Ugrás tartalomhoz


Fotó

Nephilim


 • Válasz írásához lépj be
201 hozzászólás érkezett eddig

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.05.17, 12:48

Olyan magasra tette a mércét, hogy még megközelíteni sem tudták az utóbbi idők produktumai. A hangulata tökéletesen megkomponált, magávalragadó, és minden valamirevaló okkult v. filozófiai mű kiváló középpontja / kiegészítője lehet egy-egy történetnek. Történelmünk ismert alajai, azok fennmaradt emlékei, életrajzai mind szintén beépíthetőek


Ez nagyon is igaz!
Amadeus, az a kérdésem, hogy vizsgaidőszak után télleg mesélnél? Mert ha lenne hely a partidban, én is szívesen beszállnék (alapkönyvem is van, egyszer már kipróbáltuk, csak sajnos abbamaradt a dolog, pedig tényleg a legjobb játékok egyike).

igigi007

Engem érdekelne a magyarított verzió --->orastes@freemail.hu.
Köszi! :)

Morryster

Morryster

  Geek Thing

 • Fórumita
 • 4572 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.05.16, 19:52

Már egy jó éve nem meséltem Nephilimet, de mostanság eljutottam odáig, hogy nem bírom tovább napolni a dolgot.

Amadeus: ez célzás játékoskeresésre? Mert akkor tisztelettel jelentkeznék... :vitatkozik:

igigi007

igigi007

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 48 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2004.05.12, 10:21

Sziasztok!

Vizsgaidőszak után (július első hetétől) szivesen fordítanám egy részét a francia szabálykönyvnek.
/FF, "C"/

:ugri:

Ha érdekel valalkit, keressen e-mailben.

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.20, 22:19

Noro

Ha egy adott varázslatot ismer a karakter, akkor nem kellenek hozzá sem fókuszok, sem komponensek, a karakter egyszerűen mindenféle szertartások és fókuszok nélkül alkalmazhatja azt. Legalábbis mi így használtuk. Tkp *beírja* a tudatába. Egyébként egy szöveg mirét ne fókuszálhatná a Ka-t?
Egyébként még az lehet egy alternatíva, hogy a mesélő meghatároz valamilyen rituálét, és a szövegben levő *erőket* átlényegíti egy másik tárgyba. Majd jobban utánanézek, hirtelen ez jutott eszembe.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2004.03.09, 15:50

Salve

felmerült egy problémám: ha a varázslat fókusza alapértelmezésben egy írott szöveg, akkor hogyan lehet fókusz egy tárgyból (pl fegyver, ahogy a Higher magic bevezetőjében említik)?

_ujper (NPC/NJK)

_ujper (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2004.02.16, 18:41

Segítség!

Nem találom a hivatalos Neph honlapot... A www.nephilim-rpg.com már nem létezik, egy RPG- s adatbázisban pedig azt írják: a Multisim csődöt jelentett....

*****************
http://www.darkshire.net/~jhkim/rpg/compan...abetical/M.html
Multisim
24/26 rue des Prairies, F-75020 Paris (France)
20, rue des Rasselins, 75020 Paris (France)
A French RPG company, makers of Reve de Dragon, and other RPG's. It went bankrupt in early 2003.
*****************

:lol:

Amadeus

Amadeus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 216 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.12.24, 00:48

Már egy jó éve nem meséltem Nephilimet, de mostanság eljutottam odáig, hogy nem bírom tovább napolni a dolgot. Aki még mem játszott vele, annak csak azt tudom mondani, hogy minden eddigi játékosom azért rágja a fülemet, hogy folytassuk (a már több éven át futó történetet). Véleményem szerint megjelenése óta ez a szerepjátékok csúcsa. Olyan magasra tette a mércét, hogy még megközelíteni sem tudták az utóbbi idők produktumai (természetesen sz.v.sz.!). A hangulata tökéletesen megkomponált, magávalragadó, és minden valamirevaló okkult v. filozófiai mű kiváló középpontja / kiegészítője lehet egy-egy történetnek. Történelmünk ismert alajai, azok fennmaradt emlékei, életrajzai mind szintén beépíthetőek. Minden mesélőnek ajánlom hozzá a Fields of the Nephilim nevezetű együttes összes albumát, aláfestés gyanánt. Nem utolsó szempont, hogy a játék tökéletesen alkalmas a live-action jellegű játékformára, így némi sétával még látványosabban vihetjük bele környezetünk kultúrális elemeit, misztikusnak mondható helyszíneit. Az élmény, amit nyújt kelllemes, esetenként felemelő - évezredek és több élet megélése után halhatatlan szemmel tekinteni a világra... Egy ilyen lelket elbűvőlhet a fiatal és halandó romlatlanság, egy saját magáról állíttatott szobor viszontlátása párszáz év után egy új testben, az egykori ismerőséről mintázott fél évezredes freskló... A játékosok itt valóban átélhetik az okkult témák utáni kutatás gyötrelmes nehézségeit, a cselekményt pedig valóban a szereplők hihetetlenül eltérő személyisége és gyökeresen más akapokra épülő motívációja, célja alakítja mindíg egyedivé, újszerűvé, megismételhetetlenné, fordulatossá és esetenként színpadiassá. Ami a legfontosabb: Leginkább a mesélőnek, de a játékosoknak is ajánlott minél több történelmi, irodalmi, művészet- és művelődéstörténetri, valamint életrajzi forrást olvasgatni, mert ezzel olyan mértékben járulhatnak hozzá a mesék életszerűségéhez és változatosságához ami sz.v.sz. példátlan. Az ezek felhasználásával létrehozott, messzi múltba nyúló történeti szálak, az ezekbe rejtett titkok, elképesztő játékélményt nyújtanak.

Nephryte

Nephryte

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 421 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.08.08, 22:12

Aki esetleg még hiányt szenvedne e téren, talán örülni fog, ha megtudja, hogy már angolul is elérhető az alapkönyv elektronikus formában... :rohog:

Az érdeklődők először kéretnek ellátogatni a dcplusplus.sourceforge.net címre, innen letöletni a DC++ nevű fájlcserélgető progit, felinstallálni, beállítani, amit be kell, aztán pedig csatlakozni vele az rpgbookz.no-ip.org címre. Itt az ENG és a Nephilim kulcsszavakra rákeresve elég hamar meg lehet találni. "Mindössze" kétszázhuszonvalahány mega, egy kis türelemmel és szabad tárkapacitással tehát viszonylag könnyen beszerezhető. :ize:

Jó töltögetést mindenkinek! :ugri:

Módosította Nephryte: 2003.08.08, 22:22


santito

santito

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.16, 23:12

Oké, bár gondolom az új kiadás miatt van így a helyzet...

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.16, 10:43

Mindösszesen arra céloztam, hogy mostanában csak a franciáról lehet hallani. Ami pedig a rendszert illeti: nálam egy ilyen játéknál az sokadlagos szempont :)

(detökjó, megint látom az ékezetes betűket!!! :felvon: )

santito

santito

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 249 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.16, 10:34

Noro: nem tudom pontosan mire céloztál azzal, hogy divat a francia nyelvű Nephilim, de remélem tisztában vagy azzal, hogy eredetileg franciák csinálták a játékot, a Chaosium pedig lefordította/átírta és kiherélte a rendszerét a Cthulhu bejáratott rendszerével. Innentől kb. kétfelé is ágazott a fejlesztés, mivel egymástól függetlenül adtak ki kiegészítőket, és a franciák már elkészítették a 3. kiadást, komoly változtatásokkal...

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.16, 07:39

Üdv! be lehet szerezni a szabálykönyvet, ill azt a minimális mennyiségű cuccot magyar nyelven Mo-n, amivel már el lehetne kezdeni játszani? Mert egyelőre szinte semmit nem tudok az egészről, de cimbijeimmel már egy ideje tervezgetjük azt, hogy belecsapunk a lecsó közepébe! Eddig csupa jót hallottam róla...És ha be lehet szerválni a dolgokat, akkor mégis mennyi az irányár, úgy saccra legalább?
THX
            -N-

Ave!

Annyit tudok mondani, hogy regebben volt angolul. Lehet, hogy meg most is van, bar a francia a "divat" :felvon:; de hogy magyarul nincs, az fix. A konyvek puhafedeluek, ebbol azt gondolom, hogy a Silverland arai szerint ugy 7000 ft korul jarhat manapsag (az en alapkonyvem angol, es 3500 ft volt 6 evvel ezelott).

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.16, 07:33

Ave!

-A %-os értékek a karaktareknél összeadódnak az új inkarnációéval(mondjuk 3 megtestesülésnél van ugyanaz a skill & fokozatosan szeretném növelni) ?
-Ez mekkora lehet maximum?
-Hogyan lehet 100% fölé menni?
-A simulacrum értékei -inkarnációnként- a következő megtestesüléskor már a nephilim képzettségeiként jelentkeznek?

1. igen. Egyszeruen ossze kell adni a kulonbozo erakban kapott %-okat.
2. karakteralkotaskor csak 90 %-ig mehetsz.
3. na ezt fejbol nem tom, majd legkozelebb :)
4. NEM! Ez nem automatuikus. Ha a karakter sikeresen hasznalta a simulacrum egy skilljet, a tortenet vegen foledobási probat tesz, ami ha sikeres, akkor elsajatitotta. Karaktergeneralasnal viszont ugy tekintjuk, hogy elozo eleteiben az osszes skilljere megdobta ezt a probat :felvon:

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.14, 19:43

Üdv!
Most láttam a Neph-kedvcsinálót a főoldalon, és megtaláltam ezt a fórumot is- mondjuk nagyon nehéz volt :) Ott is feltettem a kérdést: be lehet szerezni a szabálykönyvet, ill azt a minimális mennyiségű cuccot magyar nyelven Mo-n, amivel már el lehetne kezdeni játszani? Mert egyelőre szinte semmit nem tudok az egészről, de cimbijeimmel már egy ideje tervezgetjük azt, hogy belecsapunk a lecsó közepébe! Eddig csupa jót hallottam róla...És ha be lehet szerválni a dolgokat, akkor mégis mennyi az irányár, úgy saccra legalább?
THX
-N-

Orastes

Orastes

  Hordószónok

 • Fórumita
 • 6521 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.06.06, 11:48

Sziasztok!

Kis segítségét kérem bárkinek, aki már játszott, mert a karakterkitölnésnél néhány apróságba botlottunk bele, és mostanság agyalunk rajta:
-A %-os értékek a karaktareknél összeadódnak az új inkarnációéval(mondjuk 3 megtestesülésnél van ugyanaz a skill & fokozatosan szeretném növelni) ?
-Ez mekkora lehet maximum?
-Hogyan lehet 100% fölé menni?
-A simulacrum értékei -inkarnációnként- a következő megtestesüléskor már a nephilim képzettségeiként jelentkeznek?

Egyenlőre ennyi, de ha valami még lesz, akkor bevésem azt is (lehetőleg ne hosszú angol idézettekkel válaszoljatok, hanem vhogy egyszerűbben) köszi a válaszokat.

MOC

MOC

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 60 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.27, 13:20

Hali!

Már rengeteget olvastam erről a játékról, de kipróbálni sajnos még nem volt alkalmam :ugri:
Szóval szeretném megkérdezni, hogy nem e játszik e Nyíregyházán vagy környékén?
Ha igen jelentkezzen, hogy ha esetleg az ő partijukkal kipróbálhatnám a játékot!

Üdv:
MOC

A_Nagy_Levin

A_Nagy_Levin

  balettruha-tervező

 • Fórumita
 • 232 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.04.30, 16:33

Üdv!

Noro:
Amennyire én tudom, nem jelent meg egyetlen "földrajzi jellegű" kiegészítő sem a Nephilimhez. A Liber Ka-ban lehet, hogy vannak misztikus helyek (azt nem láttam). San Francisco kidolgozásra került a mesélőknek szóló könyvben (aminek most nem jut eszembe a neve :D )

Khamul:
Talán az Amone című játékra gondolsz? Az MultiSim és kb. másfél éve van. Én még a Wizards-atticon láttam, és már players' is is megjelent hozzá.

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4994 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.04.29, 13:01

Üdv!

Tud valaki olyan kiegről, ami Európáról szól? (misztikus helyek, társaságok, személyek, ilyesmi)

Bala

Bala

  Programmer of FELDB

 • Moderátor
 • 3765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.03.13, 14:50

Kallodo, "1x-szer jatszott Nephilimet" ember csapatot keres, ahol hosszan hosszan es sokaig jatszahatna ezzel a fantaszatikus jatekkal...

felszedni eme embert itt lehet: bala@rpg.hu

Khamul

Khamul

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 156 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.01.22, 08:33

Khamul: azért kíváncsi lennék, mi bajod a Chaosium rendszerrel. Szvsz elég praktikus, és főleg egyszerű. Mondjuk a 3D6 és a % értékek összekapcsolása kicsit gyengébb a kelleténél...


:cool: Mivelhogy össze sincsenek kapcsolva a képzettségek és a tulajdonságok... ;)

Cthulhuhoz még elmegy ez a rendszer, de azért a Nephilimhez én jobban szeretnék egy picit reálisabb rendszert.. :pirul:

No meg a mágia és a Sorcery körüli kavarás a Liber Ka-ban se nyűgözött le. (Lásd lent..)

Viszont, olvastam az RPGNeten, hogy lefordítják a MultiSim egy másik játékát angolra, úgyhogy hátha ezt is lefogják valamikor, talán.... :(


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]