Ugrás tartalomhoz


Fotó
- - - - -

Kardok Unnepe II. - Szombathely (Beszamolo) (SAS2000)


 • Válasz írásához lépj be
69 hozzászólás érkezett eddig

_rittanddel (NPC/NJK)

_rittanddel (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.12.09, 14:59

Nagyon szépen köszönöm!
Ugy is jó lesz ha ott kiírod cd-re,de nem fogom elfelejteni:)!
Nekem a Kardok Ünnepe II. nagyon tetszett,kivétel az étkezés!( Azt szokták mondani, h a mennyiség a minőség rovására megy,és tényleg így is volt).
A tavaszin csak nézelődő voltam,akkor a barátomat kísértem el,de ezt az őszit nagyon élveztem. Nagyon jó csapatunk és Km.-ünk volt, és szerintem sokat számít az h egy összeszokott csapat játszik!
Röviden ennyi a véleményem,és mindenképp megyünk a következőre!!!

Mégegyszer köszike:

Rittanddel

wildcat

wildcat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.09, 14:31

Kedves rittanddel:
Készültek jól sikerült felvételek a Kardok Ünnepe II.-ről, de jelenleg a Legendák oldala fejlesztés alatt áll, így egyenlőre nem áll módunkban feltölteni. Ha előbb nem a Kardok Ünnepe III. rendezvényen biztosan találkozhatsz ismerős képekkel a kivetítőn;)
Ha gondolod ott a helyszínen megírom egy cd-re Számodra, csak szólj.

Wild Cat

_rittanddel (NPC/NJK)

_rittanddel (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.12.08, 21:19

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni,hogy a versenyről lesznek-e képek és ha igen akkor hol?
Nagyon érdekelne!
Előre is köszike:
Rittanddel

Sneer

Sneer

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.07, 23:29

Sziasztok!

Már régen akartam írni a cikkhez, végre sikerült.
Sassal a beszélgetésünket Szombathelyen a Gödör-jelenséggel kezdtük, ezért a cikk kezdése kellemes dejá vu-t okozott.
A szobánk valóban jól megtelt és tényleg jó „storyzás” alakult ki. SAS én sajnos a gyengék közé tartoztam, a buliból már hajnali negyed hatkor hazaestem és nem átalottam 2 órát aludni. ,)
Remélem minél előbb találkozunk valahol újra!
Szeretném megköszönni Wild Catnek a meghívást! Jó volt mesélni a Kardok Ünnepén. Játékosként vagy ha úgy adódik újra mesélőként szívesen részt veszek a következőn is. Cat jó volt látni a filmjeinket és más amatőr filmeket a vásznon. Én háttal ültem neki, de remélem páran azért pár másodperce rápillantottak!
Szerencsés voltam, mert olyan csapatot fogtam ki, akikkel hamar kerültünk egy hullámhosszra. Zórkoczy uramon keresztül üdvözlöm a csapatot(Büntetés ugye?). Köszönöm hogy a modul fő NJK-in kívül kibírták UNO-t, DUO-t, Seven-t, a grófnőt a és a többi NJK-t akit a nyakukra eresztettem. Sokat nevettünk, én annyit hogy észre se vettem hogy másnapos vagyok, csak itthon. ,)
A modul valóban nagy szabadságot adott. A két nap alatt sok változatot halottam, hogy mi lett a modulból miközben játékosokkal vagy kalandmesterekkel beszélgettem, de a saját változatát mindenki nagy átéléssel és lelkesen mesélte, hogy éppen mit cselekszik vagy mesél.
A modul megoldás pontozásával volt egy kis gondom. Tartani próbáltam az ott leírtakat még is annak ellenére, hogy a csapat sok mindenre rájött nem tudtam nekik pontot adni, mert nem úgy jöttek rá, ahogy arra pontot lehetett adni. Nem kellett elmenniük a laborba pl. hogy tudják kivel állnak szembe és hogy mit tegyenek olyan megoldás fele tartottak amihez nem biztos hogy kellett volna pl. az űző litánia stb. Köv. versenyen mesélőként a pontozólapot olvasom el még a modul előtt!(Játékosként meg pláne! ) ,)
Cz (najan) kösz, hogy dedikáltattad a Sorsvetőt! Indira Mylesnek köszönöm a bíztató beírást!
Végül, nekem nagyon bejött, hogy a találkozón sokféle szemléletű szerepjátékossal volt szerencsém beszélgetni a ország minden tájáról és mindenkitől lehetett valami új dolgot tanulni vagy érdekeset hallani. Bocs SAS, de hogy a Gödör jó étterem, az nem tartozik ezek közé, azt már tudtam!,)
Con a következőre gyere!(de előb TT-re ,))

Sneer

wildcat

wildcat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.07, 23:27

Dark Cz: A bocsánat kérésedet elfogadom. Viszont Én is meg kell hogy kövesselek az óvoda miatt. :aboci:
CS-vel kapcsolatban pedig nem kívánom addig Én eldönteni, hogy milyen játékos amíg Én meg nem tapasztaltam. De akár pozitív vagy akár negatív lesz az élményem Vele kapcsolatban, nem kívánom közzétenni semmilyen nyilvánosság előtt. Kivéve ha valamelyik rendezvényünkön jogosan kiérdemli az elismerést. Addig Ő is „átlagos” ember marad számomra mint bárki más. Ez gondolom reális. Nem? :aboci:

Az ifjúság toborzása és segítő útmutatás fontos feladatunk. A verseny tisztaságával kapcsolatban pedig természetes az egyetértésünk. Viszont ahogy fogalmazni szoktam a Találkozókon nem lehet reális verseny értékrendet felállítani egyéni elbírálások alapján de törekedni kell Rá. Az eredmények egy háromlépcsős elbírálás alapján születnek, igyekezhetően „Objektívnak” vagy objektívabbnak tartott Szubjektív vélemények (pontozás) alapján. Te és akik ott voltatok tavaszi rendezvényen, tudjátok, hogy zajlik ez. Bár most ősszel kiesett egy függetlenekből álló lépcsőfok ebből a rendszerből, s csak a Kaland Mesterekre hárult eme fő feladat. Az Ő értékelésüket is a játékhoz képest korán bekértem, de erre jobban figyelek majd (legalább úgy mint tavasszal)
-Úgy hogy jöhet a nedű egy jó beszélgetéssel fűszerezve.
-Én pedig megtaláltam a „bomba Nőmet” és megyek is mellé az ágyba…aludni :aboci:
- Szerepjáték Mindhalálig 

Baráti üdvözlettel: Wild Cat

Con Salamander: Remélem legközelebb lesz alkalmunk beszélgetni. Várni fogom a jelentkezésedet a 2005-ös tavaszi Kardok Ünnepén ha időd és módod lesz rá. :D

Con_Salamander

Con_Salamander

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 17 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.07, 19:30

Üdv néktek!

Wild cat: Azzal, hogy azt állítottam, hogy nem sajnálom, hogy nem voltam ott, azt nem mondtam, hogy a következőre nem nézek el. Megpróbálok minden találkozó-sorozaton legalább egyszer részt venni, de az idő és a pénztárca olykor gátat szabhat dolgoknak.

A személyeskedéseket nem igazán értem, azt hiszem, nem vitafórumon vagyunk. A fő probléma pedig megint a félreértés volt.
Majd beszélünk élőben, egyszer, talán, Wild cat!
Cz, veled meg nemsoká úgy is.

Sas: Hát, én is örültem volna, ha tudunk beszélgetni, de ígérem, be fogjuk pótolni.

Maradtam tisztelettel
Con Salamander

najan

najan

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.07, 13:12

Nos, ami az első hely kérdését illeti, meg kell, hogy kövesselek, hiszen csupán szóbeszéd alapján hallottam eme dolgot, ezért elnézésedet kérem.Utólag is gratulálok nekik, mert ahogyan hallottam, nem kellett a csapatnak sok idő, hogy megoldják a modult.
Ami a másik dolgot illeti, sajnálom, hogy igy jött le a dolog, nem áll szándékomban "hándigálni" az általad leirtakat, csupán felhivtam a figyelmedet egy tényre.Természetesen tisztában vagyok hallottak alapján a szerepjátékos tudásoddal(persze csupán hallottak alapján sajnos) és azzal is, hogy ezt nem hirdeted lépten-nyomon.Azért az óvoda kicsit erős volt:)

Viszont...miért ne kategorizáljak?Szerintem amig az emberek nem magukat magasztalják addig rendben van a dolog.Azt, hogy a CS-vel kapcsolatos beirásomnak mennyire volt alapja, had ne Te döntsd el.Nem csupán személyes véleményre alapoztam, hanem megint csak tényekre.
Ami az "elriasztást" illeti,nem értek veled egyet.Addig amig vannak olyan játékosok és KM-ek mint Anárion,Sneer,Crow,Sas ill sok-sok régi harcos és köztudott róluk milyen tudással rendelkeznek, addig véleményem szerint van kihez fordulniuk a kezdőknek.Ha csak Egerszegből indulok ki,látom, milyen bizalommal fordulnak Petyáékhoz az újoncok és jelét sem látom annak rajtuk, hogy bármi miatt is tartanának tőlük.
A versennyel kapcsolatosan...szerintem botorság az általad leirtaktól tartani, hiszen mindig is lesznek nálam vagy nálad jobbak.Aki ugy megy el egy versenyre, hogy elöre tart a "konkurenciától", az már régen rossz.Tapasztalataim szerint nem ez a helyzet és sokszor a "kezdők" inkább tanulnak a dologból semmint elvenné a kedvüket.
"A VERSENY RÉSZE CSUPÁN SOKAD RANGÚ TÉNYEZŐ."

Ez teljesen és tökéletesen igaz.Ebben csakis egyetérteni tudok veled...egészen addig, amig ilyen különbségek lehetségesek és vannak egy-egy verseny alkalmával.Más a helyzet amikor már rutinos játékosokkal és összeszokott csapatokkal van dologod, itt már igenis verseny is motiváló tud lenni és igyekezni kell ennek tiszaságának megőrzésére!Remélem ebben Te értesz velem egyet.

Remélem eme beirásom után sikerül más alapokra helyeznem beszélgetésünket, mert akár hogyan is nézzük, szerintem ugyanaz a célunk mindkettőnknek:
- bomba nőkkel hálni
- szerepjáték mig világ a világ

még barátibb Üdvözlettel,

Dark Cz

wildcat

wildcat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.07, 10:07

Látod Cz ismét T vedtél :aboci: mert ha jobban odafigyelsz az eredmény hirdetésnél és nem más teendőiddel vagy elfoglalva akkor Számodra is világossá válik, hogy nem Szombathelyi csapat vitte el a díjat, egyik kategóriában sem. S így elkerülhető lett volna, hogy butaságot írj ide a fórumra :aboci:

De szívesen segítek.:aboci:
A számtalan díjazott mellet,
A csapatszinten legkiemelkedőbb modulmegoldók: A NYÚLCIPŐK voltak akik Győr városából érkeztek.
A csapatszinten legkiemelkedőbb szerepjátékért pedig: Az ANTICIKLON nevű társaság kapott díjat. Ők Esztergom, Sopron, Szentendre, Veszprém városából látogattak el hozzánk.

A másik érdekesség, hogy Te még csak 17-18 éves vagy s bizony talán óvodába járhattál amikor Mi már javában szerepjátékokkal foglalkoztunk szabadidőnkben és találkozókat szerveztünk és látogattunk sikeresen.
MÉG SEM HÁNDIGÁLJUK FEL SENKINEK, HOGY MI VAGY NEVESÍTETT SZEMÉLYEK BIZONY MILYEN TAPASZTALTAK ÉS JÓK VAGYUNK. AZT PEDIG VÉGKÉP NEM, HOGY AZ ELITHEZ TARTOZUNK.
Pedig Mi tettünk már le az asztalra Nekünk volna mire büszkének lennünk, még sem tesszük!!!
Arra kérlek Te se tedd a jövőben a nyilvánosság előtt, hogy bárkit kategorizálsz vagy felmagasztalsz az égig, mert egy részt nem valószínű, hogy van alapja más részt bizony sok szerepjáték iránt érdeklődőt elriasztasz a találkozóktól, versenyektől mert azt a gondolatot ébresztheted bennünk, hogy
"-Én úgy sem nyerhetek mert ide "Ászok" járnak."
MI PEDIG AZÉRT KÜZDÜNK, HOGY MINDENKI EGYFORMA ESÉLYEKKEL INDULJON.
A LÉNYEG PEDIG AZ, HOGY AKI OTT VAN JÓL ÉREZZE MAGÁT EGY-KÉT NAPIG A KEDVENC HOBBYA ÉS A HASONLÓ ÉRDEKLŐDÉSÜEK TÁRSASÁGÁBAN.
A VERSENY RÉSZE CSUPÁN SOKAD RANGÚ TÉNYEZŐ. S ÁTLAGBAN ÍGY IS MAJDNEM MINDENKI GAZDAG ÉLMÉNYEKKEL ÉS AJÁNDÉKOKKAL TÉR HAZA.

Akik jól érezték magukat a rendezvényeinken azok visszatérnek hozzánk és várjuk Őket továbbra is szeretettel, az egészséges lemorzsolódás pedig szükséges, hogy helyet biztosítsuk
az új érdeklődőknek is.

Baráti üdvözlettel: Wild Cat

najan

najan

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 14 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.06, 11:35

Honor, hajrá!
Tényleg ne hagyd magad befolyásolni mások által.

WildCat ,
hidd el, jobb, hogy CS nem jött el.
Van szerencsém ismerni már egy jó ideje és fiatal kora ellenére elmondhatom, hogy tudása és tapasztalata alapján egyértelműen az elithez tartozik (csak ugy mint SASi,de ez itt most nem a nyalás helye:)
Részt vett már jó pár találkozón/táborban/versenyen és tud reális képet alkotni az itt elhangzottak alapján, hogy hogyan érezte volna magát.
Arról nem is szólva, hogy ha eljön, biztosan nem Szombathelyi csapat viszi el a legjobb modulmegoldó dijat:)

Üdvözlettel

Dark Cz

Honor

Honor

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 39 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.05, 19:04

Légy üdvözz!
Már a verseny előtt is tudtam, s most meg is erősítettem magam abban a hitben, hogy fájni fog az otthonmaradás! :-(
Sajna a csapatunk kisstílű problémák miatt (lóvé, távolság,stb.) nem vállalta a jelenlétet, késő bánat! Viszont SAS2000 nagyszerű beszámolója (a negatívumokkal együtt) meggyőzött arról, hogy most már nincs mese: legközelebb el kell mennünk! Igazándiból csak remélem, hogy nem megint az ország valamelyik szélén lesz rendezve! :-) Mert szerintem, ha inkább valahol "középtájékon" lenne, kisebb távot kellene megtenni mindenhonnan. Jómagam Pest melletti vagyok, de mi a helyzet pl.egy nyíregyházi csapat esetében! :-(
Na mindegy! Azért nem adjuk fel, egyszer ott leszünk!
Legyetek jók, vagy ahogy jól esik!
Hali!
Cs.

wildcat

wildcat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.03, 22:30

Kedves Con Salamander !

Ha a beszámoló alapján alkottad meg véleményedet miszerint
"… nem sajnálom annyira, hogy nem mentem el."
akkor talán szerencsésebb is, hogy nem jelentkeztél és nem jöttél el. :aboci:

Bár ha olyan ember vagy aki nem más véleménye, élményleírása alapján hozza meg döntéseit akkor szeretettel várlak a következő Kardok Ünnepén és utána szívesen meghallgatom milyen tapasztalatokkal élményekkel távozol. Ok? :aboci:

Baráti üdvözlettel: Wild Cat

SAS2000

SAS2000

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 126 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.03, 21:50

CS: Pedig dumálhattunk volna éjszaka :aboci:

SAS

Con_Salamander

Con_Salamander

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 17 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.03, 15:35

Üdv!

nos, a hallott beszámolók alapján nem sajnálom annyira, hogy nem mentem el. Bye

Con Salamander

anarion

anarion

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 801 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.02, 20:20

Hát, azt hiszem, sok újat nem tudok hozzászólni, hiszen most nem vettem ki olyan aktívan a részem a szervezésből, mint tavasszal de azért követtem a dolgokat.

A szervezés úgy néz ki, hogy év elején le kell adni a Műv. Háznak, mikor szeretnénk rendezvényt tartani, és egyeztetni, hogy szabad-e a ház.
Ilyenkor olyan hétvégét nézünk ki, amikor nincs semmi rendezvény, de arról, hogy közben ránk szerveznek valamit egy olyan helyiségben, amit mi nem kértünk (pl. tornateremben foci... stb), nem tehetünk, arra pedig nincs keret a jelentkezési pénzből, hogy a termek használatán és a díjazáson túl ezt is kifizessük.

Aztán általában már van egy kész modul, és ekkor 2-4 hónappal előbb meghírdetjük a rendezvényt. Mivel általában 10 - 12 (+1-2 tartalék)biztos mesélőnk van, azért először csak erre a létszámra, de azért Wild Cat elkezd mindig körbeérdelkődni.

Ezután lassacskán elkezdenek jelentkezni a csapatok, akik addig érdeklődők, amíg a nevezési pénzt be nem fizetik, mert addig nem tudunk érdemben számolni velük, hogy ott is lesznek. Viszont, hiába tudjuk 1 hónappal előbb, hogy van mondjuk 18-20 jelentkező csapat, ha addigra mondjuk csak kettő fizette be. Aztán Wild Cat elkezd körbeérdeklődni (jó kis telefonszámla), és van, hogy egy héttel előtte fizetik csak be néhányan.

A befizetett pénz terembérletre, díjazásra megy, valamint a mesélők is kapnak egy-egy könyvet a fáradozásaikért. És, ezzel el is fogyott. Sőt, gyakorta egyesületi pénzből van kiegészítve, hogy mindenre elég legyen.

Amúgy, a szervezés rész általában teljesen Wild Cat-ra marad, övé minden velejáró idegeskedés stb... Mert, aki már szervezett iylet, tudhatja, hogy nem leányálom. És, amiatt nem meglepő, hogy néha feltör belőle, ha az utolsó pillanatban (és, tényleg az utolsóban) történik a változás.

Amúgy, az a debreceni csapat dolog csak példa volt. Az viszont igaz, hogy tavasszal járt így egy csapat (bár, hozzá kell tenni, hogy ők nem jelentkeztek előre, a helyszínen szerettek volna), és most ősszel már el is jöttek játszani.

Minden leírt negatívum ellenére, ahogy én a játékosokkal beszélgettem, a 95%-uk azt mondta, hogy jól érezte magát, és hogy jövőre is jönnek.

És, azt hiszem, ennél több nem is kell ahhoz, hogy ne törjön le a szervezők lelkesedése.

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4408 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.01, 22:32

De jó, itt magamban irogatni :aboci:. Naszóval, -látván az írásomat- épp most hívott fel Wild Cat és tisztáztuk, amit tisztáznunk kellett. Ő feszült idegállapotban volt a szervezés gépezetébe került homokszemek miatt, én meg némi túlérzékenységet mutattam a történtek véget. Örömmel vettem, hogy a majd félórás beszélgetés végeztével bárminemű negatív érzés, bántódottság nélkül váltunk el. Kissé bánom, hogy a lenti hozzászólásomban felvonultattam némi iróniával megbolondított flémes elemet is, ezekért a túlkapásokért utólag is bocs - asszem vissza kell vennem a mimózakoncentrátumból.

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4408 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.01, 20:17

Nos, -töredékesen bevallom- én lennék azon veszprémi km-ek egyike, aki nem ment el a találkozóra. Ha nem szajkózta volna Wild Cat úton-útfélen a vádaskodásait most minden bizonnyal nem menne kárba a drága szerverkapacitás, de úgy érzem már ideje megvédenem magam.
Az elmúlt 4 év óta egyéb elfoglaltságaim miatt már csak tiszteletbeli mesélőként vagyok jelen az rpg palettán. Anno az utolsó veszprémi szerepjáték találkozó alkalmával meséltem Vadmacska csapatának. Nem egyszer nyertem már mesélői különdíjat, ezért nem véletlenül kerültem egy olyan tapasztaltabb csapathoz, akik a jelentkezési lapon a "Hány éve játszol?" rublikába magas számot írtak. Ezen a bizonyos alkalommal is elnyerhettem a játékosaim tetszését, tán azért mert:
1. Történt ugyanis, hogy a szűkre szabott időn belül nem tudták befejezni a modult. Mivel úgy véltem, hogy a szervezők hibáját kárpótolandó, a nevezési díjért, és az utazásért cserébe tartozom nekik ennyivel, ezért egy közeli kocsmában fejeztem be a modult (szerintem korrektül).
2. A "szakmai" felkészültségem is kielégítő lehetett, de ezt a játékosoktól kellene megkérdezni. Nekem annyi visszajelzés elég volt, hogy mind WildCat, mind a csapat másik részének frontembere -mgbg- (szintén fórumtag) meghívott a saját külön-külön találkozójukra km-nek. Akkor igent mondtam, és őszintén így is gondoltam. (ide vonatkozik mgbg érdeklődése a következő veszprémi találkozóról - gondolom, mert nem érezték olyan szarul magukat: http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...&st=0&)
3. Sikerült elsimítanom egy partiattak gyanús helyzetet. Wildcat ugyanis amolyan outsiderként állt be az összeszokott csapatba, ahol az egyik partitaggal –szvsz leginkább a játékos személyének tulajdonított ellenérzés miatt- összeszólalkozott. Örültem, hogy fent tudtam tartani a jó légkört, és senkinek sem hagyott negatív szájízt az incidens, annak ellenére, hogy a legtöbb verseny km nem hagyta volna ki az alkalmat a létszámcsökkentésre …

Kb egy hónapja (de ebben abszolúte nem vagyok biztos) felhívott Wildcat és megkérdezte, hogy akkor áll e még az ajánlatom. Akkor igent mondtam, és őszintén így is gondoltam. Ebben az időben volt esedékes egy olyan dolog, amit évente egyszer kell ellátnom, de a családomban egyedül én vagyok képes az elvégzésére. Ugyanis kemény fizikai munkáról van szó, amit a majd 60 éves édesapámtól nem igazán várhatok el. Sokáig gondolkoztam, hogy leírjam e az okot, mérlegelve azt, hogy nevetségessé tegyem magam, vagy megőrizzem a becsületem, és inkább ez utóbbi mellett döntöttem. Nos, aki vegyes tüzelésű 200 négyzetméteres lakásban lakik az tudja jól mit jelent a fűtési szezon. Nekem annyit, hogy minden évben be kell raknom 30 mázsa fát, és 35 mázsa szenet. Remélem sikerült többek arcára is mosolyt csalnom, de hát ez a helyzet. Higgyétek el én is rohadtul röhögtem, amikor két héttel a találkozó előtt zuhogó esőben raktuk 8 órán keresztül a fát. Ugye nem kell ecsetelnem a tüzelő-víz kölcsönhatás eredményét? Jó előre le volt zsírozva a találkozó előttre a szénhordás, de sajna a meterológia áthúzta a számításainkat, és a szállító egyszerűen nem jött. Higgyétek el nekem is jobb lett volna a kedvenc hobbimnak élni, mint délután 4ig szénport lélegezni, de megint csak ez van.
Egy héttel a találkozó előtt felhívott az egyik veszprémi km (Cipó, akivel mentem volna), hogy mikor találkozzunk. Elmondtam, hogy úgy néz ki nem tudok menni, mert 90% hogy dolgoznom kell szombaton, de mivel fater még nem jelzett, egyenlőre nem mondok semmi biztosat. Szerdán derült, ki hogy ugrott a szombaton, egy ideig próbálkoztam alternatív megoldásokkal, de egyértelművé vált, hogy nem tudok menni. Ekkor értesítettem Wildcatot.

Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4408 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.01, 20:16

-2-

Nos... az ő reakciói enyhén szólva túlzóak és szerintem igazságtalanok voltak. Teljesen kikelt magából és követelte, hogy szerezzek valakit magam helyet. Ez utóbbi ugyan tök jogos kérés –elnézést követelés volt-, mindössze a hangnemmel volt bajom. Az estém azzal telt, hogy az ismerőseimet hívogattam, smseket küldözgettem, de vagy nem volt kedve senkinek a meséléshez, vagy nem akarták egy egész hétvégére lekötni magukat a lényeg, az hogy nem vállalta el senki. Ez a kis próbálkozásom valahol 500-1000 forint között volt ugyanis a praktikum percdíjai nem valami emberpártiak, de ez teljesen mellékes. Annyit fűznék hozzá, hogy úgy éreztem, ennyivel ugyan tartozom, de mást nyújtani nem igazán tudok. Amit adott körülmények között képes voltam megtenni meg is tettem. Sikertelenségem még inkább felbőszíthette WC-t ugyanis a telefonban lelki hadviselést kezdett folytatni ellenem remélve, ha utolsó szemét féregnek, erkölcsi fertőnek, az etika zsákutcájának állít be (mint később kiderült a nyilvánosság előtt is), akkor a család érdekeit elfeledvén, lassan nyugdíjas fateromat szarban hagyva, rohanok az ő főúri kényé-kedve szerint, és otthonhagyván csapot-papot-szénrakást önfeledten elkezdek mesélgetni. Amikor úgy vélte, ezzel sem hatott rám, előjött a nehézlovassággal -az ominózus debreceni csapattal-, és légvárának utolsó bástyájából indított támadást a „te most elbasz*d másik 6 ember hétvégéjét, akik x száz kilométert utaznak Szombathelyig” kezdetű mondattal.
Na kedves Wildcat! Teljesen jóhiszeműen álltam a szombathelyi találkozóhoz. Még a diplomamunkám, párkapcsolatom rovására is elmentem volna, teljesen ingyen és bérmentve segíteni neked. Ezért teljes mértékben jogtalannak vélem a mocskolódó hadjáratod, és szardobálásod főleg abban az undorító formában, ahogy tetted - mindezt azért, mert rajtam kívülálló okok miatt nem tudtam elmenni. Tudod nem épp a gerincesek ismérve a másik háta mögötti alázás, ráadásul oly módon, hogy az illető az önvédelem eszközével sem élhet.
Utólag is elnézésed kérem, hogy egy héttel korábban esett az eső … minden bizonnyal az én hibám. Bocsáss meg nekem, nemzőm élemedett korát illetően … minden bizonnyal az én hibám. Égetnivaló lator vagyok, mert a veszprémi vár műemlék jellegű épületében élek, és azért is, hogy itt nem gázfűtés van … minden bizonnyal az én hibám. Az én hibám az is, hogy valahogy nem érezzük jól magunkat télen a környezeti hőmérsékleten, így genetikai zsákutca gyanánt kénytelenek vagyunk fűteni, ezért is fogadd őszinte bocsánatkérésem. Azért pedig pláne, hogy valójában nem is léteznek tarini törpék, pedig ők aztán sec perc megoldották volna ezt a lapátolás dolgot. Bocsánat, hogy még nem sikerült felülkerekednem a tér-idő kontinuum materiális nyűgjein, és nem tudok egyszerre két helyen lenni!
Tudod szerintem azokat a kmeket kéne inkább nyaggatnod, akik betegségre hivatkozva nem mentek el. Ha kell (és faternak megvan) küldök én számla fénymásolatot is, nekem tényleg kötelezettségem volt. Akárhogy is priorizálod a találkozódat, ha kiszámíthatatlan és halaszthatatlan családi ügy jön közbe nálam sosem fog a fontossági sorrendben ez utóbbi elé kerülni. Jómagamnak is van tudomásom olyanról, akinek egyszerűen nem volt kedve elmenni … hm vajon mit mondott miért nem … tán a gimis-klasszikus „lebetegedtem”-et? Nagyon rossz helyen kapizsgálsz, ha engem kóstolgatsz! Kérlek ne tedd tovább, mert egy bizonyos fok után elég nehéz tovább nyelni.
Tudod nemcsak TE és a találkozód létezik. Kettőtökön kívül élnek, élni próbálnak emberek akiknek bizony vannak problémáik, s elvégzendő feladataik, még akkor is ha a Kardok Ünnepének önjelölt védőszentjének ez vajmi keveset jelent. Plusz tanácsként fogadd meg, hogy ha meg tudod állni ne lovald hazugságokba magad (pölö a debreceni csapat hazaküldése; tudtommal olyan sem volt, hogy valaki nem üzente meg, hogy nem tud megjelenni), mert a nálamnál hevesebb vérmérsékletű embert ez tán kihozhatja a sodrából – arról nem is beszélve, hogy (mint itt is) roppant hamar kiderül az igazság, és így szupernovákat megszégyenítő hőfokú égésre tehetsz szert :aboci:.

Egyébiránt szeretettel várlak jövő novemberben, hogy megtudd milyen rohadt jól szórakoztam azon a bizonyos szombaton. Kesztyűt, lapátot adok … aztán le sem törölhetik a nótát az ajkunkról! :aboci:

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2049 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.01, 19:22

Bocs, valszeg félreértettük egymást. Nem a fogalommal volt bajom, hanem a nagybetűkkel. Ez így (tulajdonnévként) egy rendezvény nevére utal, ami véletlenül létezik is - függetlenül attól, hogy nem szerencsés választás részükről sem ilyen nevet használni ugye...
Csupa kisbetűvel írva nem akadtam volna fenn rajta.

Na de nem lényeges tényleg, kár erről szaporítani a szót, mikor csupa izgalmas fejtegetést olvas az ember a modulról. :aboci:

wildcat

wildcat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.01, 13:41

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a Legendák Szombathelyi Ifjúsági Egyesület nevében
köszönetemet fejezzem ki barátaimnak, támogatóinknak akik termékeikkel hozzájárultak a rendezvény bőséges díjaihoz; ajándékaihoz.
Köszönöm az Inomi boltnak, a Delatavision kiadónak, a Sárkánytűz Szerepjáték boltnak, a Don Pepe pizzériának.
S köszönöm az Oladi Művelődési Központnak akik a helyet igaz nem zavartalanul de méltányos összegért bocsátották rendelkezésünkre.
Valamint köszönöm azoknak akik segítettek abban, hogy a rendezvény híre eljusson mindenki számára és létrejöjjön.

Aki úgy gondolja, hogy a fentiek „nyalásnak” minősülnek az gondolja nyugodtan de
azon is gondolkodjon el hogy a mai világban a néhányótok által felvetett oly soknak titulált napi ezer Ft-ból (1 mozijegy ára) nem jött volna létre egy ilyen volumenű rendezvény több mint 150 000 Ft összdíjazással.

Wild Cat

wildcat

wildcat

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 158 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2004.12.01, 13:20

Kedves SirThomas!

Valóban nincs semmi köze a nyíregyházi programokhoz és nem elírás történt.
Köszönöm jóindulatú kiigazításodat miszerint
"Ezt a fogalmat szerencsétlen dolog így írni: Országos Szerepjáték Találkozó"

Úgy gondolom, hogy egy ilyen szó összetételt nem lehet kizárólagos joggal levédeni. Ez nem a Találkozó neve, hanem ha a "műfaja" az általunk szervezett rendezvénynek. Tehát a LEGENDÁK által szervezett /és a Sárkánytűz Szerepjáték bolthálózat és a Deltavision valamint (most újra nyíló) Inomi bolt által terméktámogatott/ rendezvény neve: Kardok Ünnepe (ami idén másodjára került megrendezésre Kardok Ünnepe II. néven)
S ha kategorizálni szeretném mint Országos rendezvényt amely a Szerepjátékos társadalomnak szólóan ad alkalmat, hogy Találkozó formájában gyűljenek össze és jól érezzék magukat.
Ezért használjuk ezt az általános kifejezést szervezetünk alakulása (1989) óta, az ilyen rendezvényeinkre hogy Országos Szerepjáték Találkozó.

Elég érdekes volna ha a Számítástechnikai Bolt nevet nem használhatná egy Számítástechnikai Kereskedelemmel foglalkozó cég sem, mert valaki ezen a néven futtatja
az üzletét. :aboci:

Azért köszönöm, hogy figyelsz Ránk :aboci: és természetesen Várunk a tavaszi Kardok Ünnepén is… és a Legenda Élő Szerepjáték (Nemzetközi Ifjúsági Találkozón) is :aboci:

Baráti üdvözlettel: Wild Cat


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]