, hogy lehetett volna árnyaltabban fogalmazni?

_Pickman (NPC/NJK)

_Pickman (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 14:16

Esetleg tudja valaki mikor adják a következő részt a Taken-ből a tv2-n?

_Pickman (NPC/NJK)

_Pickman (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.07, 14:11

OFF:
Herbie:
Nyugi. Figyelmesebben olvass.

Csak két példa:
-Irodalmi műfordításról nem besuzéltem. Le is írtam hogy nem arról beszélek.
- Akárhogy is fel vagy háborodva azon amit írtam, akkor is csak egy vélemény. Nem közöltem hogy mit kell csinálni a népnek, hanem hoyg szerintem hogy volna jó. Nagy különbség. Vagy még hányszor kellett volna leírnom hogy "Szerintem"???

Herbie: Nyugi.

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:09

Olman: Talán az lehet furcsa a filmmel kapcsolatban, hogy szokatlan a tempója. Nincs akciókkal felpörgetve, inkább a karakterekkel foglalkozik. A további részekben ez nagyon meghálálja magát, úgyhogy érdemes kivárni. Ez az előnye, ha az ember véges (mini) sorozatot csinál, többet megengedhet.
A földönkívüliek viselt dolgai pedig keményen ki vannak találva.

mg-b

mg-b

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 716 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:09

Üdv!

"És ha valaki az eredeti nyelven szeretné nézni? Annak a jogai hol vannak?!?!?!? :)"

E megjegyzés végére a mosoly teszi oda a pontot, amiatt hajlamos vagyok nem komolyan venni.

Mert ha komolyan venném, azt válaszolnám, hogy az illető kapcsoljon a megfelelő kábelcsatornára, és nézze ott, eredeti nyelven. Biztosan rátalálna valahol. Ha pedig mégsem, akkor a kábelszolgáltatót okolja, amiért nem elég bő a választék.

Csatornaváltásra pedig mindenkinek egyforma jogai vannak.

mg-b

Morsat

Morsat

  Kapitány

 • Fórumita
 • 1017 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.07, 14:08

Akkor a portás téma lezárva. Félreértés.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]