Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Megjelent: J. Goldenlane: Pokoli Balhe (info: Beholder)


 • Válasz írásához lépj be
29 hozzászólás érkezett eddig

edem

edem

  Ízirájder

 • Fórumita
 • 1906 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.20, 12:15

Clown: Olvastam az Isteni Balhét, szétröhögtem magam rajta, jól szórakoztam, kikapcsolódtam. Olvastam Rejtő könyveket, szétröhögtem magam rajta, jól szórakoztam, kikapcsolódtam. Biztos rosszul csináltam valamit. Ja, meg végülis Rejtőnek a Szőke ciklon regényét is biztos rosszul olvastam, valójában lehet, hogy nem arról szólt, ahogy a női főhős (meg miatta a többiek) csetlenek-botlanak végig, és tiszta vicc az egész...

Erioni_Orion

Erioni_Orion

  Tücsök bajnoka

 • Archívum
 • 661 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.19, 11:20

Na ja, ez nem derül ki belőle, de valami köze volt a ruhához...

Mekklood

Mekklood

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 86 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.17, 17:49

Nekem bejött, csak egy gondom van vele. Én olvastam figyelmetlenül, vagy tényleg nem tisztázott, mi is történt Q és Thani esküvőjén? Ha én siklottam át felette, valaki felhomályosítana, hogy hol ír erről bővebben?
Köszi.

Tiro

Tiro

  Ronfel

 • Fórumita
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.14, 16:13

Üdv

Hát elolvastam. Ha az Isteni balhé 100%, akkor erre 95-öt adnék. Sajnos az Énmegmondtamhogyezvalamitévedésdeőkerősködtekhátelmentem befejezést nem tudta felülmúlni.

Tíró

_Más (NPC/NJK)

_Más (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.13, 09:43

Sziasztok!

Én olvastam, szerintem fergetegesen jó. Ajánlom mindenkinek, aki már megcsömörlött az überhősök fenséges, magasztos cselekedeteitől és már kissé unalmassá váló lelki tusáitól. Ebben a könyvben ugyanis ilyesmit nem találsz. A történet szerintem eredeti, gördülékeny és egyszerűen klassz, a karakterek pedig fergetegesek. Mellesleg jobban szeretek nevetni, mint egy szomorú macsó főhős sorsán rágódni... A Pokoli balgé olvasásakor pedig ezt megtehettem.

_Clown (NPC/NJK)

_Clown (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.11, 19:18

a fák említésével azt akartam mondani hogy (SZERINTEM) kár volt bármiféle nyersanyagot elpocsékolni erre a könyvre. Nem akarok flamelni nem is fogok többet hozzászólni a témához csak még annyit: P.Howard és G. összehasonlítása röhejes és aki szerint van hasonlóság azon kívül hogy könyv-könyv az legalábbis rosszul olvasta Rejtőt...

_DerWish (NPC/NJK)

_DerWish (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.11, 16:21

Teljes mértékben osztom Ett véleményét. Ez itten kérem szépen az önfeledt röhögésről szól. Szereti a női főhősöket, na és? Mások pedig csak férfi főhősökkel dolgoznak és véresre izzadják magukat ha a másik nemből kell bemutatni vkit. S bizony én kedvelem Goldenlane-t! Sőt, mikor jelenik meg angolul? :-)

A szegény fákról pedig csak annyit: Amikor összehúzott szemekkel figyeli vki, hogy ezt is ki kellett adni, akkor azt is látja, mi szerepel még mellette a könyvstandokon?

Ett

Ett

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 112 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.11, 15:19

Én szeretem Goldenlane-t. Könyvei valóban kellemes ellenpontot adnak a világmegváltó hősökkel szemben, továbbá igen, tényleg hasonlítanak stílusban Rejtő regényeire, de ez sem rontja el. Felüdülést nyújtanak.
Nem hiszem, hogy a szerzőnek önmeghatározási problémái lennének.
Aki a nagy magvasat akarja olvasgatni, az vegyen kézbe Kunderát, Goldingot, Orwellt...ez itt szórakoztató irodalom.

_Sally (NPC/NJK)

_Sally (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.11, 13:48

Kicsit mangás, nem? Képregényben viccesebb lenne. (Csak az ismerteto alapján, a regényt nem olvastam)

százalék nélkül

Petrus

Petrus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4362 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.11, 09:28

Fable = Molnár Éva
A kettőnek köze nincs egymáshoz. Már annyiban sem, hogy egy-két Fable-t még csak-csak elolvastam (csak a régebbiek közül), Goldenlane az Isteni balhé első pár tucat oldala óta hidegen hagy.

:D

Fattyu

Fattyu

  Iszapszemű fórumozó

 • Fórumita
 • 6711 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.11, 09:04

Fable és Goldenlane legutolsó információm szerint két különböző szemly. Az egyik mintha Éva, a másik meg Júlia lenne. És az évjárat sem ua... :-)

_shui (NPC/NJK)

_shui (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.11, 08:45

Pedig Clown igenis nagy hulyeseget beszel, mivel Goldenlane konyvei mind kornyezetbarat, ujrafelhasznalt papirbol keszulnek, azaz egyetlen fanak sem kellett meghalnia erte...

Tiro

Tiro

  Ronfel

 • Fórumita
 • 232 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.10, 21:26

Üdv

Kedves Navia
" amelyekben a stílus és az eredetiség szikrája sem fedezhető fel"
Ezzel nem értek egyet. Stílusa van, legfeljebb nem mindenkinek tetszik. Ami meg az eredetiséget illeti, úgy tűnik szerinted valahonnan másolja a könyveit. Ha ez így van kérlek nevezd meg az eredeti műveket.
Nem tiszta elöttem, hogy mit nevezel "plágium Codex-novella" -nak.
Feltételezem nem a Nseterházat mivel az a Kódex világában játszódó regény. Amenyiben a Papírtigrisre gondoltál, az írónő nem tagadta, hogy eredetileg ez is Kódex regény volt, hogy miért kellett mégis ilyen formában megjelennie, arról már sokan sok helyen beszéltek, ha érdekel nézz utánna.
Amenyiben mást értettél kódex novella alatt, kérlek add meg a címét, szivesen elolvasnám.
Ami a Fable utánzást illeti, igazad van, a stílusa hasonlit rá, ezt Goldmnn Júlia is elismerte (pontosabban az első 5 -10 könyvének stílusára.) Sajnos Fable utolsó pár könyve siralmasra sikeredett (szerintem).

Tisztelettel
Tíró

_Navia (NPC/NJK)

_Navia (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.10, 18:58

A Howard Stern életrajzi filmjében, az Intim részekben egyszer a rádiós-statisztika-készítő és a műsorigazgtó beszélgetnek.
- AZ átlagos rádióhallgató tizennyolc percig hallgatja. Az átlagos Stern-gyűlölő egy óra hús percig.
- De ha utálják, akkor miért hallgatják?
- A leggyakoribb válasz: "Kíváncsi vagyok, mit fog mondani."
Mivel önmagában az, hogy Goldmnn Júlia egy önjelölt Fable-utánzatnak tartja magát, és szerintem pocsék könyveket ír, amelyekben a stílus és az eredetiség szikrája sem fedezhető fel (és ez még a plágium Codex-novellája valamint a Dragon-magazin pályagyőztes írása óta is nyomon követhető), nem ad okot arra, hogy ne olvassam el. Majd valakitől kölcsönkérem, én egy forinttal sem kívánom a hölgyet támogatni.

_Kílane (NPC/NJK)

_Kílane (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.09, 20:36

Délután fejeztem be! Szerintem jobb mint az isteni balhé, de nemazért mert jobban bonyolított! Ajánlom mindenkinek akinek van hasonló viszhang a lelkéban. ;] Hát ez egy kicsit csöpögös lett, de azért érvényes lenne a Vampire könyvre is.
Azért nekem még mindig a farkastestvér a kedvencem.

_Vassh (NPC/NJK)

_Vassh (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.10.09, 11:04

AU... Az isteni balhé folytatása...? Dupla AU... Azt hiszem van egy gyors utam a legközelebbi könyves boltba.
De egyet kell értenem azzal, hogy Goldenlane tényleg nagyon nagyon szereti a blödli-szuperkarakter-esései-botlásai-hülyeségei történeteket, de én pont ezt szeretem benne^^
bye Vassh

Moonlightthief

Moonlightthief

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 290 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.08, 19:12

Nekem speciel nagyon tetszett, akárcsak az Isteni balhé. Jó néha ilyet is olvasni a sok "mivagyunk a hősök a világ sorsa a mi vállainkon nyugszik, jajacsaládomlemészároltaagonoszdémon, énvagyokazapád, semmisemazaminekláccik" stb. stílusú fantasy regények mellett is...
A stílus tényleg Rejtőre hajaz, de szvsz a női főhősök igenis üdítő változatosságot jelentenek a fantasy berkeiben...

Chantico

Chantico

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 257 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.08, 18:58

Bocsi a kreten hozaszolasert (10%-ot erdemelne), utolag visszanezve sok kozhely/ okskodas, es borzalmas szoismetles jellemzi. Broaf.

Ez van ha faradtan szolok hozza. :-(

C

Chantico

Chantico

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 257 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.08, 18:56

Csak a Farkastestvert olvastam nekem az speciel tetszett. Ez is tetszett, bar valoban Farkastestverre es az egyszem Vavyan Fable konyvre hajaz amit olvastam.

Tenyleg, ugyanaz az ember rejtezik a ket alnev mogott (tuti, hogy alnev, ugye nem tevedek)?

Szoval lehet, hogy hosszutavon unalmasak a hasonlo fohosok/ fohosnok - bar pl Rejto vegig friss maradt, es az o fohosei is sokban hasonlitottak egymasra. Ennek a stilusnak talan az egyik legfontosabb titka szvsz, hogy groteszk/ vicces elemekkel kell fuszerezni - aki ebben jo az lehet, hogy hosszan friss marad. Most, hogy belegondolok, a fantasy kornyezet veszelyes erre a fajta humorra, mert ami nekunk modern settingbe bizarr/ groteszk az esetleg fantasyben kevesbe az, kevesbe ul.

A % az izelitonek szol.

C

Erioni_Orion

Erioni_Orion

  Tücsök bajnoka

 • Archívum
 • 661 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.10.08, 17:21

Most kezdtem olvasni. Király! Nekem pont a szupermákos, nagydumás Thani-Arcsin-stb csajok miatt tetszik! Bár tény, hogy a könyveiben majdnem mindíg ua a főhősnő, csak épp más hejzetben, más névvel, és más udvarlóval. Kivéve talána Farkastestvérben.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]